DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

48 Pages « < 30 31 32 33 34 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ungaria

bh07xyk
post 26 Sep 2008, 12:01
Post #931

C

Group: Members
From: Oradea

M3 - M0 est - Ferihegy - M0 sud-est - M5 - M0 sud - M1

Tronsonul de M0 care va lega M0 est de la intersectia M0-M5 de M0 sud este in lucru. daca se intelege ceva din ce scriu smile.gif)

Edit: si repet, nu am fost inca pe M3-n4 ca sa fiu sigur ca jonctiunile sunt facute complet.

This post has been edited by bh07xyk: 26 Sep 2008, 12:02

--------------------
Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2003 Progression
ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 26 Sep 2008, 12:11
Post #932

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

mikey_VS, te referi la tronsonul marcat ?

M0_M5_M3.JPG ( Size: 150.4k ) Number of downloads: 458

Acolo nu este jonctiune "directa" M0-M0 dar se pare ca va fi !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
bh07xyk
post 26 Sep 2008, 12:19
Post #933

C

Nu va fi. E doar in lucru.
http://www.autopalya.hu/engine.aspx?page=Map
Zoom in pe Budapesta si click pe linkul al doilea de sub harta "Épülő ap. szakaszok"

--------------------
+
mikey_VS
post 26 Sep 2008, 12:20
Post #934

Membru autentic

Exact adi_ar!
Banuiam ca asa va fi jonctiunea, iar cea incercuita de tine acolo exista deja de multa vreme, nu? Doar ca nu mergea pana in M3, nu-i asa?
Oricum, remarc cu placere ca vechile cunostinte sunt de ajutor, ca intotdeauna!
Multumesc, domnilor!

--------------------
Ford Focus 2010 - xx 07 yyy
"... ex-Megane Bicorp 2004, diesel, sorry!"
+
adi_ar
post 26 Sep 2008, 12:57
Post #935

Asta "spuneam" si eu cu link-ul va fi.
Se vede acolo ca este deja in lucru acea "scurtatura".

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
bh07xyk
post 26 Sep 2008, 13:35
Post #936

C

Da, dragul meu, ai corectat postul in timp ce scriam.

--------------------
+
andu911
post 5 Oct 2008, 19:30
Post #937

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

E cineva care imi poate spune si mie daca in Arad sunt case de schimb non-stop ? As avea nevoie de niste Forinti.

--------------------
- - -
+
adi_ar
post 5 Oct 2008, 19:45
Post #938

Casa de schimb nonstop in Arad nu stiu sa fie, posibil undeva spre vama, pe la hoteluri dar la un curs nu prea favorabil.
Card sau eventual Euro nu sunt satisfacatoare? Pentru ce ai avea nevoie nonstop?

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
andu911
post 5 Oct 2008, 20:53
Post #939

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

fiindca trec noaptea prin Arad...... iar in Bucuresti nu cred ca gasesc pe undeva...

Pai si Euro am unde sa schimb in Ungaria la un curs decent ?

--------------------
- - -
+
adi_ar
post 6 Oct 2008, 06:40
Post #940

Euro poti schimba oriunde prin Ungaria (dealtfel si lei dar la un curs mai prost) primesti cam 235-238 Ft/1E.
Daca esti in tranzit prin Ungaria nici nu prea are rost sa cumperi Ft. Vigneta (virtuala), o cumperi cu card de la benzinaria MOL la intrarea in Szeged.
In fine, daca este o suma rezonabila si doresti sa ai numerar, ma ofer sa-ti cumpar eu Ft. si gasim o solutie sa ti-i dau. Vineri dimineata parca era 1,58 RON/100 Ft. !!!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Brainie
post 10 Oct 2008, 11:36
Post #941

Membru autentic

From: Bucuresti

Forinți am cumpărat pe la 4:30 dimineața din Nădlac. Dar era august. Cursul mi s-a părut suficient de bun.

--------------------
Ex Dacia 1310 Li ; Ex Logan ABS+ 1.6 MPI 2007
+
lecar
post 20 Oct 2008, 13:10
Post #942

Membru

From: Leeds, UK

Intrebare pentru cei care au stat pe la Pensiunea Paprika Csarda de langa granita Ungaria-Austria: am facut o rezervare la ei prin email pentru o noapte din preajma Anului Nou (voi fi in drum spre Austria). In email au spus ca gata, rezervarea e facuta (desi nu le-am dat decat numele). Sunt de incredere? Ca n-as vrea sa ajung seara acolo obosit si sa vad ca de fapt nu exista nici o rezervare.

--------------------
Fiat Coupe 16v Turbo 195CP - -
+
mateimatei
post 20 Oct 2008, 13:13
Post #943

Membru autentic

From: Bucuresti

In cazul in care ai probleme in care ai surprize ia varianta de rezerva http://www.popeyepanzio.hu/en/kapcsolat.htm.

--------------------
Renault Megane Estate dCi-1.5-80 CP/2005
+
alecsz99
post 20 Oct 2008, 13:16
Post #944

Membru autentic

From: Bucuresti, Romania

QUOTE(lecar @ 20 Oct 2008, 14:10)
Intrebare pentru cei care au stat pe la Pensiunea Paprika Csarda de langa granita Ungaria-Austria: am facut o rezervare la ei prin email pentru o noapte din preajma Anului Nou (voi fi in drum spre Austria). In email au spus ca gata, rezervarea e facuta (desi nu le-am dat decat numele). Sunt de incredere? Ca n-as vrea sa ajung seara acolo obosit si sa vad ca de fapt nu exista nici o rezervare.
*

Exact asa am facut si noi in vara si nu a fost nici o problema. La receptie am spus ca avem rezervare pe numele X si dupa ce a verificat in calculator am achitat pretul si am primit cheile camerelor.
Si eu am avut aceasi nelamurire ca si tine si pentru siguranta aveam e-mailurile lor de confirmare printate, dar nu a fost nevoie! Te sfatuiesc sa faci la fel, pentru orice eventualitate.
Pana la ce ora iti pot pastra camere ti-au spus? Ti-au dat un nr. de telefon la care sa suni in caz ca intarzii? Daca da, totul e ok!
Drum bun!

This post has been edited by alecsz99: 20 Oct 2008, 13:18

--------------------
Dacia/Kia/Mercedes Berlina Li / Pro Cee'd / S320 2003 / 2008 / 2010
+
bh07xyk
post 20 Oct 2008, 14:28
Post #945

C

Salutari domnilor, am avut aseara ceva timp in plus si am dat o tura pe segmentul de M0 dintre Ferihegy si M3. Beton, si la propriu si la figurat.

La propriu, are suprafata din beton, nu asfalt, e galagios dar rezistent. La figurat are 3 benzi pe apropate toata lungimea, nu are limita la 80 ca alte sectiuni de M0, este autostrada "full" cu banda de urgenta etc. Practic faci 10 minute din M3 la Ferihegy si ziua si noaptea.

Asta inseamna ca poti ocoli Budapesta de la M3 la M1 in aproximativ juma' de ora (functie de cat de strict respecti 80 pe M0 sud). Noaptea daca as merge pe M3 as intra tot prin centru in schimb ziua e un avantaj imens.

Drum bun pe acolo smile.gif

--------------------
+
lecar
post 20 Oct 2008, 18:05
Post #946

Membru

From: Leeds, UK

QUOTE(alecsz99 @ 20 Oct 2008, 11:16)
Exact asa am facut si noi in vara si nu a fost nici o problema. La receptie am spus ca avem rezervare pe numele X si dupa ce a  verificat in calculator am achitat pretul si am primit cheile camerelor.
   Si eu am avut aceasi nelamurire ca si tine si pentru siguranta aveam e-mailurile lor de confirmare printate, dar nu a fost nevoie! Te sfatuiesc sa faci la fel, pentru orice eventualitate.
   Pana la ce ora iti pot pastra camere ti-au spus? Ti-au dat un nr. de telefon la care sa suni in caz ca intarzii? Daca da, totul e ok!
   Drum bun!
*

Multumesc de informatii. In emailul de la ei spuneau ca avem rezervarea pana la 8 seara. Numar de telefon special nu mi-au dat, as putea eventual sa le cer.

Si daca tot ai fost acolo de curand, te intreb daca ti s-a parut rezonabil. Rezonabil insemnand camera si baia curate, iar parcarea cat de cat sigura.

This post has been edited by lecar: 20 Oct 2008, 18:06

--------------------
Fiat Coupe 16v Turbo 195CP - -
+
alecsz99
post 21 Oct 2008, 10:03
Post #947

Membru autentic

QUOTE(lecar @ 20 Oct 2008, 19:05)
Multumesc de informatii. In emailul de la ei spuneau ca avem rezervarea pana la 8 seara. Numar de telefon special nu mi-au dat, as putea eventual sa le cer.

Si daca tot ai fost acolo de curand, te intreb daca ti s-a parut rezonabil. Rezonabil insemnand camera si baia curate, iar parcarea cat de cat sigura.
*

Camera pe care am avut-o noi a fost foarte curata, atat baia cat si camera in sine. Parcarea este destul de vasta si sigura. Nu mi s-a parut in nici un moment ca ar putea fi probleme. Desigur atentia nu strica niciodata!

Pot sa iti mai zic ca micul dejun este destul de variat desi am ajuns la masa dupa ora 9.

Cu o seara inainte tot la restaurantul lor am mancat, mancarurile traditionale fiind foarte gustoase insa trebuie sa iti si placa modul ungurilor de a gati!

Daca mergi cu copii mici dupa tine atentie la programele TV oferite...cine a fost pe acolo stie! tongue.gif

This post has been edited by alecsz99: 21 Oct 2008, 10:06

--------------------
+
mikey_VS
post 28 Oct 2008, 09:26
Post #948

Membru autentic

@bh07xyk - scuze, iarasi eu te "bazai", dar am vazut ca ai circulat des- sau, cel putin mai des ca mine (care n-am fost nici o data) - pe noua sectiune care leaga M3 de M5 prin M0. Spune-mi, te rog, cum este marcata iesirea de pe M3 pe M0? Adica, se poate lua si spre Nord (parca este un "pic de drum" si inspre Nord, nu?) sau vezi semnul de iesire catre M0, cu probabila indicatie catre M5?
Intreb pentru ca, de fiecare data cand am trecut de pe M5 pe M0 mi s-a parut ciudat marcata iesirea, plus ca e a doua iesire catre M0, si nu prima, daca nu ma-nsel, nu? Prima iesire o ia spre nord, daca bine tin io minte, nu?
Scuze inca o data daca mesajul meu nu pare foarte clar, dar cred ca ai inteles ce vreau sa spun, nu?

--------------------
+
bh07xyk
post 28 Oct 2008, 09:58
Post #949

C

Ha, ha, hai sa vad daca am inteles. De fapt sunt doua intrebari.

Iesirea de pe M3 pe M0 (nordestul Budapestei): e o intersectie de autostrada serioasa cu pasarele, linii de trafic paralele etc. Eu am veniot pe M0 dinspre sud si am luat-o pe M3 inspre centru. Tu ai veni pe M3 dinspre Est si ai vrea sa intri pe M0 inspre sud.
La intersectia respectiva ai iesire de M0 Szeged (SCG) - Ferihegy asta e spre sud. Tot aceaiasi iesire dar alta banda trebuie sa fie cea de Esztergom 11 (nationalul 11) asta e spre nord.

Intrebarea 2. M5 cu M0, sudestul Budapestei. In acest moment sunt doua intersectii cu M5 cu M0. Cum vii dinspre Szeged, prima e M0 -> Ferihegy (spre nord asa cum spui, centura de est a Budapestei). Iesi pe asta daca vrei ferihegy sau nordul Budapestei, Ungariei.
A doua e intersectia cu M0 sud, spre M6, M7 si M1 Viena . Intersectia asta e aia "a dracu" cu o singura banda peste pasarela unde vesnic sunt ambuteiaje si accidente cu tiruri rasturnate si bulgari care nu nimeresc banda la jonctiunea ingusta cu M0.
In momentul in care termina "triunghiul" incercuit de adi_ar in al doilea post din pagina asta, ai scapat de intersectia asta, va fi doar una, prima, care te va scoate si inspre norest si inspre vest.

--------------------
+
mikey_VS
post 28 Oct 2008, 13:29
Post #950

Membru autentic

worship.gif thanks omule! Ai inteles foarte bine ce am vrut, si sigur ca erau doua intrebari, poate chiar mai multe.
Desi nu m-am ratacit niciodata pe la M5-M0 (a doua iesire), sincer iti spun, de-abia dupa ce eram bine inscris in circulatie pe M0 incepeam sa respir. Intotdeauna ma minunam io de mine, cat de bine am scos-o la capat.
Mi se pare mai greu de gasit asta decat intrarea pe S1, langa Viena - bine, asa cum spunea-i si tu, la Budapesta toata treaba se desfasoara pe distante mai mici si pe "latimi" mai mici ale drumului, pe cand la Viena e si mai lat si pe vre-o nush cati km se intinde. Ce e insa mai nasol la Viena - daca depinzi de un PNA slabut, luat la promotie din metro, sunt tunelurile unde se pierde semnalul GPS, si atunci cauti cu infrigurare semnele de sus. Noroc ca alea-s clare, ca pana ii revine vocea lui Marcel (si semnalu')...In Germania m-am invartit vre-o 7km pe vre-o trei autostrazi, din cauza pierderii de semnal GPS. Asta e...
Mersi inca o data pentru raspuns! wink.gif

This post has been edited by mikey_VS: 28 Oct 2008, 13:30

--------------------
+
Dan98
post 2 Nov 2008, 17:03
Post #951

Membru incepator

From: Constanta

Dacă vă decideți să dormiți o noapte în Budapesta, evitați să alegeți hotelul Best Western Hotel Hungaria (http://www.danubiushotels.com/hu/budapesti-szallodak/best-western-hotel-hungaria-budapest)

Deși este clasat la 4 ****, nu i-aș acorda nici două. Mizerabil. Camere murdare, carpete la fel, holuri urât mirositoare, tâmplăria din aluminiu la geamuri sub orice critică, parcă era geamul deschis mereu așa gălăgie. Restaurantul și personalul lasă de dorit de asemenea, foarte nepoliticoși.

De departe cel mai prost hotel unde am poposit vreodată, noroc că a fost rezervarea pe o singură noapte aici. Îmi pare rău că nu am avut aparatul foto cu mine să exemplific prin imagini.

--------------------
Mercedes-Benz W211 2003
+
ydaniel
post 2 Nov 2008, 21:02
Post #952

Adrenaline junkie!

From: black sea

cel mai bine e sa nu opresti in ungaria:) si mare atentie la cumpartul vignetei-te fura de te rupe:) oricum nasol ca nu se mai dau stickere:(
cica e video control:)

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
adi_ar
post 3 Nov 2008, 07:55
Post #953

QUOTE(andu911 @ 5 Oct 2008, 19:30)
E cineva care imi poate spune si mie daca in Arad sunt case de schimb non-stop ? As avea nevoie de niste Forinti.
*

Daca nu mai este de actualitate, scriu pentru posteritate. Am oprit ieri la Nadlac si m-am informat.
In centru, dupa singura curba la 90gr, exista un complex unde am identificat 4 case de schimb NonStop, probabil sunt mai multe. Cursul este cel din Arad.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Dan98
post 4 Nov 2008, 02:06
Post #954

Membru incepator

From: Constanta

Nu ne-au furat la vigneta. Iar de oprit de ce să nu oprim ? smile.gif Au restaurante drăguțe pe drum

--------------------
Mercedes-Benz W211 2003
+
alecsz99
post 5 Nov 2008, 11:30
Post #955

Membru autentic

QUOTE(ydaniel @ 2 Nov 2008, 22:02)
cel mai bine e sa nu opresti in ungaria:) si mare atentie la cumpartul vignetei-te fura de te rupe:) oricum nasol ca nu se mai dau stickere:(
cica e video control:)
*

De ce sa nu opresti? Desi este adevarat ca in unele zone au existat unele incidente care au dus chiar la amplasarea de semne ca cel de mai jos - pozat intr-un spatiu de servicii de pe autostrada Budapest-Viena - "e bine sa nu opresti" mi se pare cam exagerata! Doar nu am ajuns noi exemplu de civilizatie si ne e acum frica pe langa mult (eronat) hulita Bulgarie si de Ungaria!? WTF? blink.gif

1.JPG ( Size: 24.29k ) Number of downloads: 476

Cat despre vigneta, apar mici diferente la cursul de schimb de exemplu, dar asta "te rupe" cand faci o astfel de excursie? Si daca vrei sa nu fi rupt iei vigneta direct din vama, cu forinti si gata!

Oriunde mergi in viata e bine sa fi precaut si sa dai dovada de atentie dar nu trebuie sa exagerezi caci astfel distrugi placerea de a calatorii!

Cele bune tuturor!

This post has been edited by alecsz99: 5 Nov 2008, 11:31

--------------------
+
Vio
post 5 Nov 2008, 21:52
Post #956

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Cand am trecut ultima oara din Ro in H (in septembrie) amplasasera o ghereta pentru vanzarea vignietelor imediat inainte de controlul pasapoartelor pe dreapta... unde vignieta costa 8 euro fata de 9 la chioscurile de dupa duty-free shopuri... poate ar fi o idee mai buna cumpararea de acolo, si nu mai ai a te teme de tepe...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
sandman_
post 10 Nov 2008, 13:35
Post #957

software engineer

From: Viena, Austria

ceea ce este enorm, fata de 1150HUF, cat costa la OMV in Szeged...

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 - GJ-01-SSP
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
adi_ar
post 10 Nov 2008, 13:46
Post #958

1170 Ft este pretul "de iarna" (dupa 01.10.2008), fata de 1530 Ft vara.
Oricum, la gheretele respective sau in oricare benzinarie, pretul in Euro este mai mare.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Vio
post 10 Nov 2008, 20:39
Post #959

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Mi-a luat adi_ar vorba din tastatura cu pretul sezonal... si oricum pentru un comod ca mine carele imi displace profund sa ma mai incurc cu schimbat in tot felul de valute ciudate 8 euro e mai putin decat 9... smile.gif Sa fim seriosi, sandman, daca ar fi sa procedez asa mi-ar trebui portofel cu update de firmware la minim 4 despartituri: euro, forinti, coroane cehe si coroane slovace (de astia scap acu de la 1 ianuarie ca incaleca pe euro smile.gif )... si pe de alta parte am un sentiment taare ciudat sa dau EC-Karte-le sau Kreditkarte-le pe mana unui vanzator de benzinarie despre care cam stim cu totii cat is de gainari... mai bine o pierdere de 1 euro pe barba mea decat o gaura mult mai mare data de altii... e o treaba de Transaktionskosten... smile.gif if u catch ma' drift... biggrin.gif

This post has been edited by Vio: 10 Nov 2008, 20:40

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
sandman_
post 11 Nov 2008, 11:41
Post #960

software engineer

From: Viena, Austria

you're drifting way beyond the line of duty...

pierzi 4 euro, pentru ca 8 euro e pretul de iarna, iar 10 euro e pretul de vara. Cu 267HUF la 1EUR, vignieta costa 4, respectiv 6 eur, dar un lucru e clar: luxul si comoditatea se plateste... biggrin.gif. Pe asta e bazeaza si ei cand cer cat cer.

Era sa uit. Ultima data cand am mers catre Viena, am vazut in Cenad reclama la H-vigniette cu 20 sau 22 de RON la o casa unde se vindeau si asigurari si alte maruntisuri. Cred ca merita incercat. Probabil ceva asemanator se gaseste si in Pecica sau Nadlac sau Oradea-Bors.

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 - GJ-01-SSP
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
48 Pages « < 30 31 32 33 34 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 05:40
Forum Renault