v-ati montat repartitoare de caldura?
![]() ![]() ![]() |
v-ati montat repartitoare de caldura?
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
northwood |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 26 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(radian @ 10 Apr 2006, 08:19) In cazul meu chiar ar fi o afacere buna. Eu primesc caldura din reteaua publica mai multa decat imi trebuie. Toata iarna tin geamul de la bucatarie permanent deschis. In conditiile in care de curand mi-am reabilitat termic apartamentul, cu atat mai mult o sa am de unde sa reduc necesarul de agent termic fara sa-mi afecteze confortul termic. Si nu in ultimul rand, sotia avea un bonus la salar pentru cheltuielile de incalzire (bonuri de carbune - acopereau cam 80% din cheltuiala anuala), bonus care a fost anulat incepand cu ianuarie 2006. Pe scara la mine s-au montat repartitoare in toamna trecuta. Daca in iarna 2004-2005 plateam caldura 1 milion, iarna asta nu am platit niciodata mai mult de 650.000 Diferenta provine din faptul ca mi-am permis sa inchid robinetii la sufragerie si bucatarie, unde am o temperatura constanta de 17-18 grade, si sa-l las deschis non-stop doar pe cel din dormitor (pentru o temperatura de 21 de grade). Dormitorul meu este deasupra ghenei, in care este foarte frig iarna. Mi-am propus sa izolez cu polistiren tavanul ghenei si sa-mi pun parchet in dormitor, pentru izolare termica, asa ca in iarna urmatoare ma astept la o crestere cu cel putin 2-3 grade a temperaturii in dormitor in aceleasi conditii. Din ce discutii au fost cu cei de la firma care a pus repartitoarele, e nevoie ca minim 80% din apartamente sa-si monteze repartitoare pentru a nu avea erori innaceptabile in calcule. |
--------------------
SKARPEA MTB
Galben_Gri
2009 Maxon CM 10 - Midland ML 145
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.706 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
nu am citit decat prima pagina si sper ca nu repet o intrebare:
exista o lege sau altceva care sa oblige pana la 31 iunie 2007 sa montam repartitoare termice la apartamente? la un moment dat EVZ a publicat asa ceva dar a fost combatut pe la comentarii. deci? apoi despre ele cat am citit aici se pare ca la o garsoniera a unei familii care dimineata pleaca la serviciu si vin seara la 7, cu o izolatoe buna la usi/ ferestre aduc un avantaj. la familiile cu copii si cu program 24 in apartament eu nu le vad sa conduca la economie decat daca isi impun acest lucru cu strasnicie de pensionar. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
nad |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 24 February 06 From: Timisoara ![]() |
Hotararea nr.933 din 10 iunie 2004:Art 4 (3) In cazul pastrarii distributiei verticale[I], furnizorii de energie termica vor incheia contracte de furnizare cu asociatiile de proprietari/chiariasi bazate pe contoarele de energie termica pentru incalzire si pentru apa calda de consum, instalate la nivel de bransament de imobil sau scara, si conventii individuale cu proprietarii sau chiriasii apartamentelor.
|
--------------------
Renault
Laguna
Break 99
- TM-yy-xxx
|
|
sobolanu' |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 25 September 06 From: Bucuresti ![]() |
In EvZ de azi este data Hotararea care obliga vara asta pe toti sa-si puna repartitoare.
Referitor la randament : e OK dar trebuie mare grija la cum le utilizezi - daca te pune Aschiuta sa deschizi geamul cu caloriferul deschis ai impopistrat-o - inregistreaza ala ca la jocuri mecanice. Folosit cum scrie la carte e intr-adevar un mijloc de economisire ( doar daca nu ai nevasta friguroasa cum o am eu) ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2003, 1,6L, 16V
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Deci aia din Excrementul Zilei mai bine s-ar duce sa se culce.
Articolul mentionat: QUOTE(Evenimentul Zilei) Romanii care locuiesc la bloc sunt obligati prin lege sa isi monteze repartitoare de costuri, indiferent de sistemul de distributie a caldurii din imobilul in care locuiesc. In caz contrar, incepand din august, vor trebui sa plateasca intre 500 si 1.000 de lei. Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Mircea Toader, a precizat ca sanctiunile vor fi date de catre primarii. Potrivit actului normativ din 2004, masurarea consumurilor de energie termica pentru înclazire si apa calda la nivel de bransament, precum si "repartizarea cheltuielilor pe baza repartitoarelor de costuri instalate la nivel de apartament , in vederea facturarii, sunt obligatorii". Legea obliga proprietarii apartamentelor de bloc sa-si monteze repartitoare de costuri pana la data de 31 iulie 2007. Starea de fapt e: HG-ul este 933/2004 care obliga la repartitoare de calorifer pana la 31 iulie 2007. Insa la sanctiuni in HG-ul respectiv avem doar amenzi intre 30.000 si 50.000 lei ron pentru necontorizarea de bransament (adica de RADET la blocuri). ATAT. Amenzile intre 500 si 1.000 ron sunt din Lg. 325/2006 (a serviciului public de alimentare cu energie termica) si sunt pentru: a) folosirea apei din calorifere pentru alte scopuri ![]() c) golirea instalatiilor pentru reparatii fara acordul scris al furnizorului Restul de amenzi sunt pentru furnizor. Deci dupa cum se vede, nu-s amenzi pentru proprietarii de apartamente daca nu-si monteaza repartitoare. Vorbesc si aia de la excrementul zilei ca sa nu doarma |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Revin cu noutati despre situatia mea
![]() Deci sfatul meu de mai sus (sa va puneti repartitoare, altfel platiti de 1.2 ori mai mult decat plateste cel mai mult o alta persoana cu repartitoare) , nu este bun in unele situatii - eu daca nu aveam repartitor plateam 1.2 x urmatorul, asa platesc 2x Concluzia: am 3 pereti fara probleme timp de 3 ani, acum jumatate mucegaiti de cand s-au montat repartitoarele. Imi pun centrala peste cateva saptamani. P.S. Nu stiu cum sa fac sa scap de mucegai, tot reapare. Daca aveti ceva sfaturi, va rog sa imi spuneti.. This post has been edited by testike: 7 May 2007, 17:40 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Ai mucegai pentru ca oamenii (vecinii tai) stau in frig absolut in casa pentru economie. Iar pentru a scapa de el vezi ca exista solutii speciale de dat pe perete (un lichid in tub cu pompita) dar recomand urmatoarele : dat jos glet, dat cu substanta respectiva, dat glet la loc, dat vopsea speciala antimucegai.
|
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
- B-xx-XXX Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
marss41 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 20 November 06 From: Oradea ![]() |
Ma bag si eu putin in discutie si am o intrbare? De ce sa ne punem repartitoare?
Pai daca imi pun repartitor ar trebui sa am si o scara a valorilor pentru energia calorica folosita.Si repet CALORICA si nu volumul de apa care mi-l plimba aia de la CET prin calorifer.Vorbeam cu cineva din Germania si l-am intrebat cum e la ei cu incalzirea.Si zicea ca, se incheie contractul individual cu furnizorul in care sunt 3 categorii de energie calorica care se tarifeaza: 1. apa intra la 95 grade si iese la 85 din calorifer... cel mai scump 2. intra la 85 si iese la 75 ...pret mediu 3. intra la 75 si iese la 65 .... pretul cel mai mic si ce intra in calorifer sub 60 grade nu se socoteste ca incalzire si nu se ia in calcul pentru plata. Escrocii de la noi sunt in stare sa-ti plimbe apa calduta prin calorifer ca ai tu febra mai mare ca apa din calorifer si sa zica ca-ti dau caldura. La noi le-a intrat la guvernanti in cap sa ne taxeze dupa criterii si salarii occidentale iar ei aplica inca legi de la 1907 si care se bat cap in cap. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
>Ai mucegai pentru ca oamenii (vecinii tai) stau in frig absolut in casa pentru economie
Da, stiu! ![]() Am dat cu ceva solutie, dar apare inapoi. Inca nu am incercat sa dau gletul jos, voi incerca peste cateva saptamani, cand oricum va fi santier cu montat centrala + termopane. Merci pt. sugestie. |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
dunn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 18 November 05 ![]() |
salut
intrebare: stie cineva de unde pot cumpara numai repartitoarele, fara sa fie nevoie sa contractez o firma sa mi le monteze? |
--------------------
logan
laureate 1.6
- b-xx-jex
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
Ok, ți le cumperi și ți le montezi dar cine te ia în calcul la repartizarea consumului?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- GL-06-EAF Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE(dunn @ 2 Jan 2008, 00:28) salut intrebare: stie cineva de unde pot cumpara numai repartitoarele, fara sa fie nevoie sa contractez o firma sa mi le monteze? Nu vad la ce ti-ar folosi numai cumpararea dar, in Bucuresti, poti cumpara de aici. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Deci, pentru ca este vorba despre o concluzie, solutia cu repartitoarele de costuri este neadecvata apartamentelor comuniste. Acesta masura trebuie sa fie insotita de reabilitarea termica a cladirilor si, eventual a interiorului apartamentului. Ma refer in special la tavan, dar si la peretii verticali dintre apartamente. Vorbesc din experienta proprie. Datorita copilului, eu mai incalzesc inca 1 apartament, cel de deasupra. Si asta in conditiile in care stau la etajul 1, iar dedesubt nu locuieste nimeni, fiind intrarea din spate + uscatorul (fara calorifer), + alte spatii neincalzite.
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
QUOTE solutia cu repartitoarele de costuri este neadecvata apartamentelor comuniste Îmi permit să te contrazic ![]() Dar ce mai zici de posesorii de cetrale de apartament care plătesc scump luxul de a sta în casă într-o ținută sumară? Se pare că termoizolarea apartamentului nu-i ajută prea mult dacă, așa ca și d-ta, au în imediata vecinătate, apartamente goale, unde nu locuiește nimeni, cu caloriferele oprite sau debranșate. |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
|
|
441529 |
![]()
|
![]() Administrator de blocuri Group: Members Posts: 160 Joined: 14 January 07 From: Comuna Bucuresti ![]() |
Ca unul care cunosc problema din interior, ocupandu-ma de administrarea de blocuri, pot sa spun, cu certitudine, ca "afacerea" cu repartitoarele este inca una dintre multele HOTII la care au fost supusi romanasii dupa 1989.
Asa numita economie care se face se datoreaza lipsei consumului, nicidecum eficientei. Dar, banii mai putini care se dau teoretic la incalzire, se duc pe cheltuieli colaterale dar care se fac tot pentru incalzire. Cunosc cazuri de oameni care tin caloriferele inchise dar tin aragazul deschis permanent. La cateva asociatii de care stiu eu, consumul de gaze s-a dublat sau mai mult, dupa montarea repartitoarelor. In cazul meu de exemplu, la un apartament de 2 camere cu repartitoare, pentru a avea un 22-23 de grade, cheltuiala de 120-130 lei + parti comune + citire si calcul + amortizare achizitie. La un apartament de 4 camere fara repartitoare, 25-26 grade, cheltuiala totala de incalzire 200 lei. Unde este economia ca eu nu o vad? Am vreo 2 asociatii care ar vrea sa renunte la repartitoare, dar nu prea pot din cauza modului cum au fost obligati sa semneze contractele la inceput. Asa ca, repartitoare suks, parerea mea... This post has been edited by 441529: 2 Jan 2008, 16:05 |
--------------------
Renault Megane
Nissan Pathfinder 2.5 dci SE+ 174 CP
Nissan Urvan 2.4i
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(YO4RLP @ 2 Jan 2008, 14:34) Dar ce mai zici de posesorii de cetrale de apartament care plătesc scump luxul de a sta în casă într-o ținută sumară? Se pare că termoizolarea apartamentului nu-i ajută prea mult dacă, așa ca și d-ta, au în imediata vecinătate, apartamente goale, unde nu locuiește nimeni, cu caloriferele oprite sau debranșate. Nu am inteles partea cu platitul scump, eu in 3 ani aproape ca mi-am scos banii investiti, apartamentul e pe colt, fara nici un perete izolat, termopane doar de curand, si inaintea lor plateam maxim 200 ron la 2 camere, dar stat in tinuta sumara cum zici, la 22 de grade, costul include si apa calda. Vecinii cu repartitoare care stau la 22 de grade platesc 400 ron la 2 camere, fac economie doar cei ce dardaie in case. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
O ruda apropiata are repartitoare din acestea de caldura. Bineinteles cand a sosit oferta, toata lumea a fost de acord. (majoritatea fac economie si prefera sa stea in frig decat sa traiasca omeneste). Zis si facut, aproape toti locatarii blocului au montat repartitoare, dar mai nou problema este ca nu se furnizeaza caldura decat intre anumite ore si atunci destul de slabut. (adica caloriferele se incalzesc destul de putin si pe o perioada limitata). In aceasta situatie nu vad rostul acelor repartitoare.
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
YO4RLP |
![]()
|
Aici e o copie după fluturașul "de la repartitoare". Eu mă scol la 5 dimineața, soția la 7. Fiecare închidem caloriferele, când plecăm. Stau pe colț, orientat spre nord, iarna bate crivățul chiar în perete. Sub mine nu locuiește nimeni, apartamentul e gol, debranșat. Mai sunt mărginit de un apartament gol și de unul cu repartitoare. Cel de deasupra mea are centrală. Nu am termoizolație. În momentul de față, robinetul e la 2 (din 5), temperatura în camera de pe colț, de unde și scriu acum, e de 18 grade C.
facty3.JPG ( Size: 84.33k ) Number of downloads: 1574 În bloc toate apartamentele sunt cam la fel, aceeași suprafață. Iarna trecută, "nerepartizaților" nu le scădea factura de căldură sub 300 lei iar eu n-am plătit mai mult de 100 lei, în februarie, cel mai mare cost (am fost în concediu, am stat acasă). La noi în asociație, cel mai mare scandal în privința costurilor de încălzire îl fac "centraliștii". Tot au impresia că ei îi încălzesc pe alții! Dar așa cum am mai spus, luxul de a sta în ținută sumară în casă, când afară e bocnă, se plătește! Dacă ar fi avut casă, nu apartament, fără alți vecini, unde s-ar fi plâns? |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Daca ar fi avut casa ar fi izolat-o pe toate partile la exterior, asa la bloc, nu se prea poate, iar cu izolatia la interior nu ai facut nimic.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE(YO4RLP @ 2 Jan 2008, 15:34) Îmi permit să te contrazic ![]() Dar ce mai zici de posesorii de cetrale de apartament care plătesc scump luxul de a sta în casă într-o ținută sumară? Se pare că termoizolarea apartamentului nu-i ajută prea mult dacă, așa ca și d-ta, au în imediata vecinătate, apartamente goale, unde nu locuiește nimeni, cu caloriferele oprite sau debranșate. Imi permit sa te contrazic ... 3 camere , 3 persoane , o temperatura medie de 25 de grade si o factura la gaze de 280 RON ( + 50 lei intretinerea ) ... nu e bine ?! ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
argon |
![]()
|
Nu stiu cum puteti sta la 25 de grade, nu e cam cald? eu stau la 22 in tricou, pe la 24 deja imi e cald..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
YO4RLP |
![]()
|
Păi s-o luăm pe rând:
AR +AC + cheltuieli administrative + femeia de serviciu + gaze + curent pe casa scării = aprox. 70 lei lunar (mai mult sau mai putin) căldura (să zicem că m-am boierit) 150 lei 70 + 150 = 220 lei ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(GoGu @ 14 Nov 2005, 13:19) Si eu lucrez la o firma care produce (si) repartitoare... Bine, produce cu un senzor (temperatura "mediului" e fixa) si acu se omologheaza cel cu 2 senzori (cica numai astia se accepta in blocurile alimentate cu agent termic "de la stat"). Cel cu 2 senzori (daca nu are si metoda de masurare cu unul singur, cum spunea cineva mai sus) se poate pacali cu carpa pe el, dar nu e corect fata de ceilalti vecini care vor plati mai mult. Ca sa nu spun ca daca TOTI cei din bloc procedeaza la fel vei plati tot atat. Metoda de calcul (super-simplificata) e urmatoarea: de ex. daca ai un imobil cu 2 apartamente si gigacalorimetru si intr-o luna un apartament totalizeaza 40 puncte si celalalt 60 puncte (total 100 puncte), asta inseamna ca 40% din ce indica gigacalorimetrul plateste proprietarul primului apartament iar 60% proprietarul celui de-al doilea. Daca ambii proprietari pun carpe pe repartitoare atunci unul va avea, sa zicem 20 si celalalt 30, indicatia gigacalorimetrului nu se schimba, si vor plati tot 40 respectiv 60% din indicatia acestuia. Daca pune numai unul, celalalt proprietar va plati, evident, mai mult ![]() "Corectiile" functie de numarul de elementi, pozitia apartamentului se fac si din programarea fiecarui repartitor (nr. elementi si nu mai stiu ce coeficient), la altii se face din softul ce calculeaza repartizarea costurilor, sau combinat. Esti sigur ca se calculeaza in functie de gigacalorimetrul blocului ? Nu de alta, dar exista o metoda mult mai eficienta decat cea cu carpa. Si mult mai simpla... Ar fi pacat sa ne tepuim vecinii. |
--------------------
-
-
-
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
la mine in bloc, se afiseaza periodic, o hartie pe care scrie :"in data de....se face citirea repartitoarelor. va rugam sa fiti acasa la ora stabilita....bla bla bla".
in juma de ora respectiva hartie e plina de urmatoarele lozinci, scrise frumos cu pixul :"hotie", "teapa", "m**e", "furt+nesimtire"...etc. blocul e cu 4 etaje, are 14 apartamente. 4 au centrale (inclusiv eu), 7 au repartitoare si restul is nelocuite. cei mai nemultumiti is cei cu repartitoare. toti regreta ca au pus repartitoarele astea si nici nu pot renunta la ele. o solutie excelenta ar fi izolarea termica a blocului prin programul ala de reabilitare termica...bla bla. fiecare apartament ar plati o treime din costul lucrarii, restul fiind suportata de bugetele locale sau de la guvern. nu stiu exact. dar cum rumanii is saraci si chitrosi (cel putin la mine pe scara) nu prea sint sanse. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(GoGu @ 14 Nov 2005, 13:19) ...Cel cu 2 senzori (daca nu are si metoda de masurare cu unul singur, cum spunea cineva mai sus) se poate pacali cu carpa pe el, dar nu e corect fata de ceilalti vecini care vor plati mai mult... Toate repartitoarele pot fi pacalite (nu spui cum)... crede-ma!!! Ba mai mult... ca un "bug" pe care l-am descoperit am vazut ca unele (cu 2 senzori) "pot fi date si inapoi".Afacerea (parerea mea hîc...) este profitabila doar pentru firmele (ce au facut "lobby" la greu) care le-au vindut si care acum administreaza (contra cost ! ) repartizarea costurilor. Per total nu se economiseste mare lucru decit daca stai in frig. This post has been edited by mariuscond: 3 Jan 2008, 14:03 |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(mariuscond @ 3 Jan 2008, 14:59) Toate repartitoarele pot fi pacalite (nu spui cum)... (parerea mea hîc...) este profitabila doar pentru firmele (ce au facut "lobby" la greu) care le-au vindut si care acum administreaza Per total nu se economiseste mare lucru decit daca stai in frig. Evident ca pot fi pacalite. Tot ce este facut de om poate fi trisat de alt om. Se numeste evolutie ![]() Firmele respective rulls ... pacat ca nu mi-a dat prin cap sa imi fac si eu o firma dinaia ![]() Recunosc deschis, ce facem noi sarantocii posesori de repartitoare nu se numeste economie ci STAT IN FRIG la dracu ca am 17-18 grade in casa toata ziua si la munci am 25-26. Mai aduc de acolo putina caldura in buzunare cand vin acasa ![]() PS: chiar nu vrei sa ne explici si noua teorita ta de bypassuit claorimetrele? |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lord Hades @ 3 Jan 2008, 14:59) Cred ca te-ar fi mincat "rechinii"! Unde-i loc de "ciugulit" bani de la "prostime" tre' sa "ai spate" sau sa fii unul din "baietii destepti". Mafia e mare!!!QUOTE(Lord Hades @ 3 Jan 2008, 14:59) E ilegal! ![]() |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(mariuscond @ 3 Jan 2008, 13:59) Toate repartitoarele pot fi pacalite (nu spui cum)... crede-ma!!! Ba mai mult... ca un "bug" pe care l-am descoperit am vazut ca unele (cu 2 senzori) "pot fi date si inapoi". Afacerea (parerea mea hîc...) este profitabila doar pentru firmele (ce au facut "lobby" la greu) care le-au vindut si care acum administreaza (contra cost ! ) repartizarea costurilor. Per total nu se economiseste mare lucru decit daca stai in frig. Per total sunt o idee buna, eu am intrat in a doua iarna cu repartitoarele si ma simt mult mai bine ca imi pot controla nivelul de caldura. Eu le tin intre 3 si 4, in bucatarie nu am (ca am aragaz daca vreau sa fumez o tigara acolo) si e decent, nu ma rupe la intretinere. Decat sa ma tina la un 28 de grade la sistemul centralizat si sa ma plang ca platesc milioanele pamantului, mai bine 22 de grade si stau lejer. Stiu ca se pot maslui, dar nu ma intereseaza, sunt multumit de cat platesc acum. Ideea la repartitoare e sa nu tii la 5 robinetul (cum multi n-au habar ca ala nu e robinet normal, ci un fel de climatronic) ci la o temperatura la care nici nu te coci, nici nu ingheti. |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 13:16 |