Bulgaria - Grecia
![]() ![]() ![]() |
Bulgaria - Grecia
gibonu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|||
Christiansen |
![]() ![]()
|
![]() Un biet invatacel Group: Members Posts: 136 Joined: 4 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Uuuf ... Multumesc ... Acum, mai vine o intrebare ... Ce locuri recomandati pentru oprire?
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007 Expression 1,6 16V
- B 137 ROC Dacia Logan 1,4MPI 66.000 km - 01.02.2011 (vandut)
Renault Megane 1,6 16V 124.000 km 10.05.2015 (vandut) Renault Clio IV 1,2 16V 155.000 km |
|
gibonu |
![]()
|
@ Christiansen
Tu o sa tranzite Bulgaria e o tara normala cu oameni normali, nu te duci in Afganistan. Nu o sa gasesti acolo campuri minate si nici oameni spanzurati la intersectii. Opreste-te acolo unde ai nevoie, ca nu o sa ti se intample nimic. P.S. Poti sa ne zici si noua de unde vine teama asta a ta in ceea ce priveste tara vecina? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
maria_99 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 17 April 08 ![]() |
stie cineva daca plec cu masina de la firma imi trebuie imputernicire?
|
--------------------
logan
logan
2005 ambiance 1.4
- b 17 ctv
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
teoretic ai nevoie. practic pe mine nu m-a controlat nimeni (la vama). asta de mai multe ori...
This post has been edited by tkx: 17 Apr 2008, 17:03 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
mihailogan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 14 March 06 From: Bucuresti ![]() |
confirm ceea ce spune gibonu mai sus... intradevar intersectiile si indicatoarele in general sunt bune, la vedere, nu sunt probleme cel putin pe drumu de sofia/kulata. eu am oprit si intr-o parcare mica undeva dupa Ruse..mai exact pe la Byala..chiar langa o padure si era ora 22-23..deci nu sunt probleme..
This post has been edited by mihailogan: 17 Apr 2008, 17:59 |
--------------------
Dacia Logan
Preferance 1.4
2005
- B 90 PIx
|
|
brad |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 11 April 07 ![]() |
Multumesc laurian pentru recomandare. O sa plec la inceputul lunii august cand presupun ca densitatea de turisti este foarte mare.
Imi place extrem de mult sa nu stau intr-un loc mai mult de 2-3 zile si cazarea pe cont propriu, in camping, imi ofera aseasta libertate. Este prima iesire in Grecia si orice sfat este binevenit. |
--------------------
Renault
Megane III 1.5 dci
2012
|
|
Christiansen |
![]() ![]()
|
![]() Un biet invatacel Group: Members Posts: 136 Joined: 4 April 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gibonu @ 17 Apr 2008, 14:51) @ Christiansen Tu o sa tranzite Bulgaria e o tara normala cu oameni normali, nu te duci in Afganistan. Nu o sa gasesti acolo campuri minate si nici oameni spanzurati la intersectii. Opreste-te acolo unde ai nevoie, ca nu o sa ti se intample nimic. P.S. Poti sa ne zici si noua de unde vine teama asta a ta in ceea ce priveste tara vecina? "Teama" vine din ce au povestit oamenii care au avut probleme ![]() ![]() QUOTE(maria_99 @ 17 Apr 2008, 16:43) Ai nevoie de procura bilingva ... in romana si engleza ... |
--------------------
Renault
Megane
2007 Expression 1,6 16V
Renault Megane 1,6 16V 124.000 km 10.05.2015 (vandut) Renault Clio IV 1,2 16V 155.000 km |
|
speedyspeed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 17 April 08 ![]() |
Salutare!
Vreau si eu sa plec in Zakynthos in data de 15iunie. Stie cineva vreun hotel de acolo, conditii.... ceva detalii, orice? Multumesc anticipat. |
--------------------
renault
clio fidji
2008
- B 78 ROR
|
|
justy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 31 March 06 ![]() |
cine poate sa-mi spuna daca in pen. sithonia exista vreo taverna care sa organizeze seara greceasca traditionala?
|
--------------------
FORD
FOCUS
2001 TOURNIER
|
|
osa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 27 April 05 From: Ingolstadt ![]() |
Prin Februarie s-a mai discutat tema asta, a plecarii in Grecia din TM prin Serbia. Oare dupa declarea independentei Kosovo, traversarea Serbie a devenit mai putin sigura?
Plec pe 27iunie la Vourvourou, abea asteptam, si parca nu as vrea sa mai merg prin Bulgaria. Am fost pe acolo, acum trei ani. Am traversat Bulgaria pe noapte, drumul a fost in regula, nu am intampinat absolut nici o dificultate. In schimb a durat extrem de mult, drumul a fost foarte obositor. De aceea am vrea sa incercam Serbia. Ce parere aveti? |
--------------------
Laureate
Duster
2011
- IN-HL952
|
|
stormbringer |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 30 January 08 ![]() |
QUOTE(speedyspeed @ 17 Apr 2008, 23:01) Salutare! Vreau si eu sa plec in Zakynthos in data de 15iunie. Stie cineva vreun hotel de acolo, conditii.... ceva detalii, orice? Multumesc anticipat. Uite niste site-uri care poate te vor ajuta www.e-zakynthos.com www.greekhotels.gr www.lastminute.gr www.online-ekthesi.gr/catalog/hotels-travel-guides-c-24.html |
--------------------
DACIA/VW
LOGAN /GOLFVII
2005 LAUREATE 1.4Mpi/2013 HIGHLINE 1.2 TSI
|
|
geocosma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(justy @ 21 Apr 2008, 22:49) cine poate sa-mi spuna daca in pen. sithonia exista vreo taverna care sa organizeze seara greceasca traditionala? In general, daca te cazezi la hoteluri unde ai si masa de seara, intr-una din seri se organizeaza si seara greceasca. Acum 2 ani am fost cazat la Elea Village iar vinerea aveau seara greceasca la un hotel din apropiere, care apartinea de acelasi lant hotelier (Athena Palace). Anul trecut am fost la Mare Blu, in Gerakini, iar in una din seri organizau seara greceasca; nu am stat pentru ca fusesem la plimbare cu vaporul pe langa Muntele Athos si pe drumul de intorcere a fost si un program de genul acesta. La ambele cazari am avut demipensiune (mic dejun + cina). QUOTE(osa @ 22 Apr 2008, 08:43) Prin Februarie s-a mai discutat tema asta, a plecarii in Grecia din TM prin Serbia. Oare dupa declarea independentei Kosovo, traversarea Serbie a devenit mai putin sigura? Plec pe 27iunie la Vourvourou, abea asteptam, si parca nu as vrea sa mai merg prin Bulgaria. Am fost pe acolo, acum trei ani. Am traversat Bulgaria pe noapte, drumul a fost in regula, nu am intampinat absolut nici o dificultate. In schimb a durat extrem de mult, drumul a fost foarte obositor. De aceea am vrea sa incercam Serbia. Ce parere aveti? Am citit pe undeva, nu mai stiu exact pe care forum, ca dupa recunoasterea independentei lui Kosovo de catre bulgari, camioanele bulgaresti sunt atacate cu pietre prin Serbia. Cum Romania nu a recunoscut Kosovo, e posibil sa nu se fi schimbat nimic in privinta tranzitarii Serbiei de catre romani. Pana in 27 iunie cand pleci tu, mai sunt 2 luni, pana atunci sigur mai pleaca romani in Grecia prin Serbia si poate ai norocul sa-ti impartaseasca impresiile de calatorie. |
--------------------
Renault
Megane Estate II.1
- 2005 - 1,6 16V 115 CP - Confort Privilege
|
|
osa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 27 April 05 From: Ingolstadt ![]() |
Asta e tare cu aruncatul pietrelor in camioanele bulgaresti.
Totusi, e destul de naspa ![]() Desi plecarea ar fi peste doua luni, am emotii, sa nu se inrautateasca situatia. La un moment dat am auzit ca grecii au inchis granitele cu macedonia. E adevarata stirea? |
--------------------
Laureate
Duster
2011
- IN-HL952
|
|
gibonu |
![]()
|
@ osa
Du-te linistit prin Serbia, ca nu ai nici o problema, mai ales acum, ca RO nu a recunoscut independenta Kosovo. N-ai vazut ca sarbii demonstrau cu stegurile Romananiei, Greciei, Spaniei si altor tari care nu au recunoscut independenta Kosovo. In plus, prima vizitia pe care presedintele Serbiei a facut-o in stainatate dupa independenta a fost in RO. In final, eu am fost in Serbia in ianuarie anul asta, la Belgrad si Novi Sad si nu am avut absolut nici un fel de problema. Drum bun. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Probabil s-a mai discutat, dar parca nu as rasfoi vreo 80 de pagini de posturi.
In Bulgaria si Grecia se poate doar cu cardul de identitate sau trebuie pasaport? Dar in Slovenia, stie cineva? |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
santieco |
![]()
|
![]() Conduc de placere Group: Members Posts: 69 Joined: 18 May 05 From: Bucuresti-Ilfov ![]() |
Salut, voi pleca pe 26 aprilie in grecia si va rog sa ma lamuriti si pe mine :
1. Se poate trece granita atat in Bulgaria cat si in Grecia doar cu Cartea de Identitate? 2. Masina este pe numele tatalui meu, am procura, este ok? Multumesc |
--------------------
Logan
1.4MPI
Preference 2007
- IF-XX-COX
|
|
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Raspuns DA si la punctul 1 si la 2.
|
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
2006
- B39xxx Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|
justy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 31 March 06 ![]() |
geocosma, sunt convins ca fiecare hotel sau restaurant ofera ceva specific, insa intrebam daca stie cineva un loc special cu program pana dimineata, muzica, dans traditional. In Thassos am gasit anul trecut o taverna care era specializata pe asa ceva, cu meniu traditional si show adevarat...
|
--------------------
FORD
FOCUS
2001 TOURNIER
|
|
Christiansen |
![]() ![]()
|
QUOTE(radian @ 22 Apr 2008, 14:18) Probabil s-a mai discutat, dar parca nu as rasfoi vreo 80 de pagini de posturi. In Bulgaria si Grecia se poate doar cu cardul de identitate sau trebuie pasaport? Dar in Slovenia, stie cineva? In UE se poate intra doar cu cartea de identitate QUOTE(santieco @ 22 Apr 2008, 14:31) Salut, voi pleca pe 26 aprilie in grecia si va rog sa ma lamuriti si pe mine : 1. Se poate trece granita atat in Bulgaria cat si in Grecia doar cu Cartea de Identitate? 2. Masina este pe numele tatalui meu, am procura, este ok? Multumesc Afirmativ la ambele ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007 Expression 1,6 16V
|
rattlesnake |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 2 April 06 From: Bucharest ![]() |
Salutare,
si eu o sa plec la inceputul lui Mai in Halkidiki. Problema este ca eu am diesel si am auzit ca pe acolo sunt rare benzinariile care au si motorina. Cel putin in Atena nu am vazut vreuna, iar masinile diesel au restrictie in oras. Despre Salonic ce stiti? Merci mult |
--------------------
Opel
Astra H 1.7Cdti 100cp
2008 (ex Dacia Logan 1.4 2006)
|
|
mihailogan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 14 March 06 From: Bucuresti ![]() |
eu nu stiu sa fie vreo restrictie in vreun oras din Grecia cu privire la motoarele diesel, sigur nu..am prieteni de tranziteaza frecvent Grecia si mai stiu si ei cate ceva, si motorina se gaseste in Atena ca si in orice alt oras european, am sa-ti confirm cu niste adrese exacte de benzinarii din Atena indata ce o sa le aflu de la acei prieteni.
This post has been edited by mihailogan: 23 Apr 2008, 00:23 |
--------------------
Dacia Logan
Preferance 1.4
2005
- B 90 PIx
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
@rattlesnake:
Da, accesul cu diesel in orasele mari este interzis iar sanctiunea ajunge la confiscarea masinii si chiar inchisoare pana la 3 luni ![]() De unde scoateti, frate, "zicalele" astea !? In toata Grecia gasesti motorina, pe la toate statiile (acum, or mai fi si exceptii) iar accesul in orase nu este restrictionat ... decat daca ai ceva limo Scania >20 T ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Salut!
Acum un an-iunie am fost in Grecia la Olympic Beach. Traversarea la Bechet cu bacul. In partea Ro mizerie cat cuprinde si taxe la fel-Paunestii sa traiasca. Dincolo 5 E taxa de port cu chitanta si 5 E fara-la unul care ridica bariera, dar iti zambeste frumos dupa ce ia banii. Traversarea B este OK, daca nu te streseaza restrictiile de viteza-in sate de regula 40, pe nationale de regula 60 si ca exceptie 90. Radare cat cuprinde, am numarat 15 pana la Kulata, ultimul fiind la 500-600 m de check point. Detectorul e permis, dar au multe aparate de tip vechi, pe X, care nu mai sunt detectate de detectoarele moderne sau sunt dezactivate de user. Calitativ drumurile sunt mult peste cele de la noi. In Grecia trecerea inclusiv cu CI. Detectoarele nu sunt permise, nici macar detinerea lor, asa ca vedeti unde le tineti-cei care au. Daca va uitati pe site-ul ambasadei Greciei la Bucuresti, va speriati de consecintele suportate cand te gaseste cu detectorul. Drumurile sunt normale, ca in orice tara CE normala (nu vorbesc de Ro), nu se plateste vigneta (ca in Bulgaria), ci o taxa de autostrada simbolica (2E pe un segment de cca 150 km cat am mers pe taxa). Motorina la toate statiile, la preturi sub cele din Ro-atunci, nu mai stiu acum. F utila o navigatie, mai ales la rocada Sofia, intersectiile cu Salonic si trasee adiacente-ex. Meteora, Olimp. Oamenii f. primitori, mancarea f. ieftina. Drum Bun si sper ca cele postate sa Va fie utile! |
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
V A L I |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 20 September 05 From: BV ![]() |
Plec luni dimineata catre Grecia , Halkidiki .
Am urmatoarele intrebari: 1. ce taxe se platesc la Giurgiu? 2. cat costa vignieta pentru Bulgaria / Grecia ? 3. In cat timp se tranziteaza Bulgaria in mod normal (sa merg prin Sofia?) ?? |
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 / 1.5 dci / 65 cai
|
|
geocosma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 22 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Au mai aparut informatii si pe topicul cu Ruse (cel cu calatorii pentru cumparaturi).
1. Se pare ca taxa de pod la Giurgiu este 31 lei. 2. Vigneta la bulgari este 5 euro pentru 7 zile (ca anul trecut). Sa iei si vigneta si chitanta, sa nu ai probleme pe drum. La greci nu se plateste vigneta. Daca te duci in Halkidiki nu platesti nici o taxa de drum (au taxe pe autostrada de la Salonic la Atena; cei care se duc la Paralia Katerini intalnesc un punct de plata a taxei de autostrada - 2 euro). 3. In Bulgaria ai de parcurs putin peste 500km. Daca esti cuminte, poti sa o parcurgi si in 10 ore. Se poate face si in 8 ore. In Sofia, ori ca mergi prin oras ori pe centura, ai de parcurs cam aceiasi km (vreo 19). Acum 2 ani am mers pe centura, erau lucrari si mi s-a parut traficul cam greoi. Anul trecut am citit pe forum ca erau devieri de trasee, asa ca am luat-o prin Sofia. Am parcurs-o in cca. 30-40 minute, intre intersectiile cu centura. Se pare ca acelasi timp il faci si pe centura. Circulatia in Sofia este lejera in comparatie cu cea din Bucuresti. 4. Si la intoarcere, la intrare la bulgari probabil o sa trebuiasca o noua vigneta (inca 5 euro pentru 7 zile - vigneta pentru o luna este 13 euro). Taxa la pod la Ruse este 8 euro (sursa valorii taxelor: topicul Ruse, informatii de la CatalinS). Anul trecut taxa de pod era 6 euro. |
--------------------
Renault
Megane Estate II.1
- 2005 - 1,6 16V 115 CP - Confort Privilege
|
|
rattlesnake |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 2 April 06 From: Bucharest ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 23 Apr 2008, 07:01) @rattlesnake: Da, accesul cu diesel in orasele mari este interzis iar sanctiunea ajunge la confiscarea masinii si chiar inchisoare pana la 3 luni ![]() De unde scoateti, frate, "zicalele" astea !? In toata Grecia gasesti motorina, pe la toate statiile (acum, or mai fi si exceptii) iar accesul in orase nu este restrictionat ... decat daca ai ceva limo Scania >20 T ![]() Frate, acum 2 saptamani am fost la Atena pentru 3 zile cu avionul (interes de serviciu). Cei de acolo mi-au zis ca in Atena si in Salonic este restrictie pentru masinile diesel, exceptie facand taxiurile, camioanele, pompierii etc.Restrictie ce, se pare ca va fi ridicata in 2009. Oamenii n-au stiut insa sa-mi zica referitor la turisti, daca ai voie sau nu. Cert este ca inafara de taxi nu am vazut nici o masina diesel. Iar la benzinariile la care am fost in Atena (2 Shell)atunci cand a alimentat cineva, nu aveau motorina de nici un fel. Mai mult, firmele VW, Citroen, Ford si chiar Opel exceptand modelul Antara nu comercializeaza in Grecia masini cu motoare diesel! In alta ordine de idei, cineva care a fost in Salonic cu masina, mi-a zis ca se gaseste motorina, dar este de o calitate foarte proasta, destinata mai degraba camioanelor si nu masinilor Turbo D. Bafta tuturor.. |
--------------------
Opel
Astra H 1.7Cdti 100cp
2008 (ex Dacia Logan 1.4 2006)
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
"Frate", nu mai veniti cu sperietori d-astea. Eu am fost in Salonic anul trecut cu masina diesel. In plus, motorina de la Shell din Grecia era sensibil mai buna decat cea comercializata in Romania.
In Atena am auzit si eu ca ar fi o interdictie dar, din auzite, nu se aplica turistilor. PS: Iata ce am gasit pe un forum: "Hey folks, thanks for your assistance!! however i should mention i'm from greece, and driving a diesel car is forbidden in Athens and it suburbs (unless it's a taxi)". Deci daca taxiurile au voie, mi se pare normal sa aiba voie si turistii. This post has been edited by alx: 23 Apr 2008, 11:04 |
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
2.0 benzina
- varies Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
speedyspeed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 17 April 08 ![]() |
Stie cineva ceva de hotelul Ilaria din Kalamaki?
Orice informatie mi-ar fi de ajutor... Multumesc anticipat |
--------------------
renault
clio fidji
2008
- B 78 ROR
|
|
V A L I |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 20 September 05 From: BV ![]() |
Daca masina e pe firma (respectiv PFA) imputernicirea (sau procura..cum se numeste?? )trebuie sa fie data de firma sau in prezenta unui notar ?..Cm se procedeaza?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 / 1.5 dci / 65 cai
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html
Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 14:34 |