DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Atacat de caini in centrul Bucurestiului

zax
post 8 Jan 2013, 14:02
Post #211

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

klaus, am cam exagerat cu scrisul, recunosc. Ideea ar fi trebuit sa fie foarte simpla, si anume: nu fiti agresivi cu cainii, pastrati-va calmul si n-o sa fiti muscati. Si stiu ce vorbesc, nu fug de caini, imi plac foarte mult si nu odata mi s-a intamplat sa vina spre mine o haita latrand nervosi si pana la urma am ajuns sa-i mangai si sa ma joc cu ei. N-am vreo statistica oficiala dar bag mana in foc ca 99% din cazurile in care un om a fost muscat fie a incercat sa-i loveasca (pietre, bat, picioare) fie a luat-o la fuga.

Legat de prezenta lor pe strazi, mai ales in haite, da, sunt de acord ca nu ar trebui sa existe caini vagabonzi si ca sunt un pericol, in primul rand pentru copii, femei, batrani sau oricine care nu poate sau pe care teama il impiedica sa reactioneze cum ar trebui dar chiar si pentru cineva ca mine, care de bine de rau stie si poate sa se fereasca de o astfel de situatie. Nu mi-e frica de caini dar sunt constient de faptul ca pot fi periculosi, indiferent de marimea lor. Dar nici cu genocidul nu sunt de acord. Castrarea, organizata si facuta pana la capat, nu doar pe 15% din populatia de comunitari, mi se pare cea mai buna solutie. E adevarat, implica logistica si resurse materiale dar nu mai traim in evul mediu, sa facem lucrurile din topor. A, si sa nu intelegi cumva ca as fi vreun maniac d-ala de plange cum vede cate-o cotarla schiopatand. Am batut caini de n-au stiut de ei pentru ca au fost agresivi cu mine sau mai ales cu altii, cunoscuti sau nu, dar pentru ca altfel n-am reusit sa-i potolesc.

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 8 Jan 2013, 14:06
Post #212

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Ii castrezi anul asta pe toti si la anul strazile vor fi la fel de pline cu ciinii varsati de tarani din portbagaje. Numai la mine in parculet apar pui mici, fara mama de regula, cel putin o data la 2 luni. Uneori i-am si vazut pe nenorociti. Ei nu si-ar castra catelele din curte.

This post has been edited by corbex: 8 Jan 2013, 14:07

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
DragosP
post 8 Jan 2013, 14:07
Post #213

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(corbex @ 8 Jan 2013, 14:06)
Ei nu si-ar castra catelele din curte.
*

Costă bădie. În plus, sunt așea de frumoase și de pufoase!

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
vet
post 8 Jan 2013, 14:13
Post #214

Membrul

Ei nu si-ar castra catelele din curte.
*

Iote....acile ii beleaua mare.
Desi...pe unde se poate....o HCL care sa oblige sterilizarea animalelor din lantu' taranului (cuplata si cu identificarea acestuia ).... pe cheltuiala primariei...a taranului sau cum s-or intelege.... sunt convins ca ar face minuni.
Taranu aduce cotarla la sterilizat....medicu ii scoate ce trebe ... o identifica, deparaziteaza, vaccineaza antirabic.....si il pune si pe nea taranu sa semneze o tidula prin care se obliga sa-i ofere animalului un trai decent si ingradit. Daca ulterior potaia e prinsa in afara gospodariei...amendat dobitocu' .
Desi ...din ratiuni electorale....nu vad eu primarul cu sange in instalatie sa faca asta.... .

--------------------
Dacia Logan 2007 / KissFM 1.5 dCi
.
+
vijelie
post 8 Jan 2013, 14:18
Post #215

membru violet

Ce e aia "populatia de comunitari"?
Ce misca fara zgarda pe strada, e luat si dus la adapost.
Sterilizat (daca mai e cazul) si pus in vitrina spre "adoptie" cu acte si responsabilitati.
Daca in termen de x zile nu vine niciun cutzu lover, se aplica o injectie. Nu e musai topor, ca nu mai suntem in Evul Mediu.

A se observa ca activitatile de identificare, capturare, transport, sterilizare (dupa caz), ingrijire timp de x zile si injectia (dupa caz) sunt finantate de contribuabili, nu doar de cutzu lovers. Sau de "populatia de comunitari".

This post has been edited by vijelie: 8 Jan 2013, 14:18

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
DragosP
post 8 Jan 2013, 14:20
Post #216

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

Vrei să o superi pe Brijit?

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
Markos
post 8 Jan 2013, 14:22
Post #217

fost programator

From: Scursurești Vale

mad.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
vijelie
post 8 Jan 2013, 14:24
Post #218

membru violet

De astia imi e mie teama:

IMG_5524_e992883fa6.jpg ( Size: 97.43k ) Number of downloads: 300

--------------------
+
Merced
post 8 Jan 2013, 14:29
Post #219

No fear. No limit. No equal.

Cat de firav esti de ti-e teama de o adunare a babelor din cartier? 04.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
maho
post 8 Jan 2013, 15:08
Post #220

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(zax @ 8 Jan 2013, 14:02)
klaus, am cam exagerat cu scrisul, recunosc. Ideea ar fi trebuit sa fie foarte simpla..
*

Dupa mine, n-ai exagerat. Subscriu la asta
QUOTE(zax @ 8 Jan 2013, 11:42)
....
*

100%.
Daca oamenii n-au timp/chef/neuroni sa invete sa traiasca si cu alte forme de viata, atunci sa se adapteze (volens-nolens icon_mrgreen.gif ). In plus, care ar fi diferenta (pt. "victima") ca esti muscat in centrul Bucurestiului, sau pe munte, trecand pe langa o stana ? M-ar durea fix in pwla, gaurile-s tot alea, dar deh, nu e un primar pe care sa dau vina.
M-au atacat langa stana "Gaura" (Bucegi) 7 namile de caini ciobanesti (intai 4, si la vreo 5 minute alti 3), eram singur, si am scapat necapsat. Experienta mi-a prins bine, de atunci toti restul "maidanezilor" prin oras sunt "pisicute" pt. mine, n-am nici o greata, iar ei par a simti asta, si n-au treaba cu mine.
Nu asteptati de la un animal sa gandeasca ca un om, cine se crede destept ar face bine sa incerce sa intre in mintea SIMPLA a unui animal.
Evident, logoreea asta e valabila nu pt. copii (dar din ce-am vazut, maidanezii rareori ataca copii, neprovocati) sau persoane neajutorate...

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
klaus
post 8 Jan 2013, 15:23
Post #221

步步

Si daca te ataca un urs, era de vina vreun primar?
Sau in oras ai pretentia sa nu gasesti ursi, dar "la stana" pretentia asta ar fi usor deplasata, deci cand ai fost "la stana" ti-ai asumat alte riscuri decat atunci cand ai fost "in oras"?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Alydor
post 8 Jan 2013, 15:23
Post #222

Pressar

QUOTE(iulia_boris @ 8 Jan 2013, 11:32)
Cei care ati vazut d-astea ati telefonat vreodata sa reclamati?
*

Si sa ii spun ce? ca o masina cu numar necunoscut a lasat 6 dulai la mine pe strada?

si la anul strazile vor fi la fel de pline cu ciinii varsati de tarani din portbagaje.
*

Ei uite ca nu taranii isi varsa cotarlele pe strazi. Ca daca taranu' care are o potaie legata in lant aia sigur nu face pui. Ca doar nu o lasa gravida sfantu' duh. Problema e cu aia care duc pe strazile satelor potaile. Cine are caine cu pedigree si care vrea sa vanda puii, are grija cu cine si-o trage javra. Ceilalti ii tin in lant.
Si vorba celor de mai devreme. Nu traim in jungla ca sa trebuiasca sa invat, atat eu cat si copii mei, cum sa supravietuiesc.
Zicea cineva mai devreme ca potaia ataca daca ii e incalcat teritoriul. Pai in fata curtii mele nu e teritoriul ei. Si-a facut ea singura teritoriul. Explica-i din nou chestia asta unui copil de 6-7-10 ani. Ca nu poate sa treaca prin fata curtii mele si a altor 20 de case, ca s-a aciuat o potaie cu care nimeni nu are nici o legatura.
Subscriu la cele zise de vijelie. Cat costa sa intretii o potaie din asta? 300 de ron/luna. Cat primeste alocatia un copil de peste 2 ani? 42 de lei. E mai importanta o javra ca un copil? In viziunea unor babe sclerozate ( a se vedea avocata senila),
da.

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
corbex
post 8 Jan 2013, 15:28
Post #223

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Ciinele lui Victoras sare gardul si regularizeaza toate catelele din vecini. Cu lant sau fara.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
yoncv
post 8 Jan 2013, 15:32
Post #224

Membru ochelarist

From: Craiova

Si eu sustin propunerea lui Vjelie, cu o completare: daca un caine care a fost adoptat dintr-un adapost este gasit iar pe strada, cel care l-a adoptat (persoana, ONG etc.) sa primeasca o amenda consistenta si sa piarda dreptul de a mai adopta alte animale o anumita perioada de timp (1-5 ani, de exemplu).

--------------------
VW Jetta 2017 - dj-17-???
+
klaus
post 8 Jan 2013, 15:36
Post #225

步步

Eu i-as da s amenda, si i-as imputa si costurile de adapost.
Dupa cum doreste impricinatul, vrea sa-l castreze, toate costurile pana la moartea javrei, vrea sa-l lichideze, toate costurile de eutanasiere.
Cand le-ar imputa toate costurile de intretinere in adapost pana la decesul javrei, sa vezi ce buna ar fi optiunea de eutanasiere...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Alydor
post 8 Jan 2013, 15:36
Post #226

Pressar

perfect de acord!

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
vis-a-vis
post 8 Jan 2013, 15:49
Post #227

DaciaClubber

Păi e bună ideea. Dacă se pleacă de la faza pe care a povestit-o klaus, cu femeia iubitoare de câini care a lăsat-o moale când a auzit de răspundere, merită dați ăștia în judecată până or să le treacă de iubit câini. În practică nu știu cine are timp și bani de pierdut în direcția asta...

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
Alydor
post 8 Jan 2013, 15:52
Post #228

Pressar

Pai cum s-au facut tot felul de asociatii pro javre-cutu-cutu-ham-ham-ham-grivei-azorel-etc, ce ne opreste sa facem si noi o asociatie anti javre? Punem de-un ONG? Daciotii anti-javre.

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
CGB
post 8 Jan 2013, 15:54
Post #229

CGB

From: behind

As avea un sfat simplu pentru cei carora le e frica de caini....

la cat de toleranti is rumanii fata de patrupede care le invadeaza orasul, maine poimaine o sa cautam sfaturi de genu "cum sa ne aparam de ursi in mall, cum sa facem fata unei haite de lupi intre blocuri si cum sa te pazesti de mistreti cand te plimbi in cismigiu".

orasul e teritoriul oamenilor, nicidecum al maidanezilor. asa ca tot ce n-are stapan, tre starpit. sau luat si dus in padure sa-si faca acolo teritoriu si sa vaneze veverite.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
vijelie
post 8 Jan 2013, 15:58
Post #230

membru violet

Cata vreme prin "cruzime" se intelege si se pedepseste PENAL "j) provocarea de suferinte fizice si psihice prin orice mijloace", sper ca e clar ca scapa cine poate.

--------------------
+
IRONICK
post 8 Jan 2013, 16:00
Post #231

-

From: Romania

Un caine nu ataca omul decat in doua cazuri.
*
Ai mai scapat un caz, catea cu pui.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
vijelie
post 8 Jan 2013, 16:01
Post #232

membru violet

Imposibil domle e sterilizata.

--------------------
+
maho
post 8 Jan 2013, 16:07
Post #233

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(klaus @ 8 Jan 2013, 15:23)
Si daca te ataca un urs, era de vina vreun primar?
Sau in oras ai pretentia sa nu gasesti ursi, dar "la stana" pretentia asta ar fi usor deplasata, deci cand ai fost "la stana" ti-ai asumat alte riscuri decat atunci cand ai fost "in oras"?
*

M-ai inteles gresit; n-am zis c-a fost cineva de vina (cu atat mai putin un animal), ci o lectie utila. Iar in Bv gasesc si ursi, si nu dau nici aici vina pe primar (chiar daca nu-l suport). Natura (implicit animalele, domestice sau nu) nu e exclusa din oras.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
vijelie
post 8 Jan 2013, 16:09
Post #234

membru violet

Eu prefer sa se rezume la panselute si la vrabii.

--------------------
+
zax
post 8 Jan 2013, 16:11
Post #235

Membru autentic

QUOTE(Alydor @ 8 Jan 2013, 15:23)
Cat costa sa intretii o potaie din asta? 300 de ron/luna. Cat primeste alocatia un copil de peste 2 ani? 42 de lei. E mai importanta o javra ca un copil?
*

Acu' serios, d-asta e alocatia copiilor mica, din cauza maidanezilor?!

Incercati sa priviti mai in ansamblu problema. Chiar credeti ca e asa scumpa castrarea relativ la eutanasiere? Mai ales daca eutanasierea o faci "civilizat", cu injectie si nu cu toporul. Hingheri care sa-i prinda tot trebuie, un veterinar care sa faca injectia tot trebuie, spatiu unde s-o faci tot trebuie.

Apoi ai probleme cu numarul mare de cadavre, nu stiu daca e ok sa le arunci pe toate odata la gunoi. Pana la urma nu cred ca ca eutanasierea poate fi mai ieftina cu mai mult de 10-15% decat castrarea. Da, teoretic, cu o campanie masiva golesti orasul in cateva luni... teoretic, pentru ca practic multi ii vor ascunde, pe principiul "al meu nu musca" (referitor la cainele de langa bloc). Daca insa ii castrezi o sa dureze probabil cativa ani, as zice undeva la vreo 5 (nu toti comunitarii traiesc 10-15 ani ca cei cu stapan) numarul s-ar reduce suficient de mult incat sa nu mai fie cine stie ce problema. De disparut n-or sa dispara niciodata, important e sa reduci numarul.Taranii care ziceti ca-si lasa animalele pe strada prin oras le vor lasa si daca stie ca vor fi eutanasiate, deci de aparut unii noi vor aparea oricum

Numai ca treaba asta trebuie gandita si executata pe termen lung, cu efective foarte mari de hingheri si medici veterinari in primele luni pentru sterilizarea rapida si apoi mentinut serviciul de ecarisaj cu efective totusi suficiente, nu o masina si 2 pensionari pentru intreg Bucurestiul. Iar fondurile necesare nu sunt chiar atat de mari orice primarie de oras si le-ar putea permite... dar, de fapt, tocmai asta e problema, nu se poate fura suficient sau trebuie o nou logistica pentru a fura si nu merita... mai bine se baga banii aia in niste plombe de asfalt ce tin o luna.

8 Jan 2013, 16:13:
QUOTE(IRONICK @ 8 Jan 2013, 16:00)
Ai mai scapat un caz, catea cu pui.
*

Pai e un caz particular al amenintarii... si de obicei, cat sunt mici puii sunt ascunsi, nu-i lasa in drumul oamenilor.

This post has been edited by zax: 8 Jan 2013, 16:13

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
+
Alydor
post 8 Jan 2013, 16:16
Post #236

Pressar

ce zic eu ce pricepi tu...
Tie ti se pare normal ca alocatia sa fie 42 de lei pe luna si pentru o javra fara stapan sa se cheltuie 300 de lei??

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
vijelie
post 8 Jan 2013, 16:20
Post #237

membru violet

Nu cred ca o alocatie mai mare la copii ar duce la eliminarea potentialului pericol prezentat de cainii nimanui, deci comparatia e doar de dragul cifrelor.
In plus, copiii care primesc 42 lei/luna sunt in custodia parintilor (presupusi a fi apti sa le ofere o ingrijire PARINTEASCA, la care alocatia reprezinta un SUPLIMENT), pe cand cainii pe care presupunem ca se cheltuie 300 lei/luna sunt in custodia TOTALA a autoritatilor.
Ca sa nu mai zic ca se compara un venit (sper ca nu traiesti cu impresia ca statul cheltuie doar 42 lei pt ca un copil sa primeasca 42 lei) cu o cheltuiala (sper ca nu traiesti cu impresia ca o potaie inghite 3 bancnote de 100 lei lunar).

This post has been edited by vijelie: 8 Jan 2013, 16:21

--------------------
+
Victoras2001
post 8 Jan 2013, 16:33
Post #238

Membru autentic

QUOTE(dragoselu @ 7 Jan 2013, 23:33)
Prin urmare, ma ofer eu sa va scap de javralinele care va strica diminetile
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Se pisa javrele pe ele de ras.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
Alydor
post 8 Jan 2013, 16:36
Post #239

Pressar

Vijelie, spune-mi si mie ce faci cu cei 42 de luna pe care tii da statul pentru un copil? Ce poti sa cumperi de banii aia? asa ca supliment....

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
Victoras2001
post 8 Jan 2013, 16:38
Post #240

Membru autentic

Le pui in ureche un cip cu datele aluia care a adoptat potaia. Ai gasit-o iar pe strada, jale la buzunare. Jale mare.
Ai prins pe cineva ca hraneste o potaie pe strada? Jale mare-n buzunare. Ca acolo doare cel mai tare. Cum il prinzi pe ala care face pipi, asa-i prinzi si p-astia. Cu pandaci. icon_mrgreen.gif Un 30% din salariu sau pensie e numai bun.
Da nu merge treaba, ca nu mai pot face bani pe partea ailalta.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
12 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th May 2025 - 11:25
Forum Renault