Austria
![]() ![]() ![]() |
Austria
sandman_ |
![]()
|
||
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|||
Parintele |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 18 November 05 ![]() |
@Multumesc mult. M-am exprimat eu gresit ,dar ideea asta era,ori in
Klagenfurt,ori in Graz.Am sa incerc sa iau legatura cu Rosenberger sa vad ce iese.Inca o data,multumesc ! |
--------------------
MB C class
MB
- x xx xxx
|
|
Gaby |
![]()
|
![]() neica nimeni Group: Members Posts: 125 Joined: 24 May 02 From: Bucuresti ![]() |
se poate sterge.... a raspuns sandman, pe felie, ca de obicei ...
This post has been edited by Gaby: 12 Feb 2009, 08:29 |
--------------------
Toyota Avensis
2,0 D4D
2007 "Everything in life is location... "
(Mel Brooks) |
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Aveti idee daca in Austria este obligatoriu sa ai lanturi la tine pe timp de iarna?
Pt ca intentionez sa plec in Austria si am auzit de la cineva ca ar fi obligatoriu sa ai lanturi si cica si lopata pe timp de iarna in caz ca te opreste politia si cica daca nu ai nu te mai lasa sa iti continui drumul...avand in vedere ca am 4X4 si cauciucuri de iarna ar fi chiar penibil sa mai imi pun si lanturi..ca doar nu ma duc pe partie cu masina... |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Gumele de iarna sunt obligatorii de la 01.11. pana pe la sf lui martie.
Din cand in cand, in caz de caderi abundente de zapada, pe anumite tronsoane de drum este obligatoriu sa mergi cu lanturi. Mult mai important este sa nu mergi cu lanturi direct pe asfalt. In majoritatea cazurilor, obligativitatea lanturilor este doar pentru camioane peste 3,5t. Daca ai anvelope de iarna si trectiune integrala, poti sa mergi linistit si fara grija de amenda. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
mersi mult sandman_ ... ai idee daca in elvetia exista astfel de reguli?
ca as avea drum si pe acolo... ![]() LE: o mica gresala ![]() This post has been edited by AMW: 22 Feb 2009, 17:29 |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
sandman_ |
![]()
|
cred ca sunt cam aceleasi insa nu stiu exact. Oricum, sunt convins ca daca ai tractiune integrala si anvelope de iarna, ii vei putea explica oricarui politist ca strici echilibrul daca pui lanturi pe una dintre punti si ca, mai mult, daca tu nu poti sa urci o rampa fara lanturi, e putin probabil ca vei incurca pe cineva cu tractiune sau propulsie, dar cu lanturi...
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Elvetia:
trebuiesc montate lanturi (daca indicatorul o prevede) si la vehicule cu tractiune integrala(*). Exceptie: Tablita aditionala „4x4 ausgenommen“ si in cantonul Graubünden: acolo vehiculele 4x4 pot circula fara lanturi "pe strazile importante ale statiunilor de iarna". Sursa mea zice si despre Austria acelasi lucru: daca e indicator trebuiesc folosite lanturi si la 4x4(*)... (*) Pe una din puntile motoare, conform recomandarii constructorului. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
gabriel05 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 369 Joined: 28 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Intentionez sa plec cam peste vreo luna in AUSTRIA si ITALIA. Mentionez ca pana acum nu am facut drumuri asa de lungi. V-as intreba: este posibil sa ajung din Bucuresti pana la vestita si mult laudata Paprika Csárda la granita cu Austria intr0o zi? Sau este epuizant si mai bine innoptez in Arad? Cu VIA MICHELIN imi arata ca distanta ar fi din Bucuresti pana acolo, 1000 km. Mai observ, din pacate, ca respectivul configurator imi spune ca voi face pana la Arad 6 ore si 21 de minute, ceea ce mi se pare imposibil din cele ce am citit eu pe aici. Eu sper sa fac cam 9 ore pana la Arad. Mentionez ca voi pleca intr-o zi de sambata, cand, teoretic, traficul e mai lejer. Ce imi recomandati? Multumiri anticipate!
23 Feb 2009, 23:46: Cu VIA MICHELIN: Bucuresti - Hegyeshalom(Paprika Csárda) -1000 km. - 11 h, 13 min. Este posibil fara a cadea epuizat si a compromite sejurul? ![]() This post has been edited by gabriel05: 23 Feb 2009, 22:46 |
--------------------
Renault Megane
Sedan Manager
Mai 2007 1,5 dci 85 CP rouge vif
|
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
Uf, Doamne ce intrebari... cum ti-ar putea spune cineva daca o sa rezisti sa conduci intr-o zi 1000 de km? Unii pot conduce 3 zile si 3 nopti fara pauza, altii obosesc dupa un Bucuresti-Pitesti...
IN afara de "eu am mers pana in Viena"; "eu m-am oprit la Arad", etc ce crezi ca poate spune lumea? Daca citesti posturile de aici o sa gasesti macar 30 de exemple de CUM AM FACUT FIECARE DINTRE NOI CAND AM PLECAT LA DRUM LUNG... Cred ca esti singurul care poate decide... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
sandman_ |
![]()
|
teoretic e posibil si fezabil. Depinde foarte mult de cat de repede obosesti si de cat de repede conduci. Un prieten a facut B-TgJiu-Timisoara-Viena intr-o zi, plecand la 7 din B si ajungand seara la 10 in Viena, cu oprire in TgJiu si pe drum pentru sandwichuri...
Depinde foarte mult de starea carosabilului. Daca ninge, mai adaugi niste ore... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
kriiss888 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 19 December 03 From: Bucuresti ![]() |
@gabriel05
Dupa cum au spus si ceilalti coforumisti depinde de tine...de cum conduci tu..cat de repede obosesti . Ca sa ai un termen de comparatie eu am facut de 2 ori distanta Bucuresti - Austria intr-o singura zi - o data am trecut de Viena cam cu 50 Km (17-18 ore); a doua oara numai pe nationale Buc- Szeged - Dunaufoldvar-veszprem - Graz (tot cam 18 ore). De fiecare data am plecat la 5 dim din Buc ...am ajuns la Arad in jur de 13-13.30 - mers intins , pauze doar de pipi si mancare rapida ...bineinteles ca nu am respectat limite de viteza peste tot (daca respecti limitarea 90/50 nu ajungi in mai putin de 10 ore in Arad -parerea mea). Din Arad pana la autostrada de dupa Szeged(+ vama , cumpararea vignieta HU, etc) mai faci vreo 2 ore - in Ungaria respecta toate limitarile de viteza din localitati ( si sunt mai toate mai mici de 50 km/ora..prin Mako e vreo 30 ). Pe autostrada pana la granita cu Austria mai sunt vreo 350 km (din care centura Budapesta cu limitare de 80 km/h) - faci cam 3h sa zicem. Deci faci cam 8(9) + 2 +3 = 13(14) ore Bucuresti -granita Austria mers efectiv (mers intins prin RO). La astia mai adaugi pauzele...care iar sunt diferite de la pers la pers...unii rezista cu sandvisuri ...altii trebuie sa manance la restaurant. ![]() Si inca ceva ...estimarea Via Michelin ..in special in Romania,dar nu numai...e mereu optimista ...am constatat asta pe pielea mea..nu ai cum sa faci 6,5 h Bucuresti - Arad ..decat daca esti vreun Schumacher ![]() This post has been edited by kriiss888: 24 Feb 2009, 10:23 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Salut! Eu de obicei plec la 6 dim din ploiesti, ,mereu merg pe BV-SB-Deva-AR, si ajung seara la 8 la paprika. (tine cont ca mereu am fost cu copil mic si am avut opriri dese , plus o oprire de 1 ora de obicei la deva pt pranz). Mentionez ca prefer sa plec sambata.
Ultima data in Octombrie, a fost extrem de liber drumul. Am mers 110-120 in afara localitatilor si 80-90 in sate. Am prins insa la Arad lucrari pana in calea ferata si am pierdut cca 45 minute si evident bariera inca 30minute. Dupa granita , in sate am respectat limita legala dar in afara lor nu (asta pt ca toti participantii la trafic sareau de 110 km.h). Pe autostrada maxim 140km/h iar pe centura Budapestei ma tin de obicei dupa localnici care o calca peste 100km/h. Cand pleci? Poate mergem impreuna, eu merg pana la Viena cu familia (de data asta ne-am inmultit, sunt cu 2 copii) pe data de 12 martie. Nu imi convine ca e joi, dar asa trebuie. This post has been edited by dumid: 24 Feb 2009, 10:53 |
--------------------
5461
1997
2012
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
@gabriel 05: eu am facut buc-wien cu un C4 in 12h.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Eu ultima oara am facut din Cluj 14 ore, am oprit pentru o baie si ceva mancare in Debrecen, si apoi iar la Paprika csarda.
![]() |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
gabriel05 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 369 Joined: 28 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc tuturor mai putin lui ursul-alb (decat sa facem morala altora, mai bine ignoram postarile care ni se par inutile). Mi-au fost de mare ajutor parerile voastre!
dumid, mi-am propus sa plec pe la sfarsitul lui martie daca nu se agraveaza manifestarile violente ale italienilor impotriva romanilor. Daca se aud zvonuri si mai infricosatoare din Italia, renunt. Si asa ca un fel de patriotism cinic: mai bine mananc bataie de la un romanas de-al nostru decat de la macaronari! ![]() |
--------------------
Renault Megane
Sedan Manager
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
depinde de fiecare asa cum ti-au spus toti. si tu trebuie sa te cunosti cel mai bine.
asa ca pleaca la drum linistit si cat te tin puterile mergi iar cand te lasa acestea tragi la primul motel / hotel si te odihnesti. nu iti propune mai mult decat e fezabil. si apoi tine cont ca poate fi vremea rea, poate sa ai nenorocul sa gasesti numai blocaje de trafic sau mai stiu eu ce alte chestii neprevazute. experienta personala imi spune ca desi Iasi - Budapesta sau invers e fezabil lejer intr-o zi, daca ai nenoroc nu reusesti. oricum ai da-o si ai face-o Drum bun si succes! (si cand te intorci sa ne povestesti cum a fost) |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
gabriel05 |
![]()
|
Asa o sa fac! Multumesc.
|
--------------------
Renault Megane
Sedan Manager
|
|
Mihai60 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 15 May 07 From: Bagshot, Surrey, UK ![]() |
Sal
Vara plec la 04:00 din Bucuresti. In jurul orei 13:00 Deva pranz. Ajung seara la Paprika ~ 20:00. Iarna 19 decembrie 2008 Vineri am plecat din fata Policlinicii Titan la ora 11:30. Am iesit din Bucuresti ( intrat pe autostrada ) la 13:30 ![]() ![]() ![]() Mers regulamentar. Mihai This post has been edited by Mihai60: 25 Feb 2009, 10:08 |
--------------------
Renault
Scenic II Dynamique
2007, 1.5dci, 101cp, E3 :-(
|
|
will |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 16 October 07 ![]() |
hai sa ma bag si eu cu ceva sfaturi . Ploiesti - Viena plecat la ora 17 din Ploiesti ajuns in centrul Vienei la ora 9 dimineata . Sfatul meu este sa iesi pe la Bors nu prin Nadlag din tara .
|
--------------------
Renault
Megane
2007 /1,5 dci 85 cp/luxe privilege
|
|
assilein |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 21 December 08 ![]() |
![]() Camere de 2 pers. de la 36 , 40 si 49 euro, in pretul camerei fiind incluse pe lingä utilitatile pensiunii ( parcare , gradinä mare cu loc de joacä pentru copii cu masä de tenis , cos de baschet , leagän , piscinä vara , biciclete la pret simbolic -2 euro /zi , grätar amenajat cu mese si banci , terase ) urmätoarele servicii: Intimpinarea oaspetilor cu bauturi, snackuri , prajituri , Mic dejun + cafea, ceai ,cacao CIND SI CIT DORITI +apä mineralä in camerä , La un sejur de 4 zile -o seara cu - pizza (iarna ) si gratar (vara ) vin, bere , sucuri ,desert Un telefon mobil pe perioada sejurului pentru contact in orice situatie , Transfer de si la aeroport, gara , etc. Consultanta si sprijin in orice domeniu de interes , turistic , shopping Ma numesc Lucian , am lucrat peste 20 de ani la Agentia nationalä de turism Austriac , departamentul Cälätorii si Hoteluri , am propria pensiune si am continuat colaborarea cu firme de renume din marile centre comerciale cum ar fi S.C.S. si Huma Simmering , in proiect este Parndorf care insä nu mai oferä pe departe ceia ce oferea acum un an , doi - Deci noi nu oferim doar cazare ci un pachet complet de servicii in felul asta oaspetii nostri " isi scot pretul cazarii" care este oricum mai mic decit chiar in Romänia , din cumpäraturile efectuate cu spijinul nostru , apoi stressul si oboseala la cumpäraturi scade masiv atunci cind stii exact unde sä mergi , calitatea produselor este garantatä de renumele firmei, si pretul final protejeazä portofelul ... Detalii de la baieti care au poposit la noi gäsiti pe topicul " cazare la viena pentru membrii daciaclub " sau "Cazare rezonabilä pe lingä Viena" de la clubford Vä urez numai succese si drum bun pe oriunde mergeti Lucian Pensiunea Lucinel www.cazare-austria.ro This post has been edited by assilein: 25 Feb 2009, 16:58 |
--------------------
renault
megane
1998 scenic
- BL-786 bM [URL=http://www.cazare-austria.ro]Pensiunea LUCINEL[/URL]
[EMAIL]office@cazare-austria.ro[/EMAIL] +43 664 926 1000 |
|
Gorbaciov |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 28 July 07 ![]() |
Am si eu o intrebare, oarecum off-topic fata de ce se discuta aici, dar strans legata de Austria, nascuta aseara in urma unor beri cu prietenii (care ma acuza ca in afara de Innsbruck numai stiu nimic).
Recunosc, imi place la nebunie in Innsbruck, am deja vreo 10 vacante pe acolo, dar eu sunt la parerea ca in turism, exista austrieci si "restul lumii". Adica, austriecii stiu cel mai bine sa faca turism, cel putin din ce am vazut eu (Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Serbia, Italia, Franta, Elvetia si Liechtenstein, Germania si Slovacia). Nu e vorba de preturi, e vorba strict de calitatea serviciului obtinut / euro platit (ca sa ma exprim asa). Voi, cum priviti treaba asta? This post has been edited by Gorbaciov: 25 Feb 2009, 15:51 |
--------------------
Citroen
C5
2007/Elegance
- B-01-DRC
|
|
assilein |
![]()
|
Salut Gorbaciov. Mä bucur chiar cä cineva din ROMÄNIA are o pärere atit de bunä despre serviciile austriece...
Eu am "fugit " in martie 1988 (inot peste Dunäre , impreunä cu incä 6 colegi de club - C.S ONESTI - LUPTE SI JUDO ) am ajuns intr-o säptämanä la Triest prin Jugoslavia , de-acolo ne-am strins in circa 10 zile toti 7 la Viena , unde fiecare si-a urmat drumul vietii lui , la inceput am facut insä in continuare sport de performantä pentru austrieci dar cum luptele nu sunt populare , nu am putut "träi " de pe urma lor deci ne-am gäsit toti de muncä serios. Eu m-am apucat de gastronomie , hoteluri etc. la Agentia nationalä de Turism Austriac ( V-Büro Österreich) unde lucrez din mai 1988 FARÄ O SECUNDÄ DE CONCEDIU MEDICAL , si nu regret nici o clipä desi nu am cistigat OFICIAL pe stat de platä bani frumosi ca alti prieteni din alte domenii , insä am avut sansa sä lucrez in V.I.P Catering unde am invätat CE INSEAMNÄ - OASPETELE - in Austria ... Acum cind am deschis propria pensiune , ofer oaspetilor nostri , in exclusivitate ROMÄNI , mai mult decit cazare si basta , scoala de deservire austriacä combinata cu ospitalitatea de bun gust romäneascä , contribuie la multumirea peste asteptäri a oaspetilor care poposesc la noi .. Am fäcut o parantezä atit de mare nu in scop mercantil , ci -- CA ROMÄN SUNT MAI MULT DECIT CONVINS CÄ SERVICIILE GASTRONOMICE CIT SI CELE DE CAZARE SUNT NET SUPERIOARE MULTORA DIN ALTE TÄRI, si cel mai tare mä doare cä CELE DIN ROMÄNIA SUNT BAZATE NUMAI PE CASTIG SI NUMAI PE CASTIG ( FARA O UMBRÄ DE RESPECT SI CONSIDERATIE FATA DE OASPETI ) LUCIAN Pensiunea Lucinel , Viena This post has been edited by assilein: 25 Feb 2009, 22:50 |
--------------------
renault
megane
1998 scenic
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
da, asa este, in Austria mai mult decat in toate celelalte locrui pe unde am fost, clientul este CLIENT! si asta te face sa revii ...
am mai gasit ceva la fel undeva in Germania spre lacul Bondensee (Konstanz) in zona Algau. Dar tot in Austria a fost cel mai frumos. Sper din tot sufletul ca o data si o data sa pot face un traseu pe malul Dunarii prin Austria si Germania..... |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
assilein |
![]()
|
Salut , cu respect d-le Eugeniu . Mä bucur cä sunteti din Iasi , de care mä leagä multe amintiri ...
Eu sunt nascut la Bicaz , undeva pe la mijlocul lacului (com. Hangu ), am fäcut liceul la Bacäu , si trei ani drept la Iasi (färä frecventä )panä in "88 cind am plecat din tarä ... La Iasi am avut insä ca sportiv multe concursuri , mergeam de 4,5 ori pe an. Apoi am si multe rude la Iasi ...si prieteni... Poate treceti vreodatä pe-aici , mäcar sä ne cunoastem ... dau un pahar de vin, fac un gratar si povestim , cä viata-i scurtä ... Lucian This post has been edited by assilein: 1 Mar 2009, 23:33 |
--------------------
renault
megane
1998 scenic
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
ca informatie mai folosibila niste coordonate GPS ale pensiunii se pot pune aici?
cine stie daca la urmatoarea iesire din RO spre occident nu voi face un popas la cineva care sa vorbeasca romaneste dar sa fie o gazda austriaca? |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
assilein |
![]()
|
Dacä intrati pe site-ul pensiunii www.cazare-austria.ro , la butonul de contact aveti toate informatiile , mai mult chiar este si o hartä , pe care puteti da click, si intra pe yahoo.maps . Acolo puteti vedea pe Landstrasse nr. 53 pensiunea prin satelit ...
Toti oaspetii nostri insä la pärasirea autosträzii A 4 pe exit-ul 19 Fischamend fac un apel scurt ( bip de 2, 3 ori ) , si eu le ies in intimpinare conducändu-i la pensiunea noasträ asa cum se cuvine ... nu glumesc Lucian 1 Mar 2009, 18:52: ![]() This post has been edited by assilein: 1 Mar 2009, 19:52 |
--------------------
renault
megane
1998 scenic
|
ursul-alb |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 16 October 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(eugeniuz2004 @ 1 Mar 2009, 11:44) Sper din tot sufletul ca o data si o data sa pot face un traseu pe malul Dunarii prin Austria si Germania..... Acum nu ca as vrea sa fiu Gica contra dar pe mine drumul pe defileul Dunarii din Austria (pe care l-am ales expres cand am avut de ajuns de la Viena la Salzburg, si pe care am mers intre Tuln-Krems (intrare in defileu)-Melk (final de defileu)-Grein nu m-a impresionat deloc. Nu zic ca nu e o zona frumoasa, curata, ingrijita (astea deja sunt pleonasme pentru Austria) dar peisajul e departe de a fi salbatic sau super spectaculos; muntii prin care trece pe defileul austriac sunt destul de mici iar taietura apei nu e foarte "ascutita". In rest, sa tot mergi! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 egee
- IS XX xxx
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
dar e asa de frumos....
|
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
assilein |
![]()
|
Salutare tuturor. Am si eu o intrebare ...
CÄND VINE PRIMÄVARA ASTA ODATÄ ...??? CE NAIBA NU SE MAI INCÄLZESTE DE-ACUMA ...??? In speranta cä mult nu mai poate dura , vä urez numai sänätate si succese in toate , nu fiti tristi , zämbiti macar , dacä nu puteti räde cu gura päna la urechi zilnic... Vor veni si vremuri mai bune ... GARANTAT !!! LUCIAN , VIENA |
--------------------
renault
megane
1998 scenic
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 21:25 |