Reabilitare facuta la misto
![]() ![]() ![]() |
Reabilitare facuta la misto
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Normal, vreo 99% pulimea si poate 1% beneficiarii.
Io fac parte din pulime, pe bune daca ma intereseaza prea mult subiectul. Preferam ca banii respectivi sa fie folositi in alte scopuri. Dar, din pacate, nu m-a intrebat nimeni. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
Și crezi că o să fim întrebați vreodată ?
|
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Scopul acestei actiuni care se desfasoara de mai multi ani la nivelul intregii Europe este reducerea semnificativa a consumului energetic. Evident si cresterea confortului termic din locuinte, dar in primul rand economisirea de energie.
Daca nu se reabiliteaza si transportul / distributia agentului termic, economia de energie e cam fix pwla. Si, si daca se mai repara pe ici pe colo cate ceva la retelele de termoficare, rezultatul final inca o sa fie departe de cel scontat, daca nu se face si contorizarea individuala. Bizonul mioritic evident, atunci cand o sa-i fie prea cald in casa nu o sa reduca debitul agentului termic in radiatoare ci o sa tina geamurile larg deschise in toiul iernii. Spunea cineva ca ar fi o cheltuiala inutila. Nu-i chiar asa. Dupa ce s-a terminat cu contorizarea consumului de apa rece s-a constatat o reducere cu 40% a consumului de apa rece in domeniul casnic. Evident, dupa ce si-au montat contorul de apa rece oamenii nu s-au spalat mai putin. Cele 40% erau diversele forme de pierderi pe care oamenii cand au simtit legatura directa intre pierdere si bugetul de familie nu le-au mai trecut cu vederea. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Sa stii ca toti primarii din capitala nici nu s-au gandit la voturi. Numai economisirea energiei au in cap. D-aia toate blocurile de la strada sunt anvelopate, iar cele din spatele lor nu. Alea- s cu sobe pe motorina.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Întrebare: care-i grosimea polistirenului care se folosește la "reabilitare"?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Ar trebui sa fie 8 sau 10. Asa ar trebui.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Markos |
![]()
|
Aha, atunci e ok. Mi s-a părut suspect de gros
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Da ma, da degeaba-i gros daca nu-i pus bine. Plus ca e unu pe piata, de 10, care-i mai prost ca ala de 5. Io, pe langa polistirenul pus cu simtul raspunderii, am mai folosit si doua genti pline cu spray-uri cu spuma. Daca bagi palma printre placile alea n-ai facut nimic.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Markos |
![]()
|
Io te cred, mai studiez calitatea când am drum pe-acolo.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(radian @ 3 Oct 2012, 22:53) ... Dupa ce s-a terminat cu contorizarea consumului de apa rece s-a constatat o reducere cu 40% a consumului de apa rece in domeniul casnic. Evident, dupa ce si-au montat contorul de apa rece oamenii nu s-au spalat mai putin. Cele 40% erau diversele forme de pierderi pe care oamenii cand au simtit legatura directa intre pierdere si bugetul de familie nu le-au mai trecut cu vederea. ![]() ![]() Urca-te intr-un autobuz plin cu pensionari... |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
sunt curios cate orase mai au sisteme centralizate de incalzire si ce procent le folosesc... io mi-am pus centrala termica, io am platit din banii propii termopanele la geamuri, io am platit izolatia apartamentului.....si ca mine sunt multi, foarte multi. sa nu mai zic de alti amarati care nu au incalzire deloc si se incazesc ( in cazurile fericite) la flacara aragazului.
din pacate, nu pot sa fiu de acord cu atitudinea lui dan cu bagatul capului intre urechi, ca oricum e moca.. daca tot se cheltuiesc niste bani ca sa-ti fie bine, de ce sa lasi pe altii sa-si bata joc de tine? ce se poate intampla? sa nu mai faca lucrarea? sa plece? sa lucreze si mai prost? |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Mai sunt destule orase care au firme de termoficare. Este totusi cea mai ieftina si putin poluanta metoda de a incalzi blocurile de locuinte. Asta pe hartie si in tarile mai dinspre vest. In Romania am reusit sa facem din termoficare un lux...
Kum, eu n-am sustinut ca dupa contorizarea apei reci toti nespalatii au descoperit apa si sapunul... Victoras, chestiunea aia cu economia de energie este scopul declarat al recomandarii cu privire la reabilitarea termica a locuintelor pe care cei de la Burxelles le-au transmis guvernelor. La vremea respectiva, sub diferite forme in transpunerea recomandarii intr-un cadru legislativ mioritic s-au ocupat Blaga si Borbely. In continuare, s-au alocat resursele financiare primariilor care l-a randul lor au facut ceea ce vedem cu totii ... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(radian @ 3 Oct 2012, 23:35) Chestia cu resursele alocate primăriilor variază mult, de la caz la caz. Un exemplu: QUOTE Primaria sectorului 1 s-a imprumutat 125 de milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii, bani care vor fi folositi pentru reabilitarea termica a blocurilor din sectorul 1. Acordul de imprumut a fost semnat joi, iar acest credit este cel mai mare acordat de BEI unei administratii publice locale din Romania. Potrivit informatiilor furnizate de Primaria sector 1, din acest imprumut vor fi reabilitate 365 de blocuri pana in 2013. Creditul este acordat pe o perioada de 20 de ani, cu o perioada de gratie de 4 ani. Dobanda initiala este de 2,3%, dar variaza in functie de EURIBOR. Primaria Sectorului 1 sustine ca acum cota de indatorare este de 16-17%. "Imprumutul reprezinta 75% din valoarea proiectului, 25% din aceasta suma fiind contributia Primariei sector 1. In anul curent, Ministerul Dezvoltarii nu a dat niciun ban la Sectorul 1 pentru acest program." Apropo, mie mi-a ieșit o medie de 456 de mii de euro per bloc reabilitat în sectorul 1. O sută de mii - cum citisem pe-aici - e o glumă proastă. This post has been edited by Markos: 3 Oct 2012, 22:49 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
poti sa ne dai niste procente? mai precis, cate orase din total mai au retea de termoficare? din aceste orase, cati mai beneficiaza de incalzire centralizata? destule este un termen destul de vag in acceptiunea mea.
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Moldovene, izolarea termica a blocului in care locuieste Georgica ma intereseaza la fel de mult ca <si> construirea CMN. Adica bani din diverse buzunare, intre care si al meu, aruncati aiurea.
Daca colegul Georgica isi doarea o lucrare de calitate, ce l-a oprit pana acum sa cumpere materiale, sa angajeze mesteri, sa urce schele si sa demareze treaba? |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
kato |
![]()
|
cred ca nu ai surprins ce am vrut sa transmit, asa ca reiau ca pentru ardeleni. daca tot se face o lucrare al carei beneficiar esti si de la care executantul nu se poate fofila, pai stai pe capul lui pana se rezolva treaba, nu sta carpa in fata lor pe principiul ca e mai bine decat nimic.
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Markos |
![]()
|
E și chestie de organizare, poate și de bulan. La ai mei la bloc, au nimerit un locatar încă verde (pe la 55 de ani), dar pensionar (cred că fost aviator). Genul de tip care se implică la greu. A fost desemnat oficial de asociația de locatari drept un fel de manager de reabilitare
![]() Stă ăsta de dimineața până seara cu geana pe ăstia, n-are somn, n-are odihnă. E chiar fericit, se vede cu ochiul liber. This post has been edited by Markos: 3 Oct 2012, 23:00 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
radian |
![]()
|
Nu stiu cat ar fi de relevante acele procente. Adevarul e ca cele existente sunt dotate cu echipamente tehnice neperformante si au pierderi enorme care fac ca in prezent cei care mai apeleaza la incalzirea prin termoficare sa plateasca, in multe orase, sume exorbitante. Asta-i realitate si ar fi si culmea sa o contest.
In acelasi timp, ca si solutie tehnica, ramane cea mai buna. Cu modernizarile de rigoare. Modernizarile necesare presupun investitii enorme. Asta e, niciodata reusursele financiare disponibile nu o sa acopere necesarul de cheltuieli. Si, nici nu se pune problema modernizarii lor in unul sau in trei ani. Dar, din pacate, in prezent nu prea avem o strategie eficient pe termen mediu / lung care sa-si rpouna sa rezolve problema intr-un mod realist. Asta-i una din "bubele" politicienilor nostrii. Nu vor sa vada mai departe de lungul nasului (a se citi lungimea mandatului electoral). De dragul discutiei, aminteste-ti care era situatia cu asigurarea necesarului de apa rece inurma cu 20 de ani. In cele mai multe localitati erau restrictii de apa. De multe ori apa rece curgea la robinet doar cate 4, 5 ore pe zi. In targul meu, ani de zile, imi curgea apa la robinet maxim 6 ore pe zi. Si, culmea in zona in care locuiesc in niciun caz nu e criza de surse de apa. Din contra, vin de pe munte garla. Alimenteaza bazinele gravitational. In schimb bazinele de colectare aveau niste pierderi enorme. Era nevoie de circa 6 / 8 ore de acumulare de apa ca sa poata furniza populatiei apa la robinet 2 / 3 ore. Din cate stiu nu prea mai sunt multe zone in tara unde sa fie probleme cu asigurarea necesarului de apa rece. S-au gasit resurse financiare si solutii tehnice. Deci se poate. Cati au facut avere din "sifonari" deja e alta discutie. Dar macar s-au investit banii in rezolvareaunor probleme reale, in timp ce in ultimii ani, s-au facut investitii absolut aiuritoare, fara nicio utilitate. P.S. Daca tot vrei procente, hai sa-ti dau unul care mie mi s-a parut interesant. L-am mai prezentat aici. Niste unii au avut curiozitatea sa faca bilantul energetic la gazul rusesc de la gura sondei pana ajunge sub forma de energie electrica la consumatorul casnic din Germania. Randamentul este de 2%. Restul de 98% sunt pierderi. 98% ... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Poate sa-ti confirme Kato ca-n Barlad apa rece era cu program.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
radian |
![]()
|
Peste tot era. Unde mai este?
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(kato @ 3 Oct 2012, 23:55) cred ca nu ai surprins ce am vrut sa transmit, asa ca reiau ca pentru ardeleni. daca tot se face o lucrare al carei beneficiar esti si de la care executantul nu se poate fofila, pai stai pe capul lui pana se rezolva treaba, nu sta carpa in fata lor pe principiul ca e mai bine decat nimic. Stai degeaba ca nu te baga in seama. O solutie ar fi ca atunci cand se receptioneaza lucrarea sa fie si un reprezentat de la asociatia de proprietari. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
kato |
![]()
|
dap. se purta apa in cada pentru toaleta. cand era apa calda era sarbatoare, iar incalzirea centralizata dupa 90 a lipsit cu desavarsire. te-am intrebat de procente deoarece la incalzirea centralizata si subventionata masiv se ajunge la costuri mai mari decat la incalzirea prin centrala propie si, nesubventionata.
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
tribunul |
![]()
|
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
kato |
![]()
|
@ tribunule, adica daca se da buleala masiv nu poti mobiliza vecinii ( nu trebuie decat vreo 10 cel mult) si strans de gat reprezentantul asociatiei de propietari ( nu locatari)? permite-mi sa nu te cred. da e mai usor de plans si de asteptata sa vina altii sa rezolve problemele. sa vina primaria sa ne faca, sa vina altii sa-i verifice pe aia care ne fac, etc... daca nici cand este in interes personal (si te priveste direct, imediat) implicarea este zero, nu ai dreptul sa te plangi.
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(kato @ 4 Oct 2012, 00:13) la incalzirea centralizata si subventionata masiv se ajunge la costuri mai mari decat la incalzirea prin centrala propie si, nesubventionata. Nu-i obligatoriu, dacă punctele termice și conductele sunt modernizate. Cu alea de pe vremea Plumbuitului îți dau dreptate. This post has been edited by Markos: 3 Oct 2012, 23:19 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
kato |
![]()
|
si cate asemenea puncte termice si conducte avem? din micul procent al celor care inca mai au retea de termoficare.
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
tribunul |
![]()
|
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(kato @ 4 Oct 2012, 00:22) si cate asemenea puncte termice si conducte avem? din micul procent al celor care inca mai au retea de termoficare. Centralele de apartament au o cotă babană în provincie, tocmai datorită dezastrului înregistrat în 1990. În București, punctele de termoficare încă sunt majoritare. Evident, grosul banilor pentru modernizarea rețelei tot Bucureștiul l-a înghițit. Deci ajungem la meciul clasic - capitala vs restul țării. Da' nu vreau asta. This post has been edited by Markos: 3 Oct 2012, 23:28 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 11:21 |