de ce nu trece de 160?
![]() ![]() ![]() |
de ce nu trece de 160?
catalin80 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 728 Joined: 30 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault clio symbol
,
skoda superb
|
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Du-te pe un circuit cand poti, si incearca sa vezi viteza maxima in treapta a 4-a. Nu in treapta a 5-a, cum (cred ca) ai verificat tu.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
benzina .....
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
cauciucurile... ?
|
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
viteza ca viteza dar problema e nu s-a turat !
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
are you talking with me ?
|
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Se pare ca ai un vitezometru care indica corect
![]() |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
catalin80 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 728 Joined: 30 July 04 From: Bucuresti ![]() |
pai asta ma intreb si eu...de ce nu s-a turat?
|
--------------------
renault clio symbol
,
skoda superb
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai nu se tureaza intr-a 5-a pana la turatia maxima. Exista un punct de intersectie al curbei putere generata/turatie cu cea de putere necesara la viteza la care s-a ajuns/turatie de moment. Atunci cand puterea generata de motor la turatia "urmatoare" cum ar veni nu acopera necesarul de putere pentru a duce vehicolul cu viteza "urmatoare" motorul nu se mai tureaza. Bineinteles, daca nu e varza discul de ambreiaj.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
catalin80 |
![]()
|
vitezometrul nu arata bine..asta e sigur pt ca e testat pe Kisselef(daca se scrie asa)si la 70 pe bord ala arata 63
|
--------------------
renault clio symbol
,
skoda superb
|
|
costi |
![]()
|
ba da arata bine in situatia asta.
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Si cine ti-a spus ca cel de pe Kiseleff(asa se scrie) indica bine? Ala e doar asa, atractie turistica. Eu am mers intr-un sens, apoi in celalalt sens, cu aceeasi viteza pe bord si mi-a indicat diferit. Evident mai putin decat aveam pe bord in amble cazuri.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
Marius |
![]()
|
corect e Kiseleff...
![]() deci nu e de la cauciucuri. ![]() |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
tr.5 - la 4900 am 180 cu 4 oameni in ea
tr.5 -cu anterioara la 4600 imi arata 180 tr4-la 5500 am 180 |
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
costi |
![]()
|
Atunci ramin gazu' sau/si ambreiaju' (n-am gasit alta rima).
Dar sa stii ca viteza de 160 e absolut decenta. Eu nu mi-as face probleme. Banuiesc ca aveai si incarcatura.... |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
cristidb |
![]()
|
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Ar mai putea fi un vant potrivnic sau o usoara rampa.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
catalin80 |
![]()
|
eram 3 persoane si o singura geanta de voiaj destul de mica
|
--------------------
renault clio symbol
,
skoda superb
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
horiajam |
![]() ![]()
|
![]() Viitor fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 190 Joined: 16 January 05 From: Iasi ![]() |
daca nu se tureaza aproape sigur este de la ambreiaj
posibil si de la benzina , dar mai mult probabil este de la ambreiaj |
--------------------
Dacia
SuperNova
Fosta Europa
- 3 - IS - 4817
|
|
catalin80 |
![]()
|
pai si cum imi dau seama daca e de la ambreiaj?...mai sunt si alte simptome.Masina nu are decat 35000 km.
|
--------------------
renault clio symbol
,
skoda superb
|
|
cristidb |
![]()
|
Daca patineaza ambreiajul se tureaza si nu creste viteza. Logic nu? Cum sa aiba turatie mai mica daca patineaza ambreiajul?
Si inca ceva... viteza maxima nu depinde de incarcatura daca masina merge pe drum drept, fara inclinatie. Acceleratia depinde de masa masinii. This post has been edited by cristidb: 12 Aug 2005, 15:24 |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
ZaiR |
![]()
|
![]() Against the System Group: Members Posts: 345 Joined: 7 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
b64chr |
![]()
|
N-ai inteles. Vroiam sa evidentiez ca n-are nimic comun incarcarea masinii cu viteza la o anumita turatie, intr-o anumita treapta de viteza.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
In opinia mea e mai mult decat suficient cat ai prins. Poate prindeai mai mult chiar si intr-a 5 -a, iar unele dintre cauzele care te-ar putea impiedica ar fi: cauciucuri cu dimensiunea necorespunzatoare sau presiune mai joasa, injectoare partial infundate, catalizator partial obturat, filtru de are imbacsit, bujii aproape de finalul duratei de viata, geometria rotilor dereglata, roti usor infranate, vant de fata cu peste 10-20 km/h, vitezometru care indica eronat, benzina cu cifra octanica necorespunzatoare, cablu de acceleratie intins, soacra de doua chintale in viu, temperatura aerului prea ridicata, umiditate prea mare in atmosfera, etc. etc., sau cate putin din unii din factorii de mai sus.
Normal ca nu s-a mai accelerat, ca daca facea asta si nu crestea viteza schimbai ambreiajul. This post has been edited by valioglu: 15 Aug 2005, 20:13 |
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
laca820 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 15 August 05 From: de undeva ![]() |
:exc
l: puteti sa imi raspundeti si mie la o intrebare This post has been edited by laca820: 15 Aug 2005, 21:31 |
--------------------
dacia 1310
Opel Astra G
dacia '97 si opel '02
- BC 04 UKR BC 11 LAC
|
|
catalin80 |
![]()
|
aseara am facut plinul de la OMV cu benzina de 100. In zilele urmatoare ma asteapta un drum de vreo 200 Km si o sa vad daca era de la benzina sau nu. Bujiile sunt schimbate acum 1000 Km, filtru de aer are cam 1500 de cand l-am schimbat, rotile nu prea sunt echilibrate( in intervalul 140-150 km/h cam tremura volanul) temperatura aerului nu era ridicata deoarece era dimineata pe la 5.Ceea ce m-a facut sa-mi pun un semn de intrebare este de ce nu se mai tura. Oricum multam de sfaturi.O sa revin cu detaliile dupa drumul facut.
|
--------------------
renault clio symbol
,
skoda superb
|
|
mirciulik86 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 16 December 04 ![]() |
Si mie imi tremura volanul la 150.Sper sa ajungi si tu asa
![]() Attached thumbnail(s) DSC00046.JPG ( Size: 281.03k ) Number of downloads: 422 |
--------------------
Renault
Laguna Coupe
2011
- B 67 MRK
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Pai ti-a explicat clar cineva: nu se mai tura pt. motorul nu mai avea cuplu suficient. Asta e! Treapta a 5-a e dimensionata asa incat sa mergi economic. Nici o masina economica (nu vorbesc de cele sport sau masini mari cu motoare enorme) nu atinge turatia maxima in treapta cea mai mare. Pur si simplu nu are motorul cuplu suficient la acea tuatie ca sa mai invinga rezistenta aerului.
Viteza maxima o poti atinge in treapta a 4-a. Acolo raportul de transmisie in cutie fiind mai mic, ajunge mai mult cuplu la roti, deci motorul se poate tura pana intra in limitare, si aia e viteza maxima. Incearca in a 4-a sa urci pana intra in limitare de turatie. Daca nu reusesti, atunci se poate sa fie problema de benzina, bujii, injectoare, etc... |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
ZaiR |
![]()
|
QUOTE(IsNa @ 18 Aug 2005, 10:54) Pai ti-a explicat clar cineva: nu se mai tura pt. motorul nu mai avea cuplu suficient. Asta e! Treapta a 5-a e dimensionata asa incat sa mergi economic. Nici o masina economica (nu vorbesc de cele sport sau masini mari cu motoare enorme) nu atinge turatia maxima in treapta cea mai mare. Pur si simplu nu are motorul cuplu suficient la acea tuatie ca sa mai invinga rezistenta aerului. Viteza maxima o poti atinge in treapta a 4-a. Acolo raportul de transmisie in cutie fiind mai mic, ajunge mai mult cuplu la roti, deci motorul se poate tura pana intra in limitare, si aia e viteza maxima. Incearca in a 4-a sa urci pana intra in limitare de turatie. Daca nu reusesti, atunci se poate sa fie problema de benzina, bujii, injectoare, etc... raspuns corect !!!! |
--------------------
DUCATI
900 SuperSport
2003
- este!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:09 |