Teapa a la BRD, pentru cei cu credit la BRD ...
![]() ![]() ![]() |
Teapa a la BRD, pentru cei cu credit la BRD ...
Maf |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 10 January 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza Clima
- B-00-XXX
|
|||
Twinsen |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 20 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Oricum BRD-ul are servici de 2 lei.
Eu primesc salariu pe card la ei. Am zis sa-mi fac BRD-NETca sa platesc mai usor facurile. Dupa ce mi-am facut contul am aflat ca nu pot plati direct din contul de card ci trebuie sa-mi fac cont curent. Am facut cont curent. Ca sa transfer din contul de card in contul curent sunt taxat cu 10 000. Asta la inceput... ca dupa ce au vazut ca au clienti s-au hotarat ca cei 10 000 nu sunt de ajuns si ca ar fi bine sa ma mai taxeze odata si din contul in care primesc banii.. Deci, acum platesc la transfer 10 000 plus altii 35 000 din contul curent. Hotie pe fata. La inceput au spus ca in cel mult 2 luni (adica prin februarie) se vor putea face plati direct din contul de card... da de unde a trecut aproape un an si ei nu au facut nimic. Cand platesc o factura mai sunt taxat o data cu 38 000. Daca ai de platit o factura de gaze sau apa de vreo 100 000 platesti aproape inca pe pe atat taxe la BRD Servicii sub orice critica. Nu stiu cum sa te mai jegmaneasca. Daca as putea sa-i schimb as renunta imedia la ei. Aviz amatorilor... This post has been edited by Twinsen: 20 Sep 2005, 19:18 |
--------------------
Logan
Ambition
- B-78-XXX
|
|
dras |
![]()
|
![]() Driver Group: Members Posts: 163 Joined: 21 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Twinsen @ 20 Sep 2005, 19:10) Oricum BRD-ul are servici de 2 lei. Eu primesc salariu pe card la ei. Am zis sa-mi fac BRD-NETca sa platesc mai usor facurile. Dupa ce mi-am facut contul am aflat ca nu pot plati direct din contul de card ci trebuie sa-mi fac cont curent. Am facut cont curent. Ca sa transfer din contul de card in contul curent sunt taxat cu 10 000. Asta la inceput... ca dupa ce au vazut ca au clienti s-au hotarat ca cei 10 000 nu sunt de ajuns si ca ar fi bine sa ma mai taxeze odata si din contul in care primesc banii.. Deci, acum platesc la transfer 10 000 plus altii 35 000 din contul curent. Hotie pe fata. La inceput au spus ca in cel mult 2 luni (adica prin februarie) se vor putea face plati direct din contul de card... da de unde a trecut aproape un an si ei nu au facut nimic. Cand platesc o factura mai sunt taxat o data cu 38 000. Daca ai de platit o factura de gaze sau apa de vreo 100 000 platesti aproape inca pe pe atat taxe la BRD Servicii sub orice critica. Nu stiu cum sa te mai jegmaneasca. Daca as putea sa-i schimb as renunta imedia la ei. Aviz amatorilor... Eu imi platesc facturile la Citibank pentru ca se rezolva cam in 30 secunde/factura si nu platesc comision. Exista niste automate de colectare de numerar (cred ca le zice Easy Payments) care sunt puse la sediul din Victoria si pe la agentiile Citifinancial (eu am o agentie din asta in Dr Taberei pe linga casa). Te duci la aparat, scanezi codul de bare de pe factura (telefoane si curent am platit, da e posibil sa fie si alti furnizori), bagi banii si iti da chitanta. Nu e coada ca inca nu s-a prins lumea care e treaba, plus ca functioneaza 24 din 24. |
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
|
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
LucVer |
![]()
|
![]() Membru foarte autentic! ;-) Group: Members Posts: 240 Joined: 9 October 03 From: Brasov ![]() |
Eu am evitat astfel de probleme (la care ma cam asteptam ca de... , am credite de vreo 10 ani incoace la BRD si cam stiu cu ce se mananca
![]() Cum controlez? Simplu! Folosesc BRD-NET. Acolo imi sunt evidentiate toate operatiile efectuate, atat din contul de card cat si din contul curent, in orice moment. Nu laud BRD-ul, Doamne fereste, sunt niste smenari ordinari. Dar pentru comoditatea mea, prefer sa platesc oaresce taxe decat sa ma ploconesc in fata ghiseelor lor. Apropos, Twinsen, despre toate taxele pe care le aveai de platit ai aflat atunci cand ai semnat contractul (cel putin la mine asa a fost) asa ca daca nu iti convenea puteai sa nu il semnezi! |
--------------------
Renault
Fluence Expression Plus 1.6 16v
2011
- BV xx XXX ex-Logan Laureate 1.4
Fortza fie cu tine! - Star Wars |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Eterna problema a cititului inainte de a semna . . .
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Luka |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 340 Joined: 3 May 05 ![]() |
Verificat la BRD (dat mail si sunat o tanti de acolo) - rezultat: restanta de 4.25 euro....netrimis la CRB......magari
![]() Oare le e asa de greu sa trimita o scrisorica sau un mail atunci cand se modifica dobanda aia??? |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
|
|
dras |
![]()
|
![]() Driver Group: Members Posts: 163 Joined: 21 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Luka @ 21 Sep 2005, 16:12) Nu le e greu, da nici nu si-au propus asta pentru ca ei spera sa mai ciupeasca cite un ban pe ici pe colo. Baga aia 5 euro la o rata medie de 140 euro si obtii 3.6% venit din penalitati. Beton nu? PS: cind am calculat procentul am inclus si dobinda in rata (daca faceam raportul doar la principal iesea un 6%). |
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
Twinsen |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 20 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(LucVer @ 21 Sep 2005, 12:28) Eu am evitat astfel de probleme (la care ma cam asteptam ca de... , am credite de vreo 10 ani incoace la BRD si cam stiu cu ce se mananca ![]() Cum controlez? Simplu! Folosesc BRD-NET. Acolo imi sunt evidentiate toate operatiile efectuate, atat din contul de card cat si din contul curent, in orice moment. Nu laud BRD-ul, Doamne fereste, sunt niste smenari ordinari. Dar pentru comoditatea mea, prefer sa platesc oaresce taxe decat sa ma ploconesc in fata ghiseelor lor. Apropos, Twinsen, despre toate taxele pe care le aveai de platit ai aflat atunci cand ai semnat contractul (cel putin la mine asa a fost) asa ca daca nu iti convenea puteai sa nu il semnezi! Ma cam indoiesc... La inceput nu mi se lua comision 30 000 din contul in care primeam banii daca facea o depunere din contul de card. Oricum pot renunta la orice ora la BRD-NET. Ca sa nu mai spun ca extrasul de cont ajunge odata la 3 luni la mine. O sa renunt la el |
--------------------
Logan
Ambition
- B-78-XXX
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Mai are cineva rate la BRD de pe aici? Sunt si eu curios daca stie cineva daca BRD-ul ar trebui sa ia banii din cont si sa plateasca CASCO la un contract de rate de 4 ani cand polita este concesionata lor? ...
Nu de alta dar astia de la BRD m-au pus sa platesc nu stiu cat in plus la rate la inceputul anului pentru ca exista o mentiune "rata CASCO" acolo la ei in calculator si mi-au zis ca isi iau automat banii din cont si ii vireaza catre compania asiguratoare. Ca astazi sa ma trezesc cu unu de la Asiban care sa imi zica (desi mi-au incheiat cu 5 luni supliment de franciza de 56 lei!) ca polita nu este valabila pentru ca nu a fost platita rata de la inceputul anului ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Abu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 22 November 04 From: Ploiesti ![]() |
Si eu am rate la BRD si platesc CASCO o data pe an (nu au vrut sub nici o forma sa-l bage in rata), cu cateva zile inainte sa expire. CASCO tot la sucursala BRD il platesc.
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5dCi
2007
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
oliviub |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 14 October 04 ![]() |
Eu zic sa citesti contractul. Acolo scrie ca banca va lua automat din cont suma pentru plata CASCO dupa ce expira valabilitatea vechii asigurari.
Te rog sa ne dai mai multe detalii referitoare la "adevarata" problema. Ai un CASCO in vigoare si banca vrea sa-ti mai ia bani de unul sau nu esti de acord ca banca sa-ti ia banii de CASCO din cont? This post has been edited by oliviub: 27 Sep 2005, 20:03 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2005 1.6 16v
- xx "Banca este locul care te imprumuta cu bani, daca faci dovada ca nu ai nevoie de ei." - Bob Hope
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(oliviub @ 27 Sep 2005, 21:02) Te rog sa ne dai mai multe detalii referitoare la "adevarata" problema. Ai un CASCO in vigoare si banca vrea sa-ti mai ia bani de unul sau nu esti de acord ca banca sa-ti ia banii de CASCO din cont? Tu ai citit primul post? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Am citit contractul si nu scrie nimic de luat din automat din cont (cel putin nu in ala al meu) dar asa imi zisesera si aia de la banca in ianuarie, si chiar am platit o "super" rata in ianuarie pentru asta ... Edit: ce scrie in contract concret; 6. IMPRUMUTATUL se obliga: ... i) in cazul in care imprumutatul omite sa incheie polita de asigurare, sa o reinnoiasca, sau sa plateasca ratele de asigurare, BANCA isi rezerva dreptul, fara ca prin aceasta sa fie obligata in vre-un fel, sa incheie politele de asigurare sau sa le reinnoiasca in numele IMPRUMUTATULUI; Prin prezentul contract, IMPRUMUTATUL autorizeaza BANCA sa-i debiteze orice cont de disponibilitati si/sau de depozit, chiar neajuns la termen, cu sumele reprezentand primele de asigurare si sa efectueze cu nota contabila plata acestora urmarind primirea comunicarii de asigurare sau prelungirea politelor ... This post has been edited by Valentine: 27 Sep 2005, 21:07 |
--------------------
Ford
Focus
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
cred ca ar trebui sa consulti un jurist, sa vezi ce poti face legal.
|
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
LucVer |
![]()
|
![]() Membru foarte autentic! ;-) Group: Members Posts: 240 Joined: 9 October 03 From: Brasov ![]() |
He, heee! Puisorule, neicusorule haideti sa va povesteasca mandea cum devine treaba cu domnu' BRDGSG si cu domnu' ASIBAN.
Mi se implineste mie anu' (pe 15.09.)de cand am masina si ratele si CASCO s.a.m.d. si ma prezint pe data de 13.09. la Asiban sa platesc prima de asigurare pe inca un an (ca deh, daca asigurarea e la Asiban doar n-o sa platesc prima la Asirom, nu? ![]() - Stiti, dupa ce au inceput creditele pentru ZKR, BRD a hotarat ca asigurarea nu se mai plateste personal la sediul Asiban ci, odata cu rata, se plateste din contul personal asa ca banii de asigurare se depun in contul personal la banca. Totodata ma roaga sa le atrag atentia ![]() Booon, zic, si ma duc la banca la consilierul de credite. D-soara f. amabila imi face formele de plata, achit suma pt. CASCO (780 RON) la caserie si, inspirat, merg la Asiban si le dau cate o copie dupa documentele cu care am alimentat contul personal. Reamintesc ca toate astea se intamplau pe 13.09. Vine data de 15.09. si vad cum se plateste rata din contul curent (am BRD-NET si in permanenta am control asupra conturilor) dar banii de asigurare raman in cont! OK, zic poate mai dureaza vreo zi pana se face transferul! S-o credeti voi! In data de 23.09. banii erau inca in contul meu si nici vorba sa se plateasca asigurarea, legal masina ne-mai fiind asigurata din 15.09. Incep sa ma agit, sun la "VC" BRD-ul si ii expun problema "consilierei" (asa se numesc telefonistele la ei ![]() Acum astept sa vad daca or sa trimita naibii banii la Asiban si daca nici acum nu or sa o faca am de gand sa fac un scandal de numa-numa! Scuzati postul-fluviu dar presupun ca suntem destul de multi in situatia mea si cred ca prinde bine sa stiti de ce nu plateste CASCO pagubele in caz de ceva (Doamne fereste!) This post has been edited by LucVer: 28 Sep 2005, 10:05 |
--------------------
Renault
2011
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Informatii foarte utile, ca si in postul cu modificarea ratelor la credit pe NV (http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=26580). Baietii astia de la BRD sunt pur si simplu varza, incredibil cat dispret fata de client. As vorbi cu un avocat despre asta...
Referitor la ce scrie Valentine: daca nu ai platit rata la timp, se suspenda contractul de asigurare complet (adica nu se reia cand platesti)? This post has been edited by thecagero: 28 Sep 2005, 10:35 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu daca sunt on sau off topic, dar la momentul cand eu am avut creditul, polita era separata. O plateam o data pe an, fie la banca, fie la sediul Asiban. Eu am platit la sediul Asiban pentru ca m - am dus sa o anulez pe cea veche si sa - mi faca una nou fara franciza. Inteleg ca acum s - a mai schimbat treaba. Probabil ca o sa insemne nervi, reclamatii (OPC ?). Tipic romanesc. Si cand ma gandesc ca pe cei de la BRD i - am apreciat intotdeauna pentru promptitudine.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
LucVer |
![]()
|
Pentru DSN (pe care o luasem tot pe credit in urma cu 5 ani) prima anuala de asigurare o plateam la Asiban.
Doar dupa ce au aparut creditele pentru ZKR au schimbat procedura! |
--------------------
Renault
2011
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(thecagero @ 28 Sep 2005, 11:34) Referitor la ce scrie Valentine: daca nu ai platit rata la timp, se suspenda contractul de asigurare complet (adica nu se reia cand platesti)? Nu stiu, sper ca nu ca prima de asigurare este super buna si rata este fixa ![]() Dar am sunat la ASIBAN si au confirmat ca BRD nu a virat banii, dar mi-au zis ca o sa incerce sa rezolvam problema amiabil (avand in vedere ca la 3 luni de la termenul final de plata al banilor, ASIBAN m-a despagubit petru o dauna (minora cei drept - de 600k ROL) si mi-am facut si supliment de franciza fara sa imi spuna vre-unul dintre ei ca polita nu e valabila. Acuma ma indrept spre BANCA sa vedem ce s-a intamplat cu banii pentru asigurare care trebuiau sa mi ia aia din cont ... wish me luck (desi in ultima vreme nu prea si-a facut aparitia ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
LucVer |
![]()
|
Sa ne spui si noua ce/daca ai rezolvat ceva la banca!
This post has been edited by LucVer: 28 Sep 2005, 13:00 |
--------------------
Renault
2011
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(LucVer @ 28 Sep 2005, 14:00) Evident ![]() ![]() ![]() Evident aia de la BRD au dat vina pe sistemul informatic, ca de ce nu am platit-o la acceasi sucursala unde am facut creditul, etc. Pana la urma mi-au dat o hartie cum ca am platit atunci si ei au tinut blocati banii si ca o sa ii elibereze ASAP, si aia de la Asiban mi-au dat acceptul, dar m-au sfatuit sa am mare grija cu BRD-ul ca nu sunt singurul care a patit chestia asta ... Asa ca MARE ATENTIE cei cu credite la BRD pentru AUTO la faza asta! |
--------------------
Ford
Focus
|
crocky |
![]()
|
![]() daciot/renaultist Group: Members Posts: 214 Joined: 4 October 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() Mersi pentru semnal, ca si eu am credit la solenza la brd si, evident casco la asiban si cu asibanu chiar am interes (am rezolvat cu roata de rezerva si acum am o lovitura pe capota). Maine sun la ei sa vad care-i treaba. Cand am fost la asiban si am intrebat unde platesc polita casco anuala, m-a trimis la sucursala unde am facut creditul si care a eliberat si polita de asigurare. ![]() |
--------------------
Dacia/Renault
Sandero Stepway II/Laguna II
0.9TCe/1.9dCi
|
|
Valentine |
![]()
|
Da asa mi-au zis si mie anul trecut (desi conform contractului strict, nu e neaparata nevoie sa fac prin banca) si culmea dupa ce am platit m-au si asigurat cei de la BRD ca e totul ok si am stat 8 luni fara polita. Cine stie ce se putea intampla si ma trezeam ca platesc sume imense din buzunar! ...
![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
drg28 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 9 August 05 ![]() |
QUOTE(dras @ 20 Sep 2005, 12:58) Oricum nu o sa ma las foarte usor si nu pentru suma in sine ci pentru ca ma simt inselat de atitudinea lor. Poate o sa implic si OPC-ul in functie de evolutia lucrurilor... Va tin la curent, ca acum astept un raspuns din partea sucursalei pe care o sa-l trimit si in centrala BRD. Si eu am fost penalizat cu vreo 6 euro din cauza modificarii dobanzii. M-am certat cu consilierul de credite, dar nu am rezolvat nimic. Noi suntem vinovati desi ne-am respectat toate clauzele din contract! De vreo saptamana am scris la OPC, pentru ca voiam sa vad macar o parere de-a lor (desi ma indoiesc ca o sa faca ei ceva), insa nu am primit nimic pana acum. Daca ai alte amanunte zi-ne si noua. |
--------------------
Logan
Ambition
- x-xx-xxx
|
|
dras |
![]()
|
QUOTE(drg28 @ 30 Sep 2005, 10:36) Si eu am fost penalizat cu vreo 6 euro din cauza modificarii dobanzii. M-am certat cu consilierul de credite, dar nu am rezolvat nimic. Noi suntem vinovati desi ne-am respectat toate clauzele din contract! De vreo saptamana am scris la OPC, pentru ca voiam sa vad macar o parere de-a lor (desi ma indoiesc ca o sa faca ei ceva), insa nu am primit nimic pana acum. Daca ai alte amanunte zi-ne si noua. Nimic pana acum. Saptamina viitoare cica trebuie sa primesc rapsunsul de la BRD Centrala. In functie de raspuns ma duc si la OPC. Am mai gasit o chestie. Cu ocazia modificarii dobanzii, am cerut un nou desfasurator. Astfel am descoperit ca in prima luna, desi era aceeasi dobanda %, baietii au ajuns la o dobanda cu 0,14 euro mai mare. Deci au modificat ceva la formula de calcul care este parte a contractului. Le-am bagat chestia asta in reclamatie (pe care am trimis-o acum o saptamina) si nici un raspuns pana acum. Probabil ca e o chestie delicata. Vom vedea ce va mai urma. |
--------------------
Honda
Accord Executive
2007 / 2.0 A/T 155CP
- B-74-***
|
|
dragos01 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 20 January 05 From: Pitesti ![]() |
Am si eu o intrebare: a reinnoit cineva contractul de asigurare cu asiban-ul si sa-i fie acceptata plata in rate?, de ce toti asiguratorii refuza aceasta modalitate de plata?, scrie cumva in contractul de creditare cu brd-ul ca sigurarea trebuie platita de fiecare data integral?, daca da lamuriti-ma si pe mine...
|
--------------------
Nissan
Qashqai 1,6 DIG-T
Tekna 2015
- AG-xx-DAR
|
|
fion98 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 9 September 03 From: Bucuresti ![]() |
BRD nu transfera banii automat catre ASIBAN.
Eu mi-am facut un cont in euro si o conventie de debitarea automata a lui pentru ratele loganului. Dar, din pacate dupa cum a spus consilierul de credite pentru ASIBAN nu se poate incheia o astfel de conventie. Pentru orice debitare automata trebuie incheiata o conventie intre tine si banca. Daca nu exista conventia, atunci nu exista nici obligatia lor de a face operatia de transfer. In cazul meu, la fiecare 3 luni ma duc si fac transferul din cont catre ASIBAN. Cei drept putea sa ofere un serviciu complet, dar ... "traim in romania si asta ne ocupa tot timpul" ![]() This post has been edited by fion98: 3 Oct 2005, 07:36 |
--------------------
Dacia
LOGAN
- IL-xx-DIO --
|
|
fion98 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 9 September 03 From: Bucuresti ![]() |
BRD nu este obligata sa te anunte de modificarea dobanzii, am recitit si eu contractul
![]() O solutie este constituirea unui cont curent + conventie de debitare automata + grija ta de a lasa ceva bani in cont, si astfel iti poti permite ca la 3 luni sa faci o reactualizare/verificare ... asta pentru cei comozi, ca mine ![]() |
--------------------
Dacia
LOGAN
- IL-xx-DIO --
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Apropos de BRD, ca s-a discutat si despre (de)serviciul BRD-NET. Are idee cineva ce inseamna chestia incercuita cu rosu? A se observa ca nu e abonamentul lunar, iar schimburi valutare nu fac.
Attached thumbnail(s) brdnet.jpg ( Size: 29.86k ) Number of downloads: 128 |
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 14:54 |