iluminare portbagaj
![]() ![]() ![]() |
iluminare portbagaj
DACIA-Wrc |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
laurh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 408 Joined: 8 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Solenza mea noua nouta nu are lumina
![]() Hai, razi :? |
-------------------- |
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
HEHEHEHEHEHE!
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
DACIA-Wrc |
![]()
|
Unregistered ![]() |
lollllllll
dacia mea veche o avut... pana cand i-am ars becu... ![]() nu tot ce-i nou ii si bun ![]() lol.. sper ca shtii de gluma |
-------------------- |
|
laurh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 408 Joined: 8 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Revin dupa ceva timp vad, caci intretimp a inceput sa ma roada si pe mine.
Deci ... a ajuns cineva la o solutie optima ? Eu as preferea ceva care sa nu fie dependent de pozitii ... desi ... decat sa trag fir de la plafoniera ... (mi se pare greu ... sa desfac plafoniera, pe unde aduc firele ...). Banuiesc ca in porbagaj nu ai + continuu nicaieri, nu ? Sa zic ca iau + de la pozitii pana la urma (de lene). Dar problema mea cea mare ... pot sa iau minus de la intrerupatorul alarmei fara sa risc sa am ceva disfunctionalitati in functionarea ei ? Dupa capul meu am 3 posibilitati: -porbagaj deschis, pozitii stinse - becul nu se aprinde, nu are cum sa se intample nimic naspa -porbagaj inchis, positii aprinse - becul nu se aprinde pt ca nu are minus, dar o borna a becului are + iar cealata borna intra in circuitul alarmei ... se poate intampla ceva ? -porbagaj deschis, pozitii aprinse - becul se aprinde zi zic ca nu are ce problema sa fie Dc vi se pare ca pun intrebraile cam puerile ... scuze ... dar prefer sa ma documentez bine inainte sa stric dreacu ceva. Daca a ajuns cineva la o solutie optima poate pune o schema documentat cu poze si tot ce-i trebuie. |
-------------------- |
|
rares |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 27 January 04 From: Tgv ![]() |
eu am facut asa:
Am luat o plafoniera si am luat si plus de la pozitii si - tot de acolo.daca vreau lumina merge numai cu pozitiile aprinse si comutatorul de la plafoniera ON. ai putea ca in locul intrerupatorului de la plafoniera sa il folosesti pe cel de la alarma(eu nu am asa ca nu pot sa iti zic cum) Eu zic ca daac vrei sa faci un lucru bun adu fire de la plafoniera masinii si folosesti intrerupatorul alarmei |
-------------------- |
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
se gaseste in carrefour lampa de portbagaj (e vreo 70.000), are si intrerupator si se prinde cu autoadeziv.
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
laurh |
![]()
|
hmmm ... nu am vazut-o
o sa caut |
-------------------- |
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE hmmm ... nu am vazut-o o sa caut vezi ca e pe cealalta parte a raftului cu odorizante and stuff, la becuri si alte jmecherii (vb de carrefour orhidea, nu stiu la celalalt) |
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
ciobanu petre |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 52 Joined: 8 November 02 From: Ploiesti ![]() |
Eu tot de la plafoniera masinii m-am legat si merge perfect.Firele,cu putina migala si indemanare se trag usor.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureat1,4
- -
|
|
laurh |
![]()
|
Pai daca trag de la plafoniera o sa mi se aprinda lumina in porabgaj cand deschd usa, nu cand deschid porbagajul.
La mine stiu sigur ca sunt circuite separate pt alarma usile pe de o parte si porbagaj si capota pe celalata parte. |
-------------------- |
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
De ce nu studiati cum e lumina in portbagaj la Cielo? Doar nu cred ca e greu de aflat.
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
rares |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 27 January 04 From: Tgv ![]() |
mai va legati de firele alea 2 ale plafonierei care o mentin aprinsa indiferent de usa.trageti 2 fire si + trecetil prin intrerupatorul alarmei de la porbagaj.Cand deschizi porbagaju se aprinde lumina.
|
-------------------- |
|
laurh |
![]()
|
QUOTE mai va legati de firele alea 2 ale plafonierei care o mentin aprinsa indiferent de usa.trageti 2 fire si + trecetil prin intrerupatorul alarmei de la porbagaj.Cand deschizi porbagaju se aprinde lumina. Pai firele alea 2 care o mentin mereu aprinsa indiferenta de usa sunt un + continuu si o masa. Dece sa ma chinui sa aduc un plus continuu si o masa tocmai de la plafoniera ? ![]() |
-------------------- |
|
florindu |
![]()
|
![]() Membru' doar, dar vechi! Group: Members Posts: 354 Joined: 28 May 02 From: ...acu' Timisoara ![]() |
Legat de montarea de accesorii suplimentare (electrice)!
Am primit un sfat 'autorizat' legat de a evita montarea oricarui consumator suplimentar pe SLZ... Cauza? In afara de pierderea garantiei - pierduta, deja, prin simpla montare a alarmei - se pare ca, pentru reducerea costurilor de fabricatie cu materialele folosite, cablajul este calculat doar pentru curentii minimi. Asa ca orice consum suplimentar poate duce la necazuri cu izolatia din plastic, topirea firelor, etc... cu consecinte din cele mai neplacute. Asa ca trebuie ceva calcule inclusiv la montarea unei nevinovate lumini in portbagaj, care, vorba fie, putea sa exite din fabricatie, cu un spor de pret de max. 100.000 lei. |
--------------------
Renault MeganeII
1,5dCi/80CP
2005
- Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004 Juniorul: Nintendo Wii Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin |
|
laurh |
![]()
|
Mda, asta e cam adevarat(cu garantia). De aia vreau sa o fac cat mai discret (montarea luminii in porbagaj) astfel incat dc cumva am ceva probleme pe urma sa pot sa o desfiintez in 5 min.Si se poate zic eu.
In plus, asta cu pierderea garantiei dc ai alarma ... incep sa cred ca nu sunt decat vorbe in vant de la dacia. Am fost de vreo 2-3 ori in service ( e drept, probleme minore) dar nu m-a intrebat nici dreacu unde am montat alarma (mai ales ca am uitat sa o dezactivez in service si se arma singura si le-a urlat alora acolo de le-a scos peri albi ![]() |
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Hm...si eu care vroiam sa-mi pun lumini de interior pe stilpii spate.....
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
1.
QUOTE Pai firele alea 2 care o mentin mereu aprinsa indiferenta de usa sunt un + continuu si o masa. Dece sa ma chinui sa aduc un plus continuu si o masa tocmai de la plafoniera ? ![]() ... pt ca este cel mai aproape "+" permanent de portbagaj? 2. Solenza are cablaj de Clio. Clio are lumina in portbagaj. Deductiv rezulta: se poate pune lumina portbagaj pe Solenza. Chestia cu consumatorii care pot duce la arderea de fire cred ca este o poveste, ca sa nu se apuce romanashii sa faca tot felul de anexe consumatoare de curent. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ciobanu petre |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 52 Joined: 8 November 02 From: Ploiesti ![]() |
De acord Klaus.Ce te deranjeaza daca iei un intrerupatur exact ca cel de plafonera si respecti montajul firelor.Daca nu vrei sa se aprinda cand deschizi usa f. bine, dai pe pozitia inchis" a intrerupatorului si nu il aprinzi decat cand ai nevoie.,
|
--------------------
Dacia
Logan Laureat1,4
- -
|
|
florindu |
![]()
|
![]() Membru' doar, dar vechi! Group: Members Posts: 354 Joined: 28 May 02 From: ...acu' Timisoara ![]() |
OK. Este cablajul de Clio...dar si Clio este o masina ieftina. Concluzia? Economie s-a facut si in cazul asta la toate elementele componente ale masinii, deci, inclusiv la sarme.
Iar daca are lumina in portbagaj, este un bec suficient de mic, incat curentul sa nu fie mare. Eu sugerez un calcul cat de mic pentru curentii suplimentari, si studierea unui stas pentru sectiunile conductorilor, incat sa rezulte (foarte simplu) ce consumator poate fi montat fara sa apara probleme. Daca aveti curiozitatea sa examinati firul de la pozitii (pe care se poate monta cel mai simplu o lampa de iluminare - cel putin eu asa am facut!) are o sectiune extrem de mica, cu tot cu izolatia de plastic. Daca se incalzeste cat de putin se face varza! Iar pierderea garantiei la montarea alarmei nu este o poveste... insa este vorba de garantia care acopera necazurile la instalatia electrica. Cata vreme sunt reclamate probleme ne-electrice, no problem. Insa daca este vorba de ceva electric... abia atunci fac gargara cei din Dacia. |
--------------------
Renault MeganeII
1,5dCi/80CP
2005
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004 Juniorul: Nintendo Wii Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.527 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
io zic sa nu va faceti probleme, ca la cat consuma o plafoniera (2W), va ajunge si un fir de par sa o alimentati fara nici o problema.
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
florindu |
![]()
|
Daca o plafoniera consuma 2W, asta inseamna, deja, 0.16 A, ceea ce nu e chiar putin, dar e rezonabil. Daca, insa, pui o lumina de pozitii e deja prea mult.
Totul e sa ai masura... si un pic de atentie. |
--------------------
Renault MeganeII
1,5dCi/80CP
2005
|
laurh |
![]()
|
QUOTE QUOTE hmmm ... nu am vazut-o o sa caut vezi ca e pe cealalta parte a raftului cu odorizante and stuff, la becuri si alte jmecherii (vb de carrefour orhidea, nu stiu la celalalt) Mai am cautat-o azi de m-am plictist. Ori am orbit eu, ori nu mai era. Poti sa imi mai dai detalii asupra localizarii ? E pe raftul ala cu becuri si cu sigurante ? Si care jos are compresor auto si setul ala de inchidere centralizata ? Si mai in dreapta sunt baterii ? Acolo e ? Pe la ce inaltime e ? Dar raportat la lampa aia care se baga in bricheta poti sa imi spui ? |
-------------------- |
|
sorinr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 17 February 04 From: Timisoara ![]() |
daca va stresati cu cablurile si puterea suportata, puneti-va leduri, ca alea nu ard cablurile numa daca le aprindeti cu bricheta....
|
--------------------
Dacia
Logan 1.6MPI
2007
- b 34 ktp
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
laurh, hai ca dau o fuga in seara asta pana in carrefour (ca stau la 200m de el :wink: ) si o sa ma uit siti spun exact unde, daca mai au.
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
laurh |
![]()
|
pai hai ca si eu stau la 200 de m
![]() si plec in 5 min in carrefour ![]() poate ne dam nas in nas lol |
-------------------- |
|
laurh |
![]()
|
Se pare ca prietena mea are ochi mai buni decat mine (desi e cam mioapa).
A vazut din prima ce cautam. ![]() |
-------------------- |
|
laurh |
![]()
|
Gata, mi-am pus bec in porbagaj.
![]() De-ati sti ce mandru sunt de realizarea mea. Sper numais a nu am vreodata probl la insta electrica sa trebuiasca sa il dau jos, ca prea frumos l-am pus. Si tot azi mi-am pus si cruce rosie pe parbriz sa vada lumea ca sunt (viitor) doctor. ![]() |
-------------------- |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Lasa gargara si spune-ne de unde ti-ai tras fire:twisted: ! Ai venit cu ele de la intrerupatorul din portbagaj sau le-ai adus de la plafoniera ? :roll:
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
felicitari laurh
![]() |
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 01:06 |