Controale RAR in Bucuresti, pe strada
![]() ![]() ![]() |
Controale RAR in Bucuresti, pe strada
Diac |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|||
burguif |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 6 September 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(driverx @ 13 Sep 2005, 14:05) Sau faceti ca si burguif, el tot cu masina naspa a ramas (probabil), acuma face tac, tac, tac (vezi ca ai scris IRC, o sa zici ca esti abuzat de iei un suspend cateva zile), si cand il verifica R.A.R. mobil si il pica .... IAR...o sa zica ca organili au ceva cu el..... Poate ar trebui sa vezi mai departe de cascheta.... si sa te gandesti si la legatura service-ului de langa RAR cu angajatii de acolo... De unde si increderea oarba in bonul alal. |
--------------------
dacia
logan prestige
2007, 1,5 dci (i rosu)
- B-**-***
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(burguif @ 13 Sep 2005, 16:12) Poate ar trebui sa vezi mai departe de cascheta.... si sa te gandesti si la legatura service-ului de langa RAR cu angajatii de acolo... De unde si increderea oarba in bonul alal. Sunt contient de asta, dar cel putin pentru cazul tau....nu ma intereseaza. Sau...macar, daca as stii ce stii tu, eu in locul tau nu as mai face țac, țac, țac |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
lucianwwl |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 16 March 05 ![]() |
Multumesc pentru informatie Marty, oricum nu cred ca asta am facut eu in postul cu pricina.
Off - topic "Orice prost poate sti. Scopul este sa intelegi." Albert Einstein. Legat de controalele acestea de rutina fie ele efectuate de RAR, Politie etc., eu auzisem ca o sa dispara!? Cum ca daca nu incalci nici o regula nu te-ar mai opri! This post has been edited by lucianwwl: 13 Sep 2005, 17:29 |
--------------------
Dacia Berlina
Berlina
- ag 06 wwl
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Dar dar cu exceptia filtrelor.
Pesemne ca aceste actiuni sint considerate "filtre". |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
QUOTE(vv @ 12 Sep 2005, 14:07) Ce are una cu alta? In Germania (din cite stiu eu) nu e (inca) obligatorie vesta reflectorizanta. QUOTE(ashu @ 13 Sep 2005, 10:27) Mda, daca ar exista un numar special pentru asta, as inrosi telefonul, crede-ma. Nu cred ca uraste carutele cineva de pe forumul asta mai mult ca mine. Insa o fi o caruta de 1000 de ori mai periculoasa decat masina ta, dar decat altele vazute de mine pe DN nu. Ba da, exista cineva care uraste carutele si carutasii mai mult decit tine. OFF topic poate: anul trecut mergeam in romania, directia timisoara-lugoj, ora 3-4 noaptea, rupt de oboseala (mersesem din stuttgart si pina acolo doar cu pauze de alimentare), mergeam pe mijlocul drumului cam cu 120-130 (mi-era frica sa merg mai repede) si dintr-o data vad pe contrasens unul cu o caruta RUPTA (era totusi pe partea lui), el mai era calare pe "capra" si mai avea doar rotile din fata, si cam la 100 de metri mai departe erau lasate la fel pe partea lui rotile din spate. Nici o lumina, nici macar "ochi de pisica", ABSOLUT NIMIC. Probabil i s-a rupt efectiv caruta in drum, si rotile alea le-a lasat pe loc, el mergind mai departe, nu a putut nici macar sa impinga in sant restul ala. Am avut soc, mi-a fost frica sa ma gindesc ce s-ar fi intimplat daca as fi venit din sensul celalalt si as fi dat in rotile alea. Am fost mai multe minute sub soc, recunosc ca nu m-am oprit sa imping eu rotile alea la o parte din sosea, sper sa nu fi dat cineva in ele. ![]() |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
@ smudo - vestele reflectorizante
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
In Germania nu sint obligatorii. In Austria, Spania, Portugalia, Ungaria si Italia. Am cautat pe net si nu am gasit undeva unde sa scrie ca ar fi obligatorii si in Germania, dar poate totusi nu am cautat eu bine. Daca gasesti vreun site (nu romanesc) pe care sa scrie ca e obligatorie vesta reflectorizanta in Germania iti sint recunoscator.
|
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(lautrec @ 13 Jul 2005, 13:36) lista completa e chiar asta: Ungaria, Austria, Italia, Portugalia si Spania acestea sunt tarile in care e obligatoriu sa o ai tot timpul in masina. Belgia a fost doar un exemplu prin care am vrut sa spun ca e obligatorie in toate tarile UE pe autostrada. Caut sa vad de un link [later] n-am gasit nimic. La Comisia Europeana pt Transporturi nu ciripesc nimic This post has been edited by Codrin: 14 Sep 2005, 09:39 |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
axel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 603 Joined: 20 November 04 ![]() |
se poate refuza un asemenea control?si daca da cat e amenda?
|
--------------------
renault clio
1.4
2007
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Nu spune nimeni ca nu sint benefice controalele RAR, filtre de politie, etc.
E corect ca multe masini reparate in spatele blocului sau la service in cei doi ani de ITP se deregleaza sau mai rau. Dar, exceptind cota de "spatele blocului" care e nesigura, Service-urile trebuiesc din cite stiu autorizate. Piesele sau firmele de producere a lor is autorizate RAR. Benzinariile, nu stiu, dar afiseaza o calitate a consumabilelor. Cei care repara in service, cu piese tiplate RAR, alimenteaza benzina prescrisa de producatorul masinii, uleiuri la fel, la un control RAR is AMENDATI pentru ca RAR acorda agreere firmelor de doi lei, pentru ca nimeni nu verifica activitatea service, calitatea reala a benzinelor si uleiurilo, etc. Cum spunea cineva mai inainte, e corect sa stiu ca masina mea nu e sigura.Dar daca vina nu e a mea ca mi s-a prestat calitate 0 la pret 100%, de ce is amendat? Dar ei pun carul inaintea boilor; amendam soferul, ca asa spune legea si avem dreptul dar nu controleaza activitatile prestatorilor de servicii indoielnici, desi ASA SPUNE LEGEA. Pe cind or sa ne amendeze pentru ca am cumparat salam cu Salmonela si ne-am infectat? |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Amatorul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 12 June 05 From: Petrila/hd ![]() |
Astia de la R.A.R. daca vor spaga iti gasesc ei ceva chiar daca masina e noua .Nu am nimic impotriva sa ii opreasca pe cei care au masini "PERICOL PUBLIC"dar sa se ia si de cei care au firme de transport ,ca daca margi dupa un autobus sau un camion mori gazat.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Indiferent de justificarea lor, controalele RAR sunt benefice pentru siguranta rutiera. Dar, mult mai benefice, ar fi controale de verificare a cunostintelor de legislatie rutiera. Un fel de test ca la examen, il pici - stai 3 luni pe tusa. Sunt convins ca in majoritatea accidentelor soferii sunt de vina, nu masinile.
This post has been edited by ghc: 15 Sep 2005, 10:52 |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(ghc @ 15 Sep 2005, 10:50) Ai dreptate, dar as zice ca in 90% din cazurile expuse de tine de vina este "agresivitatea" soferului. Adica as spune ca acel psihologic ar trebui tinut in prezenta unui psiholog+psihiatru ADEVARATI; nu NUMAI cu banale liniute, coloraturi, etc; Am luat ieri un stingator, celalalt era in afara garantiei; se gasesc doua tipuri la noi: cele de 265.000 (aka cele de unica folosinta) si cele de 410.000 la care garantia este de 18 luni iar pulberea este activa 5 ANI. Dupa eventuala folosire se pot reincarca sau la 5 ani trebuie reincarcat. Am luat din asta reincarcabil, mi s-a parut mai convenabil pe termen lung. Acuma pun o intrebare: Daca o trusa medicala este expirata, se poate "reimprospata" incarcatura din ea la o parte din pret, adica numai tifon, vata, leucoplast, etc. Dar daca le cumperi pe bucata din farmacie? Presic is mai ieftine decit 195.000. Si au si alea termenul de valabilitate. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
La Sellgros am vazut trusa medicala agreata RAR si langa ele erau si pachetele de prelungire a valabilitatii. Nu stiu exact ce contin, dar se mentiona pe ambalaj ca sunt special pentru trusele expirate.
|
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
BLK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 8 December 04 From: Bucuresti ![]() |
se poate lua de la farmacie dar nu cred ca accepta garcea... mai bine in cora, carrefour si restu cauti pachetul de prelungire a garantie, tre sa fie exact langa trusele medicale. e la vreo 150-200.000 parca.
|
--------------------
Dacia
1310
- B-52-VYK Dacia Alpine 54CP - OARE?
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Totusi, de ce n-ar accepta? ca doar acea prelungire degarantie e data de DATA FABRICATIEI si a EXPIRARII. Asta [si] pentru ca precis is mai ieftine la farmacie decit acel pachet "consacrat" care - banuiesc - e mai scump doar datorita "consacrarii". |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Scrie undeva in decret ca trebuie sa fie trusa medicala in termenul de valabilitate? Ca eu n-am vazut si e expirata din '99 a mea. Preventiv am dezlipit termenul de valabilitate.
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
BLK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 281 Joined: 8 December 04 From: Bucuresti ![]() |
oricum au si chestiile din cutie termen pe ele, din cate imi aduc aminte.
si treaba cu scrisu in decret, e ca si cum ai spune ca nu zice nicaieri in decret ca trebuie sa conduci cu ochii la sosea... nu scrie dar e de la sine inteles ca daca scrie ca trebuie sa ai trusa medicala, nu scrie doar ca sa fie o cutie in plus in portbagaj. |
--------------------
Dacia
1310
- B-52-VYK Dacia Alpine 54CP - OARE?
|
|
bunoara |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 25 July 05 ![]() |
Trusa stiu ca e obligatorie prin lege, dar de extinctor nu stiu. Deci e sau nu obligatoriu? Nu am decat de 3 luni masina. Trusa am de cand masina din 99 da ma gandesc sa ii iau rezerva ca e vo 100mii in carfur. Sau astia se leaga si de plastic??
|
--------------------
DACIA
BREAK CN
- B43YCW
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Scrie in lege: trusa, triunghi, stingator. Nu se leaga de carcasa, is valabile si acele "prelungiri". |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Mi se pare mie sau s-au potolit ? I-a mai vazut cineva in ultimele3-4 zile ?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
O fi de la ploile astea
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
ghc |
![]()
|
Vazut azi dimineata in Cluj, aceeasi locatie (postul de politie din Luna). De data asta era doar o Dacie break albastra plus masina politiei.
|
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
dacicuss |
![]()
|
![]() Mare Vrajitor KKK Group: Members Posts: 299 Joined: 3 August 04 From: Poplaca ![]() |
Marty, cel putin in zona mea s-au potolit...si-or fi facut norma...puschea pe limba !
![]() |
--------------------
VW Passat
1.9TDI
- ww-00-XXX A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. |
|
gattoman |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 24 December 04 From: --- ![]() |
I-am vazut si ieri si azi in Iasi tot in aceeasi locatie, la postul de politie din Pacurari.Dar opreau doar camioane si masinile care aratau prea jalnic.
Off-topic : cand am facut verificarea tehnica a masinii in ianuarie anu acesta inspectorul a spus ca nu e obligatoriu sa ai stingator, desi eu aveam ca e mai bine pentru siguranta. This post has been edited by gattoman: 21 Sep 2005, 09:12 |
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|
marius sibiu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 26 December 06 ![]() |
bun. ne opreste rar-ul. la dacia mea din '75, am si pierderi de ulei din cutie, si din motor. putin dar e pierdere. dar rabele sau autobuzele care pierd de toate, alea nu murdaresc soselele?? de ce sa imi ia mie talonul, ca si asa masina o sa o radiez in martie 2008 cand expira verificarea? asta nu inteleg eu, adica 2 vehicole fac acelasi lucru, adica polueaza, dar numai una nu e in limite. pai recunosc ca nu e normal sa pierd ulei, dar eu nu fac atata ulei pe asfalt ca magaoaia aia mare!! la mie e picatura si la ala e 100 grame, cam asta e raportul. nu mi se pare corect.
|
--------------------
dacia
1300
1975
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 14:21 |