Austria
![]() ![]() ![]() |
Austria
BOGDAN DSN |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
Aygo
2006 - masina de servici
- fost posesor de DSN
|
|||
LucVer |
![]()
|
![]() Membru foarte autentic! ;-) Group: Members Posts: 240 Joined: 9 October 03 From: Brasov ![]() |
Va multumesc tuturor pentru sfaturi si link-uri!
Probabil ca o sa renunt la Munchen si o sa petrec mai mult timp in zona din sudul Salzburgului care pare a fi foarte interesanta! Maine dimineata plec iar cand ma intorc o sa va povestesc cum a fost. |
--------------------
Renault
Fluence Expression Plus 1.6 16v
2011
- BV xx XXX ex-Logan Laureate 1.4
Fortza fie cu tine! - Star Wars |
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
LucVer |
![]()
|
![]() Membru foarte autentic! ;-) Group: Members Posts: 240 Joined: 9 October 03 From: Brasov ![]() |
QUOTE(LucVer @ 14 Jun 2007, 20:28) Iata ca deja vacanta in Austria a luat sfarsit ![]() Am plecat din Brasov si, pentru a ocoli tronsonul Brasov-Sibiu care in continuare este un santier, am iesit din tara pe la Bors (am dormit 1 noapte in Oradea). In Ungaria, am mers pe E60 spre Szolnok, apoi pe M5, am ocolit Budapesta pe M0 apoi M1 pana la Hegyeshalom. Vigneta pentru 10 zile = 10 euro (am platit cu cardul BRD pentru ca nu aveam forinti iar in euro nu se poate plati ![]() In Austria am mers pe A4 pana la Viena, am traversat Viena (fara probleme, circulatie fluenta si civilizata) spre A1 pe care am tinut-o pana la iesirea spre Sankt Georgen im Attergau unde aveam cazarea (vigneta pentru 10 zile = 7.60 euro). Trebuie sa va spun ca eu nu as da Tirolul nici pentru cea mai sofisticata statiune de pe Coasta de Azur. Este zona din Europa in care ma simt cel mai bine. Fata de Salzkammergut (Attergau), turismul rural de la noi este o gluma proasta. Am locuit intr-o pensiune dintr-un satuc pe nume Pössing, intr-un apartament cu 2 dormitoare, baie, bucatarie si living-room (am fost 4 adulti si 2 copii) totul avand o dotare si o curatenie perfecte. Cu toate ca pensiunea era inconjurata de ferme de animale, curatenia era desavarsita, gazon tuns, flori, nu numai in jurul pensiunii ci in toata zona (cum dealtfel este peste tot in Austria, cu foarte mici exceptii). Pensiunile asemanatoare celei in care am locuit noi sunt cu sutele in aceasta zona. Din Pössing, unde ne-am stabilit "tabara principala" (nu sunt adeptul circuitelor, prefer sa am un punct stabil de unde sa fac drumuri de pana la 50-100 km/zi pentru a vedea ce este de vazut in zona), in fiecare zi am facut cate o plimbare in zona. Astfel am fost in Bad Ischl (o binecunoscuta statiune de wellness si de schi), am fost la Gmunden, pe malul lacului Traunsee unde am vazut castelul Orth aflat pe o insula pe lac, am fost la Salzburg (2 zile, 1 pentru oras si cetate a 2-a la Hellbrunn si la Zoo). Am mai fost la Mondsee, pe malul lacului cu acelasi nume, la Fuschl am See, pe malul lacului Fuschlsee, la Zell am Moos, pe malul lacului Irrsee si la Attersee, pe malul lacului Attersee. Toate aceste trasee le-am facut ocolind autostrada si lasandu-ne la "mâna" GPS-ului care ne-a dus pe drumuri "de tara" impecabil asfaltate si care treceau prin zone de poveste. Spun de tara pentru ca pe portiuni destul de lungi nu avea loc decat o masina. Daca venea o masina din sens opus trebuia gasita o "degajare" in care sa te pliezi pentru a putea trece unul pe langa celalalt. A fost si un moment amuzant cand pe o astfel de "poteca", dinspre Salzburg spre Fuschl am See, poteca in rampa, cu ceva serpentine, in stanga era stanca iar in dreapta prapastia, am prins din urma o masina de scoala de soferi, cu eleva la volan si instructorul in dreapta. Cand sa intram in unul din micile tuneluri care strabat stanca, aliniati in sir indian cu "indianca" sef de sir ![]() ![]() Zona Atergau este impanzita de trasee marcate pe care se pot face plimbari cu bicicleta, plimbari pe jos (am facut si noi astfel de plimbari) si, ultima moda, nordic walking (pentru cei care nu stiu, este o plimbare in pas destul de vioi, cu bete de ski fond in maini, folosite pentru a pune la treaba si mainile, nu numai picioarele). Cam asta a fost programul pentru saptamana petrecuta in Attergau. La intoarcere, am oprit 2 nopti intr-o pensiune pe malul Balatonului si apoi ne-am intors in iubita noastra tarisoara. Scuzati lungimea postului iar daca aveti nevoie de informatii suplimentare, astept intrebari. Iata si cateva poze din zona, selectate la repezeala: HPIM2970.JPG ( Size: 100.1k ) Number of downloads: 2084 HPIM2999.JPG ( Size: 96.39k ) Number of downloads: 1027 HPIM3030.JPG ( Size: 108.15k ) Number of downloads: 3016 <span class='edit'>26 Jun 2007, 14:02:</span> HPIM3044.JPG ( Size: 135.64k ) Number of downloads: 3013 HPIM3052.JPG ( Size: 102.09k ) Number of downloads: 3036 HPIM3104.JPG ( Size: 146.36k ) Number of downloads: 1644 This post has been edited by LucVer: 26 Jun 2007, 14:03 |
--------------------
Renault
2011
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Bravos, felicitari. Dar se poate mai multe pozeeeee
![]() ![]() ![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
LucVer |
![]()
|
Si ultimele
HPIM3179.JPG ( Size: 101.27k ) Number of downloads: 1421 HPIM3315.JPG ( Size: 67.75k ) Number of downloads: 335 HPIM3391.JPG ( Size: 83.82k ) Number of downloads: 318 Pozele sunt in ordine: Pössing, Attersee, Bad Ischl, Mondsee (2), Salzburg, Traunsee (castelul), Attergau la apus, Balaton. |
--------------------
Renault
2011
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(LucVer @ 26 Jun 2007, 14:58) ... Trebuie sa va spun ca eu nu as da Tirolul nici pentru cea mai sofisticata statiune de pe Coasta de Azur. Este zona din Europa in care ma simt cel mai bine. Fata de Salzkammergut (Attergau), turismul rural de la noi este o gluma proasta. Sunt 100% de acord cu tine! Am avut si eu ocazia anul trecut sa petrec 7 zile de neuitat in Austria si 7 zile pe Coasta de Azur asa ca stiu ce compari tu. In Austria am stat intr-o pensiune din statiunea Rauris. Super conditii, super civilizatie, super drumuri, super locuri, ce mai, n-am gasit nici un cusur locului (poate doar "linistea" ce se aseaza peste localitati dupa ora 19). Ca si tine, mi-am stabilit cartierul general la pensiune si in fiecare zi mergeam in medie 3-400 km cutreierand Austria (si nu numai) in lung si-n lat. Este o locatie de vis, cu preturi sunt super ok. Am mers printr-o agentie, insa daca mergeam direct la pensiune, ieseam mai ieftin (aprox. 40 E pt. camera dubla si demipensiune, e adevarat ca in luna septembrie). Oricand as reveni, pe cand pe Coasta nu prea. ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
BOGDAN DSN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Tot in Salzkammergut merg si eu din 18 iulie.Eu voi sta in Gosau - pacat ca nu ai fost si la Hallstatt,dar nu e timpul trecut.
|
--------------------
Toyota
Aygo
2006 - masina de servici
- fost posesor de DSN
|
|
M@X |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 19 June 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Care mi spune si mie ca sa ajung pana in italia ce si pe unde(CAT) trebuie sa platesc pe autostrazi??
![]() |
--------------------
SOLENZA
CONFORT
2005
- NT-05-.........
|
|
Gheorghe Dracu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Platesti cand iesi de pe autostrada (la intrare primesti un biletel pe care il dai la iesire si ti se calculeaza cat ai de plata). E cam 50 de centi kilometrul in medie. Sper sa nu ma insele memoria.
De ajuns din Piatra Neamt in Italia: ajungi pe unde vrei tu pe M3 in Ungaria, apoi Viena, Graz, Klagenfurt, Venetia, etc. Sau de la Budapesta mergi pe M7 spre Zagreb si mergi prin Slovenia, dar sunt lucrari nesfarsite pe autostrazi pe acolo. |
--------------------
Skoda
Octavia
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
50 E/100 km? sigur te insala memoria.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Din Piatra Neamt, aparent, cea mai buna solutie ar fi PN-TgMures-Cluj-Oradea-Dn43(Puszpokladany)-Dn4(Cegled)-M0-M5-M0(Budapesa)-M1-Gyor-Nikelsdorf-Viena(A4)-S1-Graz(A2)-Klagenfurt(A2)-Udine-Venezia, iar de-acolo unde ai tu treaba.
Daca vrei sa ajungi in zona Milano, Torino, o a doua varianta ar fi Viena-Linz(A1)-Salzburg-Innsbruck(prin Germania)-Brenner-Bolzano-Milano. In Ungaria platesti 150HUF pentru 4 zile (ca 7-8€), in Austria platesti 7,60EUR pentru 10 zile sau 22,60 pentru 2 luni, In Italia platesti in functie de distanta, cam 10€ la 100-150km. (in principiu, cu cat mergi mai putin, cu atat platesti mai mult pentru un km). |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
GabyT |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Inafara de informatiile super exacte date de sandman_ referitoare la traseul de urmat si costul autostrazii din Ungaria si Austria, cu titlu exemplificativ vin si eu cu urmatoarele precizari :
parcurgand Italia dinspre Coasta de Azur spre Austria (aprox. 750 km), pe traseul San Remo - Villach, am platit de 3 ori taxe de autostrada (21.60+11.50+10.80), insumand 43.90 E, dar daca te grabesti, se merita. La ducere, am ajuns pe Coasta pe drumurile nationale (dinspre Innsbruck) si pentru a parcurge aprox. 1000 km la italieni, a fost un chin, pe cand la intoarecere a fost o adevarata placere (am reusit sa fac Nice - Bucuresti fara oprire in 25 h / aprox. 2300km) ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Stiu ca in Spania, Franta si Italia, taxa de autostrada se ridica undeva in apropierea costului carburantului pentru aceeasi portiune. Asa era acum vreo 6-7 ani.
consum de 7-8 la suta, cu 1,2eur/litru, vine cam 9-10eur la 100km, deci vreo 9c/km carburantul. Din ce a spus Gaby, ar veni cam 6c/km, dar in ultima perioada pretulbenzinei a sarit mai mult decat cel al autostrazilor. Prin urmare, in Italia poti calcula linistit 5-6c/km taxe de autostrada. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
danutz_r |
![]()
|
![]() © ...membru cu symbol ™ Group: Members Posts: 596 Joined: 27 October 06 From: Bucuresti ... u.e ![]() |
sal!
sambata plec si eu prin europa si am ales ruta asta... tot.jpg ( Size: 67.38k ) Number of downloads: 404 voi sta 2 nopti in viena si 2 in paris... cu locurile de vizitat prin viena sunt oarecum lamurit lamurit, m-ar interesa: - pe unde se poate opri pentru cumparaturi pe acest traseu clip_image002.jpg ( Size: 46.49k ) Number of downloads: 232 - cum e traficul pe autostrazi (blocaje, lucrari) ? - sun corecti timpii si costurile date de viamichelin 1ooo x ![]() This post has been edited by danutz_r: 11 Jul 2007, 10:04 |
--------------------
renault symbol
fidji
1.5 dci 80 CP
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Fain traseu
![]() Din experienta mea (2 ani la rand cu viamichelin) nu greseste in 99% din cazuri. Traficul din pacate il vezi la fata locului (asta daca nu cumva ti-a semnalizat viamichelin zone in lucru deja - si care nu sunt programate a se termina inainte de a trece tu pe acolo). Depinde ce vrei sa cumperi ... dar trecand prin Budapesta, Viena, Paris, Barcelona nu cred sa ai probleme la cumparaturi ![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
danutz_r |
![]()
|
![]() © ...membru cu symbol ™ Group: Members Posts: 596 Joined: 27 October 06 From: Bucuresti ... u.e ![]() |
imbracaminte..... reduceri... chestii d'astea
![]() |
--------------------
renault symbol
fidji
1.5 dci 80 CP
|
|
sandman_ |
![]()
|
Cumparaturi:
Parndorf, la vreo 15-20 km dupa ce ai intrat in Austria pe la Nikelsdorf; e outlet, parca e putin mai ieftin decat in Viena. Viena, daca ramai o noapte, poti incerca SCS, la iesirea catre Graz (de la SCS poti iesi apoi si spre Linz fara sa intri in oras); de asemenea, aici poti gasi bauturi si cafea ieftine (JW red, 11-13€, Jack 20-22€, Chivas 20-22€, Metaxa 5* 8-11€, Jacobs 500g = 3€, etc...) Luxemburg, din cate am inteles, fiscalitatea e mai permisiva si s-ar putea sa gasesti produse ieftine (bauturi, etc...) Andorra, paradisul cumparaturilor, multa lume s-a dus in Andorra cu portbagajul plin de haine si a plecat de acolo frustrata ca nu a avut loc sa cumpere tot ce a dorit ![]() In Barcelona am inteles ca sunt destul de accesibile preturile in Supermarketuri. (sper sa nu ma penalizeze vreun moderator pentru ca fac reclama ascunsa ![]() LE: M-a luat febra cumparaturilor si am uitat de trafic: Budapesta: M0 nu are un standard, insa daca s-a blocat, ai pus-o. Daca ai noroc de accident in fata ta, ai pierdut 2-3h. Eu circul in general vinerea si duminica pe acolo, iar intr-o luni seara am prins semi-blocaj datorita personajelor care se intorceau de la lucru. Viena: In general centura (A22+A23) si intrarile in oras dinspre Linz si Graz (A1,A2) sunt aglomerate dimineata intre 8 si 10 si dupa-amiaza intre 4 si 6. Marile orase din Germania plus nodurile de autostrazi : cam aceeasi situatie ca si la Viena. Franta si Spania nu stiu, dar presupun ca e oarecum la fel. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Arsenio |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 10 July 06 From: Paris ![]() |
buna ziua oameni buni,
pentru cei care o sa treaca prin Franta, este perioada soldurilor pana pe 12 august mi se pare, si sunt reduceri interesante la toate ...haine de marca, electronice, photo etc. Atentie mare la radare in Franta , stau baietii la poduri pe autostrada cu binoclul si nu prea poti sa-i vezi...te opresc mai incolo si nu ai scapare ! radarele fixe sunt anuntate peste tot cu panouri deci le mai puteti evita dar pe cele mobile nu prea... amenda e de la 90 EUR in sus! drum bun ! |
--------------------
Mazda
MX-5
1999
|
|
danutz_r |
![]()
|
ok. mersi la toata lumea pt info
![]() |
--------------------
renault symbol
fidji
1.5 dci 80 CP
|
|
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Vreau si eu sa plec in Austria in zona Salzburg, dar am inteles ca la hoteluri este cazarea scumpa (am cautat si pe net si nu pea am gasit ceva sub 80e/noapte pt 2 persoane). As dori sa ma ajutati si pe mine cu adrese de web, date de contact pt pensiuni in zona respectiva unde sa nu dam mai mult de 50-60e/2 persoane/noapte. Vrem sa stam macar o saptamana acolo ca sa vizitam imprejurimile, lacuri, ghetarul si ce mai e de vizitat.
|
--------------------
.
.
. ;)
|
|
s_j_teo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 626 Joined: 16 July 06 ![]() |
www.tiscover.at
Sunt o gramada de pensiuni pe zona Salzburg. |
--------------------
Skoda
Octavia 3
2014
|
|
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
10x, abia astept sa ajung acasa sa ma documentez linistit
|
--------------------
.
.
. ;)
|
|
sandman_ |
![]()
|
sau aici
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
defektu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 2 July 07 ![]() |
Pentru catala2k: Daca vrei sa vezi Salzburgul si sa vezi chiar mai mult de atat cauta-ti cazare in Germania, la 30 km , in Berchtesgaden si imprejurimi[ www.berchtesgaden-land.com].Totdeauna in DE este mai ieftina cazarea. Berchtesgaden-land este una din cele mai frumoase zone ale Germaniei[nu degeaba si-a facut Hitler vila aici si nu degeaba este Parc National] Du-te sa vezi vila lui Hitler , Salina, Lacul Konigsee, Lacul Hintersee.Bani sa ai ,ca toate astea costa.
Cel mai bine este sa inchiriezi un apartament[ferienwohnung],pe minim 3 nopti. Poti gasi pentru 3-4 persoane la 35-40 eur/zi ,cu conditii si dotari pe care multi dintre noi poate nu le au acasa. Daca mergi cu copiii , stai la ferme[bauernhaus] si te vor pomeni toata viata.Mancarea ti-o iei de la Aldi [este unul langa Berchtesgaden], benzina sau motorina din Austria ca este mai ieftina Ce economisesti la cazare si mancare vei cheltui pe intrari la obiective,DAR NU VEI REGRETA. This post has been edited by defektu: 14 Jul 2007, 14:51 |
--------------------
renault
megane 2/ 1,5dci 80cp
2004, expression
|
|
katia |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 7 June 06 ![]() |
QUOTE(Arsenio @ 12 Jul 2007, 14:47) buna ziua oameni buni, pentru cei care o sa treaca prin Franta, este perioada soldurilor pana pe 12 august mi se pare, si sunt reduceri interesante la toate ...haine de marca, electronice, photo etc. stie cineva cam in ce perioada sint reduceri la haine in special, in Austria, respectiv Viena. Am tot citit ca se gasesc reduceri cam tot timpul anului, dar ma gandesc ca poate au si ei o perioada mai clar delimitata la sfarsit de sezon. |
--------------------
Ford
Focus
2001 Tournier
- CJ 09 RPK
|
|
ramm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 13 July 06 ![]() |
Ma inscriu si eu cu o plecare in Austria in a doua jumatate a lunii August. Pentru cine mai vrea tot in perioada aia, poate reusim un sir indian.
|
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
f.marinescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 376 Joined: 14 May 04 From: Cluj N ![]() |
Stiti cumva daca in Austria si Ungaria taxa de autostrada este diferentiata in functie de tipul de catalizator al motorului ?
|
--------------------
skoda
fabia
1999
- CJ 27 GMC
|
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Da, este diferentiata: catalizator de autoturism, catalizator de TIR, catalizator de autobuz
![]() Raspuns final: NU. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
sandman_ |
![]()
|
Valoarea taxei este determinata doar de clasa autovehiculului: motocicleta, turism, camion peste 3,5t sau autobuz, TIR. (A,B,CD,E)
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 17:48 |