Bulgaria - Grecia
![]() ![]() ![]() |
Bulgaria - Grecia
Avani |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|||
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.193 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(Avani @ 18 Jun 2013, 10:54) Desi pe la Zlatograd sunt mai putini km, nu te bucura prea tare, pt ca relieful nu iti permite sa ajungi mai repede. Mai accesibila din toate pctele de vedere e ruta prin Svilengrad. Total de acord. Uneori, mai putin km pe harta nu inseamna si o parcurgere mai rapida a traseului respectiv. Iar drumul prin Zlatograd este un exemplu perfect. Desi ma repet, varianta Zlatograd merita pentru cine nu se grabeste si vrea sa se bucure de peisaj. In caz de graba sau lipsa de interes pentru peisaj, nu are rost. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Saptamana viitoare plec in Grecia prin Bulgaria. Intentia mea era sa trec pe noul pod de la Calafat. Din informatiile pe care le am trecerea, in prezent, se face numai pentru pietoni si biciclisti. Poate este cineva mai informat, cat mai dureaza aceasta situatie, avand in vedere ca podul s-a inaugurat fara a se mentiona restrictii de circulatie, pentru anumite categorii de participanti la trafic?
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
gibonu |
![]()
|
@ tr_viorel
S-ar putea sa faci confuzie cu faptul ca pana la 01.07.2013, nu se percep taxe pentru trecerea podului. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15002...ana-1-iulie.htm Daca vrei sa fi sigur ca podul este deschis, suna la Politia de Frontiera Calafat sau la primaria din Calafat. Cei de acolo sigur te pot lamuri. Bafta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Se trece cu auto,sigur!
Ce traseu vei urma si care-i destinatia? This post has been edited by Catalinmodena: 19 Jun 2013, 16:47 |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
Vineri, 5 iulie, in jurul orelor 22.00 plec spre Thassos.
Dupa studierea tuturor variantelor de traseu, cea castigatoare este asta, deja fiind setata si pe gps. Cand ma intorc, sau daca imi fac timp cat sunt pe-acolo, am sa va povestesc. |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
gibonu |
![]()
|
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Pe 13.07 am si eu de facut un drum, cam pe traseul asta. Problema este ca nu stiu cand sa plec de acasa si am ceva emotii cu Bulgaria (am facut Bucuresti - Istambul de 3 ori, si de fiecare data m-a oprit militia in Bulgaria. Ba ca-i masnia rosie, ba ca am numere de RO, ba ca am depasit viteza legala (lucru neadevarat)...)
Orice sfat este bun. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 Privilege 3.0 V6 CVA
- B-33-RTN Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
Sa ai hartii de 5 si 10 euro.In rest mergi linistit!
![]() |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
De 5, ca bulgaru' iti ia cat ai
![]() ![]() Intrebarea mea era daca sa o iau pe la Magurele sau pe la Giurgiu. This post has been edited by melcu: 4 Jul 2013, 14:04 |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
Pe varianta ta nu am mers pana acum asa ca nu pot face comparatia.Pe clasicul Giurgiu am mers si noaptea si singur si fara probleme asa ca l recomand.
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
gibonu |
![]()
|
@ melcu
Du-te pe la Giurgiu. Pe traseul pus de tine (prin Magurele) sunt 1236 km. Pe la Giurgiu sunt 1269 km. Asadar, pentru o economie de 33 km nu cred ca are rost sa te complici cu bacul. Confirm si eu ceea ce ti s-a spus mai sus, in sensul ca bucata Ruse - Byala - Plevna este OK si nu ridica niciun fel de problema. Daca te ajuta cu ceva, gasesti in sectiunea asta, la posturile nr. 3787 si 3788 cateva vorbe despre centura Sofiei si zona Salonicului. Daca in drum spre Patra vrei sa vezi podul din Arta, ai aici cateva poze (postul nr. 1): http://www.daciaclub.ro/Peloponez-t262260.html Drum bun. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
melcu |
![]()
|
Am inteles. Ideea e ca Google Maps ma ducea pe acolo din motive de distanta, ViaMichelin pe la Giurgiu si iGO/Navigon tot pe la Giurgiu. Intr-adevar voi alege varianta Giurgiu - Sofia (nu pe centura) si apoi Salonic si mai spre vest.
Merci |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
renaultlag2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 493 Joined: 23 February 13 From: Bucuresti ![]() |
Daca vreau sa merg la Albena sau nisipuri,din bucuresti ce drum recomandati??
Giurgiu/ruse si pe urma sa merg prin bulgaria sau sa ies pe la vama veche, diferenta ar fii de vreo 60 km. |
--------------------
Renault
Laguna
2001 Dynamique
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
daca e weekend in mod sigur prin ruse
in timpul saptamanii e mai liber pe autostrada soarelui, dar eu as alege tot prin bulgaria... |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
gibonu |
![]()
|
@ renaultlag2
Te poti duce pe la Vama Veche si te poti intoarce pe la Ruse. Eu asa as face. Este insa drept ca am obsesia de a nu ma duce si intoarce pe acelasi drum. Poti lua in considerare iesirea din RO pe la Negru Voda, pentru a evita o posibila aglomeratie la Vama Veche. Negru Voda este la 30 de km vest de Vama Veche si de fiecare data cand am fost pe acolo batea vantul. In sensul ca nu era nici un fel de aglomeratie, iar politistii de frontiera romani si bulgari avea chef de vorba. Daca te ajuta cu ceva, gasesti in sectiunea asta, la postul nr. 3789 cateva vorbe si niste poze (relativ recente) de pe bucata Varna - Shumen - Razgrad - Ruse. Bafta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Maine seara cel mai probabil merg la Olympik Beach.Am ales sa trec pe la Calafat, aproape de mine.Am inteles de la colegi ca a fost instalata o toneta de unde poti lua vigneta bulgareasca,si ca merge la dus achizitionata in euro sau lei,la intors leva sau euro.
La traseu m-am decis sa raman pe E 79 la ei,respectiv Vidin-Montana-Vratsa-Mezdra-Botevgrad-Sofia-Kulata- Olympik Beach.Total spune google 678 km.Imi poate da cineva un timp estimativ,si daca ok sa traversez Bulgaria noaptea?Mentionez ca vreau ca in jur de 19.30 sa fiu in Calafat. |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
gibonu |
![]()
|
@ Catalinmodena
Banuiesc ca e OK sa tranzitezi Bulgaria noaptea. N-am mai trecut de mult timp noaptea prin BG, insa din ce se vorbeste pe aici nu par a fi probleme. Daca te ajuta cu ceva, bucata Sofia - Kulata nu ridica niciun fel de problema in ceea ce priveste calitatea asfaltului sau semnalizarea rutiera. Cativa km inainte de granita greceasca drumul era putin deviat vreo 500 de metri, insa asta se intampla in aprilie. Este foarte posibil ca bulgarii sa fi rezolvat problema intre timp. Drum bun si petrecere frumoasa. Poate la intoarcere ne povestesti si noua cum a fost pe bucata Vidin - Montana - Sofia. This post has been edited by gibonu: 8 Jul 2013, 14:48 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Catalinmodena |
![]()
|
Nu tin prin munti ca-i nasol drumul.Prefer sa ocolesc prin Vratsa-Mezdra-Botevgrad.
Multumesc de urare. Da,si iata ca am si ajuns,mai devreme ce-i drept. Vigneta bulgareasca 6 E din OMV Vidin.Politie,3 au fost,3 m-au oprit,toate ok.Unul pe autostrada inainte de Sofia,celelalte pe centura. Autostrada ce pleaca din Sofia ,este super,coala,drumul ok pana la Kulata,zic eu in proportie de 70 la suta 2 benzi pe sens,drum foarte bun.Cea pana in Sofia este ok,insa nu exceleaza.E 79 ce pleaca din Vidin,la fel,mai mult decat ok,se lucra intr-un sat,dar nu mai retin.Iara pe raza orasului Vratsa era putin mai prostut,in sensul de crapaturi,gropi prea putine. Insa ce sa zic de Grecia,unde bucata Kulata si pana la vreo 35 km de Salonic este praf,din punctul meu de vedere.Bine ca am facut-o ziua.La intoarcere sa vad daca mai merg pe ea. Cam atat.Ca taxe pana in Katerini,taxa pod 6E,vigneta bulgareasca 6 E,a sa nu uit,platita cu cardul in peco,si 2 taxe de autostrada la greci,una 1E.20 parca si cealalta 2e.60 parca. This post has been edited by Catalinmodena: 9 Jul 2013, 11:56 |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Ce statii peco recomandati la greci?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
b34uen |
![]()
|
Orice statie unde iti convine pretul (BP, AVIN, Shell...). Eu nu am avut nici o problema nici la benzina nici la motorina in Grecia (ba chiar la motorina cred ca e superioara celei din Romania).
This post has been edited by b34uen: 10 Jul 2013, 08:55 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
gibonu |
![]()
|
@ Catalinmodena
Pe langa benzinariile nominalizate de b34uen, mai poti folosi si EKO. Din cate stiu, este un fel de Petrom grecesc. Au o sigla alb-rosie. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
vlad12 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 22 August 12 ![]() |
A mai plecat cineva spre grecia in perioada estivala sambata dimineata? Ma intereseaza sa stiu daca vineri spre sambata ar fi foarte aglomerat. Urmeaza sa plec in august pe bratul Kassandra, ma gandeam sa plec pe la 3AM din Bucuresti si sa fiu la 4AM in vama la Giurgiu.
Traseul ales este acesta, orice informatie este bine venita. Multumesc This post has been edited by vlad12: 11 Jul 2013, 11:57 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
1.5 dci 60 kw 82 cp Privilege/2006
|
|
b34uen |
![]()
|
-aglomerat o sa fie la Sofia (sau pe centura). foarte liber prinzi drumul daca pleci pe la 9-10 seara din Bucuresti, pe la 1-2 esti in Sofia iar in grecia intri pe la 5 dimineata.
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.227 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Vlad, traseul pe care vrei sa mergi tu l-am facut si eu in perioada 23-30 iunie ac. Eu am plecat la 6 am din Bucuresti duminica dimineata, am ajuns la 7 in Giurgiu, ceva aglomeratie dar circulabil.
Fiind duminica, n-a fost aglomerata centura Sofiei iar tot traseul este usor de realizat, asfaltul este foarte bun, insa ai grija la limitele de viteza din Bulgaria (uneori ai limita 60 intre localitati). LE: Acum vad ca nu am facut chiar acelasi traseu, in sensul ca nu am mers prin Veliko Tarnovo, ci am facut dreapa spre Pleven mai devreme, in dreptul localitatii Bjala. This post has been edited by dandobre: 11 Jul 2013, 13:54 |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
vlad12 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 22 August 12 ![]() |
Nici eu nu o sa merg prin Veliko Tarnovo, tot prin Pleven. Din pacate nu am cum sa plec la 9-10 seara, pe langa faptul ca ajung prea devreme in Grecia, prefer sa fac traseul mai mult pe timp de zi si sa apuc cateva ore de somn inainte de plecare. La limitari am inteles ca trebuie sa fiu foarte atent, sper sa nu aibe localitati fara semn de intrare.limitare de viteza cum mai gasim pe la noi.
Multumesc pentru raspunsuri. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
1.5 dci 60 kw 82 cp Privilege/2006
|
|
gibonu |
![]()
|
@ vlad12
Pe unde vrei tu sa mergi este traseul clasic, cel mai OK si cel mai des folosit pentru bucata Bucuresti - Salonic. Dupa cum ti s-a mai spus, este OK din punct de vedere calitate asfalt sau semnalizare rutiera. Despre traseul asta se vorbeste de ani de zile aici pe forum, asadar cred ca gasesti toate infomatiile de care ai nevoie. Daca mai ai nelamuriri, nu ezita. Ca observatie, din harta pe care ai postat-o rezulta ca vrei sa traversezi Sofia pe directia Est - Vest, pentru a ajunge la Lyulin si apoi pe autostrada A6. In cazul asta, sugestia mea ar fi sa folosesti centura nordica a Sofiei. Cateva detalii despre centura nordica a Sofie gasesti in topicul asta, la postul nr. 3787. Bafta si drum bun. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
myr |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 13 April 09 From: Bucuresti ![]() |
avertizare de calatorie pt. Grecia: "traficul rutier se desfășoară cu dificultate pe ruta Halkidiki - Ouranopolis - Muntele Athos."
mai multe aici: http://www.mae.ro/node/20880 poate sunt colegi de forum in zona si ne pot da mai multe informatii. |
--------------------
ex: Renault
Clio III
2011 (ex: Megane II 2003)
|
|
geomvp2nite |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 497 Joined: 6 September 09 From: Bucuresti ![]() |
O agentie buna ca preturi pe Grecia si Bulgaria stiti? Voi cu agentie mergeti de obicei?
Pentru Grecia: ce statiune e mai aproape de Bucuresti? As dori sa merg cu masina personala. Eventual si un hotel doua de prin statiunea recomandata mi-ar fi de mare ajutor. (Bugetul nu este tocmai mare, undeva la ~500 euro 2 persoane 5-6 nopti in fct de pretul camerei) In Bulgaria am mai fost, stiu care-i mersu'. Multumesc anticipat! |
--------------------
renault
megane hb
1.6 16v 2004 sport dinamique
|
|
b34uen |
![]()
|
pentru Grecia: Thassos - cu negociere directa la fata locului (30-40 E/camera la studiouri).
pentru Bulgaria as incerca pe booking.com |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html
Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 00:57 |