DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> iluminare portbagaj

laurh
post 25 Feb 2004, 20:53
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Ehe ... ala era vreo 300 de mii smile.gif
Marty, am luat + de la pozitii si - de la butonul alarmei.
Dar acum seara am descoperit o nenorocire ... dc inchid masina, alarma se compoarta ca si cum ar ramane o usa deschsa (adica ledul ramane aprins si dupa 30 de secunde scoate 3 beep-uri).
Daca inchid becul de la buton nu se mai intampla problema.
In alte situatii se comporta normal.
Nu pot decat sa trag concluzia ca atunci cand sunt inchise pozitiile, pe firul ala e - (masa) si asfel baga alrma la masa ca si cum ar fi o usa/porbagaj deschisa.
Asa este ? M-am gandit bine ?
Ce as putea sa fac in cazul asta ?
Ramane varianta deschiderii mereu de la buton dar e incomod sad.gif

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 25 Feb 2004, 22:30
Post #62

步步

Group: Moderatori

Laurh, Urmareste atent rationamentul:
pui + bec pe + pozitii. Cand intrerupi pozitiile ramane + bec pe un capat al becului de pozitie (restul e intrerupt) iar capat al becului este la masa. Deci intre bec portbagaj si masa ai doar un bec de pozitii ca rezistenta si nici o tensiune.
In aceasta situatie, intre contact buton alarma si masa vei regasi 2 becuri (becul de pozitie si cel de portbagaj), care au rezistenta mica si care se comporta ca si cum butonul ar face cotact la masa (printr-o mica rezistenta - cele 2 becuri), exact ca si cum ar fi butonul neapasat si ar face direct contact la masa.
Eu zica ca ar trebui sa te legi pe contactul de plafoniera daca aceasta se aprinde cand deschizi portbagajul (adica este legata la alarma)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
laurh
post 25 Feb 2004, 22:53
Post #63

Membru autentic

sad.gif
Mu prea inteleg.
+ bec pe + pozitii, ok
cand intrerup pozitiile ramane + pe un capat al becului de pozitie iar celalat capat al becului este la masa - pai asta nu mai inteleg, cum sa ramana + la un capat al becului ? pai cand sting pozitiile nu asta se intampla ? nu se taie plus-ul de pe becul de pozitii ? ca dc e cum zici tu, reiese ca becul de pozitii are si + si - chiar dc sunt stinse pozitiile
Varianta cu cablul de la plafoniera nu imi convine pt ca ma intind pra mult cu acbluri si nu vreau probleme cu garantia. Si in plus habar n-am pe unde se aduce cablul de acolo etc
Poate ar fi mai bine sa dicutam pe privat ca sa nu plictisim lumea, bineinteles dc vrei sa ma ajuti sa ma lamuresc .

--------------------
+
laurh
post 25 Feb 2004, 23:22
Post #64

Membru autentic

Mda, am mai studiat problema, mi-am facut desene ... si cred ca am priceput.
Prin ce am facut eu, leg alarma la masa prin intermediul a doua becuri inseriate. Si desi nu mai stiu prea multa fizica ... sa inteleg ca asta e ca si um as lega-o direct la masa.
Adica ... nu merge. sad.gif

--------------------
+
GoGu
post 25 Feb 2004, 23:34
Post #65

Prea de la tara

From: Iasi

in imaginea 1 ai situatia ta actuala si cu rosu ti-am aratat cum se intoarce masa prim becuri. Solutia (cred ca merge...oricum, n-are ce sa strice) e dioda figurata cu rosu (1N4001). Pinii ii ai pe figura.
In al doilea desen ai solutia din manualul unei alarme enforcer... partea nasoala e ca trebuie sa mai montezi un intrerupator.

PS..scuza naivitatea desenelor..le-am facut in graba.

Attached thumbnail(s)
bec2.GIF ( Size: 3.46k ) Number of downloads: 304
bec1.GIF ( Size: 5.16k ) Number of downloads: 315

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
laurh
post 25 Feb 2004, 23:54
Post #66

Membru autentic

Aprops de cazul 1, m-am lamurit, mai putin faza cu dioda dar oricum nu te chinui sa imi explici ca deja devine complicat si nu vreau sa fac prostii. O sa folosesc intrerupatorul propriu al becului de la porbagaj (da, are si asa ceva), adica o sa il deschid manual cand am nevoie si gata. E cea mai simpla solutie si fara nici un risc zic eu. (un fir la masa pur si simplu, unul la + prin pozitii si prin intrerupatorul propriu).
In cazul 2, asa de amorul artei (n-am chef sa mai gauresc masina si in partea cealalta sa ii mai pun un boton), nu mai vad sensul diodei dc tot sunt doua comutatoare.

--------------------
+
klaus
post 26 Feb 2004, 10:07
Post #67

步步

Dioda este mai mult decat binevenita in circuitul ala (nu cel de la alarma) si se pune si usor (se intercaleaza pe firul ce vine de la pozitii), cu catodul spre bec portbagaj (adica cu dunga alba de pe dioda spre bec portbagaj).
Merg diodele 1n4001 la 1n4007

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
laurh
post 26 Feb 2004, 12:11
Post #68

Membru autentic

O sa incerc varianta cu dioda, o sa spun rezultatele
Numai sa am timp sa ajung pana la universitate

--------------------
+
Al Cap0nE
post 26 Feb 2004, 12:52
Post #69

Lex talionis

O sa folosesc intrerupatorul propriu al becului de la porbagaj (da, are si asa ceva), adica o sa il deschid manual cand am nevoie si gata.

Leaga o sforicica de intrerupator si de capacu porbagajului. Cand deschizi potb. hopa ! lumina ! laugh.gif laugh.gif

--------------------
Dacia 1310 84 - KPN
+
laurh
post 26 Feb 2004, 15:28
Post #70

Membru autentic

lol

--------------------
+
rares
post 26 Feb 2004, 19:18
Post #71

Membru incepator

From: Tgv

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
+
laurh
post 27 Feb 2004, 20:09
Post #72

Membru autentic

E functionala chestia cu dioda. Chiar merge fara probleme si mi se pare cea mai simpla/ieftina chestie care se poate face. In plus, are marele avantaj ca poate fi demontata "instalatia" in max 5 minute fara a lasa nici o urma (asta in cazuri cu probleme de garantie la partea electrica sau alarma).

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 01:08
Forum Renault