cablaj palfoniera solenza
![]() ![]() ![]() |
cablaj palfoniera solenza
arg_solenza |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 323 Joined: 8 April 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio
2017 Intens
|
|||
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
din instalatie de unde sa vina...spune ce te roade mai bine...ok...ai probleme cu plafoniera???
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
arg_solenza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 323 Joined: 8 April 06 From: bucuresti ![]() |
nu nu am probleme .vreau sa trag masa ,care permite aprinderea plafonierei adunci cand deschid usa sau cand descui masina,undeva in dreptul usii pentru a monta niste leduri.
|
--------------------
Renault
Clio
2017 Intens
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
este greu de facut asa ceva
am vazut la un vecin cu un opel vectra B si a tras un + de la baterie si - de la butonul de la usa...munca multa |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
ciprianeduard |
![]()
|
![]() Membru agitat Group: Members Posts: 743 Joined: 16 June 05 From: PLOIESTI ![]() |
Gasesti sub ornamentul stalpului din stanga 3 fire dar atentie acel ornament are doua clipsuri si un surub de torx 20 situat la baza ornamentului care ajungi la el numai daca demontezi toata partea superioara a bordului , dar poti trage usor de el din partea de sus scotandul decat din acele 2 clipsuri fara al da jos de tot.
Culorile firelor sunt: unul rosu care e plus, unul negru care e minus (care e folosit cand aprinzi plafoniera manual atunci cand sunt usile inchise) si unul gri (nu retin minte exact culoarea) care e comanda plafonierei data din UCH respectiv UCE si pentru a lega alta lampa e nevoie sa te legi la cel rosu si la cel gri. Bafta! |
--------------------
Dacia
MCV 1.5 DCI, SOLENZA 1.4 MPI
2008, 2004
- ...... _____________________________________________________________________
|
|
ianacosti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 6 August 07 From: Brasov-Campulung AG ![]() |
Firele sunt asa: rosu + permanent (defapt daca ai uch dispare si el la 30 min dupa luarea contactului)
negru masa permanenta si alb comanda aprindere cand deschizi usa, dar atentie el vine din uch (cand deschizi usa pe el vine masa din uch). iar firul de la butonul din usa intra in uch. Adica tu deschizi usa, uch-ul vede ca ai deschis usa si aprinde el plafoniera. Si acum spune cand vrei sa se aprinda led-urile? Cand deschizi usa? Led-urile sunt puse cumva pe usa? Daca da, nu ai treaba cu plafoniera. legi plusul de la led-uri la plus permanent si minusul de la led-uri la butonul din usa, dar trebuie sa separi firul care pleaca spre uch sau uce de firul care pleaca spre led-uri cu 2 diode 1N4001. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2005
- BV 78 EDM SEAT TOLEDO NH 1.2 TSI 105 CP 2014
EX. DACIA SOLENZA 2005 |
|
arg_solenza |
![]()
|
ms mult de tot.
eu vreu sa sa le fac sa se aprinda cand deschid usa pentru ca la plafoniera mi-am pus o lampa cu leduri care nu fonctioneaza ori permanat ori cand deschid usa la alegere.eu am pus plafoniera pe permanent si acum vreau sa imi leg niste leduri la firul de la plafoniera pt a sea prinde cand deschid usa +inca ,cateva secunde(cum era si plafoniera).dar acu e prea frig afara o sa ma apuc de ele cand se mai incalzeste. This post has been edited by arg_solenza: 30 Jan 2010, 15:56 |
--------------------
Renault
Clio
2017 Intens
|
|
arg_solenza |
![]()
|
am pus banda cu leduri si tin sa spun ca e criminala.din punct de vedere estetic nu sunt cien stie ce dar lumineaza foarte bine. o sa revin maine cu poze
|
--------------------
Renault
Clio
2017 Intens
|
|
arg_solenza |
![]()
|
si pozele...
Attached thumbnail(s) 02032010825.jpg ( Size: 577.83k ) Number of downloads: 1625 02032010824.jpg ( Size: 642.94k ) Number of downloads: 1749 02032010820.jpg ( Size: 736.2k ) Number of downloads: 1712 |
--------------------
Renault
Clio
2017 Intens
|
|
curentat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 10 December 08 ![]() |
deci deloc nu este estetic... de ce nu leai pus direct in plafoniera???
|
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
|
|
birkof |
![]()
|
![]() birkof Group: Members Posts: 184 Joined: 14 August 07 ![]() |
Intrebare: Cum pot trage fire de la plafoniera pentru a alimenta un led pentru portbagaj?
Eu ma gandeam sa pun firele care duc in spate in continuarea masei de la plafoniera, si automat cand se aprinde plafoniera si se cere masa trece direct prin ledul meu din portbagaj. Dar daca-mi moare ledul din portbagaj, moare si plafoniera ![]() PS: Daca pun consumatori in plus pe plafoniera e nevoie de o alta siguranta? Se poate intampla ceva? Toate bune. This post has been edited by birkof: 8 Apr 2010, 21:42 |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
arg_solenza |
![]()
|
deci daca ai + in portbagaj tragi decat firul gri (sau alta culoare decat rosu sau negru )pe care le gasesti unde au zis colegii mai sus ,folosesti o rigleta si la un capat conectezi bucata de fir gri care vine si la celalat capat cuplezi firul gri care se continua spre plafoniera si firul tau care pleaca spre portbagaj.Parerea mea de "inginer" este ca nu se va intampla nimic cu plafoniera in caz ca iti "moare" ledul.(m-am gandit logic :daca iti moare ledu aceasta nu mai inchide circuitul deci e ca si cum acesc consumator suplimentar nu ar fi existat).
iar pt ca ledul sa functioneze cand tu aprinzi plafoniera e putin mai complicat din cauza modului mecanic sau analog de functionare a plafonierei. ps.daca in portbagaj ai led nu cred ca e necesara schimbarea sigurantei deoare acesta are un consum f mic . |
--------------------
Renault
Clio
2017 Intens
|
|
birkof |
![]()
|
Tocmai aia e, ca nu am plus pe nicaieri, si nici n-as vrea sa trag.
Vreau sa ma leg de plafoniera si atat, insa cum as putea face asta ca atunci cand aprind plafoniera sau deschid usa sa se aprinda si lumina in portbagaj!? Toate bune. This post has been edited by birkof: 9 Apr 2010, 09:34 |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
arg_solenza |
![]()
|
pai dak nu tragi plus permanent nu are cum se se aprinda.dar daca urmezi calea zisa de mine ti se va aprinde cand deschizi usa soferului dau cand deblochezi masina.
|
--------------------
Renault
Clio
2017 Intens
|
|
ramsen |
![]()
|
la mine in portbagaj lumina este pusa pe pozitia masini...si ca buton cind inchid hayonul am folosit butonul de la alarma de pe portbagaj...
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
arg_solenza |
![]()
|
asa cu zice ramses e muuuult mai util,ca practic de lumina ai nevoie numai noaptea.
|
--------------------
Renault
Clio
2017 Intens
|
|
ramsen |
![]()
|
poate doresti sa vezi in poza cum am in portbagaj lumina...la alti colegi poate o au mai misto arinjata,dar la mine asa este si sint multumit de ea
9 Apr 2010, 13:27: ma rog poza este facuta inainte de as mocheta in portbagaj...acum am mocheta in el This post has been edited by ramsen: 9 Apr 2010, 13:27 Attached thumbnail(s) DSC00765.JPG ( Size: 55.23k ) Number of downloads: 1587 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
crick |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 666 Joined: 2 January 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(arg_solenza @ 9 Apr 2010, 12:08) Muuuult mai util este cu + separat permanent.Deci,variante: 1.varianta simpla ,se monteaza o lampa(sau doua) cu led,+se ia din pozitie din lampa spate,- din caroserie(lampa va sta aprinsa continuu,cat timp este aprinsa pozitia,fiind cu led nu sunt probleme de incalzire sau consum) 2.la varianta de mai sus se pune contact pe - si lampa se va aprinde cu pozitiile aprinse si haion ridicat(daca nu ai contact,ca sa nu gauresti tabla,iti recomand sa-l pui pe plasticul de la boxa). 3.la varianta 2 se trage un + separat continuu adus cu un fir aparte si siguranta pe el(eu am tras din siguranta alarmei);avantaj,nu mai deschizi usa,aprinde/stinge pozitia 4.varianta cea mai complicata(parerea mea)se trag 2 fire legate la plafoniera,pentru aprindere ,folosind pozitiile lampii,firele trebuiesc trase de pe bec direct(complicat) si pentru aprinderea pe ambele pozitii ale plafonierei mai trebuie montata suplimentar pe lampa din portbagaj o punte de diode.Alte dezavantaje:usa tinuta deschisa sau aprinderea/stingerea voita a plafonierei. Asadar,alegerea iti apartine,spor la treaba! |
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
- B _____
|
|
birkof |
![]()
|
Ziua buna,
Multumesc pentru raspunsuri dragi colegi. Si pentru ca o poza face cat o mie de cuvinte, am atasat rationamentul meu pentru intregul proiect. plafoniera_arch.jpg ( Size: 70.59k ) Number of downloads: 1518 Toate bune. |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
arg_solenza |
![]()
|
vezi ca la plafoniera nu ai 2 plusuri ci 2 minusuri. Si ca da faci ceea ce vrei tu trebuie sa legi firele ,care iti pleaca la portbagaj, in interioreul plafonierei (adica de piciorusele alea dinauntru)pentru ca daca legi lumina din portbagaj la fire cum arati tu(sau intr-un mod asemanator)o sa ti se aprinda(pt ca daca de legi doar la un fir o sa ia in portbagaj ori 2+ ori 2-)
|
--------------------
Renault
Clio
2017 Intens
|
|
ramsen |
![]()
|
birkof te coplici colegule cu fire de la plafoniera...iti fac eu o schema cum o gindesc eu si o pun aici...sa inteleg ca tu vrei sa se aprinda lumina in portbagaj odata cu deschisul usilor...corect...ma poti contacta si pe mess
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
birkof |
![]()
|
@arg_solenza da intr-adevar, sunt doua minusuri (-), am vazut gresit. singura solutie ar fi sa lipesc firele ce se duc in spate exact pe picioarele unde vine becul de la plafoniera.
@ramsen man eu vreau si atunci cand deschis usile dar si atunci cand aprind manual plafoniera. Adica becul din portbagaj sa se comporte exact ca cel de la plafoniera si sa-mi raspunda la aceleasi comenzi. Toate bune. |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
birkof |
![]()
|
Salutare,
Pana la urma am tras doua fire exact de la becu din plafoniera (de pe lamelele unde se pune becul) si merge, insa 50% doar ![]() Deci pot cum va inversa polaritatea ledurilor din portbagaj? Idee e ca trebuie facut oricum ar veni polaritatea pe fire ledurile sa se aprinda. Stiu ca sunt ciudat, insa intreb si eu ![]() Toate bune |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
tataiedaciotul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 20 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca in mufa plafonierei ai 3 fire,din care unul e + permanent.Restul te descurci...
|
--------------------
Dacia
Solenza
Scala
- B-31-PGD Bucuresti,Dacia Solenza, Scala 2004
|
|
birkof |
![]()
|
@tataiedaciotul cunosc lucrul asta.
Intrebarea mea era alta. Vreau sa se aprinda ledurile din portbagaj si manual de la plafoniera si automat cand se deschide o usa sau portbagajul. TB |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Alimenteaza ledurile dintr-o punte redresoare...
![]() |
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
birkof |
![]()
|
@bogdanmardare da si tu mai multe detalii, newbie here
![]() Toate bune. |
--------------------
Dacia
Solenza 1,4 MPI
2003
|
|
bnedea |
![]()
|
![]() Bogdan Group: Members Posts: 354 Joined: 3 March 09 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza, clima
2004 1.4MPI Join the dark side, we have cookies!
|
|
bogdanWBH |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 19 September 09 ![]() |
Salutare!
Am si eu o intrebare! Cum se ajunge la becul de la plafoniera. Am incercat cu o surubelnita cu cap drept, dar degeaba. Nu reusesc! Si imi e teama sa fortez, in ideea de a nu sparge plastiul. Deci cine ma poate ajuta cu ceva poze?????? |
--------------------
DACIA
SOLENTA RAPSODI
2003
- OT 02 WBH
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Trage cu incredere, uite niste poze:
Attached thumbnail(s) plafoniera__2_.JPG ( Size: 72.9k ) Number of downloads: 471 plafoniera__3_.JPG ( Size: 68.34k ) Number of downloads: 410 plafoniera__4_.JPG ( Size: 78.71k ) Number of downloads: 408 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 04:37 |