DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages « < 8 9 10 11 12 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> politia romana

ovidiun
post 27 Aug 2009, 08:31
Post #271

Membru...fara drepturi.

Group: Members

QUOTE(Diana @ 26 Aug 2009, 10:48)
Eu stiam ca nu au voie sa te opreasca daca nu ai savarsit nicio contraventie.
*

si cum ar trebui sa verifice documentele...din mers radmasa.gif

Sa spunem ca eu circul fara permis de conducere dar masina era toate hartiile in ordine. Teoretic nu ar trebui sa ma opreasca nimeni atata timp cat merg. Sau ma poate urmari politia pana raman fara benzina sau ma taie ceva fizilogic si atunci sa ma verifice...ca doar nu are voie sa ma opreasca!

--------------------
Dacia berlina 1998
Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C@talin
post 27 Aug 2009, 13:37
Post #272

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

faci ca in bancu ala cu blonda.Ca a furat masina, a aomorat soferu etc etc.
politistu cheama intariri,si porma ii arata blonda toate actele politistului care a venit ptr intarir laugh.gif Si il faci nebun pe primu gabor.care tea oprit

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
ovidiun
post 28 Aug 2009, 13:41
Post #273

Membru...fara drepturi.

Cred ca asa a iesit si Hayssam (ala de era spion) din tara. A luat masina, a dat geamu' jos, a scos cotul pe geam, a dat drumu la muzica religioasa si a circulat regulamentar pana in Siria sau unde s-o fi dus...si saracii sri-isti n-au avut voie sa il opreasca...ca nu era contrvenient, era doar contrabandist spion si traficant...atat, mizilicuri biggrin.gif

This post has been edited by ovidiun: 28 Aug 2009, 13:43

--------------------
Dacia berlina 1998
Suntem mai degraba sclavi ai propriei minti decat ai propriului destin - Roosevelt
+
b76bgaarh
post 28 Aug 2009, 13:44
Post #274

Membru autentic

From: Bucuresti

azi cica a fost mare filtru la metro militari.....

televiziunile or fi fost invitate...sau au facut filtru pe burta...sa mai mance si gura lor ceva...inainte de alegeri????

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
luck33ro
post 28 Aug 2009, 13:50
Post #275

Membru autentic

QUOTE(ovidiun @ 27 Aug 2009, 08:31)
si cum ar trebui sa verifice documentele...din mers  radmasa.gif

Sa spunem ca eu circul fara permis de conducere dar masina era toate hartiile in ordine. Teoretic nu ar trebui sa ma opreasca nimeni atata timp cat merg. Sau ma poate urmari politia pana raman fara benzina sau ma taie ceva fizilogic si atunci sa ma verifice...ca doar nu are voie sa ma opreasca!
*

Le trebuie motiv sa te opreasca, sau poate fi si filtru dar acesta se efectueaza cu ordin de serviciu smile.gif

--------------------
+
ovidiun
post 28 Aug 2009, 14:07
Post #276

Membru...fara drepturi.

QUOTE(luck33ro @ 28 Aug 2009, 13:50)
Le trebuie motiv sa te opreasca, sau poate fi si filtru dar acesta se efectueaza cu ordin de serviciu  smile.gif
*

Treaba cu ordinul de serviciu e clara...de asta stau in aceleasi locuri...cred ca au salvate in calculator documentele necesare, le printeaza, le semneaza si mereu in aceleasi locuri... tongue.gif

Motiv? Poate fi ceva suspect? Ai lasat capu in pamant cand te-ai apropiat de ei, i-ai privit sfidator in ochi, sau...stateai la doua noaptea cu statia la ureche intr-o zona de unde se poate fura la greu din tururi...deci, legalitate se gaseste.

--------------------
Dacia berlina 1998
+
luck33ro
post 28 Aug 2009, 14:09
Post #277

Membru autentic

Le trebuie motiv legal sa te opreasca, nu genul nu ai sapca... Imprimanta in "masina" aia de 70000 euro nu am vazut radmasa.gif

--------------------
+
ovidiun
post 28 Aug 2009, 14:14
Post #278

Membru...fara drepturi.

serios vorbind...poate cel care astepta pe langa tiruri avea marfa furata in masina. Asta nu e un motiv sa il verifice?

28 Aug 2009, 14:15:
QUOTE(luck33ro @ 28 Aug 2009, 14:09)
Le trebuie motiv legal sa te opreasca, nu genul nu ai sapca... Imprimanta in "masina" aia de 70000 euro nu am vazut  radmasa.gif
*

ma gandeam ca au ordinele de servici cu locatiile deja completate pe care le printeaza la sediu, apoi fac munca de teren.. tongue.gif

This post has been edited by ovidiun: 28 Aug 2009, 14:15

--------------------
Dacia berlina 1998
+
Diana
post 28 Aug 2009, 15:04
Post #279

Membru incepator

Group: Banned

Te gandeai tu degeaba pentru ca realitatea si legea sunt diferite de ceea ce stii. De fapt legea ai putea sa o cunosti si tu daca ai pune mana pe codul rutier. Nu pentru a omori muste cu el.

Conform codului rutier politistul nu te poate opri pentru ca asa are el chef. Te poate trage pe dreapta doar daca ai savarsit vreo contraventie sau daca este filtru organizat. Filtrul asta nu si-l organizeaza agentul cand pleaca din sediu.

--------------------
Dacia Solenza 2004 - B-€€-€€€
Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE
+
C@talin
post 28 Aug 2009, 16:31
Post #280

Ehh mo fi oprit ala ilegal,poate daia nici nu zis nimic ca nam stingator,ca il dadeam in contestatie daca imi scria vreo amenda,si porma si-o lua in freza ca pe ce motiv ma oprit.
El fiind doar in patrula pe zona X .

Si c-am da aud mereu tiristi care parcheaza ptr noapte.Intreabnd pe colegi daca se fura rin zona,daca e sigur etc.

Inca data nu m-am suparat ca ma oprit atunci,stiam ce ma asteapta 243.gif

This post has been edited by C@talin: 28 Aug 2009, 16:32

--------------------
+
MojoGaby
post 30 Aug 2009, 14:15
Post #281

Membru incepator

Faza de aseara cu politia romana.Eram cu niste prieteni in masina si ne-am dus la un fastfood sa ne luam deale gurii,am parcat masina in fata la fastfood cu toate ca era semnul de oprire interzisa(sunt 3 benzi in acel loc,si banda 1 de langa fastfood nu o foloseste nimeni).Eu am ramas in masina(am pus avariile etc) si restu s-au dus sa cumpere.Deodata in spate unu baga flash-uri ca disperatu,cand ma uit mai bine politia....bun...ma duc mai infata unde era o parcare,opresc acolo,si vreo 10 minute cat i-am asteptat pe prieteni, politistii nu s-au miscat de acolo(s-au pus in fata la fastfood pe post de indicator cred).Tare sunt curios daca a coborat vreunul din masina sa se duca la fasftood...

This post has been edited by MojoGaby: 30 Aug 2009, 14:16

--------------------
Dacia Berlina 1310 1998
+
C@talin
post 30 Aug 2009, 14:22
Post #282

faze a la romani wink.gif .

Io mergeam printr-o parcare paralel cu un amic si vb nopatea nimeni pacolo decat politia adormita.

Cand trecem prin fata politiei, baga cateva flasuri ca sa nu mai mergem paralel.

--------------------
+
ovidiun
post 31 Aug 2009, 12:59
Post #283

Membru...fara drepturi.

QUOTE(Diana @ 28 Aug 2009, 15:04)
Te gandeai tu degeaba pentru ca realitatea si legea sunt diferite de ceea ce stii. De fapt legea ai putea sa o cunosti si tu daca ai pune mana pe codul rutier. Nu pentru a omori muste cu el.

*

Uite ca si fetele e spirituale... tongue.gif

--------------------
Dacia berlina 1998
+
DannyY
post 31 Aug 2009, 14:31
Post #284

Marele plictisit

QUOTE(Diana @ 28 Aug 2009, 16:04)
Conform codului rutier politistul nu te poate opri pentru ca asa are el chef.
*

E adevarat ca asa ar trebui sa fie.
Dar... in care cod rutier e scrisa treaba asta? Articol, paragraf, adresa web, ceva?

Tantari avem voie sa omoram? tongue.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
luck33ro
post 31 Aug 2009, 17:29
Post #285

Membru autentic

http://209.85.129.132/search?q=cache:3QzH1...o&ct=clnk&gl=ro smile.gif

Conform art. 2 din Ordonanța de Urgență a Guvernului României privind circulația pe drumurile publice, nr 195/2002, republicată, îndrumarea, supravegherea și controlul respectării normelor de circulație pe drumurile publice se fac de către poliția rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, care are obligația să ia măsurile legale în cazul în care se constată încălcări ale acestora.

Modul de acțiune în trafic se supune Codului de Etică și Deontologie al Polițistului și Concepției de Atitudine și Acțiune a Poliției Rutiere. ....

Alte obligații ce îi revin polițistului care efectuează controlul:

* să se deplaseze până în dreptul ușii conducătorului autovehiculului și să se adreseze cu formula: “Bună (dimineața, ziua, seara), sunt (gradul profesional, numele și unitatea de poliție din care face parte)”, după care să solicite pe un ton politicos, dar ferm, să i se înmaneze documentele pentru control;

* să-i comunice conducătorului auto motivul opririi, abaterea comisă și sancțiunea prevăzută de lege și, daca este cazul, faptul că trebuie să rămână în autovehicul, cu mâinile pe volan, dupa care să întocmească documentele de constatare;

* să-i restituie conducătorului auto, la finalizarea controlului, documentele (mai puțin cele reținute odată cu constatarea abaterii) și să-i acorde explicațiile necesare privind situația creată, modul de soluționare, dreptul privind efectuarea de mențiuni în procesul-verbal de contravenție, precum și termenul de folosire a căilor de atac împotriva documentelor întocmite.

sau si ma clar:

Este interzis controlul de rutină asupra traficului rutier, oprirea autovehiculelor pentru control urmând a se face numai atunci când, prin observare directă ori cu mijloacele tehnice certificate, se constată încalcarea regulilor de circulație, precum și atunci când există date și informații că s-au comis infracțiuni sau contravenții, că autovehiculele vizate transportă bunuri, valori provenite din săvârșirea unor fapte ilicite, ori persoane urmărite conform legii, sau când se execută acțiuni tematice, punctuale, prilej cu care oprirea tuturor autovehiculelor ce fac parte dintr-o anumită categorie este necesară;

This post has been edited by luck33ro: 31 Aug 2009, 17:41

--------------------
+
DannyY
post 1 Sep 2009, 08:56
Post #286

Marele plictisit

Mi se pare mie sau astea sunt scrise in "Codul de Etică și Deontologie al Polițistului"?
Care e diferit -din cate stiu eu - de codul rutier, in care nu scrie decat ca soferul trebuie sa opreasca la semnalul politistului.

Chiar si asa, exprimarea "prin observare directă" ii lasa o marja mare de manevra omului cu sapca, acesta putand sa "observe direct" ce vrea el (poate seman cu Osama bin Laden).

Mi-a mai placut si exprimarea in bold si subliniata: "Polițistul rutier nu are plan de constatări" radmasa.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
ovidiun
post 1 Sep 2009, 09:16
Post #287

Membru...fara drepturi.

QUOTE(luck33ro @ 31 Aug 2009, 17:29)

sau si ma clar:

Este interzis controlul de rutină asupra traficului rutier, oprirea autovehiculelor pentru control urmând a se face numai atunci când, prin observare directă ori cu mijloacele tehnice certificate, se constată încalcarea regulilor de circulație, [B]precum și atunci când există date și informații că s-au comis infracțiuni sau contravenții, că autovehiculele vizate transportă bunuri, valori provenite din săvârșirea unor fapte ilicite, ori persoane urmărite conform legii, sau când se execută acțiuni tematice, punctuale, prilej cu care oprirea tuturor autovehiculelor ce fac parte dintr-o anumită categorie este necesară[/b];
*

deci...luand cazul celui oprit ca astepta la 2 noaptea langa tiruri din care avem ce fura...daca aveau date si informatii ca in zona au fost furturi. Cred ca stiu politistii sa se "scoata" chiar cand te opresc fara motiv. In plus nu vad eu un politist burtos si fara chef de munca sa opreasca aiurea in trafic pe cineva ca apoi sa fie contestata oprirea si tot tacamul.

Cat despre "oprirea tuturor autovehiculelor ce fac parte dintr-o anumită categorie" am patit-o cu papucul pe E85, erau oprite vreo 3 papucuri la locul faptei si cautau marfa fara acte..

--------------------
Dacia berlina 1998
+
C@talin
post 1 Sep 2009, 10:05
Post #288

si daca caram cu papucu frigider fara acte sau chestii dastea ? :|

--------------------
+
ovidiun
post 1 Sep 2009, 10:25
Post #289

Membru...fara drepturi.

QUOTE(C@talin @ 1 Sep 2009, 10:05)
si daca caram cu papucu frigider  fara acte sau chestii dastea ? :|
*

Pai..care stiti legislatie...spuneti!! Se confisca? Dar daca e frigiderul din 1890? Chiar credeti ca politistul nu te-ar lasa sa pleci daca ai avea asemenea frigider in masina...

Cred ca prea in negru vedeti lucrurile...fiti bre mai optimisti, viata e prea scurta ca sa o pierzi cu prejudecati, nervi, ciuda, ura...

--------------------
Dacia berlina 1998
+
b76bgaarh
post 1 Sep 2009, 10:39
Post #290

Membru autentic

decat sa apelezi la pulitia romana mai bine iti dai mana......p.... si alte chestii...

aseara un nene cu un bmw seria 5 generatie anterioara.... nu se stie din ce motiv a folosit 2 masini parcate pe post de ancora.....

respectivul a coborat, a incuita masina..si a disparut in noapte. cei 2 soferi parcati, au venit si au sunat la politie sa vina sa ii ridice lu ala masina.....ca ei nu aveau cum sa plece.....

nea cascheta a venit.... cu cascheta data pe spate si cu burta la vedere...dupa vreo 30-45 de minute..... iar dupa vreo 2 ore a venit si o masina e ridicare.....

sa mute o masina implicat intrun accident cu fuga de la locul lui... a durat peste 3 ore.......

oare eu pot sa cer sa nu platesc impozit....ca prea aveau burta mare si privirea prea tampa ...nenea pulitistii..... si parca as plati mai bine o firma de paza...decat pe astia.....

--------------------
+
C@talin
post 1 Sep 2009, 10:44
Post #291

da de ce a lasat masina ? a facut praf bemeru ? de nu mai era era in stare sa plece dupa loc ?.

--------------------
+
b76bgaarh
post 1 Sep 2009, 11:03
Post #292

Membru autentic

cred ca a fugit...ca era beat sau bmw furat....

--------------------
+
C@talin
post 1 Sep 2009, 11:12
Post #293

pai si lasi masina ca proba plina de amprente radmasa.gif

--------------------
+
diaconuliviu
post 1 Sep 2009, 11:15
Post #294

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(maidanezu @ 22 Aug 2009, 01:26)
[...]PAi murea de foame firma de facut semne,asa ca sa mai dat comanda de semne nefolositoare wink.gif

Te contrazic, zona la care ma refeream eu este pe un drum european, deci limita 100 km/h. PREVENTIV ar trebui ca o limitare de 50 sa fie facuta "gradat", adica cu limita 80, urmata de limita 60, apoi 50, cu semne plasate asa incit sa ai timp sa reduci. Nu ma refer numai la intrarea in Aiud la care faceam referire ci la toate situatiile de genul reducere de la o viteza mare la una mult mai mica. O sa vedeti inainte de unele curbe limitare la 70 apoi la 40-50. Ei, aia e o semnalizare corecta din punc de vedere al preventiei. Si semnele alea nu-s degeaba, in situatia expusa. Eu in referirea la Aiud spuneam altceva, ca de fapt semnalizarea localitatii e duala si vechile semne de limitare nemutate. Vechea intrare in Aiud dinspre Cluj este dupa un dimb, cumva semnul de intrare se vede "din scurt", ca atare acel "70" era util acolo. Va spun ca duminica semnalizarea duala era inca prezenta. Cine naiba va lua hotarirea normala sa taie tevile alea cu semnele vechi?

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
ovidiun
post 2 Sep 2009, 10:07
Post #295

Membru...fara drepturi.

Dar daca eu vad semnul de limta 70 apoi las ochii peste ceas si nu mai vad pe ala de 50 aflat catva metri mai incolo....si merg linistit cu 70 prin localitate...Sa nu ma luati cu chestii ca tre sa fiu atent, ca doar suntem soferi bla bla bla...

e ca in bancul:

Doi preoti statea inaintea unui pod si fluturau pentru soferi o pancarta pe care scria "Sfarsitul e aproape". Masinile trecea ajungeau pe pod si apoi se auzeau bubituri. Unul dintre preoti ii spune ceilulalt: "Auzi, nu ar fi mai bine sa scriem pod rupt?

--------------------
Dacia berlina 1998
+
slaiciprian
post 2 Sep 2009, 12:41
Post #296

Membru

From: Botosani

la scoala de subofiteri de politie toti absolventii au fost dati in somaj anul acesta.
De luna asta, cota de benzina la politia rurala e zero. Le-au recomandat baietilor sa se puna bine cu primarii, sa le dea ceva benzina. Si cred ca la fel e in toata tara.

--------------------
dacia 1310 1990

Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor.
+
AR-18-MOS
post 2 Sep 2009, 12:59
Post #297

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

In Arad, la politia munincipiului, se mai folosesc doar 2 masini la ordine publica, iar la Politia Rutiera zac Passat-urile de mult timp.
In Chisineu Cris, Politia si Politia Comunitara folosesc aceiasi masina ca nu mai au motorina in pick-up-ul de la Comunitara.

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
ovidiun
post 2 Sep 2009, 13:31
Post #298

Membru...fara drepturi.

Si ne mai miram de ce fac greva!

--------------------
Dacia berlina 1998
+
slaiciprian
post 2 Sep 2009, 14:22
Post #299

Membru

From: Botosani

la unii e greu. stiu un baiat care e singurul politist din comuna. colegul e in concedii si mai are cateva luni pana la pensie. i-au luat si banii de chirie, ia 12 milioane salar acum. plus ca de acum o sa mearga si cu bicicleta, probabil. sa tot intretii o familie...

--------------------
dacia 1310 1990

Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor.
+
C@talin
post 2 Sep 2009, 14:33
Post #300

ca veni vorba de pasaturile lor.
A trecut unu azi pe langa mine parca se rupea motoru asa se auzea :| .

--------------------
+
17 Pages « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 15:46
Forum Renault