Leguma mea, 3000cmc, V6
![]() ![]() |
Leguma mea, 3000cmc, V6
melcu |
![]()
|
||
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 Privilege 3.0 V6 CVA
- B-33-RTN Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|||
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Ai avut ceva de munca
![]() Oricum, imi place abordarea DIY! |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Pune o supapa d-aia unisens si pe furtunul pentru fata.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
turbodxman |
![]()
|
------------- Group: Members Posts: 3.327 Joined: 1 August 08 From: Ro ![]() |
Ma paste si pe mine cat de curand o astfel de distractie, la 21, pe spate, unde nu vrea sa mai vina apa la hayon
![]() Noroc ca am mai putine de demontat, in exterior. ![]() On: frumos lucrat! ![]() |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Am mai spus-o, dar ma repet. Eu de fel sunt programator (in acte) - actualmente inginer de sisteme IT (retele & shit). Dar cu preturile de prin service-uri m-am speriat! Prima DIY a fost schimbarea senzorului de inaltime de pe bascula fata. Cand la Reno mi-au cerut 1400 lei ... si eu am rezolvat-o rapid cu ajutorul forumului.
Apoi au venit discurile spate + placute. M-a speriat cineva ca e jale, sa nu fac sa nu dreg ... am fost la un service unde m-a descaltat de 200 lei (spunandu-mi ca mi-a reparat si etrierul - ca ramanea blocat) si defapt nu ii facuse nimic. In acel moment am decis ca-i timpul sa fac singurel ce se poate si nu e rocket science! Am cumparat una bucata truse scule, am luat la puricat tot ce se gaseste pe net despre Laguna II si ete ca am economisit o groaza de bani (zic eu). Unde-a fost de inginerie (gen bielete directie + unghiuri) m-am dus la service. Dar la chestii minore - de ce sa platesc ? (si inca exagerat de mult ?) Si ete ca asa am pus si lupele (da, ziceam ca o fac sa numai fie broasca dar pur si simplu nu am avut chef), asa mi-am "reparat" si cutia de viteze pe care reno o arunca si-mi oferea una la 4000 euro, asa am rezolvat si cu uleiul de prin compartiment motor ("domne, e muci motorul asta, nu vezi cum arunca ulei ??" - si m-a costat fix 30 lei (un tub de silicon... si cateva zeci de minute de munca). Aaaa da, parca v-am spus ca am schimbat si flansele de amortizoare nu ? Tot in curte fara prea multe batai de cap. De ce sa dau 6h de manopera la Reno ? Mie mi-a luat 4 ore, dar tineti cont ca NU sunt de meserie... Later Edit: mi-a tremurat mana anul trecut in septembrie cand am fost cu Yaris-ul la revizie: ulei motor, lichid de frana, filtru aer, filtru ulei, filtru polen si verificare: 780 RON fara TVA. Efectiv am plans....de ciuda ca puteam sa le fac eu singurel la o treime din pret. Dar mizeria aia de stampila conteaza ff mult, altfel bye bye garantie. Si cu uleiul m-am certat cu ei...in yaris intra 3.2L si ei au uleiul la bidoane de 200L. Mi-au facturat 4L de ulei, nu 3.2....si nu va imaginati ca-i 20 lei litru! Nu, 68 lei / litru fara TVA This post has been edited by melcu: 25 Jun 2013, 14:25 |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
morala este: "daca se infunda stropitoarea de la luneta - dati un leu pentru ateneu tiganului de la semafor, o spala el" corect?
|
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
turbodxman |
![]()
|
Ai perfecta dreptate.
![]() Acesta este unul din motivele pentru care am decis sa imi intretin masinile personal, pe langa faptul ca imi place. Numai cand vine vorba de reglat unghiuri directie si demontat/montat anvelope + echilibrat roti apelez la altii sa o rezolve. |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(R19/16v @ 25 Jun 2013, 15:00) Pai de aia ma vaitam ![]() 25 Jun 2013, 15:32: QUOTE(turbodxman @ 25 Jun 2013, 15:28) Ai perfecta dreptate. ![]() Acesta este unul din motivele pentru care am decis sa imi intretin masinile personal, pe langa faptul ca imi place. Daca vrei, te pun in legatura cu un con-taran de-al meu pentru servicii de detailing ![]() Satisfactie garantata! This post has been edited by kum: 25 Jun 2013, 14:32 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(melcu @ 25 Jun 2013, 15:21) In acel moment am decis ca-i timpul sa fac singurel ce se poate si nu e rocket science! Am cumparat una bucata truse scule, am luat la puricat tot ce se gaseste pe net despre Laguna II si ete ca am economisit o groaza de bani (zic eu). Unde-a fost de inginerie (gen bielete directie + unghiuri) m-am dus la service. Dar la chestii minore - de ce sa platesc ? (si inca exagerat de mult ?) ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
turbodxman |
![]()
|
Am vazut ca in ultima vreme te ocupi si tu personal de detailing
![]() Sunt tentat mai degraba sa fur secretele meseriei acesteia pentru a face personal decat sa deranjez un profesionist. ![]() |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Kumule, cand te specializezi la exterioare, vreau si io un tratament. Dau o bere!
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
vrei sa dai burta jos
![]() |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
cdadan |
![]()
|
Burta lui.
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
banuiesc ca n-ai incercat sa golesti rezervorul de spalat parbrizul inainte si sa incerci cu 1l de otet..
![]() |
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
pishky |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 25 Jun 2013, 14:39) QUOTE(pishky @ 25 Jun 2013, 14:41) QUOTE(cdadan @ 25 Jun 2013, 14:43) vrei sa iti faci un tratament la burta lui? ![]() stai ca n-am baut nimic si inca nu inteleg. ![]() |
--------------------
Reno,
dizel,
|
|
cdadan |
![]()
|
Colegul tdxman a observat ca pe kum l-a lovit o noua pasiune:
QUOTE(turbodxman @ 25 Jun 2013, 15:35) Urmarind topicul cu milfa, se poate vedea ca toate activitatile de pana acum s-au desfasurat la interior (revigorare piele, barbierit alcantara etc.). |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(turbodxman @ 25 Jun 2013, 15:35) ... Sunt tentat mai degraba sa fur secretele meseriei acesteia pentru a face personal decat sa deranjez un profesionist. ![]() Nu-i fa griji, ca tu nu-l deranjezi cu nimic. Tu doar marci banu'. El se va ocupa de restu' (adica sa-ti ia banu' si sa dea buleala). ![]() QUOTE(cdadan @ 25 Jun 2013, 15:55) Urmarind topicul cu milfa, se poate vedea ca toate activitatile de pana acum s-au desfasurat la interior (revigorare piele, barbierit alcantara etc.). La exterior inca imi caut pe cineva care sa faca un tratament complet (spalat, curatat, ceara, sealant), dar pentru la toamna. Ca acolo trebuie utilaje serioase si know-how pe masura, nu mai merge cu masina de tuns scame. Nu ma mai arunc ca broasca-n beton la primul pacalici care s-a apucat de polishat de acteva luni da' are pretentii de expert. Deja am pe cineva in vedere, da' tre' sa discut cu el. ![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
melcu |
![]()
|
QUOTE(hitman1234 @ 25 Jun 2013, 14:48) banuiesc ca n-ai incercat sa golesti rezervorul de spalat parbrizul inainte si sa incerci cu 1l de otet.. ![]() Nu....sincer nici nu m-am gandit. Dar la cat de ruginite erau arcul si bila cred ca un litru de Cillit (z)Bang era bun. Si schimbam tot ![]() 25 Jun 2013, 18:17: Astazi a primit folie cu transparenta 65% pe laterale spate si luneta. Pentru ca a fost cuminte si a consumat "doar" 10.1% pe ruta Bucuresti - Valenii de Munte (dus pe A3 si intors pe DN1) a primit si folie fumurie pentru stopuri. Este uomitor gradul de transparenta cu toate ca folia este inchisa la culoare. Am avut oaresce emotii ca mi-o da vreun chior la ochiu maro, dar chiar se vad! Si am de gand sa pun si LEDuri (lucrez acum la niste placute cu leduri CREE, dar am probleme cu racirea lor (fiind automata stau mult cu piciorul pe frana). Pana la urma, daca nu-mi iese, merg pe leduri clasice 5050 This post has been edited by melcu: 25 Jun 2013, 18:17 |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
cdadan |
![]()
|
Totul ok pana la folie pe stopuri si leduri ...
Chiar nu stiu de ce nu te-ai abtinut de la astfel de "imbunatatiri". |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
melcu |
![]()
|
Vreun argument pozitiv? sau negativ? Poate confunzi ce-am pus eu cu ce vezi la loganuri cu trixenoane.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
oricum ai drege-o folia pe stopuri si ledurile sunt de kko
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Aprob pozitiv!
![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Aia ma intrebam si eu.
![]() Blocurile optice posterioare de L2 sunt frumoase,se vad bine,se integreaza foarte bine in ansamblul masinii,etc. De ce sa modifici un lucru bine facut? Ar exista justificarea(discutabila!) a timpului de reactie,mai rapid al diodei led fata de becul cu filament.Folia?Ce rol are?E un "filtru" in plus intre sursa de lumina si privirea celorlalti participanti la trafic.Adica,pe limba mea:"modificari neomologate aduse sistemului de iluminare-semnalizare". Colega melcu,de ce vrei matale sa-ti bati cuie in talpa? ![]() This post has been edited by marian-j: 25 Jun 2013, 22:56 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Sir Edmund Hilary a fost intrbat de ce vrea sa se suie pe Everest. "Pentru ca exista". Mai vreti ceva?
This post has been edited by corbex: 25 Jun 2013, 21:48 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nup. Programatoru' e scump. Supapa nu.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
sorin000 |
![]()
|
![]() Just a member Group: Members Posts: 517 Joined: 16 April 08 From: Marte ![]() |
Poze ?
![]() |
--------------------
Renault
Megane IV facelift 2021
ZEN TCe Audi A4 2016 TFSI S-tronic
Ex. Megane Sedan II 2008 Lux privillege dCi "Dacă mașina mea era ruptă ca tine , nu trecea de RAR..." |
|
R E M U S |
![]()
|
![]() Group: Modelatori Group: Members Posts: 531 Joined: 14 May 13 From: ¯\_(ツ)_/¯ ![]() |
cu Programatoru'?
|
--------------------
Mitsubishi
Colt
2009 sa mergi tare intrand pe contrasens in toate curbele? MEAH sa mergi tare pastrandu-ti banda? asta inseamna sa fii mafiot restu' e cancan... |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(melcu @ 25 Jun 2013, 15:21) [...]Efectiv am plans....de ciuda ca puteam sa le fac eu singurel la o treime din pret. Dar mizeria aia de stampila conteaza ff mult, altfel bye bye garantie. Am auzit de la mai multe persoane ca de prin 2010-2011 s-a schimbat legea in felul urmator: Chiar daca ai masina in garantie, poti efectua reviziile la un alt service (nu la repreentanta) cu conditia ca serviceul respectiv sa aiba atestare pentru marca masinii tale. Nu pierzi garantia. Cu alte cuvinte puteai face revizia la serviceul XYZ, recunoscut de Toyota, se faceau aceleasi operatiuni si iti puneau cei de la XYZ stampila. Garantia ramene valabila. E o chestiune interesanta, mai ales la pretul de aproape 1000 Ron pe care ti l-au luat pentru o revizie simpla, o faceai cu 3-400 in alta parte. |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
e veche , prin 2006 cand aveam loganu faceam treaba asta!
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 16:54 |