Logan - Impresii si pareri ale posesorilor, inclusiv despre Diesel, Prestige, MCV și VAN
![]() ![]() ![]() |
Logan - Impresii si pareri ale posesorilor, inclusiv despre Diesel, Prestige, MCV și VAN
laurian |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145 |
|||
PanDa |
![]()
|
![]() Membru in rezerva Group: Members Posts: 163 Joined: 18 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(laurian @ 31 Oct 2006, 21:16) @ IRONICK :laurian, ai masurat-o tu sau asa scrie in manual si pe placuta constructorului ? Am facut cam 30 de km azi , si consumul mediu este de 14. Am dat drumul la caldura, si s-a incalzit foarte rapid, parca mai repede decat in 1.4, cel putin pe locul soferului. In spate nu prea vezi nimic, te chiorasti printre tetierele din spate si marginea ferestruicilor. In schimb oglinzile laterale fac toti banii. io in primii 20 km am avut consumul cam 18 si un pic (la ora 2 in buc) cu caldura si racirea mie mi s-a parut super ok ventilatia . pe treapta 4 se aude mai tare decat motorul la 4500 ![]() incearca sa mergi cu toate scaunele pliate..sa vezi senzatie de autobuz.... |
--------------------
LADA
Niva 4X4
- B 70 PND
2004 DSN B13TTY (the Tweetee)
MCV 16V B74PND (DumBo) Decat sa-i calci mai bine-i sperii! |
|
mishuz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 1 September 05 ![]() |
Fratilor cine ma lumineaza cum e cu manerele interioare (care sunt si cotiere) de la usi. Sunt urate de-mi vine rau; Poate singurul lucru care m-a oprit la cumpararea uneia;
Daca luam un topor si ciopleam o bucata de spuma cred ca iesea mai frumos; Pare de epoca pietrei manerul (de fapt infundatura aceea de maner ) Nu tin prea mult la detalii dar manerele astea te sidereaza. LE: ce-i drept am eu sensibilitati la atingere si imi scapa lucrurile repede din mana dar parca puteau pune maner tip bara. Se pot schimba manerele astea urate? Cu unele de la un s-h ? Mersi, Grigore This post has been edited by mishuz: 1 Nov 2006, 09:39 |
--------------------
ex Citroen
Xsara hatch
-
2002, 2l HDI 90 cp Logan laureate 2008 ph2 1.4 B-10-U[SIZE=1]n[/SIZE]F[SIZE=1]a[/SIZE]S
|
|
smcsa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 21 June 06 From: Timisoara ![]() |
In sfarsit, dupa doi ani, cineva ridica problema "manerelor", care dupa mine, sunt singurele elemente cu adevarat urate la Logan
|
--------------------
Logan
Laureate Plus
2007 Welcome To The Machine
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@mishuz
ai mare dreptate (din punctul meu de vedere), despre minerele de pe usi, dar cred ca multi le-au ignorat pina la urma, cintarind mai multe lucruri cind au ales logan. E pacat ca cei care am cumparat si care vor cumpara logan fac o multime de compromisuri cind aleg masina asta. Sincer sa fiu eu as fi facut multe lucruri altfel la masina asta... si nu cred ca i-ar fi costat mai mult. Dacia se vinde mai mult din cauza pretului - fiind o masina care se adreseaza nu neaparat celor cu bani. De ex. eu cind am ales ambition am facut-o doar pentru ABS si am trecut cu vederea ca mi-au bagat pe git tot felul de zorzoane (CD, GE pe spate, etc) pe care de altfel le platesc (in rate). Cei de la Dacia nu trebuie sa se plinga de scaderea vinzarilor, daca ar citi acest forum si daca le-ar pasa ar putea sa vinda mai bine masina asta. |
--------------------
dacia
Logan
- B52
dizăl
|
|
rolass |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 21 January 04 From: Iasi ![]() |
Cine stie mai multe despre MCV diesel ? Cine a testat un MCV diesel ? Toate opiniile sunt in legatura cu benzinarele. La Iasi nu este decat 1.6 16v pentru drive test, ca si motor. Daca a primit cineva masina diesel poate sa ne dea detalii ...
Multumesc ! This post has been edited by rolass: 1 Nov 2006, 17:01 |
-------------------- |
|
Ilie69 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 1 November 06 ![]() |
Salutare tuturor celor ce avut-au curajul de a-si lua Logan! Care din economie, care din curiozitate, care din mindria de a fi ROMAN!
Si io sint unul dintre ei si... Sint multumit de masinuta, desi... 1. A cincea merge de la 50 cu 1600-1800ture. Incepind de la 100 e drept ca nu te prea auzi in interior, dar io n-am vazut turometrul sa treaca de 2400 nici la 160! Se poate? 2. AC si incalzirea zumzaie si ele nepermis de tare. 3. Fost-am cu ea in SERVICE CAREMIL, de unde am luat-o, pt. ca nu mai mergea "stropitoarea" de parbriz. Surpriza!! Electricienii au facut ce-au facut de au zis ca nu mai am nici frine pe spate (becuri) si asa am lasat 'otomobilu' la ei pt exact 10 zile (recablare). Daca ma poate lamuri cineva de ce??? Io zic ca-s aceiasi ROMANI de mai sus, voi ce ziceti? Ca masina ar mai hi cum ar mai hi. Si cind te gindesti ca vroiam s-o dau "batrinului" pe asta si sa trec la un "break". Sa mai incerc? Mai merita? Daca crapa ceva? Sau un VW de fo 3-4 ani e mai bun? This post has been edited by DFA: 1 Nov 2006, 19:25 |
--------------------
DACIA
LOGAN
- BT 03 JEH
2005, Ambition 1.6
|
|
cosmintr |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 22 October 06 ![]() |
Salutare, scriu in legatura cu intrebarea de Logan Diesel MCV, am comandat in prima zii cand s-a dat drumu la 2 saptamani aprox dupa benzina, asta a fost pe la jumatatea lui octombrie, dar am cerut Laureate si metalizat asa ca e gata numa prin 18-23 decembrie.
Am vrut sa conduc cica in show room nu sunt ca numa cand am comandat au inceput sa fabrice diesel. Asa ca din decembrie cred ca vor fi MCV diesel de condus. Si eu am condus numa de 105CP aia cu 16Valve. Am vorbit cu aia de la vanzari si care au condus la Bucuresti una bucata diesel, lor li s-a parut datorita cutiei de viteze schimbata de la benzina si etansarii mai bune pt zgomot, ca-i mai ok decat benzina, nu stiu nici eu daca e asa va voi zice in decembrie daca vine (pe zii ce trece nu mai am rabdare). This post has been edited by cosmintr: 1 Nov 2006, 21:53 |
--------------------
Dacia
MCV 1.5 dci
2006 Laureate
|
|
PanDa |
![]()
|
![]() Membru in rezerva Group: Members Posts: 163 Joined: 18 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu am condus logan berlina...so..
printre blocuri..cu gropi meseriase..voi mergeti cu a-I-a sau a II-a? mi se pare foarte lunga prima viteza. e adevarat ca io compar cu DSN-ul. La MCV la 3000 am deja 30Km/h . Daca merg cu a 2-a sta la 1000 sau sub ...iar cand merg cu a 1-a mai mult de 2 m mi se pare aiurea. |
--------------------
LADA
Niva 4X4
- B 70 PND
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Daca tre sa faci slalom printre gropi cu 5-15 km/h, mergi linistit cu viteza 1. Daca esti in mers, opresti mai intii si bagi in 1 si mergi lejer. Asta daca iti pasa de masina. Daca nu, poti merge si cu 60 (am vazut si viteji din astia)
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
PanDa |
![]()
|
QUOTE(MoneyTalks @ 2 Nov 2006, 02:29) Daca tre sa faci slalom printre gropi cu 5-15 km/h, mergi linistit cu viteza 1. Daca esti in mers, opresti mai intii si bagi in 1 si mergi lejer. Asta daca iti pasa de masina. Daca nu, poti merge si cu 60 (am vazut si viteji din astia) cu 60 merg cu NIVA ![]() cu MCVu nu ca e in "rodaj" ![]() acuma serios, inteleg ca si la berlina aI-a si a II-a sunt destul de lungi. mai lungi decat la DSN de ex. |
--------------------
LADA
Niva 4X4
- B 70 PND
|
MoneyTalks |
![]()
|
Eu pe drumuri cu gropi cu viteza maxima de 15 km/h merg cu viteza 1, chiar si cu masina din semnatua. La viteze asa mici si mai ales daca va trebui sa incetinesti, in viteza 2 ti se va opri motorul. Tu mergi cum vrei, e doar masina ta. Si apropo, nu mai cita tot postul anterior...
![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
jimmy2iuly |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 2 November 06 From: pitesti ![]() |
de vreo saptamana sunt posesorul unui prestige...am facut doar vreo 600km ...inca nu imi dau seama ce sa spun de masina doar atat...fara sa depasesc 3000rpm...te baga in scaun. astept sa fac 1000km sa vad ce sound are la 5000rpm
![]() |
--------------------
dacia
logan
2006 prestige
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- TM-Marine Blue
2005
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
Era vorba de gropile din Ro, cum le eviti cu Loganu, ca sa iti ramina cit mai intreg...
![]() Si DA, sint si in Austria gropi. Chiar si pe autostrada. Dar MULT mai putine si mici. |
--------------------
Lexus
ES300H
|
laurian |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 466 Joined: 15 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Pentru posesorii de MCV si nu numai: se gaseste la Carrefour o perie (rabatabila) de zapada cu tija telescopica, care are la celalalt capat raclor de gheata.
Tija e intre 0.9 si 1.5 m, tocmai buna pentru a curata acoperisul de zapada. Cred ca numai cei mai inalti ajung cu mana la mijlocul masinii, va fi distractiv la spalatorie cand o vor sterge de apa. |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(laurian @ 4 Nov 2006, 11:25) Cred ca numai cei mai inalti ajung cu mana la mijlocul masinii, va fi distractiv la spalatorie cand o vor sterge de apa. nu va fi la fel de distractiv daca cei de la spalatorie vor considera ca nu face parte din categoria masinilor mici.poate o incadreaza la utilitare. ![]() |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
- TM-Marine Blue
2005
|
|
PanDa |
![]()
|
|
--------------------
LADA
Niva 4X4
- B 70 PND
|
Ed_46 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 18 February 05 ![]() |
Dupa parcurgerea a 30.000 km pe drumurile patriei, cateva cuvinte despre Laureate 1.4.
Probleme minore ce au aparut in acest timp (20 luni): bandou lateral usa sofer rupta, aripa spate putin busita (din prostia soferului), un far de ceata spart (platit CASCO), contactor marsarier dus - schimbat in garantie. Cauciucurile fata fiind uzate, le-am schimbat recent cu roata de rezerva M801 si un K801. Vesnica problema a contactorului de la torpedo inca nerezolvata...zgomote, scartaieli pe ici pe colo, unele remediate altele au disparut de la sine...Consum bun... Per total sunt multumit de ea, dupa mine este o masina OK in categoria ei (de familie sau cum ar fi catalogata), daca as avea una mai puternica n-ati mai citi aceste randuri...Salutare pentru toti, aveti grija de voi si de ceilalti participanti... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4
- SM-99-ANT
|
|
PanDa |
![]()
|
Am terminat rodajul la MCVeu... acu poate nu-mi mai sare nimeni in cap.. Deci 1020 km buc - olanesti in prima zi ...o sapt de bucuresti...buc-cioplea (predeal) - buc (ultima parte cu cauciucuri sava eskimo). N-au fost probleme majore (reglat stropitori, agrafa la buson, echilibrat cauciucuiri iarna + azot). Pentru pretentiile mele s-a comportat excelent, si pe asfalt cuarat si pe zapada si pe serpentine. M-am obisnuit si cu "gabaritul"
![]() Nu regret banii "aruncati" (zice unii invidiosi) pe Dacia. P.S. Ca sa nu mai zic despre faptul ca roscata era vedeta toata lumea era cu ochii pe ea si dadea din maini. Chiar si o mica sedinta foto intr-o benzinarie la cererea unui Cieloist ![]() ![]() Attached thumbnail(s) PICT1548a.jpg ( Size: 190.66k ) Number of downloads: 950 PICT1550a.jpg ( Size: 273.7k ) Number of downloads: 826 PICT1579a.jpg ( Size: 174.42k ) Number of downloads: 646 PICT1580a.jpg ( Size: 128.83k ) Number of downloads: 1002 |
--------------------
LADA
Niva 4X4
- B 70 PND
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
repet si pentru noii veniti in "club", care nu au citit paginile anterioare... AICI SE POSTEAZA IMPRESII... NU SE DEZBAT IMPRESII.... nu se transmit felicitari (pentru asta exista mesagerie privata) si nu se discuta despre "de toate" referitoare la masini... sa nu uit...NU SE ADMIT comparatii aiurea cu alte marci, care de regula degenereaza in flame-uri... deci va rog aveti in vedere toate astea.. altfel va veti gasi mesajele in cosul de gunoi si va veti alege cu avertizari si sanctiuni (in caz de recidiva)
in legatura cu MCV-ul o sa admitem intrebari/raspunsuri... intrebari la obiect despre masina la care o sa raspunda punctual posesorii... dar fara a degenera in discutii interminabile si offtopic... |
--------------------
Skoda
KAROQ
- B-21-NEW
2019
|
|
PanDa |
![]()
|
Am primit in sfarsit CI si (desi am avut ceva emotii) scrie ca are 7 locuri (pe scaune binenteles)
![]() |
--------------------
LADA
Niva 4X4
- B 70 PND
|
ndr |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 19 September 06 From: Cluj Napoca ![]() |
posesor de preferance 1.5 dCi de aproape 3 luni
am incantat de masina, mai precis de: -pret -spatiozitatea ei -consumul mic -lumina suficient de puternica a farurilor -design -portbagajul mare, desi are "gura" putin cam mica (nu am reusit sa bag o cutie mai maricica, desi ea ar incapea in el) -motorizare buna (poate subiectiv, inainte conducand o berlina din '87 ![]() -garda la sol -etc am inteles ca din motive de economie nu au pus nici macar o lampa in torpedo sau un amarat de filtru care sa opreasca frunzulitele, ca vopseaua e asa cum e, si ar mai fi unele maruntisuri dar ce nu pot sa inteleg e ca o masina la 3 luni de la cumparare sa scartaie si sa bata in stanga-dreapta. mi se pare inacceptabil. sper ca se intampla doar la dacia asa ceva. in concluzie, daca ar fi sa aleg din nou, tot logan as alege, doar ca as alege laureate+ sau ambition, circumstantele nepermitandu-mi acest lucru acum 3 luni ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.5 dCi
- CJ 48 AND
2006 Preference
|
|
laurian |
![]()
|
Am terminat si rodajul MCV-ului 1.6 16V.
Impresii la 1100 km (masina cu 2 persoane): -nici un fel de problema -ai putere ( in comparatie cu 1.4 mpi). ; Aici cu a 5-a de la 100 ajungi rapid la 120-140; E mai bine la depasiri, dar te si indeamna sa te bagi mai tare. -vizibilitate OK, cu tetiere rand 3 scoase, insa oglinzile exterioare mari isi fac banii, se putea poate chiar mai mult (mai inalte). Este ceea ce am cautat si ce am cumparat. Inca nu am incercat tot ce poate, ca viteza. Manevrabilitate buna, totusi trebuie antrenament pentru parcari laterale sau cu spatele, chiar cu fata, cand trebuie varata intre doua masini si nu prea e spatiu. Probabil cu timpul ori o parchez, ori mai raschetez cate un colt, ceva si o mai scurtez ![]() Urmeaza sa o testez sa vad viteza maxima, precum si incarcata, cum se comporta. Chestii care imi plac mai putin: -nu are dezaburire si pe geamul mic; -nu coboara geamul la sofer cu un singur impuls (cum aveam la 1.4) -nu am consum instantaneu (cum aveam la 1.4) -zgomotul produs de inchiderea usilor din spate este unul metalic, de zici ca dai cu ciocanul, nu seamana cu cel de la portiera, de exemplu; defiecare data cand o inchizi, te intrebi singur de ca ai trantit-o in halul ala, desi nu e trantita; -spatiul intre usile spate si randul 3 de scaune relativ ok sa pui bagaje; insa preferabil ar fi fost sa se deschida intai usa mica, sa pui totul in spatele usii mari; asa, se deschide usa mare, si umpli spatiul din spatele usii mici ( cu sacose, fara sa cada, dupa ce ai facut cumparaturi la un hipermarket); |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
|
rolass |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 21 January 04 From: Iasi ![]() |
Pe site-ul Dacia se poate descarca catalogul Logan MCV care precizeaza ca versiunea Laureate are in pus fata de Preference printre altele citez "usa portbagajului cu eleron"... Stie cineva de aceasta diferenta ?
Uitandu-ma cu mai multa atentie prin fotografiile disponibile pe net parca s-ar observa ceva eleron in unele imagini cum este cea chiar din antetul site-ului dacia cu masina de invartit la 360 de grade. Ce spuneti de asta ? This post has been edited by rolass: 10 Nov 2006, 00:25 |
-------------------- |
|
laurian |
![]()
|
Am MCV Laureate, nu are eleron.
Cred ca la berline. |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
|
jimmy2iuly |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 2 November 06 From: pitesti ![]() |
am facut si eu mia de km cu prestige-ul.
deocamdata totul OK. am sarit si de 3000rpm...imi place cum toarce. e putin mai zgomotos decat 1.4 sau 1.6 dar si mult mai ...puternica. azi de ex....am facut o depasire...pe dreapta...iar in fata mea...oprit unul de-an pixu'. cand am schimbat 4-3...ziceai ca e racheta. am avut o berlina pe injectie pana de curand si e incomparabil desi si cu aia nu imi era rusine. |
--------------------
dacia
logan
2006 prestige
|
|
florinmihai_73 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 6 November 06 ![]() |
Laureate nov 2005,acum am 12 000 km si maine ma duc la revizie de 1 an ,pot spune ca sant multumit de masina ,nu am bagat decat benzina si lichid de parbriz pana acum insa stergatoarele cred ca trebuie sa le schimb,singura mea mare nemultumire este culoarea (bleu marin)este super naspa ,se sgarie repede si le recomand celor care vor sa-si cumpere masina sa aleaga alta culoare ,una metalizata ar fi mai bine,eu cand am cumparat masina am plecat dimineata de acasa cu candul sa-mi cumpar masina pana seara si dupa ce am vizitat mai multe marci ,am ajuns la dacoserv in militari care avea 1 masina pe stoc si asa am ajuns la culoarea asta .In perioada aia se astepta 3-4 sapt pt logan si am zis decat sa astept atat mai bine plec intr-o 1 cu masina noua.Ce mai ma deranjeaza este zgomotul dupa 130 h ,sincer imi este frica sa o calc mai mult.
|
--------------------
dacia
logan
- B-07-MMF
2005 laureat
|
|
laurian |
![]()
|
Nu trebuie sa iti fie frica.
Oricare model merge cu 150 viteza de croaziera pe autostrada. In schimb, consumul creste spectaculos. |
--------------------
Logan
MCV 1.6 16V
- B39xxx
2006 Asus 636 ; SPVM700;
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Acum am iesit si eu cu laureatul de 1.4 afara, are ~2000 km.
La 120 km/h, mi se pare foarte zgomotos, dar eu am cauciucuri de iarna puse pe ea, deci nu pot sa fiu obiectiv. Am ramas foarte surprins, neplacut, ca ajunge destul de greu la 140 km/h, aveam maxim 250 kg in masina, si nu am reusit de trec de viteza asta. Am incercat de vreo trei ori si nu am reusit mai mult de ~145 km/h. Este o masina cu care nu prea te simti confortabil la depasiri de pe loc la viteze trecute de suta, iti trebuie elan. Referitor la consum, am avut o medie buna pe traseul Bucuresti-Tecuci, cu trafic foarte lejer. Am resimtit la greu lipsa cotierei, am mers cu mana-n poala. Oglinzile exterioare mici. Sistemul audio nu te impresioneaza foarte tare. Si ca o chestie, ce ma scoate din sarite, apa de pe masina se scurge pe parbriz prin dreptul soferului, spre oglinda de pe mijloc. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
In cadrul acestui topic nu se admit comentariile, intrebarile sau orice alte discutii intre cei care scriu... Se vor posta strict impresii personale ale POSESORILOR de Logan, cu precizarea modelului/tipului, anului de fabricatie, numarului de km etc. pentru a se putea interpreta impresiile de catre ceilalti cititori. Orice alt mesaj va fi sters fara alt preaviz si ... vor curge sanctiunile!
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 18:16 |