Bulgaria - Grecia
![]() ![]() ![]() |
Bulgaria - Grecia
geomvp2nite |
![]()
|
||
![]() . Group: Members Posts: 497 Joined: 6 September 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane hb
1.6 16v 2004 sport dinamique
|
|||
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
bookink.com atunci. Mancarea in Grecia - la market undeva cam ca in Romania. La taverna depinde cu ce compari si ce comanzi; depinde si de zona - thassos - 7-8 E/pers (friptura garnitura si salate), corfu cam aceleasi preturi dar portii mai mici. In Egee pestele e mai ieftin -10E, in Ionica mai scump ajunge si la 30-50E (ma refer la cel proaspat).
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.193 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(geomvp2nite @ 14 Jul 2013, 23:28) QUOTE(geomvp2nite @ 15 Jul 2013, 00:12) Daca te referi la spatiul mediteraneean, ca idee de cultura, civilizatie, gastronomie etc, atunci e OK oriunde in Grecia. Daca te referi strict la marea Mediterana, atatiunile apropiate de Bucuresti sunt la marea Egee. Daca vrei Mediterana greceasca, atunci trebuie sa te orientezi spre sudul Peloponezului sau insule precum Creta sau Rodos. Egeea este frumosa, insa Mediterana are un farmec aparte, pe care la Egee nu il gasesti. Spun asta dupa ce am vazut Egeea in Samotrace, Lesbos si Chios, iar Mediterana in sudul Peloponezului, Creta si Rodos. Pentru cazare, apeleaza cu incredere la Booking.com. Am facut zeci de rezervari prin intermediul lor (inclusiv in Grecia) si nicicodata nu au fost probleme. This post has been edited by gibonu: 15 Jul 2013, 09:19 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
QUOTE(geomvp2nite @ 14 Jul 2013, 21:28) O agentie buna ca preturi pe Grecia si Bulgaria stiti? Voi cu agentie mergeti de obicei? Pentru Grecia: ce statiune e mai aproape de Bucuresti? As dori sa merg cu masina personala. Eventual si un hotel doua de prin statiunea recomandata mi-ar fi de mare ajutor. (Bugetul nu este tocmai mare, undeva la ~500 euro 2 persoane 5-6 nopti in fct de pretul camerei) In Bulgaria am mai fost, stiu care-i mersu'. Multumesc anticipat! Eu mi-am luat acum doua saptamani in Limenas (Tassos) hotel de 3 stele, 6 nopti + mic dejun, 444 euro/camera dubla de la astia. Fata de booking a iesit (foarte) putin mai ieftin. Gasisem si mai ieftin la 380 de euro, dar nu mai aveau camere. Bine-inteles ca dac vrei 2 stele sunt chiar mai ieftine. Fata de Corfu si Zakyntos unde am fost in anii trecuti distanta este la jumatate (560km). Si apropo' de drum, a mai fost cineva pe traseul asta? https://maps.google.ro/maps?saddr=bucureest...&t=h&mra=ls&z=7 This post has been edited by Highwayman: 15 Jul 2013, 10:39 |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(Highwayman @ 15 Jul 2013, 12:38) Si apropo' de drum, a mai fost cineva pe traseul asta? https://maps.google.ro/maps?saddr=bucureest...&t=h&mra=ls&z=7 Deja cred ca putem vorbi de "Zlatograd - eterna problema". Am spus si eu, au mai zis si altii: - daca te grabesti, nu iti place sa conduci, nu te intereseaza peisajele si drumurile virajate, mergi pe varianta Svilengrad - Orestiada - Soufli - Egnatia Odos (A2) - zona Kavala. Pe aici este mult mai lejer si mult mai rapid. - daca nu te grabesti, iti place sa conduci, vrei sa vezi peisaje si sa conduci pe drumuri virajate, atunci mergi pe la Zlatograd. Pe aici nu este nici lejer si nici rapid. Si nu in ultimul rand: mai putini km pe harta nu inseamna totdeuna mai putin timp de mers. Bafta. This post has been edited by gibonu: 15 Jul 2013, 11:45 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
hepea |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 841 Joined: 8 June 10 From: Bucuresti ![]() |
10 ore la dus si 9 la intors pe Zlatograd in conditiile in care vmax a fost 120 kmh (si asta pe bucata scurta de autostrada de la greci).
Pe Svilengrad cat se scoate? Nedepasind 120kmh |
--------------------
ex Dacia
Spring
2021
- .
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Multumesc gibonu.
|
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(hepea @ 4 Oct 2011, 16:42) Mi s-a parut ciudat atunci, mi se pare ciudat si acum. Practic, ai scos la intors o intarziere de 21 de minute fata de timpul care ti-l da Google Maps. Fara nicio intentie de polemica, inseamna ca abilitatile tale de sofer (si poate masina) sunt peste medie. Revenind la intrebarea cu Svilengrad, anul trecut in prima jumatate a lui iunie, intr-o zi de sambata am facut 7 ore pe bucata Bucuresti - Svilengrad - Alexandropoli. Mers lejer (era ceva Politie prin BG), cu 2 bicictele pe masina, opriri pentru poze cu campurile de levantica (lavanda) din BG sau pentru ajutat o broasca testoasa sa traverseze soseau in Grecia. Desi n-am fost atunci pana la Kavala, probabil mai faceam 2 ore in plus pe Egnatia Odod. Asadar, ar fi fost un timp total de 9 ore. @Highwayman Cu placere. This post has been edited by gibonu: 15 Jul 2013, 13:01 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
hepea |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 841 Joined: 8 June 10 From: Bucuresti ![]() |
Astia au fost timpii, nu am "exagerat" de loc cu viteza. 120 kmh maxim. E adevarat ca la intors am facut o singura oprire si poate n-au fost 9 ore fix. O fi fost 9 si 20, 30 min...
|
--------------------
ex Dacia
Spring
2021
- .
|
|
gibonu |
![]()
|
@ hepea
Nu am avut niciun moment intentia sa spun ca ai "exagerat" cu ceva. Daca as fi crezut ca exagerezi, as fi spus-o direct. Fiecare are stilul sau propriu de mers, fara sa fie mai bun sau mai rau decat al altora. Concret, peste 500 km cu o singura oprire nu mi se pare OK si n-as merge asa. Insa nu toata lumea trebuie sa mearga asa cum mi se pare mie ca e bine. Iar scopul discutie mi se pare acela de a oferi informatii despre un anumit traseu. Nu de a face un top al timpilor scosi pe acel traseu. Bafta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
hepea |
![]()
|
Eu ma intrebam cat se scoate pe cealalta varianta. Si, conform google maps, pentru ~130km in plus pe varianta Svilengrad se pierd doar 10 min.
Deci tot cam pe acolo e. Ramane placerea de a merge pe serpentine sau nu ![]() ![]() |
--------------------
ex Dacia
Spring
2021
- .
|
|
gibonu |
![]()
|
@ hepea
Dupa mintea mea, nu-i "tot cam pe acolo". Si nu sunt singurul care crede asta. QUOTE(Avani @ 18 Jun 2013, 10:54) Eu anul trecut am plecat pe Zlatograd si m-am intors prin Svilengrad. Singurul regret e ca la dus nu am ales aceeasi varianta ca la intors. Desi pe la Zlatograd sunt mai putini km, nu te bucura prea tare, pt ca relieful nu iti permite sa ajungi mai repede. Mai accesibila din toate pctele de vedere e ruta prin Svilengrad. Ca parere personala si fara pretentia ca am dreptate, nu m-as increde prea mult in timpii dati pe Google Maps, ViaMichelin, etc. Din cate stiu, acei timpi sunt dati pentru cazul ideal, in care mergi cu viteza maxima legala permisa pe acel sector de drum. Concret, nu cred ca poti merge cu 80-90 km/h pe serpentinele din zona Zlatograd. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
b34uen |
![]()
|
QUOTE(Highwayman @ 15 Jul 2013, 11:38) Eu mi-am luat acum doua saptamani in Limenas (Tassos) hotel de 3 stele, 6 nopti + mic dejun, 444 euro/camera dubla de la astia. Fata de booking a iesit (foarte) putin mai ieftin. Gasisem si mai ieftin la 380 de euro, dar nu mai aveau camere. Bine-inteles ca dac vrei 2 stele sunt chiar mai ieftine. In Grecia termenul de 2 sau trei stele este relativ. Am stat la trei stele complet dezamagitor, dar si la doua stele care rivaliza cu 4 stele in Bulgaria. Iar ca preturi de 6 ani de cand imi fac vacanta in Grecia am stat cu 35-40E/noapte/camera. maxim am dat in Kefalonia 50E/camera dar am stat numai 2 nopti. Numai ca am mers pe principiul vazut-placut-negociat. Maine 16.07 este programata o greva generala in grecia. vor fi afectate si transporturile navale printre altele... This post has been edited by b34uen: 15 Jul 2013, 17:31 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
gibonu |
![]()
|
Desi pentru mers in Grecia nu prea ajuta, poate gaseste cineva informatia utila.
De ieri, 15.07.2013, autostrada Tracia (A1) este complet functionala. Autostrada are 360 km lungime si merge pe traseul Sofia - Plovdiv - Yambol - Burgas. http://en.wikipedia.org/wiki/Trakia_motorway http://www.novinite.com/view_news.php?id=152021 http://www.mrrb.government.bg/en/?controller=news&id=876 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
hepea |
![]()
|
N-ar face si ei una de la Ruse la Svilengrad
![]() |
--------------------
ex Dacia
Spring
2021
- .
|
|
gibonu |
![]()
|
@hepea
Pana la o autostrada Ruse - Svilengrad, bulgarii viseaza deoacamdata la proiecte fantasmagorice gen tunel pe sub pasul Shipka: http://www.novinite.com/view_news.php?id=143665 Ca tot vorbim despre proiecte fantasmagorice, probabil acel tunel va fi gata odata cu autostrazile Pitesti - Sibiu si Comarnic - Brasov. This post has been edited by gibonu: 16 Jul 2013, 13:00 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
QUOTE(andurs @ 2 Jul 2013, 12:08) Vineri, 5 iulie, in jurul orelor 22.00 plec spre Thassos. Dupa studierea tuturor variantelor de traseu, cea castigatoare este asta, deja fiind setata si pe gps. Cand ma intorc, sau daca imi fac timp cat sunt pe-acolo, am sa va povestesc. Am fost pe acest traseu si, placandu-mi foarte mult, m-am intors tot pe-acolo. In mare parte drumul e bun calitativ, erau cateva gropi la dus in zona Samodiva care la intoarcere erau deja peticite. Cand intri in regiunea Haskovo incep si portiunile de drumuri mai denivelate dar care nu pun probleme de niciun fel daca mergi in limitele legale. La dus, 5.00: pod Giurgiu - Ruse, 8.15: Stara Zagora, 13.20: Keramoti, la intoarcere, 11.30: Keramoti, 16.45: Stara Zagora, 20.15: pod Ruse - Giurgiu. Si la dus si la intors am intalnit vreo 7 echipaje de politie pe drum, n-a avut nimemi nicio treaba cu mine. Am mers calm, linistit, in mare parte in limite legale, masina plina de bagaje, 2 adulti si 2 copii (3.5 si 7 ani). Pot sa spun ca traseul a avut toate calitatile: si scurt si bun si cu peisaje frumoase. Il recomand oricand oricui. Vigneta pentru Bulgaria am luat-o de la un Lukoil de pe centura Ruse cu putin inainte de iesirea din oras, am platit-o cu cardul. Oprisem si la un Shell inainte, dar nenea de acolo voia 7 euro cash pe vigneta daca n-aveai leva si n-am fost de acord cu el. Am alimentat cu GPL in Kardzhali, la dus la OMV, la intoarcere la Lukoil (nu aveau gaz la OMV), platind cu cardul in ambele situatii. La greci n-am alimentat, m-am descurcat cu gazul care-l aveam in rezervor si cu ceva benzina din plinul pe care-l facusem in Romania. Am ramas oricum cu mai mult de jumatate de rezervor de benzina pana am ajuns din nou in Kardzhali si-am pus gaz. Daca aveti intrebari, nu ezitati. ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
brad |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 11 April 07 ![]() |
Salutare tuturor!
Imi poate recomanda cineva o cazare rezonabila ca pret in zona Meteora ? Anul acesta vacanta ne indreapta pasii spre Corfu si drumul trecand destul de aproape de Meteora il consideram un obiectiv care nu trebuie ratat.Intentionam sa petrecem o zi in aceasta locatie, dupa care ne vom continua drumul sre Corfu. Orice recomandare este binevenita, cu multumiri anticipate.Nu avem pretentii in ceea ce priveste cazarea, pretul fiind un criteriu important.Este vorba pana la urma de o singura noapte. Vacanta placuta tuturor! |
--------------------
Renault
Megane III 1.5 dci
2012
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
QUOTE(brad @ 18 Jul 2013, 06:23) Acum doi ani am stat aici: http://www.booking.com/hotel/gr/hotelkosta...55c144ffef8cX18 Am cerut camera cu vedere la Meteore si am primit una la ultimul etaj cu o priveliste de vis! Micul dejun, inclus in pret, a fost super ok. Cam asta se vedea de pe balcon: 249203_135170446570800_99495_n.jpg ( Size: 79.68k ) Number of downloads: 728 251509_135170389904139_6678689_n.jpg ( Size: 93.7k ) Number of downloads: 768 282499_135170309904147_1339081_n.jpg ( Size: 87.94k ) Number of downloads: 755 |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
gibonu |
![]()
|
@ brad
Daca te ajuta cu ceva, iti recomand cu toata caldura Doupiani House, din satul Kastraki (http://www.doupianihouse.com/index_en.htm) In aprilie 2013 costa 58 Euro / camera dubla / noapte, cu mic dejun inclus (luat de pe Booking.com). Hotelul, care este situat intr-o zona verde si linistita, mi s-a parut foarte OK, micul dejun este mai mult decat generos. Kastraki este satul de sub Meteore, mai mic si mai linistit decat orasul Kalambaka. Daca nu l-ai citit deja, poate te ajuta ca minima documentare (spre sfarsit gasesti mai multe poze): http://www.daciaclub.ro/METEORA-bine-ati-s...te-t215625.html Ca sugestie, du-te sa vezi manastirele dimineata, imediat dupa deschidere. Si nu rata Manastirea Sfanta Treime (Moni Agia Triados in greaca). Este cea mai izlolata, autocarul cu turisti nu opreste in poarta si nici magazin de suveniruri nu are. Chiar merita. Oricum, asteapta-te la aglomeratie maxima (baniesc ca te duci acolo in iulie - august) Daca nu ma insel, Meteorele sunt cel mai vizitat obiectiv turistic din nordul Greciei. Bafta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
bashtalu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.051 Joined: 9 September 06 From: Bucuresti ![]() |
salut,
despre lefkada cine ne poate da amanunte? plaje, cazare, mancare? multumesc, |
--------------------
Audi
A4
2005
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
Anul trecut am fost in Lefkada. Vasiliki. Am fost cazati la Orange Grove. Destul de OK pentru noi avand in vedere ca nu ne doream altceva decat un loc curat pentru dormit. Au portocali si lamai in curte. Ma rog, nu e langa mare da' asta nu e un inconvenient prea mare deoarece, oricum, mergi cu masina la plaje.
Plajele cele mai cumoscute sunt: Porto Katsiki, Egremni, Agiofili, Katisma, Megali Petra, Milos ... Daca te mai pot ajuta cu ceva ... cu mare placere. |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
Daewoo Matiz |
|
bashtalu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.051 Joined: 9 September 06 From: Bucuresti ![]() |
cat a fost cazarea? din ce vad pe net sunt apartamente cu bucatarie, etc
de principiu as vrea ceva langa plaja, daca se poate si cu vedere la mare... ![]() anul trecut am fost in thassos si am gasit cazare la plaja cu 50 eur/noapte cu mic dejun-hotel din 2008 nu fac rezervare din timp, merg sa caut acolo direct. vreau sa vizitez cat mai multe plaje, eventual sa stau in Vasiliki si sa ma plimb pe insula traseul buc lefkada? ceva detalii te rog plajele cu pietre, pietre si in apa deci trebuie sa fiu atent la aricii de mare, o sa-mi iau incaltaminte adecvata de apa mancarea cum este? preturi? viata de noapte ceva? multumesc |
--------------------
Audi
A4
2005
|
|
b34uen |
![]()
|
Informatii despre Lefkada gaseai aici.
Oricum nu trebuie sa compari Lefkada cu Thasoss. Nu au nici o asemanare. Nu sunt arici de mare pentru ca plajele sunt cu niste pietricele, nu stanci. In Lefkada daca vrei cazare cu vedere la plaja o sa fii cam dezamagit. La fel daca iei cazare in partea de est iar vei fii dezamagit. Eu recomand Vasiliki-Ponti. Ca traseu e simplu: Sofia-Kulata-Salonic-Ioannina-Arta-Preveza-Lefkada This post has been edited by b34uen: 23 Jul 2013, 14:38 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
Lucian BLK |
![]()
|
De acord cu b34uen.
In Vasiliki nu o sa mergi la plaja. Garantat! La cazare, eu am dat, 40 euro in august. Am mers pe varianta low cost. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
Daewoo Matiz |
|
alexov |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 14 August 13 ![]() |
|
--------------------
Nissan / Peugeot
teren / hatchback
2002 / 2008
- B11XXX
|
|
mcatalin22 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 3 July 09 ![]() |
Exista vreun camping in Salonic sau in apropiere de oras?
|
--------------------
Dacia
1310
1997
|
|
gibonu |
![]()
|
@mcatalin22
Poate te ajuta: http://www.camping.gr/ http://www.campingreece.gr/ http://www.greececamping.gr/campingsList.asp?d=56 Bafta. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
mcatalin22 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 3 July 09 ![]() |
Din ce-am studiat si pe site-urile respective s-ar parea ca nu e nici un camping mai aproape de 50km fata de Salonic...
Merci! |
--------------------
Dacia
1310
1997
|
|
gibonu |
![]()
|
@mcatalin22
Gandeste-te ca Salonicul este al doilea oras al Greciei. Si probabil al doilea port dupa Pireu. Pe langa intinderea propriu-zisa a orasului, mai exista si zona industriala, destul de intinsa din cate tin minte. Asadar, un camping la mai putin de 50 km de centrul Salonicului mi se pare foarte putin probabil sa gasesti. Ca doar nu vine nimeni sa stea in camping langa fabrici si depozite. Vrei neaparat sa stai la camping langa Salonic? Ca posibilitati de cazare cred ca sunt destul in zona respectiva. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Aici pentru plecari spre Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Plecari-spre-Grecia-2008-t112394.html
Aici pentru intoarceri din Grecia (ora, data, grupari etc.) http://www.reno.ro/Intoarceri-din-Grecia-t81731.html Cititi si cautati cu atentie pe forum si in topic, exista deja scrise info. despre taxe de drum. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 00:49 |