Leguma mea, 3000cmc, V6
![]() ![]() |
Leguma mea, 3000cmc, V6
R19/16v |
![]()
|
||
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|||
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Acum nu stiu ce sa zic, dar erori n-are, si dupa ce-am schimbat bobina s-a stins.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 Privilege 3.0 V6 CVA
- B-33-RTN Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Ai venit ca tirurile in 5 fara probleme. In 4 doar fara incarcatura.
![]() |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
GIC |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 929 Joined: 13 January 04 From: Oradea ![]() |
Nu stiu in ce masura poti ajunge la injectoare, dar ar fi fost recomandata scoaterea mufei de la injectorul cilindrului cu bobina defecta pentru a proteja catalizatorul.
Sau, ca doar nu e Logan, ECU poate sa-si dea seama ca e problema la sistemul de aprindere si taie injectia pe cilindrul bolnav? LE - intentia era ca ultima propozitie sa fie intrebare. This post has been edited by GIC: 20 Jun 2013, 09:14 |
--------------------
Dacia
Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L -
2002 Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu stie, mai ales ca nu cred ca e injectia secventiala, probabil e semi-secvenitala.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Nu-si da seama si nici nu o taie. Sesizeaza doar "missfire" pe cilindrul respectiv si atat.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
|
ss_remus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 June 12 ![]() |
Exact acelasi lucru l-am patit si eu anul trecut, a trebuit sa merg in 3 cilindri din 4 din cauza unei bobine aproape 200 de km. Tot missfire imi dadea pe diagnoza, nu taia alimentarea- si de asta apareau detonatiile din cand in cand. Si in mod sigur la 3 din 4 aveam trepidatii mult mai puternice decat la 5 cilindri din 6 functionali.
|
--------------------
Renault
Laguna B56/ Alfa Romeo
1999 1.8 16v F4P Concorde / 156 JTS
|
|
melcu |
![]()
|
Am experimentat 3/4 cu un Megane II.1 , 1.6 saishpe, dar nu facea atat de rau ca asta a mea. in idle fluctua rau intre 650-900rpm, iar la accelerari tremua din toate articulatiile pana.
Oricum, mi-ati ridicat ceva semne de intrebare cu catalizatorul cela... pot sa-l verific cumva ? Sau doar sa-l dau jos si sa vad daca a mai ramas ceva din el ... |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
R19/16v |
![]()
|
Ceramica e acolo, nu pateste nimic, decat poate in cazul unui rateu serios in evacuare. Substantele care o acopera s-ar putea sa nu se bucure prea tare si chimia sa nu mai lucreze... desi, cum am zis, la 200k km probabil ca asta s-a intamplat de mult.
Daca iese la ITP, no worries ![]() |
--------------------
DS
5H
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Eventual ii dai niste cox cu turatia aproape de limitare, asa, cale de 5 minute, sa zicem, spune lumea ca s-ar mai autocurata.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
R19/16v |
![]()
|
Temperatura crescuta ajuta la descompunerea mizeriilor de ies din motor.
|
--------------------
DS
5H
|
melcu |
![]()
|
A mea vede rosu in mod curent
![]() Sa fie iubita, cu/fara catalizator ... aia e! |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
R19/16v |
![]()
|
Dap, daca iese la ITP n-ai de ce-ti pune intrebari in ceea ce-l priveste.
|
--------------------
DS
5H
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Mda, teoretic daca merge in 5 ar trebui sa fie destul, ca oricum sunt mai multi decat la majoritatea masinilor. Dar paradoxal, la mine la V6, daca din oarecre motive nu imi merge un cilindru, e mai rau decat la un motor in 4 ce merge doar in 3.
Noroc (,) ca treaba asta nu s-a intamplat decat de vreo doo ori, o data din vina mea, o data ca a avut ea fite... La motorul meu bobinele sunt "pe viata" This post has been edited by madkat: 20 Jun 2013, 12:05 |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
alfa e frumoasa si cand e stricata.
|
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Cand nu e stricata?
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
O sa radeti, anumite motorizari sunt mai fiabile decat crede lumea. V6-le e una dintre ele. Singurul loc unde 156-le are probleme cu adevarat, este suspensia. Prea complicata si firava pentru drumurile noaste.
|
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
spanac, vroiam eu un v6 pana am auzit ca dureaza 2 zile sa schimbi distributia si ca se face doar in cateva locuri in tara..mi-a trecut instant
|
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
R19/16v |
![]()
|
La Espace e complicat, la Laguna nu. 4.3h zice manualul.
O face orice service renault, si, pentru ca sunt necesare niste scule speciale, eu zic s-o faci la un renault. |
--------------------
DS
5H
|
melcu |
![]()
|
La V6-le meu se desfasce juma de bot, dureaza cam 5 ore si intr-adevar ai nevoie de niste scule speciale. Sa oferit un "ciocanel" sa-mi faca distributia cu |cinci meleoane sefu' " la care prima intrebare: ai macar idee cum ajungi la curea ? Las' sef' ca ne descurcam noi, lasi masina aici si-o facem
![]() ![]() Pai in cazul asta mai bine mi-o schimb singurel, dar nu e cazul. Pentru distributie eu as merge la service. Din motive de garantie pe lucrare. |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Sigur nu zicea de alfa, colegu.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
madkat |
![]()
|
La V6-le de pe 156 - Busso, nu mizeria de Holden de pe 159 - pentru distributie nu se desface nici un element de caroserie - insa nu se poate face corect decat cu blocarea axelor cu came cu niste cale speciale.
Deci tot chinu dracu ![]() |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
și la 1.2
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Si la 1.6 batran
![]() trusa_bocaj_distributie_motoare_renault_294_b546713858b682cd00_650_500_1_95_1.jpg ( Size: 53.65k ) Number of downloads: 389 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
melcu |
![]()
|
Nu, nu o pregateam pentru dezmembrare ... doar desfundam o trecere pentru stropitorul spate....trecere aflata fix sub aripa
![]() IMG_0054_1_.JPG ( Size: 3.16mb ) Number of downloads: 338 After: IMG_0062.JPG ( Size: 2.51mb ) Number of downloads: 348 This post has been edited by melcu: 25 Jun 2013, 13:51 |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
R19/16v |
![]()
|
Putea fi mai rau
![]() |
--------------------
DS
5H
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Aidicapu mieu
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
melcu |
![]()
|
Trecerile alea de pe traseul furtunului au in componenta un arc, o bila si o garnitura de cauciuc. Tinand cont ca nu a vazut numai lichid de parbriz (merge si h2o cu ochelari - apa chioara) arculetul ala a ruginit. Si ruginit a ramas. Amu' norocu dracu a fost ca trecerea infundata era fix aia de sub aripa.
Eu inteleg rolul lor, dar totusi, pe 4m de furtun sa pui 3 astfel de treceri uni-sens ? ... era suficient sa fie una singura! |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
R19/16v |
![]()
|
Degeaba, kumule, si la tine-i la fel
![]() melcule, nu-i suficient. La masini mai amarate, aia din semnatura-mi, de exemplu, se plimba stergatorul in spate de vreo 3 ori pana vine apa... |
--------------------
DS
5H
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 22:59 |