DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

247 Pages « < 96 97 98 99 100 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Prezidențiale 2014, cine, cum, cât, de ce?

dacis
post 23 Oct 2014, 05:13
Post #2911

Membru autentic

Group: Members
From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(Serje @ 23 Oct 2014, 00:33)
Si de ce o interpretat abuziv .. daca ei asa o inteles legea? Sau orice ii abuziv daca nu-i cum canta betivu si ai lui?
*

Pentru ca daca citesti si tu cu ochisorii tai legea ai sa vezi ca e de ajuns ca un om sa aiba IQ de doua cifre ca sa inteleaga ca sunt doua categorii de persoane vizate de lege: functionarii si cei care ocupa functii elective. Iar in lege se spune ca functionarii care incalca legea au nu stiu interdictii si pedepse, iar cei alesi, la randul lor, nu mai pot ocupa "aceeasi" pozitie pentru trei ani. Aceeasi pozitie, in context, inseamna, in mod evident, tot o functie elegibila.

In cazul lui MD judecatorii aia binevoitori au tradus asta ca insemnand fix aceeasi demnitate electiva - senator, deputat etc., ce-a fost omul respectiv. Intrebarea de bun simt este clara: daca restul functiilor elective le poate ocupa, care-i pedeapsa, care-i interdictia??? Dupa europarlamentare CCR a venit cu clarificarile necesare, dar MD intre timp a scapat. Destul de smecher omul ca sa se foloseasca si sa se lase ajutat, pentru un monument de moralitate ca MD, nu crezi???

Io am un feeling destul de acut ca dupa ce se aseaza apele la UE, treaba cu MD si interpretarea abuziva a legii (in cazul lui) se va reactiva si va reveni in prim plan. Asta cam asa, prin primavara viitoare.

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Serje
post 23 Oct 2014, 05:29
Post #2912

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Deci judecatorii aia nu au IQ de doua cifre ... de ce nu's dati afara atunci? Ca aia mai judeca si pe altii, nu doar pe MD, aia is un pericol public...
Cat depre ce hotaraste CCR si ce clarificari face ... mie mi se cam rupe, daca nu ar fi o institutie politizata, ar fi o treaba, dar cat timp ii ... si se vede asta de la o posta ... ce relevanta are ce decide? Legile n-ar trebui interpretate in functie de interesele celor care i-au pus acolo, indiferent ce culoare au aia.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
DragosP
post 23 Oct 2014, 05:43
Post #2913

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Cine să-i dea afară? Tu sau eu? Pe ei mă!

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
dacis
post 23 Oct 2014, 05:46
Post #2914

Membru autentic

QUOTE(Serje @ 23 Oct 2014, 06:29)
1. Deci judecatorii aia nu au IQ de doua cifre ... de ce nu's dati afara atunci?
2. Legile n-ar trebui interpretate in functie de interesele celor care i-au pus acolo, indiferent ce culoare au aia.
*

1. Citeste si tu legea si ai sa intelegi anomalia deciziei judecatoresti din cazul MD. In cazul asta CCR n-a decis nimic, doar a clarificat ce inseamna aceeasi functie. Iar clarificarea este perfect limpede: daca incalci legea in calitate de functionar, esti pedepsit ca functionar; daca o incalci in calitate de ales, esti pedepsit ca ales.

Se vede ca nu stii cat de solida este pozitia unui judecator. Judecatorii nu pot fi dati afara decat daca se constata ca au incalcat legea, sunt judecati iar decizia ramane definitiva. O interpretare gresita a legii, o neglijenta ori un sir de neglijente in desfasurarea activitatii atrag dupa sine cel mult mustrari oficiale. In plus, ei nici macar nu pot fi mutati de la o instanta la alta decat exclusiv la cererea lor.

2. Corect. Numai ca garda veche din justitie stie ca daca este sa mai faca si ei un ban gramada din mita si alte foloase, fara sa riste sa pateasca ceva, asta se poate face fix din posibilitatea unor interpretari foarte "personale" ale legilor. Nu stiu daca stii, dar in justitie este de cativa ani o mare lupta intre judecatorii batrani (aia deveniti judecatori ori inainte de 89, ori dupa 89, dar intrati in justitie pe usa din dos, nu prin INM, unde, ca sa intri, a trebuit mereu sa dai examene al naibii de grele) si aia tineri fix pe aceasta tema: tinerii cer uniformizarea interpretarii si aplicarii legilor, iar cei batrani cer mentinerea dreptului suveran (si adesea arbitrar) al judecatorului de a interpreta legea asa cum crede el de cuviinta. De asta aceeasi infractiune este pedepesita cu 3 ani cu suspendare intr-o instanta, iar in alta cu 8 ani cu executare.

--------------------
dacis
+
Garett
post 23 Oct 2014, 06:04
Post #2915

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(dacis @ 23 Oct 2014, 00:15)
1. Oficina aia a facut multa ordine. In administratiile locale, mai ales. Iar in povestea cu MD ANI  avut dreptate. MD a avut noroc ca niste judecatori "binevoitori" au interpretat abuziv legea inainte dea clarifica CCR ce si cum
2. Daca Iohannis castiga, curtea nu va decide nimic, ca devine imun, iar daca pierde deja nu mai conteaza...
*

1. A facut pe dracu' ghem, repet, du-te la tara sa vezi cam ce increngaturi sunt acolo!
2. In povestea cu MD am mai avut dispute, eu imi mentin parerea ca fost vorba de o rafuiala politica personala a lui popeye executata docil de imbecilul sef al ani. Ce a decis ccr este fix zewa, respectiva "oficina" nefiind decat "etajul superior" al politiilor politice, nu o instiutie juridica per se. Vrei CCR credibil? OK, sa fie cu judecatori alesi exclusiv prin vot direct, nu numiti politic!
Altfel e doar BS, pseudo-stat de drept, in dulcele stil romanesc!
3. Potrivit teoriilor vehiculate aseara, daca KJ castiga, exista o perioada pana la validarea alegerilor de catre fix acelasi ccr in care poatfi declarat incompatibil. Iar "neonorabilul" ccr poate invalida alegerile...

QUOTE(DragosP @ 23 Oct 2014, 06:43)
Cine să-i dea afară? Tu sau eu? Pe ei mă!
*

Corect este "Pe ei, pe ei, pe mama lor!" wink.gif
Piturca dixit!
Da, ce ce nu? Judecatorii sa fie alesi, ca in State! Sau subit SUA nu sunt un bun exemplu de stat de drept?

QUOTE(dacis @ 23 Oct 2014, 06:46)
Se vede ca nu stii cat de solida este pozitia unui judecator. Judecatorii nu pot fi dati afara decat daca se constata ca au incalcat legea, sunt judecati iar decizia ramane definitiva. O interpretare gresita a legii, o neglijenta ori un sir de neglijente in desfasurarea activitatii atrag dupa sine cel mult mustrari oficiale. In plus, ei nici macar nu pot fi mutati de la o instanta la alta decat exclusiv la cererea lor.
*

Mda, sunt pline inchisorile de victime ale "micilor neglijente" ale judecatorilor!
De asta sustin un control drastic al justitiei, independenta asta este toxica pentru ideea de justitie in sine, se stiu imuni si isi permit sa faca orice!
Nu frate, sa fie asimilati functionarilor, pentru ca realmente asta sunt, si sa fie trasi la raspundere ca orice alt functionar! Material sau chiar penal, dupa caz!
In momentul de fata un program de calculator bine scris are toate sansele de a fi net superior unui judecator roman!

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
Han Solo
post 23 Oct 2014, 06:24
Post #2916

Potiphar Breen

From: Arstotzka

QUOTE(Garett @ 23 Oct 2014, 06:04)

Da, ce ce nu? Judecatorii sa fie alesi, ca in State! Sau subit SUA nu sunt un bun exemplu de stat de drept?

*

mai omule, nu tomna am stabilit ca SUA sunt de porc si ca acum lumina vine iar de la rasarit?

ne trebuie omul puternic, providential, care nu se incurca in maruntisuri legaliste de occidentali degenerati. el stie ce are de facut si taie orice nod gordian in 22.57 milisecunde.

--------------------
White Star Titanic 1912 - un an bun sa fii iceberg - 131428
Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!

N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :)

Rage against the dying of the light.
+
corbex
post 23 Oct 2014, 07:07
Post #2917

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(Garett @ 23 Oct 2014, 07:04)
De asta sustin un control drastic al justitiei, independenta asta este toxica pentru ideea de justitie in sine, se stiu imuni si isi permit sa faca orice!
*

Ntzzz, ntzzzz! Tocmai acum, cind sintem pe punctul de a scapa de odiosul dictator o luam pe ulei si facem ca el? Ma rog, justitia ar trebui putin controlata, dar de catre cineva responsabil, ca cam cum ar fi Ponta.

LE Gindesti incet. Si Basescu ajunsese la aceeasi concluzie, cu citiva ani inaintea ta. L-a criticat lumea si a renuntat.

This post has been edited by corbex: 23 Oct 2014, 07:12

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Garett
post 23 Oct 2014, 07:37
Post #2918

Membru autentic

QUOTE(Han Solo @ 23 Oct 2014, 07:24)
mai omule, nu tomna am stabilit ca SUA sunt de porc si ca acum lumina vine iar de la rasarit?
*

Ah, da? Shit, tre' sa scot "Internationala" de la naftalina?? ohmy.gif

QUOTE(corbex @ 23 Oct 2014, 08:07)
...Si Basescu ajunsese la aceeasi concluzie, cu citiva ani inaintea ta. L-a criticat lumea si a renuntat.
*

A renuntat pe naiba! De aia e madam stanciu la iccj, ca a renuntat popeye! rolleyes.gif

--------------------
No Reno Forever
+
ady77
post 23 Oct 2014, 07:47
Post #2919

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(dacis @ 23 Oct 2014, 06:13)
Aceeasi pozitie, in context, inseamna, in mod evident, tot o functie elegibila.
*

Păi n-a fost asa de evident. unsure.gif icon_mrgreen.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
maho
post 23 Oct 2014, 10:57
Post #2920

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

e de ajuns ca un om sa aiba IQ de doua cifre ca sa inteleaga ca sunt doua categorii de persoane vizate de lege: functionarii si cei care ocupa functii elective.

Dupa parerea ta, de posesor de IQ din doua cifre, cine ar trebui sa reprezinte municipalitatea in aga regiilor subordonate, femeia de serviciu dun primarie ?

QUOTE(dacis @ 23 Oct 2014, 06:46)
O interpretare gresita a legii...

Legi interpretabile ? Nu pot sa cred. Cine le-o fi facut ?

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
dacis
post 23 Oct 2014, 13:32
Post #2921

Membru autentic

QUOTE(Garett @ 23 Oct 2014, 07:04)
1. A facut pe dracu' ghem, repet, du-te la tara sa vezi cam ce increngaturi sunt acolo!
2. In povestea cu MD am mai avut dispute, eu imi mentin parerea ca fost vorba de o rafuiala politica personala a lui popeye executata docil de imbecilul sef al ani.
3. Potrivit teoriilor vehiculate aseara, daca KJ castiga, exista o perioada pana la validarea alegerilor de catre fix acelasi ccr in care poatfi declarat incompatibil. Iar "neonorabilul" ccr poate invalida alegerile...
4. Judecatorii sa fie alesi, ca in State! Sau subit SUA nu sunt un bun exemplu de stat de drept?
Mda, sunt pline inchisorile de victime ale "micilor neglijente" ale judecatorilor!
5. De asta sustin un control drastic al justitiei, independenta asta este toxica pentru ideea de justitie in sine, se stiu imuni si isi permit sa faca orice!
6. Nu frate, sa fie asimilati functionarilor, pentru ca realmente asta sunt, si sa fie trasi la raspundere ca orice alt functionar!
*

1. Se vede ca nu stii ce-a fost pana prin 2002-2003 si cum e acum fata de atunci... Io cred ca daca o face unul pe nebunul sa verifice toate contractele SAPARD, nu cred ca gaseste macar unul singur complet in regula
2. MD, ca director de teatru si senator, a incalcat o caruta de legi, fiind si incompatibil si in conflict de interese. Simplu fapt ca a fost seful comisiei de promovare a nevestei il compromite, inclusiv moral, nu doar legal, de tot.
3. Teoretic asa-i, ca presedintele capata imunitate dupa depunerea juramantului. As paria ca daca Iohannis castiga, instanta va amana procesul pana dupa depunerea juramantului, cand va constata ca procesul se suspenda de drept.
4. Bre, uita-te mai atent la filmele astea. Sistemul juridic american este cutumiar, al nostru nu.
5. Haoleo, man. Dar unde ti-ai facut educatia democratica, Ca sigur nu la Moscova, ca cu asemenea idei te exmatriculau astia.
6. Din ce-am auzit io, nici Stalin n-a indraznit sa se refere astfel la justitie.

QUOTE(Garett @ 23 Oct 2014, 08:37)
A renuntat pe naiba! De aia e madam stanciu la iccj, ca a renuntat popeye!  rolleyes.gif
*

Ce-are, bre, in neregula madama asta, ca din cate stiu io a fost pusa acolo legal si fara contestatii din partea nimanui.

QUOTE(maho @ 23 Oct 2014, 11:57)
cine ar trebui sa reprezinte municipalitatea in aga regiilor subordonate, femeia de serviciu dun primarie ?
*

Legea asta are cateva anomalii, asta e cert. Una este ca reprezentantul primarului poate fi orice persoana desemnata de primar, dar nu primarul insusi. Adica individul nu se poate reprezenta pe sine.

--------------------
dacis
+
ady77
post 23 Oct 2014, 14:10
Post #2922

راحتزیل یو

QUOTE(dacis @ 23 Oct 2014, 14:32)
2. MD, ca director de teatru si senator, a incalcat o caruta de legi, fiind si incompatibil si in conflict de interese.
*

Cam cat de mare e caruta aia de legi? Bre omul nu se pricepea, s-a dus sa intrebe la unii teoretic mai destepti ca el, comisia juridica a Parlamentului. Aia i-au zis sa stea linistit ca totul e ok. Ce vina are omu'?

This post has been edited by ady77: 23 Oct 2014, 14:22

--------------------
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
Markos
post 23 Oct 2014, 14:20
Post #2923

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(ady77 @ 23 Oct 2014, 15:10)
Cam cat de mare e caruta aia de legi?
*

Enorma.

Eu l-as fi deportat la stuf.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
corbex
post 23 Oct 2014, 14:27
Post #2924

Bre omul nu se pricepea, s-a dus sa intrebe la unii teoretic a aia de legi?mai destepti ca el, comisia juridica a Parlamentului. Aia i-au zis sa stea linistit ca totul e ok. Ce vina are omu'?
*

radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
+
dacis
post 23 Oct 2014, 17:08
Post #2925

Membru autentic

... omul nu se pricepea, s-a dus sa intrebe la unii teoretic mai destepti ca el, comisia juridica a Parlamentului. Aia i-au zis sa stea linistit ca totul e ok. Ce vina are omu'?
*

Parca devenisesi abstinent. Ai renuntat? huh.gif

--------------------
dacis
+
Dan73
post 23 Oct 2014, 18:35
Post #2926

Membru autentic

Lasa abstinenta altora.
Cica daca incepi sa te scoli inaintea pwlii e naspa rolleyes.gif
Pentru ca ...
*

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
dacis
post 23 Oct 2014, 19:06
Post #2927

Membru autentic

QUOTE(Dan73 @ 23 Oct 2014, 19:35)
Lasa abstinenta altora.
*

Tinand seama de trasnaia spusa de ady, in mod clar era vorba de alt tip de abstinenta.

--------------------
dacis
+
ady77
post 23 Oct 2014, 19:09
Post #2928

راحتزیل یو

QUOTE(dacis @ 23 Oct 2014, 18:08)
Parca devenisesi abstinent. Ai renuntat?  huh.gif
*

?

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
Garett
post 23 Oct 2014, 19:48
Post #2929

Membru autentic

QUOTE(dacis @ 23 Oct 2014, 14:32)
1. Din ce-am auzit io, nici Stalin n-a indraznit sa se refere astfel la justitie.
2. Ce-are, bre, in neregula madama asta, ca din cate stiu io a fost pusa acolo legal si fara contestatii din partea nimanui.
*

1. N-ai nimerit-o, o iau ca pe un compliment! tongue.gif
Din pacate, sau din fericire pentru altii, n-am sanse sa ajung vreodata in fruntea tarii asa ca iubita-ti "justitie" isi poate vedea mai departe de aiurelile si aberatiile sale! wink.gif
2. Madama este plantata acolo si sustinuta de popeye. Tot ce atinge popeye este toxic, contaminat politic, nu se pune problema de impartialitate. Vezi si idiotul de la ani, alta coada de topor de-al lui base!

This post has been edited by Garett: 23 Oct 2014, 19:50

--------------------
No Reno Forever
+
corbex
post 23 Oct 2014, 19:50
Post #2930

Ura iti intuneca judecata.

--------------------
+
dacis
post 23 Oct 2014, 19:50
Post #2931

Membru autentic

Garett, dupa ultimele matale luari de pozitii, confirma-mi si mie o ipoteza: nu-i asa ca tu preferi o dictatura luminata si eficienta unei democratii haotice???

--------------------
dacis
+
Garett
post 23 Oct 2014, 19:51
Post #2932

Membru autentic

Categoric!
Cu conditia sa fiu eu dictatorul! tongue.gif

--------------------
No Reno Forever
+
corbex
post 23 Oct 2014, 19:51
Post #2933

Si eu la fel. As vota cu Maresalul, daca Dumnezeu ar exista si ni l-ar readuce.

--------------------
+
Garett
post 23 Oct 2014, 19:53
Post #2934

Membru autentic

QUOTE(corbex @ 23 Oct 2014, 20:50)
Ura iti intuneca judecata.
*

Pe naiba, judecata mea este "luminata", multumesc!
Ca sa parafrazez nitel "Hell hath no fury like a voter scorned!" biggrin.gif

Exemplu interesant, ca tot vorbeam zilele trecute cu cineva: Singapore este o dictatura militara!
Ti se pare ca ar duce-o prost pe chestia asta?

This post has been edited by Garett: 23 Oct 2014, 19:56

--------------------
No Reno Forever
+
Markos
post 23 Oct 2014, 20:08
Post #2935

fost programator

QUOTE(Garett @ 23 Oct 2014, 20:53)
Singapore este o dictatura militara!
*

Ești convins?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Garett
post 23 Oct 2014, 20:28
Post #2936

Membru autentic

Ma rog, omul cu care vorbeam e insurat cu o singaporeza si petrece cam doua luni pe an acolo, dar daca tu stii mai bine...!

--------------------
No Reno Forever
+
Markos
post 23 Oct 2014, 20:35
Post #2937

fost programator

Am întrebat doar dacă ești sigur.

--------------------
Reno Megan Privilej
+
dacis
post 23 Oct 2014, 20:38
Post #2938

Membru autentic

QUOTE(Garett @ 23 Oct 2014, 20:53)
Singapore este o dictatura militara!
Ti se pare ca ar duce-o prost pe chestia asta?
*

Repet ce-am mai zis si alta data: daca singurul criteriu care conteaza este cat nutret este pus in iesle...

--------------------
dacis
+
Markos
post 23 Oct 2014, 20:41
Post #2939

fost programator

Militarii lui Garett, care conduc autoritar Singapore din 1966.

This post has been edited by Markos: 23 Oct 2014, 20:42

--------------------
Reno Megan Privilej
+
dacis
post 23 Oct 2014, 20:50
Post #2940

Membru autentic

QUOTE(Markos @ 23 Oct 2014, 21:41)
Militarii lui Garett...
*

Militari, nemilitari, un lucru este cert: Singapore nu apare pe lista democratiilor.

--------------------
dacis
+
247 Pages « < 96 97 98 99 100 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd May 2025 - 23:33
Forum Renault