Ungaria
![]() ![]() ![]() |
Ungaria
Vio |
![]()
|
||
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|||
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
Nu stiu, parca s-a rasdiscutat, daca nu in topicul asta atunci macar in altele de calatorii...
http://www.autopalyamatrica.hu Online, cu cardul, tiparesti confirmarea si gata. |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Cu alte cuvinte daca s-a "rasdiscutat" nu mai avem voie sa discutam alte alternative, sau cum
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
bh07xyk |
![]()
|
Mna, hai ca nu in sensul ala am zis-o. Mi se parea aiurea ca despicati atat firul in patru pentru X Euro cand exista o rezolvare simpla.
Edit: ma gandesc ca omu' din Cenad exact asta face. Ti-o comanda online pe datele din talon si face un 50 de mii la bucata. Idee buna intradevar. This post has been edited by bh07xyk: 11 Nov 2008, 14:31 |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Problema: se da una bucata masina cu trei persoane calatorind Frankfurt-Iasi. Planul e sa se faca drumul in doua zile cu innoptat undeva intre Budapesta si Oradea. Se cauta cazare (de preferabil nu prea scumpa), fie pe varianta DN4, fie pe varianta M3. Avand in vedere ca e posibil sa ajungem destul de tarziu, nu dorim sa ne bazam pe "gasim noi ceva". Intrebarea ar fi: recomanda cineva vreun motel/hotel/hostel/guesthouse anume? Am gasit pe net ceva pensiuni prin Debrecen, mi se pare totusi un pic cam departe (cam mult de condus pentru prima zi). Ideal, daca-mi puteti recomanda o locatie inainte de bifurcatia lui M3 spre Nyigaryhaza-Debrecen ar fi ideal (lasa deschisa posibilitatea trecerii vamei pe la Petea, de asteptat mult mai liber comparativ cu Bors). Dar orice alta recomandare e ok (inclusiv Debrecen), preferabil sa se bazeze pe experienta personala. Si ar mai fi doua intrebari:
- a condus cineva prin Budapesta sambata seara (orele 18-20) in perioada dinaintea Craciunului? La ce sa ma astept de la tranzitul M1-Langyamagyar hid (sper ca l-am nimerit)- Hungaria Korut - M3? Pe harta Budapesta pare lejer de tranzitat, nu prea ai unde sa te ratacesti (schimb vreo 3-4 bulevarde). In plus, ma bazez pe un PNA. - eterna intrebare: la ora precizata (18-20, sambata seara) ce e preferabil: M1-M0-M5-M0-DN4, M1-Bud-M3-Dj, sau M1-M0-M5-M0-M3-DJ? |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
bh07xyk |
![]()
|
La partea cu cazarea din pacate nu te pot ajuta, n-am avut niciodata nevoie dar sunt absolut convins ca gasesti usor si la nimereala.
Aglomeratie Petea-Bors... Poate doar daca vii cu valul de Craciun, altfel stai sub 5 minute in oricare. M1-Lagymanyosi-M3 este intradevar usor de nimerit dar va fi sigur agomerat. Pe Hungaria nu vei putea tine unda verde mai mult de 3 semafoare fara sa dai talpa serioasa si sa te bagi stanga dreapta frecvent. Daca esti un sofer mai linistit si obosit dupa drumul de Frankfurt as alege clar M1-M0-M5-M0-M3. Tot din acest motiv cred ca mai bine mergi pe M3 in loc de N4. |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Multumiri pentru raspunsul prompt.
1. Aglomeratie Petea-Bors: pai aia era si ideea ca ajung cu valul de Craciun si nu ma incanta ideea sa pierd 1-2 ore prin Bors. Pe de alta parte, nu stiu nimic relativ la cum se prezinta Petea in perioada asta, dar mai rau ca Bors n-are cum sa fie. As avea cel putin trei optiuni: primo, tin nord, prin Sighetu-Marmatiei, Vatra Dornei-Campulung, e ceva mai scurt dar: 1) e munte (si iarna) si 2) citisem ca drumul prin Campulung e in lucru; secundo, o iau prin Baia Mare, Dej, Apahida si apoi drumul cunoscut mie Reghin-Toplita-Targu-Neamt-Pascani-Iasi, cu marele avantaj al evitarii traversarii Clujului si a lui E60 in acelasi timp, cu pretul unor km in plus (nu tocmai putini). Terto: pastrez drumul familiar Bors-Oradea-Cluj-Iasi, cu riscul de a pierde timp mult in vama, aglomeratie mare pe E60, traversat Cluj (iarasi mult timp pierdut). Aici mai am de sapat la aflat starea drumurilor. 2. chiar daca pierd ceva semafoare, tot ar trebui sa ies mai repede traversand Bud, centura ocoleste teribil, plus "valul de Craciun" care-o s-o faca f. aglomerata, cu risc mare de ambuteiaj. Ti s-a intamplat sa treci prin Bud. sambata seara? Ma astept sa fie relativ liber, desi cu Christmas shopping... Pe de alta parte, parca majoritatea magazinelor mari sunt la V de Bud... |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
bh07xyk |
![]()
|
1. da, ai de studiat
![]() 2/ merg des la Budapesta, nu doar o traversez ![]() |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
namidee |
![]()
|
1. Imi fac temele zilele astea ;-).
2. Atunci ramane varianta M0 in caz ca ne decidem pt. M3. Multam fain de ajutor. |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
1. am stat in Budapesta in septembrie 2 nopti: pentru ca am plecat in pripa, nu am gasit decat 1 zi libera la o casa particulara din Budapesta (undeva in nord vest, mult mai central decat multe hoteluri: 1131 Budapest, Str.Gyöngyösi Nr. 102/B) unde am intalnit o persoana super (unguroaica, dar vorbea romaneste mai bine ca ¾ din absolventii de facultate din .ro); daca vrei poti incerca sa vezi daca are ceva liber in perioada aia: eu am dat 8 EUR/pers/noapte, conditii absolut decente (camera dubla, cu Tv, baie in camera); contact: Benda Kati 00 36 70 312 56 58.
[in a doua noapte m-a condus chiar ea la un hotel, tot destul de central, inca nerenovat, 1 stea; daca nu esti pretentios si nu tii sa dai bani pe cazare, pentru somn e arhi suficient – 7.600 HUF camera dubla, unde erau 4 paturi ![]() Din zona asta se iese lejer pe M3. 2. In Romania... eu as merge (daca stii sigur ca Borsul e ocupat) pe Petea-Baia Mare-Dej-Saratel-Reghin-Toplita-Tg.Neamt-Iasi, cu varianta Dej-Apahida-Reghin. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
namidee |
![]()
|
1. Multumesc de sugestie, dar cel putin acum sunt slabe sanse sa innoptam in Budapesta, o sa preferam sa stam undeva mai aproape de granita, cu scopul de a trece granita cat mai devreme, in speranta de a scapa de aglomeratie.
2. La varianta aia ma gandesc si eu, dar numai daca Bors e aglomerat rau. 3. Poate ii ajuta si pe altii: am gasit un site interesant cu oferte de cazare: www.houses.hu . Pentru cei care vor sa innopteze pe undeva pe langa granita o optiune interesanta (posibil pe asta vom merge noi) e Hajdúszoboszló (multumescu-ti Doamne de copy-paste). E un orasel f. aproape de sfarsitul lui M35 si sunt destule oferte de cazare acolo, imi pare a fi un fel de Baile Felix al Ungariei (vazut ceva cu bai termale). |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Asa este, sunt bai acolo, ca in multe alte locuri de pe langa frontiera cu Romania, dealtfel.
Nu va mai faceti probleme cu cazarea pe langa granita, sunt atatea pensiuni peste tot ca este imposibil sa nu gasiti ceva. @ursul-alb: Fatuca aia, Kati, s-a nascut in Romania ![]() In alta ordine de idei, si-a mai marit si ea tarifele dar nu prea mult. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
Da, dar e unguroaica; evident ca stiu ca a facut facultate in limba romana, dar tot la fel de bine stiu si cum vorbesc cetatenii romani de etnie maghiara care stau de 20-30-40-50 de ani in Romania; de asta mentionam de felul in care vorbeste. Dupa parerea mea chiar e lucru e apreciat.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
QUOTE(bh07xyk @ 11 Nov 2008, 13:17) Nu stiu, parca s-a rasdiscutat, daca nu in topicul asta atunci macar in altele de calatorii... http://www.autopalyamatrica.hu Online, cu cardul, tiparesti confirmarea si gata. Confirmare iti vine pe mail? Eu am facut plata acum o saptamana si inca n-a venit nimic! ![]() Voi cere la banca un extras de cont ..... Sper sa fie ok! |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
bh07xyk |
![]()
|
Vine un mesaj cu textul de mai jos. Imi inchipui ca daca folsesti interfata in engleza a siteului mesajul vine in engleza. Te informeaza de cand si pana cand e valabila si ai doua linkuri de download PDFurile atasate.
PDFul cu nr de inmatriculare este dovada in scris (oricum cei ce fac controale inopinate pot verifica online). Nyugta = chitanta. Tisztelt Felhasználónk! A mai napon www.autopalyamatrica.hu oldalon az Ön kérésére az alábbi azonosítókkal rendelkezõ tranzakciót hajtottuk végre: Szolgáltatás: Autópálya jogosultság vásárlása Tranzakció kód: 08073096458877 Matrica típus: D1 - heti Rendszám: BH08MKI Felségjel: RO Összeg: 2650 Ft Érvényesség kezdete: 2008.07.31. - 00:00 Érvényesség vége: 2008.08.09. - 23:59 Vásárlás dátuma: 2008.07.30. - 21:28 Bizonylat letöltéséhez kattintson az alábbi link-re! http://www.ppo.hu/aak_pdf.php?aakt_id=1466...=08073096458877 Nyugta letöltéséhez kattintson az alábbi link-re! http://www.ppo.hu/usr_genNyugtaPdf.php?nyu...=20080730212840 Köszönjük, hogy igénybe vette szolgáltatásunkat! Üdvözlettel, PPO Csapat www.ppo.hu. Attached File(s) ![]() ![]() |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
Multumes, deocamdata n-am primit nimic!
|
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
Forestman |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 25 August 06 From: Suceava ![]() |
Salut!
As vrea o recomandare cu privire la o cazare (pt. o noapte) in zona Tata sau Tatabanya. Inca una.... ![]() Multumesc anticipat!!! |
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
2006, Ambiance; Ford Ka; MIO A501
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Ziua, prin sud: M3-M0-M1.
Noaptea, prin centru: M3-Hungaria Korut-Kerepesi Utca-Erszbet Hid-Buda-M1 Pentru ambele variante e suficient sa te uiti dupa indicatoare: M1 sau Wien Becs. |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
Forestman |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 25 August 06 From: Suceava ![]() |
Multumesc!
|
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
|
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Iti recomand Ibisul de la Gyor (nu e departe de Tatabanya). Conditii decente la maxim 50 euro fara mic dejun. Sau paprika Csarda 30-50 euro mic dejun inclus (este evident mai departe exact la granita cu Austria).
Eu am reusit sa plec de la Ploiesti de dimineata si ajung seara la 8 la Paprika. Drum Bun! |
--------------------
5461
1997
2012
|
|
Forestman |
![]()
|
Salut!
Pt. cei ce au achizitionat vigneta de HU de pe net.....DUPA CAT TIMP V-A VENIT CONFIRMAREA PE MAIL?? Multumesc anticipat!!! |
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Instantaneu, fie 2 minute, acolo.
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
Forestman |
![]()
|
Au trecut vreo 2 ore ..... si nimic!
|
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Tinand cont si de a scris Lucian BLK mai sus, mi-e sa nu fie vreo problema cu versiunea engleza a site-ului. Eu am folosit-o pe cea maghiara. As zice sa le dai un telefon. Phone: + 36-1-436-8200
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
Forestman |
![]()
|
Am mai incercat o data si am reusit. La mail-ul de confirmare am primit numai primul link cel cu numarul de inmatriculare, perioada...., nu am primit si chitanta. Cred ca o sa mai primesc un mail si cu chitanta atunci cand tranzactia va fi efectuata (cred ca dureaza o zi sau doua din momentul aplicarii).
|
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Aia cu numarul e dovada, de aceea ai nevoie. Chitanta e optionala, daca bine imi aduc aminte se bifeaza o casuta cand comanzi.
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
Forestman |
![]()
|
Multumesc pt. raspunsuri!!
Acea casuta n-am bifat-o! PS: Cam cat crezi ca fac de la Oradea pana la Budapesta prin Szolnok??...dar pana la granita cu Austria? Am ales acest drum din considerentul ca ocolesc Budapesta pe M0 (asta in primul rand) si apoi ca-i mai scurt! Initial vroiam sa ies din tara pe la Petea si sa merg pe M3 apoi urma traversarea Budapestei!! Ce spui, merita sa merg prin Szolnok?? Multumesc anticipat!!!! |
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
|
|
bh07xyk |
![]()
|
Eu numai pe Szolnok ma duc. In functie de cata talpa ii dai, faci Oradea-M0 in 2 ore- 2 jumate. M0-Austria inca vreo ora jumate - doua. Astea la o viteza de croaziera de 140 pe N4 si 160 pe autostrazi. M0 cu aprox 100.
Radarele s-au scris in acest topic, recent a aparut unul mobil "nou" intre Torokbalint si Szolnok, e o limitare de 70 pe o sectiune de 4 benzi cu un semafor. Drum bun! M3: daca citeai cu atentie in paginile anterioare, s-a deschis centura de est a Budapestei in septembrie. Acum M3-M1 sub 30 de minute zi/noapte. |
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
|
jeepers |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 11 September 07 From: cluj ![]() |
Nu stiti este obligatoriu sa ai lanturi in ungaria in aceasta perioada, la granita se cere? Cat va costat in total aceste vignete, cat comision se plateste?
|
--------------------
logan
preferance 1.4
2006 http://www.sistemdeincalzire.ro
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
La granita nu se cer lanturi si in general sunt obligatorii daca este cazul (ca la noi), adica daca ninge trebuie sa fie masina echipata corespunzator. Mai de folos sunt anvelopele de iarna.
Vigneta este 1170 Ft. Despre comisioane nu am informatii dar cred ca sunt cele obisnuite, de plata cu card, in moneda straina. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 16:54 |