DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

46 Pages « < 12 13 14 15 16 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Apple iPhone 5

Liviu
post 26 Sep 2012, 17:00
Post #391

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

QUOTE(A l e x @ 26 Sep 2012, 16:48)
Da, dar nu e vorba de bani, e vorba de principiu. Apple practic te obliga sa iei cablul lor de $20 sau cat e, si nu prea e frumos.
*

Tocmai, e vorba de bani ... multi.
Vorbim de o mufa care "vorbeste" cu telefonul spunandu-i printr-o metoda in mod cert encriptata ce fel de mufa e si ce accesorii deserveste.
Cum se traduce asta?

Pai nu e vorba de incarcatoare chinezesti ci de ceva mult mai amplu.

Exemple:
- Nu mai poti sa infigi iphonul in orice speaker digital decat daca acel speaker a fost autorizat de apple printr-un chip/cod.
- Nu mai poti pune iphonul in orice masina care vrea sa suporte asa ceva decat daca acel producator a platit in prealabil o licenta.

Deci practic, e un mod de a stoarce muuuuulti bani. Si cuvantul "stoarce" este cred eu foarte reprezentativ pentru ce face apple in cazul asta.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
A l e x
post 26 Sep 2012, 17:00
Post #392

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

2dor: Tare clipul, trebuia sa-l pui direct aici, nu prin link. Ii tin minte pe tipii aia de la alta gluma similara cu produse Apple:

This post has been edited by A l e x: 26 Sep 2012, 17:00

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
neumann
post 26 Sep 2012, 17:01
Post #393

Membru autentic

Group: Members
From: Spermezeu

citeam pe engadget ca faimoasa mufa de la eipal are un cip de autentificare. Asa ca baietii se straduie tare sa te faca sa iei accesoriile de la ei. Unde sunt vremurile alea cand plateai 50-100 de dolari pe un cablu de la Sony..

Ca sa nu mai zic ca rootarea la iphone5 va fi foarte greu de realizat, cu un cip pus pe mufa de producator..

<span class='edit'>26 Sep 2012, 18:03:</span>
http://www.engadget.com/2012/09/25/apple-l...mart-connector/
Double Helix Cables' Peter Bradstock has delved deeper and tells AppleInsider that there's some clever wiring that clinches the reversible design. While Lightning's power supply is truly symmetrical among the contact pins, the data isn't -- which suggests a chip inside is redirecting data to keep the plug working as intended. The technique helps explain why Apple would need any elaborate circuitry in the first place. No matter the wizardry inside, Bradstock doesn't see any cut-rate Lightning alternatives being useful in the near future: as it's unlikely that anyone outside of Cupertino knows how the authentication works at this stage, clone cables may amount to little more than heaps of metal and plastic.

This post has been edited by neumann: 26 Sep 2012, 17:05

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
vallixx
post 26 Sep 2012, 17:05
Post #394

Membru nesuferit

From: Bucuresti

QUOTE(Liviu @ 26 Sep 2012, 13:06)
Deci astia de la apple sunt belea ... mai nou se pare ca nici periferice hardware nu mai poti lua daca nu-s aprobate de apple:

http://www.phonearena.com/news/Dont-expect...-cables_id34864

Ma intreb cand o sa scoata un model de casti cu mufa personalizata (si extrapoland in continuare: protocol bluetooth proprietar, wifi proprietar, 3-4G proprietar)?
*

Uite pt. rahaturile astea mor io pe Apple.

Pt. mufa mai cu mot, pt. blustutz-ul care e dar de fapt nu e, pentru iTunes, Appstore, pentru bateria care nu se scoate (poate nu o sa o scot niciodata, dar imi place sa stiu ca asta hotarasc eu, nu ei), pentru sim-ul mai "altfel"), pentru maketingul jenant (eficient totusi)......si e pacat, pentru ca telefonul in mare e un aparat OK.
Ca-i 4, 4S, 4S BSE (Bigger Screen Edition) tongue.gif, telefoanele ar fi ok.

Numai pentru prostiile astea, nu mi-as lua iPhone nici sa ma plateasca ei pe mine.

Bah daca tot vrei sa fii inovator, fii inovator pe bune, cum ai fost la lansarea primului iPhone.
Tot respectul, atunci.

Nu esti inovator daca tai din sim, faci ecran ceva mai mare, faci procedura de file transfer mai complicata cand ea ar trebui sa fie simpla, impui sa se cumpere accesorii doar de la tine (lasa omul sa cumpere de unde vrea si daca din cauza unui cablu non OEM ti se foote tel-ul, taie-i garantia) si fel de fel de alte chestii gandite exclusiv pentru bani.

Inteleg ratiunea financiara, dar trebuie din cand in cand sa mai dai impresia macar ca faci un produs si pentru client, nu numai exclusiv pentru bani.
Dupa care vii si ii zici omului ca tu stii mai bine ce-i trebuie lui.

This post has been edited by vallixx: 26 Sep 2012, 17:06

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
A l e x
post 26 Sep 2012, 17:07
Post #395

QUOTE(Liviu @ 26 Sep 2012, 18:00)
Deci practic, e un mod de a stoarce muuuuulti bani. Si cuvantul "stoarce" este cred eu foarte reprezentativ pentru ce face apple in cazul asta.
*

Ai dreptate, eu personal nu bag decat cablu in el, si de asta m-am gandit doar la asta. Oricum tine de principiu in primul rand, o firma cu venituri atat de mari ca Apple nu are nevoie de astfel de mizerii pentru a face bani. Oricum ei vand mult si fac profituri din ce in ce mai mari, de ce sa mai umble si cu astfel de strategii?

De asta spun ca ma deranjeaza principiul mai mult decat banii in sine. Niciodata nu mi-au placut oamenii (sau firmele) care desi o duc foarte bine, tot se tin de 'combinatii'.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
2dor
post 26 Sep 2012, 17:08
Post #396

Desi nu pare, acum sunt fan iPhone

Eu am dat de o chestie din App Store peste care nu pot sa trec, eu aia o consider maxima pentru care nu suport iOS. Daca azi vreau sa instalez o aplicatie, imi cere parola, daca maine iar vreau sa instalez o aplicatie, imi cere parola. De acord, e super safe ideea, nu intra oricine sa iti instaleze ceva pe tel, mai ales aplicatii platite cu cardul tau. Insa, daca eu sunt tampit, cretin, dobitoc si vreau sa scot chestia aia, sa imi puna un disclaimer si sa ma lase. Nu accept sa decida ei pentru mine.

Faza cu cablul e belea, sa vad eu colegii mei care ma rugau sa le iau cabluri de alimentare pentru casa sau masina, de pe ebay, pentru iPhoane.

This post has been edited by 2dor: 26 Sep 2012, 17:09

--------------------
Ford Mondeo Vignale Hybrid 2018
Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
+
paul_p
post 26 Sep 2012, 17:11
Post #397

Membru autentic

From: psd=evil

Se pare ca unii pe net s-au apucat sa critice Apple ianinte de stii despre ce este vorba smile.gif

Se pare ca scopul acelui chip este cu totul altul, si anume sa permita ASIGNAREA DINAMICA a pinilor noii interfete.
Neavand atat de multi pini ca mufa anterioara, se pare ca pinii pot avea mai multe functii, in functie de perifericul conectat.
In plus, se pare ca noua mufa poate fi introdusa in orice pozitie in telefon.

Acesta pare a fi scopul acelui chip - asignarea dinamica a pinilor interfetei, si nu blocarea cumpararii unui cablu chinezesc.

http://appleinsider.com/articles/12/09/25/..._reversible_use

"A cabling expert has taken a closer look at how Apple's new Lightning connector works, and has come to the conclusion that the 8 pins on each side of the plug are dynamically assigned, likely thanks to the use of a unique chip in the iPhone 5.

Peter from Double Helix Cables first shared with AppleInsider last week his discovery that Apple's new Lightning connector cables feature integrated authentication chips. He has since taken an even closer look at Lightning and concluded that the layout of the pins must be dynamically assigned based on how the cable is physically plugged in to a device like the iPhone 5.

Some features of the Lightning cable, such as USB power connections, are symmetrical on each side of the plug. That means that if the pins on Lightning are numbered from one to eight on each side, pin one on the top row connects with pin eight on the bottom row.

This allows users to flip the connector and plug Lightning into an iPhone 5 in either orientation. With this design decision, the lower right pin always makes contact with the same spot in the corresponding Lightning jack on the iPhone.
"

This post has been edited by paul_p: 26 Sep 2012, 17:14

--------------------
Fara roti fara ipocriti - 2010
+
A l e x
post 26 Sep 2012, 17:14
Post #398

2dor: Adevarat, si eu as scoate parola aia inutila. Ea a fost implementata din cauza multor reclamatii, din cate tin eu minte, ca intrau copiii pe telefoanele parintilor si cumparau "tot". Dar ar fi normal sa o poti scoate daca vrei. Vad ca pe iOS 6 nu mai trebuie bagata parola cand faci update la aplicatii... Macar atat...

Totusi ceva imi spune ca daca ai avea tu iPhone, ai avea jailbreak pe el, deci oricum nu te-ar incomoda parola de pe App Store tongue.gif

This post has been edited by A l e x: 26 Sep 2012, 17:17

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
neumann
post 26 Sep 2012, 17:16
Post #399

Membru autentic

mai citeste inca o data fraza asta
. No matter the wizardry inside, Bradstock doesn't see any cut-rate Lightning alternatives being useful in the near future: as it's unlikely that anyone outside of Cupertino knows how the authentication works at this stage, clone cables may amount to little more than heaps of metal and plastic.

Adica le reasigneaza dinamic in functie de ce CIP se afla in cablu. Numai ca.. cine stie ce semnatura trebuie sa trimita CIPUL din cablu, pentru a primi asignarea corecta? Pe incarcare, e 1-1 se pare, insa pe date, pa si pusy.

This post has been edited by neumann: 26 Sep 2012, 17:18

--------------------
... .. ..
+
paul_p
post 26 Sep 2012, 17:18
Post #400

Membru autentic

Se pare ca acum se vorbesc vorbe, lumea isi da cu parerea. Dar de fapt nimeni din afara Apple nu stie inca exact ce si cum face acel chip smile.gif.

QUOTE(dizzy @ 26 Sep 2012, 15:04)
Cat de rau ar fi fost sa-i puna un conector microusb, asa ca toti ailalti? Si micro-nano-fento-sim? Ce-o fi asa de greu sa se hotarasca toti la acelasi tip de sim?
*

Foarte greu. De fapt imposibil probabil.

Pe un cablu USB nu poti conecta atatea periferice - TV, amplificator, docking station, etc. Poti conecta doar un incarcator si eventual un PC pentru transfer de date.

This post has been edited by paul_p: 26 Sep 2012, 17:20

--------------------
+
neumann
post 26 Sep 2012, 17:22
Post #401

Membru autentic

eu ma intreb, utilizatorul de ifon 4 are incarcator de masina? Ca daca da, cam trebuie schimbat... Plus ca e bine sa ai si cablul ala nou cu cip cu tine, si sa nu il pierzi. Ce conteaza ca ai 10 incarcatoare de ifone cu cablul vechi, daca nu ai cablul nou la tine, la revedere. Si apropo, sa nu cumva sa pierzi cablul, ca unul nou primesti in 3 saptamani, daca locuiesti in SUA.

Sariti baieti pe ifoane5, repede cate calde.

--------------------
... .. ..
+
Liviu
post 26 Sep 2012, 17:25
Post #402

expat naiv

Paul, mai caută... Nu zic mai mult.

--------------------
. . .
+
paul_p
post 26 Sep 2012, 17:28
Post #403

Membru autentic

La ce te referi?

--------------------
+
ssilviu
post 26 Sep 2012, 17:33
Post #404

F1 Man

From: Nicaieri

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
paul_p
post 26 Sep 2012, 17:42
Post #405

Membru autentic

Vorbeam de altceva, nu de ditamai adaptorul! Care in plus probabil are nevoie si de un driver instalat pe device.
Asa poti pune cate o cutioaie pentru fiecare functie, insa nu despre asta era vorba.

Si HTC au avut la un moment dat o mufa proprietara derivata dintr-un mini USB. Pe acea mufa se putea conecta fie un incarcator clasic, fie niste casti cu o mufa proprietara.

This post has been edited by paul_p: 26 Sep 2012, 17:43

--------------------
+
ssilviu
post 26 Sep 2012, 17:47
Post #406

F1 Man

From: Nicaieri

Tu ai idee cât de mare e o mufă hdmi? Să îți dai seama cât de mare e adaptorul ăla. Sau ai fost impresionat de rezoluția foarte mare a imaginii puse de mine? La Apple cum scoți semnal pentru tv? Ai o poză cu dispozitivul?

PS. Adaptorul ăla de sus e cam la fel de lat cât e mufa veche de iphone. Asta ca să-ți faci și tu o idee.

PPS. Sau și mai simplu, pentru utilizatorul tipic de iphone, o poză care să necesite un minimum de efort intelectual:
mhl.jpg

This post has been edited by ssilviu: 26 Sep 2012, 17:54

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Liviu
post 26 Sep 2012, 17:48
Post #407

expat naiv

Paul, reiterez.... Mai citește.

--------------------
. . .
+
A l e x
post 26 Sep 2012, 17:52
Post #408

QUOTE(neumann @ 26 Sep 2012, 18:22)
eu ma intreb, utilizatorul de ifon 4 are incarcator de masina?
*

Eu n-am. Am doua cabluri USB de la Apple, pe al doilea il tineam in masina, dar mi-am dat seama ca nu-mi incarc niciodata telefonul acolo, deci practic doar sta acum, e pe post de backup. Imi tine bateria 2 zile, asa ca nu prea mi-e frica ca ma lasa fara, ies cu el din casa si la 20%, ma joc mai putin si stiu ca ma tine.

Nu mi se pare greu sa mai dau $20 sa cumpar alt cablu, nu e un capat de lume. Nu sunt pe stoc in SUA acum, ca s-au vandut toate, dar dupa ce se lanseaza peste tot nu va mai fi greu sa faci rost de unul, si se va potrivi la urmatoarele modele.

Asta sa fie singura problema a posesorilor de iPhone 5, ca mai au de cumparat un cablu pentru masina sau pentru deplasare.

Mai nasol e daca ai dock sau alte lucruri care se potriveau si la iPod, si la iPad, si la iPhone. Acum se termina distractia.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
paul_p
post 26 Sep 2012, 18:01
Post #409

Membru autentic

QUOTE(ssilviu @ 26 Sep 2012, 18:47)
PPS. Sau și mai simplu, pentru utilizatorul tipic de iphone, o poză care să necesite un minimum de efort intelectual:
*

Sorry, m-am fentat si am citit un post mitocanesc. Nu o sa se mai repete.

This post has been edited by paul_p: 26 Sep 2012, 18:03

--------------------
+
Alydor
post 26 Sep 2012, 19:15
Post #410

Pressar

Oricum se pare ca apple e constienta de faptul ca telefonul se zgarie si chiar au dat o declaratie...
Reactia lui Phill Schiller, vicepresedinte al diviziei de marketing din cadrul companiei Apple, este una de negare si ignorare a gravitatii problemei: “Orice produs din aluminiu se poate zgaria sau capata urme de lovituri in timpul utilizarii, expunand culoarea argintie naturala de dedesubt. Așa ceva este normal”.
Adica aia de la Apple erau perfect constienti de faptul ca iPhone 5 se zgarie usor, dar cu toate acestea au ales sa ignore problema, continuand neabatuti productia in masa astfel incat sa nu rateze volumele de vanzari uriase prognozate de analisti si tintele de profit fixate pentru companie. Cu alte cuvinte profit cu orice pret...
Pe de alta parte partea de software reprezentata de sistemul iOS 6 si colectia de bug-uri descoperite in aplicațiile livrate cu acesta repararea bugurilor fiind facuta pe cheltuiala utilizatorilor care s-au ales cu un produs imperfect si cu software neterminat. Pana la urma apple are de castigat de pe urma fanilor, "nu conteaza ca e un cenzurat... daca e facut de apple e bun" si mai au de castigat producatorii de huse , care bineinteles ca vor specula problema si vor vinde husele la pret mai mare. Daca tot a dat fraieru 900 de dolari pe telefon poate sa mai dea inca 100 pe o husa. (exagerez, sau poate nu)

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
neumann
post 26 Sep 2012, 19:16
Post #411

Membru autentic

eu am nevoie de incarcator de masina, pentru ca folosesc telefonul pe post de GPS, si chestia asta tinde sa consume bateria la greu. Plus media player, in acelasi timp.

--------------------
... .. ..
+
dizzy
post 26 Sep 2012, 21:59
Post #412

Work smart not hard!

Pai marci 20 EURO la Epal, ca iti permiti, ce naiba.
Ori esti boier ori sunt strugurii acrii?!

This post has been edited by dizzy: 26 Sep 2012, 22:00

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
serban24
post 26 Sep 2012, 22:07
Post #413

Membru autentic

From: BUCURESTI

cu noile harti nu mai ai nevoie de incarcator auto smile.gif

--------------------
toyota yaris 2008
+
Iulikk
post 26 Sep 2012, 22:18
Post #414

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

Nici macar de aifon biggrin.gif .

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
Markos
post 26 Sep 2012, 22:34
Post #415

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(Alydor @ 26 Sep 2012, 20:15)
“Orice produs din aluminiu se poate zgaria sau capata urme de lovituri in timpul utilizarii, expunand culoarea argintie naturala de dedesubt. Așa ceva este normal”.
*

Ce gherțoi radmasa.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
vallixx
post 26 Sep 2012, 22:40
Post #416

Membru nesuferit

Acum daca zic ca telefoanele cu Android merg cu Google Maps si se incarca prin-un cablu USB care nu costa 20 de euro, probabl o sa-mi sara ALEX in cap ca sunt un fandroid care da cu rahat in Apple ?Si asta doar pentru ca probabil nu-mi permit iPhone.....

De fapt nu fac asta, ceea ce incerc sa subliniez este ca ......de ce dracu sa te chinui sa faci o chestie complicata cand ai fi putut sa o faci extrem de simpla?
Evident pentru ratiuni exclusiv financiare......care acum inca merg, insa oare in timp piata nu va sanctiona faptul ca pentru bani te indepartezi de public?

Si mai tine si de cum pui problema. De ce trebuie sa arati pe fata ca te bucuri la aia 20 euro/parai....? Da prost, pe bune.
-Cat costa i5?
-300 de galbeni + un cablu de 20.

Nu mai bine faci altfel?
-Cat costa i5?
-320 de galbeni , bonus un cablu cu cip si "holograma". tongue.gif

Cine da 300, da si 320 si mai e si bucuros de generozitatea lui Apple care-ti da bonus un cablu.
Si daca faci treaba asta la fiecare telefon nou iti scoti suficienti bani ca sa poti vinde un extra cablu cu pretul unui USB comun, mai ramai si cu bani, ai fani super incantati de oferta excelenta pe care o au, nu mai sar fandroizii sa dea cu cacao ca ceri 20 galbeni pe un cablu, bagi pe gat acel cablu si cui n-are nevoie (doar e "gratis")......win-win.

E ca aia cu pizza. Pizza e 20 RON, dar daca cumperi una de 38 RON iti dam 1+1 gratis.
Un ziar e 2 lei, dar daca il iei pe ala de 11 lei ai bonus o carte.
Si daca la exemplele de mai sus dublezi sau triplezi pretul , la un i5 adaugi sub 10 %. Pomana! tongue.gif

Ce dracu, e merketing de clasa 1.......

This post has been edited by vallixx: 26 Sep 2012, 23:05

--------------------
+
Alydor
post 26 Sep 2012, 22:46
Post #417

Pressar

Hai sa o luam si altfel. Sunt altii care au dat pe telefon mult mai mult decat e un iphone. Asta nu inseamna ca nu si-l permit. Ci ca nu le place. Asta ma seaca la faboii apple. Cand le spui ca nu iti place produsul ei iti zic ca esti sarantoc si ca nu ti-l permiti. Chiar daca telefonul pe care il ai costa mai mult decat iphone si poate se potriveste mai bine cerintelor tale..

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
Iulikk
post 26 Sep 2012, 23:09
Post #418

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

Oricum, peste jumatate din cei care cumpara telefoane de la maru' muscat, habar nu au sa le foloseasca. Ei doar le iau pt ca "da bine in club".

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
paul_p
post 26 Sep 2012, 23:13
Post #419

Membru autentic

Proportia este probabil similara si la Android, asa ca asta nu e un argument smile.gif .

--------------------
+
vallixx
post 26 Sep 2012, 23:28
Post #420

Membru nesuferit

Ma indoiesc ca proportia e aceeasi, poate doar la modelele de top cu Andoid, gen S2, S3, HTC One X, Moto RAZR MAXX, X-peria, etc etc.

Andoid ai si pe un Galaxy Mini de 300 - 400 RON si pe ala nu-l iei ca sa dai bine in club.

This post has been edited by vallixx: 26 Sep 2012, 23:29

--------------------
+
46 Pages « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th May 2025 - 11:36
Forum Renault