DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Planeta noastra, draga de ea, (diverse fenomene)

Lolek
post 12 Aug 2005, 10:21
Post #1

Ignorog

Group: Members

http://en.wikipedia.org/wiki/2005_Malaysian_haze

...eu am ramas mut la chestia asta.

This post has been edited by Lolek: 12 Aug 2005, 10:22

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
costi
post 12 Aug 2005, 10:33
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

mut pe naiba smile.gif te lauzi !

Eu nu stiu de ce te miri, din moment ce chelemecii de Indonezieni dau foc padurilor sa faca agricultura si cind nu fac ei se aprinde singura (acum citiva ani parca).
La fel a fost si primul razboi din golf cind saddam a dat foc la sonde, la fel a fost cind a erupt Mt Helen in State, etc.

De undeva tot trebuie sa ni se traga smile.gif

--------------------
DSN/SLZ
+
luxcor
post 12 Aug 2005, 10:40
Post #3

Acaru' Păuna

From: Bucuresti - Dorobantzi

malaysians quit smoking now !!!!!!!!!!!!!!

--------------------
Hyundai TUCSON 2,7 V6 AT 190 CP GLS 4WD Premium - 2007 - B 07 LUS
Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza
+
kukuruz
post 12 Aug 2005, 10:44
Post #4

Membru

cu padurile care ard de ceva vereme in spania si portugalia, azi-maine vine fum d'ala innecacios si in europa...

acolo in malaezia, daca nu reusesc sa stinga focurile in padurile din sumatra (indonezia) ori daca nu ploua, nu mai ies oamenii din casa. pana li se infunda de tot filtrele la aeru' conditionat... dupa care... *cough*

--------------------
+
cabanos ticalos
post 12 Aug 2005, 10:44
Post #5

Membru incepator

Asta ca un avertisment pentru cei acre avem copii: nu ne-am gandit la asta. Cred ca o sa ne multumeasca din inima ca i-am nascut.

--------------------
El Camino El Camino - El Camino
+
Patefon
post 12 Aug 2005, 10:48
Post #6

Membru gajait

Care aveti drum pe la barajul de la Mihailesti (pe Bucuresti - Alexandria) aruncati un ochi spre Bucuresti intr-o dupa-amiaza senina de vara sa vedeti ce ciuperca mare si gri se vede deasupra Bucurestiului.

--------------------
Seat New Leon 2006 Sport - B-#######-11/8
Cu stima,
Patefon
+
kukuruz
post 12 Aug 2005, 10:54
Post #7

Membru

planeta asta, saraca, avea 1 miliard de oameni la 1800.

in 2005 sunt 6 miliarde.

in 2050 vor fi 9! le plang de mila...

--------------------
+
costi
post 12 Aug 2005, 11:04
Post #8

Membru autentic

chemati-l pe Mil ca el este cu mediul, sa ne spuna cit mai avem ....

--------------------
DSN/SLZ
+
Lolek
post 12 Aug 2005, 11:09
Post #9

Ignorog

Mai, eu nu vroiam sa creez o chestie panicarda pe aici (sunt prea putin ecologist din fire - cred ca sunt si alte probleme de prioritate mai mare).

Pur si simplu ramasesem cu gura cascata: o saptamana de asa ceva tre' ca tre' sa fie data naibii de treaba.

Asa...imi dau seama ca si Soarele se stinge la un moment dat, noapte buna copii, asta e.

--------------------
Dacia Pobeda - B-**-***
+
adso
post 12 Aug 2005, 11:11
Post #10

Membru autentic

nici eu nu sunt hiperecologist. da' tot nu pot sa nu remarc cinismul in comertul cu cote de poluare, conform lui Kyoto.

--------------------
Call me Ishmael...
+
vv
post 12 Aug 2005, 11:14
Post #11

dilbert.com

Lolek, sorry, da' sunt putine probleme de prioritate mai mare.... o sa vezi de ce peste 10-20 de ani. Nu e vorba de stinsul soarelui aici.
Imi zicea nevasta cum ca a vazut un documentar misto , nu mai stiu, pe National Geographic sau Discopery, cum ca civilizatia ar fi de fapt ciclica... exista destule dovezi in acest sens, ca nu suntem prima 'civilizatie evoluata', ca omenirea sa auto-distruge si o ia de la 0, in mod repetat sad.gif Cam sinistru, sincer sa fiu.

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
Charlton
post 12 Aug 2005, 11:17
Post #12

ان سيارتي ك

From: Gugulania

QUOTE(adso @ 12 Aug 2005, 12:11)
nici eu nu sunt hiperecologist. da' tot nu pot sa nu remarc cinismul in comertul cu cote de poluare, conform lui Kyoto.
*

Si normal ca Romania a facut o "afacere profitabila " prin faptul ca si-a vandut din dreptul de poluare unor state europene industrializate , bine ca ne-am pus industria pe butuci.

--------------------
Dacia Logan Preferance 2005 / - CS-05-FUB
Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun.
+
Sony
post 12 Aug 2005, 11:18
Post #13

Membru autentic

From: Ban Land

Chestia asta cu civilizatia ciclica nu e chiar sinistra. Poate apar din nou dinozaurii! biggrin.gif
Nu trebuie sa te surprinda ciclicitatea. In univers se respecta aceleasi legi, chiar daca la scara diferita.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Marius
post 12 Aug 2005, 11:22
Post #14

Membru autentic

Ce nasol suna sad.gif

Asta inseamna ca dacia o sa incerce iar sa faca masini peste ani.. si ani ...

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
costi
post 12 Aug 2005, 11:30
Post #15

Membru autentic

mey ne leshi?

Poate-i maninca dinozaurii pe Stroe & company si scapam de Dacia.

--------------------
DSN/SLZ
+
Sony
post 12 Aug 2005, 11:33
Post #16

Membru autentic

From: Ban Land

Bre, daca nu apar dinozauri d-aia adevarati, dinozaurii astia nu dispar! biggrin.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
adso
post 12 Aug 2005, 11:34
Post #17

Membru autentic

fat chance, stroe e d'al lor...

--------------------
Call me Ishmael...
+
cabanos ticalos
post 12 Aug 2005, 11:55
Post #18

Membru incepator

Si eu cred ca nu mai avem mult. Si daca dispare specia noastra stupida, tot e posibil ca pana la urma sa se duca Soarele.
Alte probleme mai mari de cat ecologia nu prea vad. Oricum astazi conservarea resurselor este doar o vorba, in nici un caz o fapta. De ce mai sant motoare de 5000 cmc daca si alea de 900 prind oricand viteza maxima admisa? Inseamna ca petrol avem destul.

--------------------
El Camino El Camino - El Camino
+
maddan
post 12 Aug 2005, 12:08
Post #19

Speedy Gonzales

Bai ia nu va mai luati de Stroe, ca acum conduceati Hyunday Accent facut la Dacia la scoruri mai mari decat Loganul, ok?

Despre suprapopulare: da, in 2050 vor fi 9 miliarde de oameni, da' romani vor fi, in Romanica, vreo ... 16 milioane, conform ultimelor estimari.... 04.gif Deci loc este, numa' ca de inmultit se inmultesc prin alte parti.

Despre civilizatiile ciclice: mwhatever - la noi in Romanica cum iesi ~30 km de la un oras ajungi undeva la sfarsitul sec XIX ca dezvoltare... Ba pe alocuri chiar mai departe in trecut. In caz de cataclism o sa supravietuiasca mai degraba bastinasii goi din Amazon decat americanul de rand...

Despre poluare: mai ganditi-va la asta, in mod pios, cand conduceti singuri intr-o masina cu 5 locuri si cand consumati bezina doar pentru a va duce si va intoarce de la serviciul aflat in partea celalalta a orasului, in ambuteiaje si in coloane care merg cu 15km/h....

Despre planeta noastra, draga de ea: ma uitam deunazi la groapa cu nisip facuta special pentru caini in parcul Titan. Dupa doar un an de la inaugurare, era plina de ... iarba! Da, iarba crescuse pe nisip, si pun pariu ca peste inca un an nici nu vei sti ca acolo a fost nisip. Planeta noastra are destule resurse pentru a-si reveni. De fapt ea asta si incearca - sunt puse in miscare mecanisme uriase de auto-reglare a sistemului, din cauza dezechilibrului termic si chimic provocat de oameni.

Si atunci, mai o tornada, mai o racire/incalzire brusca, mai o schimbare in directia curentilor oceanici, mai o seceta, mai o molima in zonele suprapopulate (sunt zone imense din Africa unde SIDA condamna tari -pana acum suprapopulate - la disparitie....prin lipsa de oameni), etc.

Sincer nu prea vreau sa vad cum va arata lumea cand voi avea 75 de ani (daca voi ajunge pana acolo!). Nu ma astept la nimic bun.

Dimpotriva, am de gand sa ajut cat pot la salvarea a ceea ce se mai poate salva. Caci daca fiecare dintre noi ar face putin, ar iesi foarte mult. Dar daca nu facem nimic, iese un mare nimic.

Ata ete.... tongue.gif

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
AND
post 12 Aug 2005, 13:46
Post #20

Membru autentic

Se stie ca steaua noastra (Soarele) se va stinge peste un anumite nr de miliarde de ani ..nu mai stiu exact , au zis pe Discovery. Va devenii un soare rosu iar dupa alte milioane de ani v-a exploda , sau cum se zice (will turn supernova). Explozia va lua cu ea toate planetele din galaxia noastra , pamantul fiind a 3-a planeta care va fi distrusa dupa mercur si venus. Urmand dupa noi marte , jupiter , saturn , uranus , neptun , pluto si eforie nord (glumesc tongue.gif ) . Dar lucrurile cam asa stau. Adica deja STIIM sigur ca la un moment dat planeta noastra va fi distrusa chiar de steaua care-i da viata (ironic) ..asta daca ajungem pana acolo , pentru ca eu nu cred ca mai supravietuim noi ca specie miliarde de ani fara sa ne-o luam de la vreun asteroid imens mad.gif

Edit : (am tinut eu minte ceva , insa uitati povestea intreaga)

We get up every morning and experience the wonderful light from our sun. We take our medium-sized star for granted and usually don't take the time to think about its life-giving powers. The sun heats our planet, provides the energy for plants and animals to grow, and prevents the earth from becoming a cold, lifeless chunk of rock. It is reassuring to know that during our life time, and the life time of our children, and of their children, our faithful star will continue to shine and support life.
However, in the distant future our world and our sun will die a violent death.
Our star, the sun, was born about 4.5 billion years ago. Our sun is about 1/3 of the way through its expected life. Scientists are now predicting the following events during the remaining life of our star:

In the next 1.1 billion years, its brightness will increase by 10%. This will super-heat our planet as a result of a severe greenhouse effect. All of the oceans on earth will boil away and all life will be destroyed.

In about 6.5 billion years, our sun will double in brightness and use up all of its supply of hydrogen fuel in its core. This will cause the sun to begin swelling as it uses hydrogen from the layers surrounding the core.

In about 8 billion years the sun will swell to 166 times its present size. This giant star will swallow up Mercury, Venus, and maybe even our Earth. Our sun will then be what scientists call a Red Giant because it will be very large and red in color.
After all hydrogen fuel is used, the sun will begin to use helium as its fuel. This fuel will burn very quickly and only last about 100 million years.

In about 12 billion years, the sun will eject much of its outer layers and become a smoldering, collapsed core that scientists would call a White Dwarf. This will certainly be a violent end for our sun and the earth. This does not, however, mean the end of the human race. If our science and technology capability continues to advance, we may be able to explore and colonize other worlds. Home, for future humans, may be billions and billions of miles from our home world of earth.

Deci in principiu avem 1.1 miliarde de ani la dispozitie sa facem cateva Enterprise-uri si s-o tulim din galaxia asta catre una mai tanara si mai sigura.

This post has been edited by AND: 12 Aug 2005, 13:53

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
costi
post 12 Aug 2005, 13:54
Post #21

Membru autentic

QUOTE(AND @ 12 Aug 2005, 14:46)
sau cum se zice (will turn supernova).

In the next 1.1 billion years, its brightness will increase by 10%. This will super-heat our planet as a result of a severe greenhouse effect. All of the oceans on earth will boil away and all life will be destroyed.

*

1. tot supernova saraca; cind spuneam ca-i cea mai tare....... da fum......
2. pacat de atita peste fiert cind or fierbe oceanele ca noi vom fi dusi de mult....
3. ceva mai vesel nu gaseai sa citezi ?

--------------------
DSN/SLZ
+
AND
post 12 Aug 2005, 13:57
Post #22

Membru autentic

You can't handle the truth? happy.gif

--------------------
+
maddan
post 12 Aug 2005, 14:05
Post #23

Speedy Gonzales

AND, daca vom mai fi aici ca specie peste 200 de ani, sunt sigur ca vom fi gasit pana atunci mijloacele necesare pentru a rezolva problema poluarii.
Iar daca vom mai fi aici ca specie peste 1000 de ani, cred ca vom avea deja capacitatea de a influenta in cunostinta de cauza ceea ce se intampla cu Soarele nostru.
Si iarasi, daca vom mai fi aici ca specie peste 10.000 de ani, nu cred ca mutarea planetei Pamant mai aproape sau mai departe de soare, dupa nevoi, va mai fi o problema.

Alea 1-2 miliarde de ani sunt timp destul ca omenirea sa aiba deja chiar si alte forme de agregare, daramite sa-si mai puna probleme existentiale cu privire la Soare... ca d-aia-i Universul asta atat de vast!

Dar astea de mai sus, toate, evident ca doar in cazul in care nea Bush nu se joaca cu butoanele din valiza "aia" intr-o buna dimineata, de plictiseala, asa.... 04.gif

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
costi
post 12 Aug 2005, 14:10
Post #24

Membru autentic

de jucat nu se joaca el ca-i da agentul peste miini ; mie mi-e frica sa nu se aseze naibii pe ea sa se lege la sireturi, ca la cit de prost e....!

--------------------
DSN/SLZ
+
AND
post 12 Aug 2005, 14:16
Post #25

Membru autentic

Este mai mult decat probabil ca vom gasi o solutie sa plecam de pe planeta asta in alte galaxii ..cel putin peste cateva sute de ani. Despre mutat planeta noastra nu prea cred ..iar despre influentat ce se va intampla cu soarele ..asta este imposibil. Implozia unei stele este un eveniment comun in univers !

PS: Poate pana atunci facem si noi contact cu o civilizatie de extraterestrii , si ne mai ajuta si ei cu o schita sau doua cum sa depasim viteza luminii wink.gif

--------------------
+
tribunul
post 12 Aug 2005, 14:26
Post #26

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Stie cineva care sunt rezervele de petrol stiute si care sunt cele estimate?
Stie cineva care este consumul anual de petrol?

Ma refer la nivel global.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
kukuruz
post 12 Aug 2005, 14:27
Post #27

Membru

QUOTE(AND @ 12 Aug 2005, 15:16)
Este mai mult decat probabil ca vom gasi o solutie sa plecam de pe planeta asta in alte galaxii ..

mda... back to square one...

adam si eva again...

numa' ca de data asta el va fi joe si ea tot joe (ca sa nu suprapopuleze din nou wink.gif) si vor avea pasaport american...

undeva pe o alta planeta... respirand azot in loc de oxigen... spalandu-se cu nisip in loc de apa...

--------------------
+
IRONICK
post 12 Aug 2005, 14:28
Post #28

-

From: Romania

QUOTE(tribunul @ 12 Aug 2005, 15:26)
Stie cineva care sunt rezervele de petrol stiute si care sunt cele estimate?
Stie cineva care este consumul anual de petrol?

Ma refer la nivel global.
*

Sper macar sa imi termin ratele la Logan pana se termina cu petrolul . . .

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
AND
post 12 Aug 2005, 14:32
Post #29

Membru autentic

Peste 100 de ani , inventiile vor fi la fel de incredibile precum sunt si cele de astazi pentru o persoana (ipotetica) din anul 1905.

This post has been edited by AND: 12 Aug 2005, 14:33

--------------------
+
adso
post 12 Aug 2005, 14:34
Post #30

Membru autentic

try 10 years...

--------------------
Call me Ishmael...
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th July 2025 - 20:57
Forum Renault