Bulgaria - Grecia
![]() ![]() ![]() |
Bulgaria - Grecia
b34uen |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|||
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.193 Joined: 29 May 06 ![]() |
Poate ajuta pe cineva, desi sezonul s-a cam terminat.
Ruse – Razgrad – Shumen – Smyadovo – Karnobat – Aytos – Burgas – Sozopol – Tsarevo este descris aici: http://www.daciaclub.ro/In-Turcia-cu-masin...0-p3568310.html (postul nr. 807). Daca este cineva interesat de bucata Tsarevo – Ahtopol – Rezovo, drum asta chiar merita facut. Drumul este ingust, insa asfaltul este OK. 01.JPG ( Size: 354.49k ) Number of downloads: 1759 Aproape tot drumul este pe malul marii. 02.JPG ( Size: 219.35k ) Number of downloads: 1812 Iar la Rezovo este locul in care se termina Bulgaria si incepe Turcia. Este chiar foarte tare, deoarece Bulgaria si Turcia sunt despartite doar de un mic golf. Practic, teritoriile Bulgariei si Turciei sunt la cateva zeci de metri unul de celalalt. Se vede mai bine in poza de mai jos. 03.JPG ( Size: 280.18k ) Number of downloads: 1868 Desi zona este de frontiera, atmosfera este relaxata, nu te intreaba nimeni de sanatate. Doar exista un semn pe care scrie fotografiatul interzis. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Val3ntin0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
Semnul cu fotografiatul interzis l-ai citit dupa ce ai facut poza nu??
![]() Oricum asa sunt toate locurile astea, granite, baraje, si alte lucruri de importanta mare, cu interzis, dar noi suntem obisnuiti sa cautam intai peisajul si o amintire frumoasa ![]() |
--------------------
Renault
Clio Expression 2004~1.4 /
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
gibonu |
![]()
|
Poate ajuta pe cineva pentru sezonul viitor de mers in Grecia.
Vineri, 30.11.2012. Centura sudica a Sofiei. La mult cunoscuta intersectie (de langa benzinria Eko, linia de tramvai) nu am facut stanga si am mers inainte. Poate n-am vazut eu bine, insa in intersectia asta nu mai era indicatorul catre Pernik si Kulata. La vreo 2-3 km de intersectie apare indicatorul pentru Belgrad si Kalotina (un punct de frontiera intre Bulgaria si Serbia). Se mai merge inainte cam 1 km si apar din nou indicatoarele catre Pernik si Kulata. Pentru ca in final sa se ajunga la noua autostrada A 6. Autostrada asta pleca de undeva din centura vestica a Sofie si merge spre sud, directia Pernik, Kulata vreo 30 km (cel putin asa arata pe Google Maps). Autostrada este coala de hartie, bine semnalizata, plus cateva tuneluri. Am mers pe autostrada pana la giratoriul in care se iese spre Pernik. Nu m-a dus capul sa fac niste poze. Duminica, 02.12.2012 Venind dinspre Pernik am intrat pe drumul deja stiut catre centura Sofiei. Drumul asta mi se pare neschimbat din 2007 cand am fost prima data pe el. Centura sudica a Sofiei, sens de mers spre Ruse. Bucata noua de 3 benzi pe sens. 21.JPG ( Size: 322.37k ) Number of downloads: 1768 22.JPG ( Size: 321.82k ) Number of downloads: 1716 23.JPG ( Size: 315.39k ) Number of downloads: 246 Bucata de o banda pe sens (la fel ca in 2007). 24.JPG ( Size: 368.04k ) Number of downloads: 252 Bucata veche de 3 benzi pe sens (in apropierea iesirii spre Ruse). 25.JPG ( Size: 290.33k ) Number of downloads: 269 Pentru cei care sunt speriati ca in Bulgaria (si mai ales centrura Sofie) nu exista indicatoare rutiere. 26.JPG ( Size: 285.69k ) Number of downloads: 331 Scuze pentru calitatea pozelor. Sunt facute prin parbriz, cu aparatul pe volan. This post has been edited by gibonu: 3 Dec 2012, 16:46 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.520 Joined: 3 January 05 ![]() |
QUOTE(gibonu @ 3 Dec 2012, 16:45) Poate ajuta pe cineva pentru sezonul viitor de mers in Grecia. in urmatorii 2-3 ani vor fi santiere pe Sofia- Kulata: http://www.skyscrapercity.com/showpost.php...&postcount=4963 dar se deschide in 2013 punctul de trecere Nimfeea pt drumul Makaza - Komotini http://www.skyscrapercity.com/showthread.p...=1#post98013561 traducerea calculatorului: "Atena. Punctul de control Makaza la granița bulgaro-greacă va fi deschis în martie 2013, miniștrii bulgari și greci Prim Boiko Borisov și Antonis Samaras au convenit, bla-bla...." 28 Jan 2013, 12:33: din Ruse spre Nimfeea pare a fi in linie dreapta nord-sud Bun pt Thasos si eventual Halkidiki This post has been edited by nasty: 28 Jan 2013, 12:33 |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
gibonu |
![]()
|
Punctul de trecere Nimfeea se afla undeva la aproximativ 50 km est de punctul de trecere de la Zlatograd.
Avand in vedere relieful accidentat din zona, nu cred ca este de mare ajutor pentru cine merge in Thassos / Samotrace. In sensul ca cine se grabeste sau nu este interesat de peisaj, mai bine merge in Thassos / Samotrace pe la Svilengrad - Orestiada - Soufli - autostrada Egantia Odos. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
gibonu |
![]()
|
Poate ajuta pe cineva, pentru ca nu mai este foarte mult pana incepe sezonul de mers in Grecia.
Centura nordica a Sofie. Ca alternativa la mult cunoscuta centura sudica, cu puncte de reper precum: benzinaria EKO, linia de tramvai, piatra cubica, etc Bucata intre intrarea estica in centura Sofie (dinspre Ruse) si iesirea spre Kulata (de pe Google Maps). Varianta sudica – 40 km. 02.JPG ( Size: 247.61k ) Number of downloads: 339 Varianta nordica – 49 km (din care 19 km sunt pe autostrada A6). 01.JPG ( Size: 249.18k ) Number of downloads: 319 Concret, 05.04.2013 si 14.04.2013 Indicator spre Kulata, pe centura nordica a Sofie (Kalotina este la granita cu Serbia, directia Belgrad, prin Pirot si Nis). 03.JPG ( Size: 353.28k ) Number of downloads: 326 Asfalt putin valurit, insa se poate merge cu 80 km/h. 06.JPG ( Size: 384.08k ) Number of downloads: 262 Ca variatie de pisaj, pe la jumatatea centurii nordice se afla un parc de camioane sovietice. Nu ma pricep prea bine, insa ce se vede in pozele de mai jos par a fi nistre Kraz-uri si Kamaz-uri (scuze daca ma insel). 04.JPG ( Size: 327.53k ) Number of downloads: 235 05.JPG ( Size: 372.21k ) Number of downloads: 215 Ieri chiar m-am uitat la ceas si de la intrarea pe autostrada A6 (Luylin) pana la iesirea spre Ruse am facut 27 de minute. Aglomeratie am vazut doar la un singur semanfor (directia Ruse – Kulata), unde era o coada de masini de vreo 300 de metri. Insa acesta aglomeratie cred ca se datora faptului ca era duminica seara, pentru ca vineri (05.04.2013), ora 15.00 nu era aglomerat. In rest, centura nordica a Sofiei este mult mai libera decat cea sudica. Aici (cel putin deoacamdata) nu prea este nimic pe margine, gen super market-uri, mall-uri si IKEA cum sunt pe centura sudica. Si inca un amanunt important: desi era duminica, ora 17.00 bulgarii lucrau cu spor la extinderea autostrazii A 6. Vreo 3 excavatoare sapau si vreo 7-8 basculante asteptau la incarcat. Pentru cei care inca au dubii ca centura Sofiei nu este bine semnalizata. 07.JPG ( Size: 377.79k ) Number of downloads: 318 Autostrada A3 – Struma. Cand va fi gata va face legatura intre Pernik si Kulata. Acum sunt gata doar 18 km (sfarsit A6 - la Dolna Dikania) Insa, la sud de Dolna Dikania, pe vreo 15 – 20 km lucrarile sunt foarte avansate, unele bucati chiar aveau asfalt pe ele. Oficial, se pare ca bucata Dolna Dikania – Dupnitsa (22 km) trebuie sa fie gata la 01.06.2013. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
gibonu |
![]()
|
Grecia.
Pentru cei care merg spre Atena sau spre partea de Vest a Greciei. Varianta clasica – 144 km Kulata/Promachonas - Serres – centura Salonicului – intersectia autostrazilor A1 si A2 (Egnatia Odos). 01.JPG ( Size: 238.56k ) Number of downloads: 339 Drum bun, destul de circulat si foarte bine semnalizat. Pe centura Salonicului se circula foarte bine (sambata, 13.04.2013, ora 19.00) nu era deloc aglomerat. Singura problema este vrajeala grecilor, care deja au desenat pe hartile lor (harta luata dintr-o benzinarie greceasca pe 05.04.2013) o autostrada completa intre centura Salonicului si Kulata/Promachonas . In realitate, cam jumatate din bucata centura Salonicului – Serres este autostrada. Arata cam asa. 03.JPG ( Size: 310.98k ) Number of downloads: 305 Restul, arata cam a santier abandonat (niciun utilaj, baraca, etc). 04.JPG ( Size: 335.88k ) Number of downloads: 266 05.JPG ( Size: 361.29k ) Number of downloads: 246 Mai sunt niste lucrari intre Serres si Kulata/Promachonas , insa am trecut pe intuneric pe acolo si n-am vazut in ce stadiu erau. Varianta alternativa – 166 km Kulata/Promachonas - Neo Petritsi – Rodopoli – Kilkis – Polikastro – autostrada A1 (bucata care vine dinspre Macedonia) - intersectia autostrazilor A1 si A2. 02.JPG ( Size: 239.77k ) Number of downloads: 260 Pe aici, drumul este bun si foarte bine semnalizat. Traficul este aproape zero, iar localitatile prin care se trece sunt mici si putine. Pe scurt, o bucata relaxanta. Sau cel putin asa a fost pe 05.04.2013, ora 18.00 cand am trecut pe acolo. Intre Neo Petritsi si Kilkis cred ca am vazut doar 10 masini. Iar autostrada A1 (bucata Polikastro – apropierea Salonicului) este la fel de libera. Varianta alernativa a mai fost prezenta de cineva pe forum, acum mai multi ani. Si dupa mintea mea, fara sa am pretentia ca am dreptate, chiar merita 20 km in plus pe un drum neaglomerat. <span class='edit'>17 Apr 2013, 18:29:</span> Bucata istmul Corint - centura Salonicului. 3 autostrazi (Olympia Odos - A8, Atiki Odos-A6 si A1) si 499 km. 01.JPG ( Size: 209.51k ) Number of downloads: 204 Cost: 29,35 Euro, detaliat mai jos: Tarif (eur) 3.20 2.80 2.10 2.55 2.45 1.65 2.70 3.10 1.40 2.00 2.00 2.20 1.20 Total: 29.35 Vrajeala grecesca persista, in sensul ca bucata centura Atenei - centura Salonicului nu este inca total finalizata, desi pe hartile grecesti apare ca fiind finalizata (inca din 2004). Partea buna este ca bucatile de drum national nu sunt lungi, vreo 50 - 60 km in total. This post has been edited by gibonu: 17 Apr 2013, 16:36 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
gibonu |
![]()
|
Poate ajuta pe cineva.
06.05.2013 Varna – Shumen - Razgrad – Ruse (A2 si DN 2). Autostrada A2 (Varna – aproape de centura Shumen) per total este buna, mai sunt doar niste bucati scurte de asfalt mai valurit. 01.JPG ( Size: 324.5k ) Number of downloads: 144 02.JPG ( Size: 359.75k ) Number of downloads: 113 Cand toata autostrada va fi gata, va avea 433 km si va face legatura intre Varna si Sofia. Numele autostrazii este Hemus. Tot A2 este si bucata de autostrada dinaintea Sofiei, venind dinspre Lukovit. Centura Shumen – Razgrad (DN2). Per total este OK. Alterneaza bucati proaspat asfaltate, 03.JPG ( Size: 391.67k ) Number of downloads: 113 04.JPG ( Size: 363.38k ) Number of downloads: 91 cu bucati de asfalt mai vechi si pe care se lucreaza la latirea drumului. 05.JPG ( Size: 342.5k ) Number of downloads: 86 06.JPG ( Size: 339.97k ) Number of downloads: 74 Razgrad – Ruse (DN2). Drumul pe aici este OK, fara niciun fel de problema. Toata bucata Varna – Ruse este foarte bine semnalizata, practic nu ai cum sa te ratacesti. Daca mai exista dubii cu privire la taxa de pod, directia Ruse – Giurgiu. 07.JPG ( Size: 430.22k ) Number of downloads: 178 Asadar, se plateste doar in Euro sau Leva, nu si in Lei. Am incercat aseara sa scap de niste fise de 10, 20 si 50 de euro-centi, insa nu a vrut bulgarul sa le primeasca. Avea dreptate, deoarece nu cred ca se bucura nimeni sa primeasca rest in fise de 10 euro-centi. Cu fise mici de Leva n-am incercat pana acum. Chioscul de unde se cumpara vigneta, chiar in giratoriul de la iesirea din zona vamii de la Ruse. 08.JPG ( Size: 385.96k ) Number of downloads: 273 Despre detinerea obligatorie a vignetei bulgaresti. Fara a se specifica cum se procedeaza in cazul in care se merge doar in Ruse, deoarece in localitati si pe centurile localitatilor vigneta nu este necesara. 09.JPG ( Size: 585.39k ) Number of downloads: 379 In alta ordine de idei, aseara la ora 19.00 am stat o ora jumate’ la coada de la granita. Giratoiul din fata vamii era inchis, iar traficul auto era deviat pe DN 21 spre Turtucaia si Silistra. Coada spre Silistra. 10.JPG ( Size: 337.28k ) Number of downloads: 176 Coada care se intindea pana la iesirea din Ruse (spre Silistra). 11.JPG ( Size: 423.04k ) Number of downloads: 158 Acolo coada se intorcea la 180 de grade, spre Ruse. 12.JPG ( Size: 411.33k ) Number of downloads: 165 Cele cateva giratorii dintre vama si iesirea din Ruse erau blocate de catre politia bulgara. Iar 99% dintre masinile din coada aveau nr. de inmatriculare romanesti. Mi-a placut eficienta cu care s-au organizat bulgarii. Daca ar fi lasat coada se se formeze pe centura Ruse (Bd. Bulgaria sau DN2), cu siguranta s-ar fi gasit niste romani destepti care sa intre prin oras apoi sa incerce sa iasa in giratoriul de la vama. Doar mi-a parut rau ca nu m-am gandit mai repede sa ies din coada si merg in Ruse. Mai buna era o plimbare prin Ruse, decat aproape 2 ore de coada. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Mihai Cazac |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 27 July 06 ![]() |
Da, ajuta. Multumim frumos!
|
--------------------
Dacia
1410
1996
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(gibonu @ 7 May 2013, 12:54) Despre detinerea obligatorie a vignetei bulgaresti. Fara a se specifica cum se procedeaza in cazul in care se merge doar in Ruse, deoarece in localitati si pe centurile localitatilor vigneta nu este necesara. 09.JPG ( Size: 585.39k ) Number of downloads: 379 Ce steag ne-au pictat bulgarii! |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
gibonu |
![]()
|
@ Mihai Cazac
Cu cea mai mare placere. @ tribunul Probabil, s-au gandit bulgarii ca suntem tara francofona. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Bulgaria e la fel de francofona ca si Romania:
http://www.francophonie.org/Les-membres-de...lasses-par.html |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Romania nu mai e francofona, e bulgarofoba.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Bulgarofaga, mai exact.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
In 50 de ani or sa zica singuri ca-s romani. Pe urma repetam operatia cu Istambulul.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vijelie |
![]()
|
Am dat peste unii care nu intelegeau ca vreau sa mananc un MENIU BIGMEC. Cand le-am luat neamurile in cosor, a venit sefu, ala era om cu carte, stia sa numere in engleza.
Acum imi dau seama ca in franceza, teoretic, aveam mai multe sanse. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 8 May 2013, 15:36) Bulgaria e la fel de francofona ca si Romania: http://www.francophonie.org/Les-membres-de...lasses-par.html Alaturi de Macedonia si alte tari slave. Daca bulgara e limba neolatina, io sunt Maical Gecsăn. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
florin_on |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 14 May 13 ![]() |
[quote=neadodo,24 Aug 2012, 09:09]
vigneta la bulgari costa 6 euro/saptamana. atat am platit la dus la chioscul situat imediat dupa giratoriul de la vama din ruse. la intoarcere la lukoil svilengrad tot 6 euroi. e bine sa o lipiti de parbriz cu niste banda scotch ca sa o puteti da jos mai usor Pe o saptamana vigneta e in mod normal 5E dar daca iei de la prima benzinarie din Bulgaria, imediat ce treci podul de la Ruse e foarte posibil sa o iei cu 10E ca asa fac smecherii de acolo (benzinaria Petrol). Daca mai mergi 1km e pe dreapta o benzinarie mica unde era 6E. Cei din vama nu le vand pentru ca lasa loc afaceristilor locali. This post has been edited by florin_on: 14 May 2013, 17:32 |
--------------------
Renaul
Megane I
2001
- B-93-EDC [URL=http://www.bulgaria-all-inclusive.ro]Oferte Bulgaria[/URL]
|
|
gibonu |
![]()
|
@ florin_on
Desi ma repet. Cel putin in Bucuresti exista destule case de schimb valutar care vand Leva. Cursul de schimb este oarecum mai avantajos decat in BG. Concret, pe 03.05.2013, 1 Leva = 2,45 Lei. Iar in BG (la giratoriul de la Ruse) 1 Leva = 2.60 Lei. Avand in vedere cele de mai sus, este mult mai util ca plata vignetei bulgaresti sa se faca in Leva. 10 Leva pe o saptamana fara niciun comentariu din partea bulgarului de la chioscul din giratoriu. Avand in vedere faptul ca moneda oficiala a Bulgariei inca este Leva, este oarecum de inteles ca la plata in euro sa existe o anumita diferenta fata de pretul oficial in Leva. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Gill_ro |
![]()
|
![]() ..Nici paine fara munca, nici munca fara paine.. Group: Members Posts: 2.349 Joined: 1 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Vignieta Bulgaria 2013 :
1 saptamana - 5 Euro ( roz ) 1 luna - 13 Euro ( mov ) 1 An - 34 Euro ( atentie, nu e valabila 1 an din momentul achizitiei ci e valabila 1 an fix de la 1 Ianuarie 2013 pana la 31 Decembrie 2013 ) Sursa |
--------------------
Renault
Megane II.1 / Megane IV GT ///
2004 Sedan Privilege 1.5 dci / 2017 GT 1.6 dci
- = B-006-ILL Mi-e grea maturitatea, mi-e greu să fiu docil,
Aș da orice pe lume să redevin copil! |
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(florin_on @ 14 May 2013, 17:14) vigneta la bulgari costa 6 euro/saptamana. atat am platit la dus la chioscul situat imediat dupa giratoriul de la vama din ruse. la intoarcere la lukoil svilengrad tot 6 euroi. e bine sa o lipiti de parbriz cu niste banda scotch ca sa o puteti da jos mai usor Pe o saptamana vigneta e in mod normal 5E dar daca iei de la prima benzinarie din Bulgaria, imediat ce treci podul de la Ruse e foarte posibil sa o iei cu 10E ca asa fac smecherii de acolo (benzinaria Petrol). Daca mai mergi 1km e pe dreapta o benzinarie mica unde era 6E. Cei din vama nu le vand pentru ca lasa loc afaceristilor locali. Nu ai nici un motiv sa opresti la nu stiu ce chioscuri situate imediat dupa iesirea din pctf in Ruse atata timp cat vigneta este necesara abia dupa iesirea din oras. De la orice benzinarie (indiferent de punctul prin care intri in BG) o poti lua si achita civilizat cu cardul, la pretul oficial si corect (adica 5 EUR sau 10BGN pentru o saptamana ). Nu trebuie sa ai nici leva si nici nu ai de ce sa scoti euro din buzunar. Smecherii aia care vand cu 6 euro sau 10 euro vor exista atata timp cat vor avea clienti... Daca lumea ar cumpara de unde trebuie si ar achita cum trebuie ar disparea instant toate mizeriile alea de chioscuri. This post has been edited by PaulT: 25 May 2013, 17:48 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.520 Joined: 3 January 05 ![]() |
http://novjivot.info/05/23/60552 in iunie, cica se deschide punctul de frontiera intre Bulgaria si Grecia - Makaza 27 May 2013, 08:54: atentie la aceste puncte de frontiera Zlatograd si in viitor Makaza, ca se pot bloca de catre greci pt ca trec bulgarii cu camioanele cu "iaurt ieftin": traducere calculator: "o tensiune de blocare Zlatograd punct de control escaladează Punctul de frontieră tensiune Zlatograd-Xanthi crește, și este pe cale să degenereze. Distanta de 1 km de coloane mașini așteaptă pe partea bulgară să treacă frontiera, există o coadă și greacă. Zeci de șoferi frustrați și călători cere să fie trecut prin puncte, dar dezvoltatorii de protestatari sunt de neclintit că abrogarea de caractere care restricționează trecerea de masini pana la 2 tone, blocada rămâne. Președinte al Comitetului de Organizare a protestatarilor Nasco Ivanov a anunțat mai devreme, protestul a fost din cauza limitei de pe partea greacă a preveni vehiculele de peste două tone să treacă prin granița. Ivanov a adăugat că partea greacă nu a respectat și acordul de a permite vehiculelor de tonaj teritoriu cu 3,5 tone. Pentru ca protest Ivanov a cerut bulgarilor care intenționează să călătorească în Grecia pentru vacanțe în Zlatograd punct de control, alege un alt traseu. " This post has been edited by nasty: 27 May 2013, 08:54 |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(PaulT @ 25 May 2013, 15:43) De la orice benzinarie (indiferent de punctul prin care intri in BG) o poti lua si achita civilizat cu cardul, la pretul oficial si corect (adica 5 EUR sau 10BGN pentru o saptamana ). Poate s-au mai schimbat regulile in BG. Anul trecut, luna iunie, la benzinaria LukOil de la Lesovo (cea de pe sensul de intrare in BG) vigneta nu se putea plati cu cardul. Mi-a explicat bulgarul foarte civilizat ca benzina, tigatile, cola, Snikers-ul se pot plati cu cardul. Insa nu si vigneta. Nu a fost o problema, pentru ca aveam Leva. In RO, la OMV taxa de drum se poate plati doar cash (24.05.2013, OMV Diham, Bucuresti). Desi anul trecut se putea plati cu cardul. Desi ma repet, la "mizeriile alea de chioscuri", la plata in Leva se percepe pretul oficial al vignetei, fara niciun comision sau taxa suplimentara. Plus ca in anii trecuti, la benzinariile din Ruse (drumul spre Sofia), am avut surprize de genul "n-avem decat vigneta pentru o luna". This post has been edited by gibonu: 28 May 2013, 09:52 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gibonu @ 28 May 2013, 10:48) In RO, la OMV taxa de drum se poate plati doar cash (24.05.2013, OMV Diham, Bucuresti). Desi anul trecut se putea plati cu cardul. Te contrazic. Am platit eu cu cardu fara nicio problema rovigneta la OMV Coposu, Buc., chiar pe 15.05.2013. Poate nu mergea POS-u' la Diham, dar ca regula generala, se poate plati taxa de drum cu cardul, cel putin la OMV. |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
gibonu |
![]()
|
@ Kojak
E posibil sa fie cum spui tu. Si mie mi s-a parut ciudat, din motivul asta am mentionat ca anul trecut am platit cu cardul. Oricum, cand m-a vazut cu talonul in mana, gagica de la OMV mi-a spus direct ca se poate plati doar cash. Insa asta conteaza mai putin. Raman la ideea ca ar fi bine sa existe niste Leva cash, atunci cand se traznisteaza Bulgaria. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
kriiss888 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 19 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Am platit eu, acum 2-3 saptamani, vigneta cu cardul in BG atat la ducere (Lukoil-ul de la iesirea din Ruse) cat si la intors (OMV-ul din Sandanski)
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|
gibonu |
![]()
|
Atunci este clar: nimeresc io in benzinariile din RO si BG atunci cand nu functioneaza POS-ul.
Mai bine merg cu motoreta, ca acolo nu este nevoie de taxa de drum nici in RO, nici in BG. Si nici de taxa de pod la podul Giurgiu - Ruse (si mai nou am vazut la si la Cernavoda pentru moto e moca). Drum bun la toata lumea. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Salut.La Olympic Beach a fost cineva?
Ai ce face pe acolo? Salut.Cum va pare traseul prin Calafat - Montana - Sofia - Dupnitsa - Blagoevgrad - Kulata? Vad ca-s ceva lucrari,sau sa ies pe la portile de Fier II,continuand prin Serbia si Macedonia? This post has been edited by Catalinmodena: 2 Jun 2013, 13:41 |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
kikked |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 21 February 06 ![]() |
In Bulgaria trebuie vigneta si pe nationale, acelasi rahat ca la noi?
|
--------------------
.
.
. Opel Vectra 1.8 - 140cai
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html
Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 04:58 |