politia romana
![]() ![]() ![]() |
politia romana
Liviu M |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Mondeo
|
|||
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
La intrarea in localitati la ce se mai pun semne ca prin lege e limitata la 50 km/h (exceptie unde este alta limita) , nu stie toata lumea , in afara localitatilor in afara de cele de restrictii (unde se circula cu alta viteza decat cea legala) nu am vazut indicatoare .
|
--------------------
-
-
-
|
|
Diana |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 67 Joined: 5 July 05 ![]() |
Totusi care e diferenta intre "limitare" si "restrictie"? Vrei sa ne explici?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-€€-€€€ Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE |
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
restrictia nu e permanenta, nu?
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
CGDBZ |
![]()
|
Restrictia este viteza cu care se circula pe o portiune de drum alta decat viteza legala (mai mica sau mai mare ) , e greu tare , nu
This post has been edited by CGDBZ: 10 Sep 2009, 16:03 |
--------------------
-
-
-
|
|
Diana |
![]()
|
Adica 50 km/h la intersectia dintre E85 si intrarea in Urziceni?
![]() Insa limitarea care este? This post has been edited by Diana: 10 Sep 2009, 16:03 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-€€-€€€ Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE |
|
CGDBZ |
![]()
|
Cam asa ceva .
|
--------------------
-
-
-
|
|
Liviu M |
![]()
|
Conform dexonline
QUOTE RESTRÍCȚIE, restricții, s.f. Măsură care limitează, îngrădește un drept, o libertate etc. ♢ .Adica restrictia e o... limitare. ![]() This post has been edited by Liviu M: 10 Sep 2009, 16:05 |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Diana |
![]()
|
Eu l-am intrebat care e diferenta intre cele doua notiuni, iar el mi-a dat definitia aproximativa a restrictiei fara sa raspunda la intrebarea care i-a fost pusa.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
Friedrich NIETZSCHE |
|
CGDBZ |
![]()
|
Si cand restricatia e mai mare cum ai spui , sunt localitati in care se circula cu 70 km/h , aia tot restrictie este , limita este limita legala prevazuta de lege pentru categoria respectiva de drum .
|
--------------------
-
-
-
|
|
Liviu M |
![]()
|
Cred ca ne poticnim aiurea in cuvinte. Viteza pe o bucata de drum este limitata/restrictionata (superior si eventual inferior) de:
- indicatoare/marcaje daca exista sau - limita legala / restrictia legala (din regulament/lege) pentru bucata de drum respectiv daca nu exista marcajele/indicatoarele care sa zica altceva. Ai observat, sper, ca pentru oricare din situatii se poate folosi oricare din cuvinte. Revenind la probleme ta - de ce exista semne de limita/restrictie de 50 la ora la intrarea in localitate si nu exista de 100 la iesire... ma declar invins si recunosc sincer ca n-am idee. Da' cred ca nici cei care le-au montat/nu le-au demontat nu stiu. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Diana |
![]()
|
Pe E85 sunt localitati unde limita este de 70 km/h. CGBDZ, tu cum de nu le-ai vazut?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
Friedrich NIETZSCHE |
|
CGDBZ |
![]()
|
Cred ca nici eu nu m-am exprimat destul de clar si din aceasta cauza sa creat confuzie . In afara localitatii nu am vazut indicator cu viteza maxima cu care ai voie sa circuli , stiu ca toti cunosc limitele de viteza dar mie mi se pare normal sa fie indicatoare .
|
--------------------
-
-
-
|
|
Liviu M |
![]()
|
Mai uita-te o data pe pagina precedenta, ca am pus acolo un citat din codul rutier. Citeste-l cu atentie si noteaza de cate ori apare cuvantul restrictie in paragraful respectiv.
Dupa aia citeste si explicatia cu "economia de panouri" ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
QUOTE(CGDBZ @ 10 Sep 2009, 17:35) Atata timp cat limitele de viteza sunt stabilite prin lege, nu mai e nevoie sa fie amintite prin indicatoare. Prin absurd, daca ti s-ar da voie cu 130 km/h pe un drum national european, atunci ar pune semnul de limitare la 130. Cand ai vedea semnul de 'sfarsit al restrictiei de viteza', de fapt ai reveni la viteza legala maxima, adica...100. Corectie: Am adaugat 'european' la 'drum national' This post has been edited by DannyY: 11 Sep 2009, 07:23 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(Liviu M @ 10 Sep 2009, 11:28) Eu n-am gasit ce zici tu, doar O sa-mi spui ca "anumite sectoare de drum" inseamna de la intrare pana la iesire; daca economia de material e "prioritara", ai dreptate (se economisesc indicatoarea), daca regulamentul e prioritar, am dreptate: ori indicatoare dupa fiecare intersectie, ca nu suntem toti mame omide, ori dupa prima intersectie fara indicator viteza revine la 50 km/h. Asta daca nu gasesti tu citatul care trebuie, of course (da' citat din regulament, nu aproximativ din memorie). LE sursa Regulament de aplicare al "195" ART. 66 [...] (6) Semnificatia indicatoarelor de interzicere sau de restrictie incepe din dreptul acestora. In lipsa unei semnalizari care sa precizeze lungimea sectorului pe care se aplica reglementarea ori a unor indicatoare care sa anunte sfarsitul interdictiei sau al restrictiei, semnificatia acestor indicatoare inceteaza in intersectia cea mai apropiata. Cand indicatoarele de interzicere sau restrictie sunt instalate impreuna cu indicatorul ce anunta intrarea intr-o localitate, semnificatia lor este valabila pe drumul respectiv pana la intalnirea indicatorului "Iesire din localitate", cu exceptia locurilor unde alte indicatoare dispun altfel Am citat mai mult, pentru ca spuneam cindva de restrictiile de viteza pe care "politia" le anuleaza la 2-300 m dupa intersectie fara sa monteze alta restrictie. Poate citesc si ei si inteleg ce am vrut sa spun. QUOTE(CGDBZ @ 10 Sep 2009, 15:29) [...].Acelas lucru e valabil si pentru 'diaconuliviu' , eu vorbesc de limitare de viteza iar tu spui de restrictii. Vorba Dianei, ne cramponam in expresii (apropo, esti avocat? ![]() Si totusi: "Valea Oltului" este european, de acord? Daca bine imi amintesc, pe sensul dinspre Sibiu, inainte cu vreun kilometru de zona garii Lotru (intrarea in Brezoi) ai semn cu 100, apoi 70, apoi 50. Pe europene, limita e 100. Si uite un caz SI de LIMITARE daca tot voiai. Si daca ma gindesc bine, si la intrarea pe A1 scrie limita de viteza. This post has been edited by diaconuliviu: 11 Sep 2009, 07:04 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Liviu M |
![]()
|
Pana acolo n-am ajuns cu cititul.
![]() Multumesc. Da' tot sunt idioti, ca daca ai posibilitatea sa ajungi pe portiunea aia de drum si din alta parte, in lipsa repetarii limitarii, n-ai de unde sa stii cu ce viteza ai voie sa mergi. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
L-or prins pe Mihali Nicoara, haiducul din Borsa. Is curios in cat timp si pe ce motiv il "rezolva" justitia...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Probabil or sa-l elibereze pentru ca nu prezinta pericol social!
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(diaconuliviu @ 11 Sep 2009, 06:58) [...] Daca bine imi amintesc, pe sensul dinspre Sibiu, inainte cu vreun kilometru de zona garii Lotru [...] Acum trebuie sa fac precum in bancul ala cu tov. Ivan care n-a cistigat masina ci bicicleta pe care n-a cistigat-o ci i-au furat-o. Nu in zona garii Lotru era limitarea ci mai spre rm.VL de Brezoi. Si nu mai e ci a fost semnul cu 100. Se pare ca la ultimele reparatii s-au desteptat si le-au luat sau, poate asa s-a intimplat (mai era un semn de 100 si intre Ciinenii Mari si Riu Vadului). Scuze de eroare. QUOTE(Liviu M @ 11 Sep 2009, 10:24) [...] Da' tot sunt idioti, ca daca ai posibilitatea sa ajungi pe portiunea aia de drum si din alta parte, in lipsa repetarii limitarii, n-ai de unde sa stii cu ce viteza ai voie sa mergi. Hai sa luam iar un caz si mai si: Alba Iulia cu a ei "varianta": Intri dinspre Cluj, faci stinga fara sa intri in localitate, ca atare, mentii limita de 100, corect? Ai o limitare la 70 intr-o intersectie. Ajungi sub un pod de unde intri pe ultima portiune de oras dar FARA atentionare de limita de localitate, fara limitare de viteza. Sa luam cazul invers: vii dinspre Sibiu, intri IN ORAS ..deci 50, ajungi la acel pod si virezi dreapta pe varianta. Nu ai semn de 100, nici de iesire din localitate, ca atare...cu ce viteza circuli? Cu 50? Iarasi e ca in a n-a minune a Caracalului, cu pretul biletului. This post has been edited by diaconuliviu: 14 Sep 2009, 09:27 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
la Caracal sint indicatoare de limitare a pretului biletului...
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Nope, una din "minunile Caracalului" era ca "pretul biletului gara-centru=1 leu, centru-gara=50 bani".
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Se vede ca n-ai fost in Caracal si vorbesti din auzite! Eu am vazut acolo un semn rotund, pe care era desenata o caruta intr-o pozitie semirasturnata, cu siluete de oameni in ea, tot desenul asta fiind taiat cu o linie groasa, oblica. N-am inteles ce voia sa insemne si nici in "93" nu l-am gasit.
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
semnul ala zice INTERZIS RASTURNATUL CU CARUTA!
![]() Am probleme cu politistii. Ma tot trag pe dreapta si ma iau la controale, si asta destul de des, iar eu circul destul de rar. Am prieteni care fac naveata cu masina si nu au fost opriti nici o data. Oare o fi din cauza ca ai draiv Dacia? ![]() This post has been edited by kog: 7 Feb 2010, 00:58 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Nu ma, le plac pletosii.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Se gandesc ei ca nu ai toti boii la caruta
![]() |
--------------------
**
|
|
membru_DC |
![]()
|
- Group: Members Posts: 1.149 Joined: 24 May 09 ![]() |
QUOTE(kog @ 7 Feb 2010, 00:56) Am probleme cu politistii. Ma tot trag pe dreapta si ma iau la controale, si asta destul de des, iar eu circul destul de rar. Oare o fi din cauza ca ai draiv Dacia? ![]() si ce controleaza, doar actele sau te pun sa ridici capota (serii motor + caroserie, GPL omologat, RCA, etc)? o sa fie mai nasol cand o sa te opreasca politia + CTT (RAR) ![]() LE: acte pe aprinderea tranzistoriala GOTRONIC ai? e omologata? ![]() This post has been edited by membru_DC: 7 Feb 2010, 11:15 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
kog |
![]()
|
imi cer actele, toate, sunt foarte interesati de anexa cu itp-uri de la talon si de chitanta de la rovignieta. GPL nu am
![]() This post has been edited by kog: 7 Feb 2010, 11:19 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
george_scala_2004 |
![]() ![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
Un politist din Teleorman a ajutat o femeie sa nasca, indrumat de medici prin telefon
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-68885...rin-telefon.htm |
--------------------
...
...
...
|
|
membru_DC |
![]()
|
- Group: Members Posts: 1.149 Joined: 24 May 09 ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:47 |