Ce facem cand se termina petrolul?
![]() ![]() ![]() |
Ce facem cand se termina petrolul?
Valentine |
![]()
|
||
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|||
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
S-ar trece masiv pe energie electrica si/sau gaz natural (pp ca asta nu se termina simultan). Cred ca energia produsa de centralele atomice si hidro ar fi in top. Sau ar urgenta francezii proiectul ala de fuziune nucleara. Sau s-ar vinde baterii cu pipi (nu radeti, exista!).
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Noi , oamenii , ca specie ..ne putem adapta la orice , atata vreme cat avem timp sa ne pregatim. Criza a petrolului? Uragan? Tsunami? Meteorit? Da-i omului timp sa se pregateasca pentru catastrofa , si totul se va termina cu bine! Deci atata vreme cat stiim ca petrolul urmeaza sa se termine , perioada de suferinta nu va dura prea mult , oamenii vor gasi noi solutii si povestea are un happy ending.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE(ovidiusoft @ 6 Oct 2005, 01:52) Ai idee cat la % din energia eletrica se produce folosind petrol & gaze naturale? (sa presupunem ca se termina in acelasi timp). Foarte mult (cam peste tot in lume). AND problema e ca tocmai nu prea ne-a dat nimeni timp. Se pare ca se va termina destul de curand cu petrolu' ... ![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
lucian79 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 11 September 05 From: O R A D E A ![]() |
Daca nu vom fi pregatiti pina atunci, dezvoltarea globala va stagna pina se vor gasi resursele necesare ... partea proasta?? va iesi cu dum-dum
|
--------------------
pejos
confort
2006 feel free ..... feel FIAT
|
|
Valentine |
![]()
|
Bun si daca "atunci" inseamna in 10-15 ani? ...
|
--------------------
Ford
Focus
|
lucian79 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 11 September 05 From: O R A D E A ![]() |
10-15 ani nu sunt de ajuns ptr a fi pregatiti .... pina atunci se vor cauta/pune in aplicare solutii simple/modeste de inlocuire a produsului ...si de akol vor degenera alte solutii viabile si tot asa
|
--------------------
pejos
confort
2006 feel free ..... feel FIAT
|
|
Cruchot |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 29 September 05 ![]() |
Parerea mea e ca va veni o noua criza a petrolului, insa una mult mai mare.
Bine no va fi deloc, totul va incepe sa se degradeze. Ei, totusi avem noroc, se pare ca pana la epuizarea petrolului se va topi calota glaciara in intregime, asa ca cei cu copii, nu e cazul se pare sa infiintati un fond de bani pt facultatea lor! :-) |
--------------------
Citroen
Axel 12
- JNF
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
..."Ei, totusi avem noroc, se pare ca pana la epuizarea petrolului se va topi calota glaciara in intregime, asa ca cei cu copii, nu e cazul se pare sa infiintati un fond de bani pt facultatea lor! :-)...
Si cei cu asta? Ne cumparam barci! |
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
Nu va mai faceti atatea griji pentru ce se va intampla peste vreo 50 de ani. Si daca ne ingrijoram, ce castigam in plus !?? Eu unul nu am de gand niciodata sa ma ingrijorez de asa ceva...Am grijile mele, nu-mi mai trebuie sa am cosmaruri de acum noaptea cu privire la faptul ce se va intampla fara petrol
![]() |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
dacicuss |
![]()
|
![]() Mare Vrajitor KKK Group: Members Posts: 299 Joined: 3 August 04 From: Poplaca ![]() |
Crestem pisici la greu!..neamtu' ala parca facea 3 litri de motorina din o pisica bine hranita !
![]() |
--------------------
VW Passat
1.9TDI
- ww-00-XXX A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. |
|
Anto |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 21 February 05 ![]() |
Apa este combustibilul viitorului. Nu radeti. Ar putea fi chiar al prezentului, dar interesele celor ce conduc lumea sunt altele. Ce s-ar intampla daca ar disparea brusc petrolul? Ganditi-va numai la lumea araba, care si asa a devenit foarte greu de controlat. "Sfarsitul lumii" n-ar mai fi doar o gluma.
|
--------------------
Dacia
Logan
2009 Preference
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea este ca solutii viabile exista si la ora actuala. Credeti insa ca celor care trag sforile in industria petroliera le - ar conveni sa se treaca la momentul actual la ceva alternativ? Sa fim seriosi.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(clr @ 6 Oct 2005, 09:46) Parerea mea este ca solutii viabile exista si la ora actuala. Credeti insa ca celor care trag sforile in industria petroliera le - ar conveni sa se treaca la momentul actual la ceva alternativ? Sa fim seriosi. Sincer, as vrea totusi un fizician sa comenteze aceste lucruri. Chestiunile de genu "au inventat japonezii masina care se intoarce cu rotita manual la 100km" nu tin apa. Deocamdata eu nu stiu de vre-un mijloc de extractie al energiei din apa, care sa fie simplu, si usor de practicat industrial (evident hidrocentralele care se bazeaza de fapt pe forta gravitationala nu intra la aceasta categorie - oricum ele sunt putine). Revenind la cei care trag sforile in industria petroliera. Ce credeti ca daca s-ar termina intr-adevar petrolul in 5 ani (sa presupunem prin absurd) ar ANUNTA publicul de asta? Nu va dati seama ca ar da faliment INSTANT orice firma producatoare de masini/motociclete/camioane si ar provoca o panica generala? |
--------------------
Ford
Focus
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Ce sa facem?
Facem intai o hora mare, organizam un teledon si invitam la surprize - surprize pe mamutu' care nu vrea sa ne mai dea petrol. Un inlocuitor al derivatelor din petrol pe post de combustibil este alcoolul: 1) Poate fi produs din masa vegetala, 2) E usor de prods si avem tehnologia 3) Merge usor adaptat la motoare de tip Otto. 4) BONUS !!! Poti sa tragi si o dusca din rezervor (daca nu e metilic) ![]() Altul ar fi hidrogenul dar e scump de produs. In rest: energie eoliana transformata in energie electrica apoi stocat in baterii Oricum daca dispare brusc petrolul ne intoarcem in pas de galop in feudalism. Asa ca pe cai baieti, sa invatam sa calarim si asteptam solutii de cresterea puterii calului bazate pe biciusca de piele sau din plastic, pe supraalimentare lpt sau hpt. ![]() |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Valentine @ 6 Oct 2005, 08:53) Ce credeti ca daca s-ar termina intr-adevar petrolul in 5 ani (sa presupunem prin absurd) ar ANUNTA publicul de asta? Nu va dati seama ca ar da faliment INSTANT orice firma producatoare de masini/motociclete/camioane si ar provoca o panica generala? Pai si eu la ce crezi ca faceam referire? La momentul cand va fi clar ca se termina, vor incepe sa si investeasca serios in studierea solutiilor alternative. La ora actuala doar se fac ca studiaza. This post has been edited by clr: 6 Oct 2005, 09:00 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(clr @ 6 Oct 2005, 09:59) Pai si eu la ce crezi ca faceam referire? La momentul cand va fi clar ca se termina, vor incepe sa si investeasca serios in studierea solutiilor alternative. La ora actuala doar se fac ca studiaza. Pai studierea solutiilor alternative se face de zeci de ani buni (si nu de savanti de duzina!) fara rezultate exceptionale. Toate alternativele fie sunt extrem de scump de implementat (gen energie solara, eoliana sau geotermica) si dau randament foarte mic, fie sunt foarte periculoase pentru a fi puse in practica. Iar cu fuziunea la rece stim cu totii cred cum sta treaba ![]() Si de la studiere pana la aplicare industriala (si universala) este o cale f. lunga. Lasand la o parte teoria conspiratiei ieftine care spune ca toate companiile petroliere au cumparat patentele pentru diverse inventii care mai de care mai nu stiu cum, ramane intrebarea ce ne facem? Invatam sa calarim? ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
MAS |
![]()
|
![]() Le Bubulateur Group: Members Posts: 205 Joined: 23 August 03 From: Bucuresti ![]() |
In Brazil s-a trecut deja pe etanol care, asa cum spunea si dizzy, este un inlocuitor perfect pentru benzina... Este bio-benzina...
Bio-dizel avem, bio-benzina exista deja, asa ca..... In afara de asta, etanolul are cifra octanica mai ridicata decat benzina cu care mergem noi, si motorul se comporta mult mai bine... nu credeti? bagati un litru de alcool rafinat la 20 de litri de benzina si o sa ziceti ca i-ati pus chip.... eu am testat si invioreaza masina cu muuult (nu e efect placebo... timpii de acceleratie is mai mici, si altfel "sare" motorul in ture...) This post has been edited by MAS: 6 Oct 2005, 09:11 |
--------------------
scandura
cu rulmenti
noua, din 2000
- B-02/36-MAS B222BIP Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
|
|
Anto |
![]()
|
Valentine: "Sincer, as vrea totusi un fizician sa comenteze aceste lucruri. "
http://www.chem.uaic.ro/ro/structura/cated...ica/acecal.html QUOTE Sistemele bazate pe hidrogen reprezintă una din cele mai atractive direcții ale energiei viitorului. Producerea hidrogenului din materiale ieftine, cum ar fi apa, este un proiect care va fi sustinut în viitor. Actualmente, hidrogenul se obține prin reformarea cu abur a gazului metan. Prin utilizarea apei ca materie primă de obținere a hidrogenului se va realiza economisirea gazului metan, cu atât mai mult cu cât în viitor se preconizează utilizarea hidrogenului drept carburant nepoluant. Sistemele bazate pe hidrogen solar reprezintă una din cele mai atractive direcții ale energiei viitorului. Astăzi, ecologiștii privesc la deteriorarea ecosistemelor și observă necesitatea restructurării economiei, necesitatea unei paradigme schimbate. Spre exemplu, stabilirea climei planetare depinde acum de reducerea emisiilor de carbon, prin trecerea de la combustibilii fosili spre o economie bazată pe energie solară/hidrogen /2/. This post has been edited by Anto: 6 Oct 2005, 09:15 |
--------------------
Dacia
Logan
2009 Preference
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Problema nu va fi de unde luam energie. Se fac centrale atomice, masinile devin electrice si cu asta basta.
Problema este mai degraba din ce vom produce toate plasticele care ne inconjoara. Sau vom fi mai destepti si vom trece la alte tipuri de materiale, poate bazate pe lemn si vegetale - evident transformate chimic? Caci doar o relativ mica parte din petrolul lumii este consumata pentru a face energie. Industria chimica consuma mult, mult mai mult petrol... Dar am mai vorbit despre asa ceva... Concret: daca se vede ca pretul petrolului va atinge cam 300$/baril in 2009, atunci evident ca statul roman va urgenta construirea de centrale atomice, pentru a acoperi cel putin 70% din necesarul de energie al tarii. Masinile pe benzina ar deveni prea scumpe ca mijloc de transport, deci s-ar apela la ce este - din pacate - mai comod: motoarele electrice sau pe gaz. Zic din pacate caci si astea consuma resurse neregenerabile. Oricum, la moda in Franta rurala este de exemplu centrala pe lemn "ecologica", centrale moderne, care au un randament foarte foarte mare, si ard... lemn: o resursa regenerabila. Cu o poluare mult mai mica decat cea cauzata de soba clasica. Asta pentru case. Pentru masini am rezolvat, pentru case idem, raman: textilele, vopselurile, plasticele, materialele compozite, si 99% din toate lucrurile care ne inconjoara, si care includ intr-o proportie mai mica sau mai mare petrol... ASTA e adevarata problema... zic eu... |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(MAS @ 6 Oct 2005, 10:08) In Brazil s-a trecut deja pe etanol care, asa cum spunea si dizzy, este un inlocuitor perfect pentru benzina... Este bio-benzina... Bio-dizel avem, bio-benzina exista deja, asa ca..... Ok, si ai idee cat costa sa produci acest combustibil? Cate hectare de plante trebuiesc cultivate cu ... ce plante produc acest bio-dizel? Cata energie se consuma producand fertilizatori (care culmea, din cate stiu, tot derivate din petrol sunt nu? ![]() Adica ce vreau sa spun este ca chiar daca nu se termina petrolul dar devine de 10 ori mai scump, nu este tot aia? Maddan: centralele nucleare din cate stiu eu functioneaza pe baza de uraniu 238 care cred ca se gaseste mult mai greu si mai rar decat petrolul nu? ![]() Inca un edit: Aici http://www.eia.doe.gov/cneaf/nuclear/page/...s/reactsum.html pe site-ul oficial al DOE din SUA se spune clar QUOTE Although the United States has the most nuclear capacity of any nation, no new commercial reactor has come on line since May 1996. The current Administration has been supportive of nuclear expansion, emphasizing its importance in maintaining a diverse energy supply. As of April 1, 2005, however, no U.S. nuclear company has yet applied for a new construction permit. This post has been edited by Valentine: 6 Oct 2005, 09:26 |
--------------------
Ford
Focus
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Valentine, e vorba de eficienta. Mai precis, rezervele actuale de uraniu stiu ca ajung pentru sute de ani...
Io unu' sunt adeptul celor mai noi tehnologii, care ar elimina complet necesarul energiei atomice. Dar astea costa foarte multi bani si necesita timp pana cand sa ajunga sa polueze in final mai putin decat tehnologiile actuale (caci chiar daca nu mai polueaza la terminal, adica o masina este electrica de exemplu, ele polueaza la sursa, la centrala care le da energie). Sunt insa convins ca urmatorul deceniu va obliga omenirea sa gandeasca altfel impactul activitatilor sale asupra mediului. Recte, le doresc americanilor cat mai multe uragane devastatoare. Numai astea ii pot face sa inceapa sa se gandeasca la halul in care isi bat joc de planeta (si europenii, dar mai putin). |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
MAS |
![]()
|
![]() Le Bubulateur Group: Members Posts: 205 Joined: 23 August 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Valentine @ 6 Oct 2005, 09:22) Ok, si ai idee cat costa sa produci acest combustibil? Cate hectare de plante trebuiesc cultivate cu ... ce plante produc acest bio-dizel? Paaaiii pentru biodizel se foloseste uleiul de rapita, iar etanolul se obtine din TRESTIA de ZAHAR...sincer, nu m-ar deranja sa vad cimpuri de rapita si de trestie, in loc de rafinarii si sonde ![]() |
--------------------
scandura
cu rulmenti
noua, din 2000
- B-02/36-MAS B222BIP Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
|
|
Anto |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
2009 Preference
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(MAS @ 6 Oct 2005, 10:41) Paaaiii pentru biodizel se foloseste uleiul de rapita, iar etanolul se obtine din TRESTIA de ZAHAR...sincer, nu m-ar deranja sa vad cimpuri de rapita si de trestie, in loc de rafinarii si sonde Din cate stiu eu trestia de zahar nu creste asa oriunde. Trebuie niste conditii specifice. Iar o sonda sa zicem ca sta pe un hectar, si alte cateva dinprejur care nu se pot folosi, dar cate hectare de trestie de zahar trebuie sa cultivi ca sa scoti biodizel pentru 100,000 de masini?! Ce te faci iarna? Ce te faci in tarile in care nu (mai) ai unde sa cultivi trestie? (vezi arabii, israel, bangladesh, japonia, etc. ![]() ![]() This post has been edited by Valentine: 6 Oct 2005, 09:55 |
--------------------
Ford
Focus
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
si eu sunt de acord cu maddan ca problema cea mare nu ar reprezenta-o disparitia combustibililor fosili ci a materiei prime pentru o multime de produse care ne inconjoara, mai ales cauciucul, masele plastice si textilele. Poate cu ocazia asta vom invata sa reciclam plasticaraia inutila si nu sa o aruncam la gunoiul menajer ca sa o poata arde rrrrrrrrrrrrrrromii la marginea orasului.
bio-diesel este ulei de rapita care se gaseste pe mai toate drumurile si este mai ieftin chiar decat motorina actuala, nefiind accizabil (sau accizat, ca statul poate face si aerul accizabil daca ii vine cheful). deci pentru diesel s-ar gasi aceasta solutie alternativa si mult mai putin poluanta. iar pentru benzina, traiasca alcoolul! cat despre energia atomica: o sa ne tina multe secole de acum incolo, chiar daca resursele naturale de uraniu nu ar tine atat. asta datorita procesului de fabricare si reciclare. uraniul natural contine in majoritate U238 (care nu e fisionabil) si putin U235 (care e fisionabil). Majoritatea centralelor merg pe uraniu imbogatit, in care U235 reprezinta vreo 2/3. In urma reactiei, barele de "combustibil" consumat contin mult U238, ceva U235 si plutoniu239 rezultat din fisiune. Barele respective pot fi trimise in centre de reciclare, unde se poate "filtra" U235 si Pu239, care pot fi folosite ca nou combustibil. |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
@Valentine: de ce trebuie toata lumea sa cultive trestie de zahar? Cultiva cine poate! Nici sonde nu au toate tarile! Etanolul se mai poate face din cite stiu si din porumb, sfecla, cartofi, etc.!
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
LucVer |
![]()
|
![]() Membru foarte autentic! ;-) Group: Members Posts: 240 Joined: 9 October 03 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Renault
Fluence Expression Plus 1.6 16v
2011
- BV xx XXX ex-Logan Laureate 1.4
Fortza fie cu tine! - Star Wars |
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Da ce, strugurii contin amidon? Si iese un vinisor din ei, de faci 200 km fara sa respiri
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(kaspersky @ 6 Oct 2005, 11:18) @Valentine: de ce trebuie toata lumea sa cultive trestie de zahar? Cultiva cine poate! Nici sonde nu au toate tarile! Pai tocmai cine poate?! ![]() Sincer daca biodizelul asta e asa de ieftin pe cat se spune pe aici (ceea ce refuz sa cred) de ce nu exista deja pe la pompe?... |
--------------------
Ford
Focus
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 22:20 |