Accident nasol, Cine-i vinovatul?
![]() ![]() ![]() |
Accident nasol, Cine-i vinovatul?
b64chr |
![]()
|
||
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|||
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Bai ma enervati. Desi legal ungurul e vinovat, moral s-ar putea sa nu aiba nici o vina. Sa zicem ca mergeti regulamentar, cu 90 la ora, pe DN cu 2 benzi pe sens, pe banda 2, in spatele unei dube, pastrand distanta regulamentara. Deodata duba respectiva trece brusc pe contrasens, fara sa fi franat sau semnalizat inainte. Pe banda 2, brusc va va apare in fata un obstacol, o masina care sta de pilda. Puteti sa treceti si voi pe contrasens (eu nu recomand), pe banda 1 daca nu-s masini sau sa franati, insa in mod cert nu mai aveti timp s-o faceti in timp util si intrati in obstacolul respectiv. Parerea mea e ca in cazul asta moral e de vina duba respectiva, care n-a franat din timp, ci v-a pus brusc in fata faptului implinit, deorece nici o masina nu franeaza de la 90 km/h in 2 secunde. Si nici nu aveati cum sa vedeti mai din timp ca trebuie sa franati, sa zicem ca duba respectiva a evitat obstacolul in ultima secunda.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(radian @ 8 Sep 2005, 07:05) Elevata exprimare... Rog moderatorii sa nu tolereze astfel de expresii jignitoare. Accidentul rutier nu are nici o legatura cu cetatenia soferului. Ba are o legatura mare, pentru ca cetateanul maghiar/ungur/bozgor/oagar este vinovat de producerea accidentului! Nu lua expresia ca fiind jignitoare pentru ca n-avem nimic cu cetatenii tarii respective sau cu etnicii aceleiasi natii de la noi din tara! Sunt multi pe forum apartinind aceleiasi etnii si sunt chiar bine vazuti! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Marty @ 8 Sep 2005, 09:07) Nu lua expresia ca fiind jignitoare pentru ca n-avem nimic cu cetatenii tarii respective sau cu etnicii aceleiasi natii de la noi din tara! Sunt multi pe forum apartinind aceleiasi etnii si sunt chiar bine vazuti! Expresia "bozgor" este cat se poate de jignitoare. Desi postul meu anterior a fost sters, imi manifest inca odata indignarea pentru folosirea unor astfel de expresii. This post has been edited by radian: 8 Sep 2005, 10:12 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
manifestati-o dar te rog spune-mi si mie de ce este jignitoare ca nici in DEX nu am gasit ! Serios .
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(radian @ 8 Sep 2005, 10:11) Expresia "bozgor" este cat se poate de jignitoare. Desi postul meu anterior a fost sters, imi manifest inca odata indignarea pentru folosirea unor astfel de expresii. Bine, imi cer eu scuze in numele celor care au folosit, folosesc si vor folosi respectiva expresie! Sper sa mi le accepti. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ashu @ 8 Sep 2005, 08:45) Bai ma enervati. Desi legal ungurul e vinovat, moral s-ar putea sa nu aiba nici o vina. Sa zicem ca mergeti regulamentar, cu 90 la ora, pe DN cu 2 benzi pe sens, pe banda 2, in spatele unei dube, pastrand distanta regulamentara. Deodata duba respectiva trece brusc pe contrasens, fara sa fi franat sau semnalizat inainte. Pe banda 2, brusc va va apare in fata un obstacol, o masina care sta de pilda. Puteti sa treceti si voi pe contrasens (eu nu recomand), pe banda 1 daca nu-s masini sau sa franati, insa in mod cert nu mai aveti timp s-o faceti in timp util si intrati in obstacolul respectiv. Parerea mea e ca in cazul asta moral e de vina duba respectiva, care n-a franat din timp, ci v-a pus brusc in fata faptului implinit, deorece nici o masina nu franeaza de la 90 km/h in 2 secunde. Si nici nu aveati cum sa vedeti mai din timp ca trebuie sa franati, sa zicem ca duba respectiva a evitat obstacolul in ultima secunda. Ashule aici nu ai dreptate. Pentru ca: 1. Daca omul respectiv nu ar ocoli impactul respectiv clar si el si tu ar fi implicati in accident. Pe sosea lucrurile se pot schimba de la secunda la secunda si un reflex din asta iti poate salva viata. Asa ca atunci cand apare o problema nu te mai gandesti la cel care e in spatele tau ci te gandesti cum sa iti salvezi pielea (contrasens, banda 1, camp, etc) 2. Prin ocolirea obstacolului respectiva masina iti mai da 2-3 m de franare (lungimea masinii lui), asa cum s-a intamplat si in cazul accidentului de fata. Cel care nu a patit nimic i-a mai dat ungurului ceva spatiu de franare. Daca nu ocolea masinile oprite ungurul intra cu viteza mai mare in coloana de masini si era si o posibilitate de a exista mai multe victime! Asa ca totul e cat se poate de moral! Tineti distanta necesara de cel din fata si nu veti ajunge in situatii din asta chiar daca conduceti si cu 140-150 la ora! Ontopic: ungurul vinovat 100%. Politaiul cred ca s-a emotionat de amploarea accidentului si nu a mai judecat bine. Cea mai potrivita ar fi o discutie cu seful lui de post pentru contestarea procesului verbal! |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
MAS |
![]()
|
![]() Le Bubulateur Group: Members Posts: 205 Joined: 23 August 03 From: Bucuresti ![]() |
Ungurul este vinovat 900%!!! Nu a pastrat distanta regulamentara, nu a condus de asa maniera incat sa evite oricare pericol!
Este treaba lui ca mergea lipit de bara aluia din fata lui, sau ca se uita dupa pasari Flamingo! Tu nu ai de ce sa-ti faci griji... Nu aveati voi nici o vina ca vi s-a fasait cauciucul in depasire... Voi nu aveati decat 2 alternative in sit asta: 1. sa accelerati ca sa terminati depasirea, dar asta s-ar fi tradus intr-un tangaj foarte mare, si atunci s-ar fi putut intampla un accident cu MUUULT mai mare 2. Sa incetiniti (asa cum ati si procedat) pentru a stabiliza masina intr-un fel, astfel evitand pericolul acrosarii masinii pe care o depaseati. Voi ati ales varianta 2 smart choice, pentru ca, altfel, voi ati fi fost cei rasturnati si loviti din toate partile, pentru ca masina voastra s-ar fi pus de-a latul soselei... Asa, daca restul isi baga picioarele in el de condus si merg fiecare cum il taie capul, merita sa pateasca asta, ca sa se-nvete minte! ![]() Cand oare se va putea conduce si la noi fara fite ieftine de Vitan si figuri de genul "las ca stie mandea sa merga... stau lipit de bara aluia din fata mea si, eventual, daca merge prea incet, il si imping un pic (asa facea tatal unei foste prietene ![]() ![]() |
--------------------
scandura
cu rulmenti
noua, din 2000
- B-02/36-MAS B222BIP Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
|
|
Lauri |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 24 August 05 ![]() |
Nu vad nici un motiv sa-ti faci tu griji... n-ai cum sa fii gasit vinovat.
Atunci cand in afara de nerespectarea distantei te mai uiti si dupa fluturi si circuli si cu viteza... n-ai cum sa mori acasa in patul tau.. ![]() "Ungurul" (cel cu masina inmatriculata in Ungaria) este singurul vinovat. Off-topic: Din cate stiu, expresia bozgor este o jignire in maghiara... |
--------------------
dacia
nova
- b-01-yyy Mi s-a stricat computeru' de bord ... stie cineva cum se rezolva problema asta la Nova?
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Etnicul respectiv e la culcare asa ca apelam la alt etnic
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Marty @ 8 Sep 2005, 15:06) Pai in cazul asta, rog un onorat etnic maghiar care activeaza pe forum sa ne traduca si noua ce inseamna, macar sa nu mai folosim expresia respectiva. Hihihi, nu-s nici ungur, nici bozgor, dar ceva maghiara mai stiu.... bozgor...traducere libera=om fara tara....recte: tigan ungur! te-ai prins?! ![]() This post has been edited by anpop: 8 Sep 2005, 16:47 |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
raduboy |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 161 Joined: 22 July 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu stiu ce parere aveti voi despre soferii unguri,dar dupa mine majoritatea sunt foarte de treaba.Si in Romania si in Ungaria,nu am vazut un sofer ungur sa faca smecherii la volan.Mai ales in Ungaria,de cate ori am fost,indiferent de ce numar aveam,de CJ sau de Ungaria,soferii se comporta civilizat cu tine.
|
--------------------
Fiat Stilo
-
1.8 16V Dynamic
- CJ07APZ,
|
|
lecar |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 10 June 05 From: Leeds, UK ![]() |
Sonykel: Cea de-a treia masina, care a depasit pe contrasens, de care era? Masina mica, papuc, dubita? Adica din spate, se vedea drumul din fata lui?
Si inca o intrebare: pe banda intai ce s-a intamplat in tot timpul asta? Erau masini? Si daca da, cum de ele nu au fost implicate in nici un fel? A fost pur si simplu nororcul lor ca nu a derapat nimeni inspre ei? Daca nu erau masini, atunci e mai complicat (din punctul tau de vedere). Oricum din informatiile care le dai tu (sper ca sunt corecte si complete) e clar ca soferul Toyotei e cel vinovat. Circumstante atenuante se pot gasi si pentru el. |
--------------------
Fiat
Coupe
16v Turbo 195CP
- -
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MAS @ 8 Sep 2005, 13:14) Ungurul este vinovat 900%!!! Nu a pastrat distanta regulamentara, nu a condus de asa maniera incat sa evite oricare pericol! Este treaba lui ca mergea lipit de bara aluia din fata lui, sau ca se uita dupa pasari Flamingo! Tu nu ai de ce sa-ti faci griji... Nu aveati voi nici o vina ca vi s-a fasait cauciucul in depasire... Voi nu aveati decat 2 alternative in sit asta: 1. sa accelerati ca sa terminati depasirea, dar asta s-ar fi tradus intr-un tangaj foarte mare, si atunci s-ar fi putut intampla un accident cu MUUULT mai mare 2. Sa incetiniti (asa cum ati si procedat) pentru a stabiliza masina intr-un fel, astfel evitand pericolul acrosarii masinii pe care o depaseati. Voi ati ales varianta 2 smart choice, pentru ca, altfel, voi ati fi fost cei rasturnati si loviti din toate partile, pentru ca masina voastra s-ar fi pus de-a latul soselei... Asa, daca restul isi baga picioarele in el de condus si merg fiecare cum il taie capul, merita sa pateasca asta, ca sa se-nvete minte! ![]() Cand oare se va putea conduce si la noi fara fite ieftine de Vitan si figuri de genul "las ca stie mandea sa merga... stau lipit de bara aluia din fata mea si, eventual, daca merge prea incet, il si imping un pic (asa facea tatal unei foste prietene ![]() ![]() Ba nene, daca tatal prieteni tale facea asa, asta nu inseamna ca toti fac asa. Eu va zic ca se intampla situatii cand desi circuli corect nu mai ai ce face, si platesti tu pentru neatentia celui din fata. Daca la 90 la ora stai in spatele unei masini care nu iti permite sa vezi dincolo de ea, la o faza ca asta poti s-o sugi oricat de atent ai fi. Daca ala nu e atent si se uita in balarii si observa ambuteiajul in ultima secunda, tragand brusc si fara atentionare de volan cu un metru in fata kurului masinii care sta, chiar daca exista 15 metri intre voi (desi in mod uzual se lasa mai putin) tot intri in ala care sta. Pana te dumiresti, pana calci frana, sigur nu opresti la timp. Asa ca nu mai injurati omul aiurea daca nu cunoasteti toate datele problemei. Poate nu el a fost cel care era cu privirea in porumb. Am spus, legal el e vinovat, dar moral poate nu. PS. D-asta am boala io pe aia de isi pun folie neagra pe luneta, si nu suport sa merg la drum lung in spatele lor sau al papucarilor. Nu ma simt in siguranta daca nu vad ce se intampla cel putin 2-3 masini in fatza. LE: Faptul ca ala a luat-o pe contrasens in loc sa franeze arata ca nu ar fi avut timp sa franeze, deci as zice ca am dreptate in banuiala mea, ala de fapt nu a fost atent si n-a franat din timp, ungurul doar a mers in spatele lui si a fost luat prin surprindere. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
da deci ce am scris aici e purul adevar daca era sa mint ii minteam pe gabori nu pe voi!pe banda 1 erau tir-uri!cea de a 3a masina cea care a depasit pe contrasens era passat sau bora!sunt si poze cu dubita e una rasturnata!dar n-am poze de aproape!nici eu nu inteleg dece politisti ma ameninta cu despagubiri si vina 50 50!mam dus azi sa fac constatare la omniasig(corespondetul cartii verzi in ct)si imi inlocuiesc tot pana si rezervorul de benzina ce e putin indoit cica!eu n-am vazut nimic!problema e ca cie de la omniasig mi-au zis ca-mi repar masina din banii mei si primesc despagubiri la sfarsitul procesului iar politia mi-a zis ca nu pot sa-mi repar masina!
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
WUB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 3 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu esti vinovat. Nu te lasa. Daca cel din spatele tau a franat fara sa isi rupa rotile ( deci avea o viteza aproximativa cu a ta), cel ce a depasit pe contrasens avea o viteza MULT mai mare, ungurul a fost pur si simplu neatent.
Multa bafta ! Ia si citeste legea din scoarta in scoarta...o sa ai nevoie.. |
--------------------
ARR
NXT
2002
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
Puiu Tabara |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 28 November 04 From: Oradea, Timisoara ![]() |
Stati putin frati mei. In primul rand unguri is soferi foarte prosti.
2. Urmatorul scenariu: esti pe autostrada in UE si din anumite motive, franezi, sau ti se rupe masina, stiti cine-i de vine pentru dezastru care ar urma?? Cred ca cel care a provocat accidentul. 3. Conducerea preventiva, cred c-au fost o gramada de topicuri despre care s-au discutat pe tema asta si parca aveati o alta parere. 4. Faptul c-ai facut pana, banuiesc ca-i din cauza uzurii anvelopei, deci... s-ar putea ca politaiul sa aibe dreptate, poate in contextul noului regulament (pe care nu-l cunosc) da s-ar putea... |
--------------------
dacia
logan ambition
- bh-04-yek
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
QUOTE(SfNeo @ 8 Sep 2005, 19:52) Mai bine ocolesc si o iau pe centura pe unde apuc numai sa nu prind carduri de masini si semafoare...am vazut la voi in bucuresti e teroare....pe la 2 , 3 De ce ti-e frica nu scapi, pe la 2, 3 pe centura Bucurestiului. ![]() QUOTE(SfNeo @ 8 Sep 2005, 19:33) |
--------------------
x
x
- x
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Bai nu mai vorbiti aiurea ca nu e usor sa pastrezi distanta in trafic. Daca incerci sa o pastrezi altul din spate te pandeste si te depaseste. Daca persevezi esti luat de prost. Daca mergi la distanta mare fata de cel din fata, ala din fata are tendinta imbecila sa mearga si mai incet pt ca se crede pe strada lu tasu'. Asta la orice viteza. Voi nu ati mers in masini care stateau la 2-3 metri de cel din fata pt ca nu aveau soferii vizibilitate mai buna la 10 metri distanta in spatele celui din fata. Depasirile din scurt practicate din lipsa de autostrazi-aglometaratie se fac cumva incepand de la 40 de m distanta? Eu fac zilnic naveta in Bucuresti pe DN 2A si de 2 luni drumul asta e inundat de masini, se sta la cozi infernale, de cand au scos autobuzele s-a umplut de minibus-uri care abea se misca si merg pe 2 benzi, opresc des si unde nu te astepti se face coada in spatele lor. Cand poti sa depasesti o faci din scurt....rezultatul incepi sa risti ZILNIC.....am oprit deseori de la 80km/h la 0km/h ca sa las pe nefericitul din fatza sa termine depasirea tirului sau nenorocitului de minibus in siguranta.....
Nu va mai comportati ca niste oameni in necunostinta de cauza.....sau daca nu mai faceti si voi DN 1 in weekend sa vedeti ce se intampla si cum se circula....mai nou....e chestie de luni..... E plin de gropi pe DN-uri acum .....astea sunt stiri pt voi?! Parerea mea e ca UNGURUL e nevinovat...MORAL! This post has been edited by george_slz: 8 Sep 2005, 22:13 |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Marty @ 8 Sep 2005, 10:30) Bine, imi cer eu scuze in numele celor care au folosit, folosesc si vor folosi respectiva expresie! Sper sa mi le accepti. Aprecies gestul tau, dar nu cred ca este vorba de ceva chiar atat de grav sa necesite scuze, mai ales ca din context nu rezulta intentia de a jigni. Am vrut doar sa trag un semnal de alarma. Apelativul "bozgor" nu se poate traduce. On topic: Daca in procesul verbal nu scrie ca tatal tau ar avea vreo vina, daca nu a primit nici o amenda, daca nu a fost trimis cu masina sa faca expertiza tehnica, daca nu i-a fost suspendat permisul, si in plus daca a primit si cartea verde a celui care a provocat accidentul si mai ales daca zici ca celui cu nr. de Ungaria i-a facut si dosar penal, nu cred ca ai prea multe motive de ingrijorare. CIne stie in ce context, furat de imprejurari o fi zis politistul de chestia ai cu 50 - 50%, dar daca nu apare in nici un document, nu-ti mai fa griji inutile. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
simon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 735 Joined: 30 October 04 ![]() |
sonykel, nu-ti fa griji, tu in acest carambol esti victima nu autor, n-ai lovit pe nimeni si nu ai circulat neregulamentar. Pe sosea esti liber sa incetinesti, sa te repliezi pe banda 1. Daca ungurul acela mergea ca hunul
![]() Sint in total dezacord cu cei care ii gasesc ungurului circumstante atenuante sau il exonereaza moral. Vrei sa mergi tare, trebuie sa ai singe in tine sa o faci, sa fii preventiv si sa te gindesti la consecinte. In mod evident nu situatia creata pe sosea l-a impiedicat sa opreasca ci viteza prea mare si atentia pierduta prin balarii. Nu te lasa intimidat de politai, ![]() ![]() Dupa mine odata ce ti-au dat adeverinta sa-ti repari masina ei nu te considera vinovat. Si daca, te duci cu ei de git in justitie pina la CEDO unde statul va plati de se va rupe si apoi ii va controla pe la fudulii pe domnii politai care nu stiu meserie si legea. Succes, iti tin pumnii!! This post has been edited by simon: 8 Sep 2005, 23:37 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Daca mergi in spatele unei dube in incercarea de a depasi si la un moment dat se da duba la o parte fara avertizare si deodata ai un obstacol in fata pe sensul tau de mers, pe contrasens vine tirul din fata caruia sa zicem tocmai a scapat duba...ce faci?! Oare nu ti-e clar ca imaginea pe care a avut-o ungurul pana in momentul anterior accidentului era cat se poate de banala... Mersul preventiv in conditiile actuale parca e din alt film.....asta e consecinta aglomeratiei si a intretinerii defectuoase a drumurilor....asta realitatea dura. Nu mai priviti lucrurile din coconul vostru imaginar in care va simtiti in siguranta si cei mai buni soferi....poate aveti mai multa bafta. Chiar mereu sunteti atenti, cand intrati intr-o curba cu vizibilitate 0?, sa va spun cazul meu. La mine in fata blocului e un squar care imparte sensurile....o chestie inutila dar in fine nu asta e important, si de obicei unul dintre sensuri e evitat pe motiv ca la mijlocul segmentului respectiv de drum e un cap de canal ingropat o adevarata capcana. Ei bine merg linistit pe sensul meu de mers cu 20km/h si fix la 5 metri batuti pe muchie in fata ma trezesc cu unul in fata care nu are curaj sa mearga pe sensul lui de mers.....brusc frana si eu si el......iar am avut noroc...poate daca vedeam o gagica misto sau daca o vedea el...inauguram zona cu o tamponare de mai mare frumusetea......asta e bafta. Prudent eram...aveam viteza minima.....si el avea ceva viteza ca sa treaca cat mai repede din zona aia de pericol.....dar am avut bafta. Capishi.
This post has been edited by george_slz: 9 Sep 2005, 00:04 |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
deci dovada de reparatie miau dat dar n-am voie so repar pana nu se finalizeaza procesul!nimeni nu a luat amenda...inca tutor li s-au supendat permisele si li-sa luat alcolemia iar toti au fost trimis sa faca insepectia tehnica dra se pare ca doar eu am facuto ptr ca celelate masini au fost luate pe trailer nu mai puteau rula!
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
simon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 735 Joined: 30 October 04 ![]() |
QUOTE(sonykel @ 9 Sep 2005, 00:08) Pai, daca ai dovada de reparatie, deci indeplinesti conditiile legale pentru reparatie, cine iti interzice sa o repari? ![]() ![]() ![]() In legatura cu ce a vazut ungurul inainte de impact, inteleg ca avea in fata un Passat sau o Bora, deci putea vedea ca este o inghesuiala si putea reduce viteza. Cei dinainte cum au rezolvat? Bine, nu? El de ce nu a putut? Pentru ca nu conducea corect in acel moment, a facut o greseala, il compatimim dar nu il absolvim. Nu sintem intr-un cocon ci sintem soferi pe sosea si trebuie sa avem grija sa nu lovim, si daca am facut-o sintem vinovati. Nu ne poate absolvi de vina nici legea si nici constiinta noastra. Vom trai cu aceasta vina si vom relua in mintea noastra de nenumarate ori filmul accidentului intrebindu-ne daca puteam evita. |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
lar |
![]()
|
![]() Agent Smith Group: Members Posts: 456 Joined: 27 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Soferul Toyotei este singurul vinovat. A venit din spate, a pierdut controlul volanului si a provocat accidentul. Nu va este clar ca daca soferul ungur nu pierdea controlul volanului nu se producea nici un accident ? Ce sa mai incolo si-ncoace, ca e moral ca nu e, asta mai putin conteaza, legea e lege si nu prea are legatura cu aspectul moral al spetei. Oricum tatal tau nu e vinovat, cred ca trebuie sa faci contestatie la procesul-verbal, dar vezi ca termenul e de vreo 15 zile parca.
|
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
- B xx xxx Curiozitatea omoara pisica !
|
|
george_slz |
![]()
|
Stiam si noi ca intradevar ala e vinovatul....insa am mers mai departe...si am cautat si unul moral. Gandeste-te cand dai in groapa distrigazului si rupi masina in doua.....pt ca nu ai zarit cracile care semnalizau hauu.....ei bine politia ar spune ca tu esti vinovatul ca nu ai adaptat viteza la cond de drum, nu ai vazut semnalizarea din timp...s.a.m.d.
Daca sunt mai multi vinovati se va vedea la finalul anchetei. This post has been edited by george_slz: 9 Sep 2005, 02:07 |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 20:00 |