Pro sau contra guvernării USD
![]() ![]() ![]() |
Pro sau contra guvernării USD
Garett |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|||
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Tot tu platesti si combinatul si pensia nemeritata.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Bai, voi totii dati fixist cu "pensia nemeritata" in sus si in jos!
Chestia cu "propaganda buna" pe care o credem si "propaganda rea" care cah, antibasescu deci automat antidemocratica, antijustitie, stat de drept, roua muntilor si lemnul padurilor (foste)! Voi fie habar n-aveti cam ce este/era pe la comisiile alea de pensionare anticipata ori inca mai credeti ca traiti intr-o tara normala, cu feti frumosi procurori si ilene cosanzene kovesi! Un pic de istorie, ca nu strica: in anii '90, la presiunea organzatiei aleia minunate careia unii din voi ii ridicati osanale, numita fmi, a fost o adevarat isterie a privatizarilor. Isteria constand in a se vinde cat mai repede si cat mai ieftin orice, cu spagile de rigoare evident, spagi asupra carora nu s-a aplecat vreodata vreun procuror, ca deh, fiecare tine la cariera lui! E infinit mai usor sa pescuiesti hamsii decat rechini-tigru! "Privatizarile" astea minunate au produs, singurul rezultat de altfel, un val de someri, ca doar n-aveai de ce sa pastrezi angajatii cand scopul tal era sa vinzi tot la fier vechi! Somerii astia, carne de tun, deh, erau oameni cam la 40+, adusi de-a valma de la sate in anii industrializarii, instruiti sa opereze un strung sau o raboteza si care brusc s-au trezit aruncati in apa si informati ca trebuie sa inoate sau sa se duca la fund si ca pe nimeni nu intereseaza de fapt soarta lor. Pentru cei mai tineri sau cei cu reale sau voite probleme de memorie merita mentionat faptul ca nu au existat decat la modul declarativ sau mimat programe de reconversie profesionala, pur si simplu s-au dat, in cele mai fericite cazuri, niste salarii compensatorii, in multe cazuri nu s-a dat nimic, s-a platit o indemnizatie de somaj cat sa nu moara de foame dupa care valea! No bun, si in acest context oamenii au inceput sa caute tot felul de expediente ca sa castige un ban. Multi au descoperit ca nu ii mai angajeaza nimeni, doar erau trecuti bine de 40, 50 de ani, unii s-au intors la tara, parte dintre ei fiind cei pe care ii blamam ca traiesc din ajutoare sociale. In perioada aia a aparut moda "pensionarilor anticipate". Nu era un lux, nu erau miliardari retrasi pe o plaja exotica, era pur si simplu un mod de subzistenta. E usor sa stergi cu buretele tot deceniul 9, sa uiti convenabil tot dezastrul de atunci si sa-i blamezi pe aia care in fond au facut si ei ce au putut ca sa supravietuiasca. In acelasi timp, nimeni dintre cei care au provocat dezastrul ala nu a platit vreodata. Remember Radu Sarbu si FPS-ul lui? De mortuis nil nisi bonum, nu? Isi mai aduce aminte careva de Comtim si porcii lasati sa moara de foame la cererea expresa a "simpaticului domn" Paul Thompsen? Aia n-a prezentat nici un pericol pentru siguranta nationala, evident, dar suta de lei data de baba Safta e crima de inalta tradare, trebuie pedepsita exemplar! This post has been edited by Garett: 3 Aug 2014, 08:10 |
--------------------
No
Reno
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Poate vrei să zici "deceniul zece"...
Totuși, tu cu cin' te cerți? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Garett |
![]()
|
Cu nimeni, "decat" incerc sa le explic unor adulatori ai dna-ului ca in Romania lucrurile nu sunt in alb si negru
4 Aug 2014, 06:55: No, am descoperit de unde vine de fapt familia lui ponta: din pusta! Asta explica si moaca lui asiatica, si graba de a pupa udemereul imediat dupa alegerile din 2012, etnia consilierului sau, sau incapatanarea de a o propune pe madama bipeda la cultura! Guvernarea udmr "Guvernul Ponta l-a schimbat din functie pe prefectul de Harghita care atacase in instanta memorandumul pentru autonomia Tinutului Secuiesc. In locul sau a fost numit un prefect UDMR" This post has been edited by Garett: 4 Aug 2014, 05:55 |
--------------------
No
Reno
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Trădare!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Garett |
![]()
|
Ehm, daca intră chestia asta la trădare nu mai aveam guvern de la CDR încoace. Toti au pupat udemereu' sub o forma sau alta!
Ca s-o citez pe madama aia, n-am prea avut bipezi la guvernare din punctul asta de vedere! |
--------------------
No
Reno
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Hal de informatii, pe notniuz
![]() QUOTE Ora 13.18: Voiculescu a iesit din sala de judecata, unde e cald si umed ca intr-o sera, si insotit de un bodyguard s-a dus spre toaleta Ora 13.04: In sala de judecata e cald, Voiculescu asculta concentrat declaratiile celorlalti inculpati si se mai consulta cu avocatii |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
A fost la buda, a urinat si a tras o flatulatie scurta care mirosea a teama si dispret. beah
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
QUOTE(Garett @ 3 Aug 2014, 08:09) Bai, voi totii dati fixist cu "pensia nemeritata" in sus si in jos! Chestia cu "propaganda buna" pe care o credem si "propaganda rea" care cah, antibasescu deci automat antidemocratica, antijustitie, stat de drept, roua muntilor si lemnul padurilor (foste)! Voi fie habar n-aveti cam ce este/era pe la comisiile alea de pensionare anticipata ori inca mai credeti ca traiti intr-o tara normala, cu feti frumosi procurori si ilene cosanzene kovesi! Un pic de istorie, ca nu strica: in anii '90, la presiunea organzatiei aleia minunate careia unii din voi ii ridicati osanale, numita fmi, a fost o adevarat isterie a privatizarilor. Isteria constand in a se vinde cat mai repede si cat mai ieftin orice, cu spagile de rigoare evident, spagi asupra carora nu s-a aplecat vreodata vreun procuror, ca deh, fiecare tine la cariera lui! E infinit mai usor sa pescuiesti hamsii decat rechini-tigru! "Privatizarile" astea minunate au produs, singurul rezultat de altfel, un val de someri, ca doar n-aveai de ce sa pastrezi angajatii cand scopul tal era sa vinzi tot la fier vechi! Somerii astia, carne de tun, deh, erau oameni cam la 40+, adusi de-a valma de la sate in anii industrializarii, instruiti sa opereze un strung sau o raboteza si care brusc s-au trezit aruncati in apa si informati ca trebuie sa inoate sau sa se duca la fund si ca pe nimeni nu intereseaza de fapt soarta lor. Pentru cei mai tineri sau cei cu reale sau voite probleme de memorie merita mentionat faptul ca nu au existat decat la modul declarativ sau mimat programe de reconversie profesionala, pur si simplu s-au dat, in cele mai fericite cazuri, niste salarii compensatorii, in multe cazuri nu s-a dat nimic, s-a platit o indemnizatie de somaj cat sa nu moara de foame dupa care valea! No bun, si in acest context oamenii au inceput sa caute tot felul de expediente ca sa castige un ban. Multi au descoperit ca nu ii mai angajeaza nimeni, doar erau trecuti bine de 40, 50 de ani, unii s-au intors la tara, parte dintre ei fiind cei pe care ii blamam ca traiesc din ajutoare sociale. In perioada aia a aparut moda "pensionarilor anticipate". Nu era un lux, nu erau miliardari retrasi pe o plaja exotica, era pur si simplu un mod de subzistenta. E usor sa stergi cu buretele tot deceniul 9, sa uiti convenabil tot dezastrul de atunci si sa-i blamezi pe aia care in fond au facut si ei ce au putut ca sa supravietuiasca. In acelasi timp, nimeni dintre cei care au provocat dezastrul ala nu a platit vreodata. Remember Radu Sarbu si FPS-ul lui? De mortuis nil nisi bonum, nu? Isi mai aduce aminte careva de Comtim si porcii lasati sa moara de foame la cererea expresa a "simpaticului domn" Paul Thompsen? Aia n-a prezentat nici un pericol pentru siguranta nationala, evident, dar suta de lei data de baba Safta e crima de inalta tradare, trebuie pedepsita exemplar! Babaiatule probabil habar nu ai cine, cand si cum a facut privatizarea/jefuirea economiei romanesti... Nu mai vorbi ca un propagandist ieftin de la PSD ca nu suntem tampiti pe aici. Toti borfasii pusi/alesi/ramasi in functii pe vremea lu nentu Ilici au avut de profitat si noi de platit. Asa ca incheie subiectul asta ca e naspa rau pentru Partidul Stat! |
--------------------
**
|
|
Garett |
![]()
|
"Babaiatule" sa te adresezi colegilor tai de cârciumă!
![]() In caz ca stai prost cu memoria jaful a inceput sub ilici si s-a desăvârșit sub nastase, cu larga participare si a CDR-ului intre '96 si 2000. TOTI cei care se dau acum rotunzi pe "scena politică" au fost implicati, indiferent de partid. |
--------------------
No
Reno
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 4 Aug 2014, 16:27) probabil habar nu ai cine, cand si cum a facut privatizarea/jefuirea economiei romanesti... Ziceam mai demult (parca tot p-aici) de privatizarea bcr, ca a fost facuta "pe maxime" vanzarea; din intamplare, dar a fost mai mult decat o reusita pt. noi. Niste comentarii de ieri, care sustin afirmatia. N-are treaba cu guvernarea usd, dar nici sa zicem ca toate privatizarile au fost esecuri nu putem... |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Garett simplifici exagerat de mult si incerci sa le vopsesti pe toate in alb si negru. Procesele derulate din anii '90 (nu ma refer la procese in justitie) au fost o idee mai complexe si cu mult mai multe nuante de gri.
Trecerea de la economia centralizata la cea de piata a fost un proces complex si derapajele au fost inevitabile. Ca pe fondul coruptiei generalizate toate relele au fost mult accentuate e indiscutabil. Lipsa de autoritate de la inceputul anilor '90, lipsa de experienta / competenta atat in domeniul politic cat si in cel economic, balbele de tot felul, ineficienta economica a complexelor industriale, mentalitatea omul proaspat iesit din comunism cu un orizont de asteptari nejustificat de optimist legat de "mirajul si bunastarea occidentala" convins ca merita totul fara sa ofere nimic in schimb, toate acestea la un loc au format mediul ideal pentru pescarii in ape tulburi care nu au ratat nicio ocazie. Implozia comunismului romanesc a generat coruptia iar coruptia la randul ei a indus saracia. Reconversia profesionala e doar un exemplu. Bani s-au alocat o gramada dar eficienta cheltuirii lor e aproape de zero. Imi vin in minte vorbele lui Catarama de acum cateva luni: in Romania 80% din banii publici se risipesc (furtrui, cheltuili aiurea, ineficiente). |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
A fost un jaf sistematizat securisto-criptocomunist (exemple gen: Varanu, Ioan Niculae, Paunestii, toti ruptii in coor care au devenit peste noapte milionari si mari "oameni de afaceri"...), nu s-a pescuit nimic. Nu ne vindem tara... ca sa o putem fura noi toata mai tarziu! - va zice ceva sloganul lu bunicutza?
This post has been edited by luck33ro: 4 Aug 2014, 16:18 |
--------------------
**
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Adauga-l la la lista si pe tac-su lui Irinel Columbeanu. Virinel a fost primul copil de bani gata din Romanica. Ca a fost un idiot si a risipit averea deja-i alta mancare de peste ...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(radian @ 4 Aug 2014, 17:03) Mai, nu simplific nimic, am vazut toate astea "la firul ierbii", la ai mei parinti, la parintii colegilor mei de scoala s.a.m.d. Oameni care s-au trezit brusc dupa o viata de munca in afara oricarui sistem, care au descoperit subit ca meseria lor este inutila dupa "privatizarea" fabricii! Un singur exemplu concret: fabrica de cuie. Care s-a desfiintat, a aruncat in somaj toti angajatii, actualmente pe locul ei este un mall, unde poti cumpara cuie made in Poland! ![]() Adica aia au stiut sa-si pastreze bine mersi industria, noi am facut-o tandari! Dar nimeni, absolut nimeni, nu a anchetat vreodata pe vreunul dintre "pescuitorii in ape tulburi" de care pomenesti! Fereastra de la dormitorul mic din apartamentul nostru da spre combinat. Fiecare camera foto pe care am cumparat-o in decursul anilor am testat-o facand poze cu combinatul. La fiecare achizitie am avut mai putin de fotografiat. Dar nimeni nu l-a luat pe mittal la intrebari "bai nene, da' tu ce Vishnu si Shiva matii tot tai acolo?" |
--------------------
No
Reno
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Ba barhi ba, nu stiam de ce esti asa de incrancenat azi. Se pare ca idolu' tau (varanu') o ia la teaca la greu.
![]() Nu vad pe nimeni sa comenteze judecata acestui animal, de parca ar fi un subiect de mana a treia, ce nu merita atentie... Sa ne intoarcem la can-can zic... |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Nu mai scapa Voiculescu. Judecatorii de acum sunt hotarati sa nu o mai lungeasca. Se judeca din nou maine dimineata, incepand cu ora 10.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Markos |
![]()
|
Mâine bem
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
paul_p |
![]()
|
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Garett |
![]()
|
|
--------------------
No
Reno
|
|
radian |
![]()
|
Garett cate din fabricile si uzinele dupa care plangi aveau vreo sansa in economia de piata?
Eu nu am vazut la "firul ierbii" cum zici ci chiar le-am trait. Prima data m-am angajat la 16 ani in vacanta de vara de dupa clasa a X-a ca sa-mi fac bani de vacanta. Am lucrat ca muncitor necalificat intr-o fabrica de utilaj minier. In '90 eram student in ultimul an si aveam cca. 2 ani lucrati pe cartea de munca. Ulterior la aceeasi fabrica am lucrat ca inginer vreo 8 ani. Era singura fabrica cu sectoare calde (turnatorie, forja, tratament termic) pe o raza de cca. 100 km. Aici si-a turnat Brancusi Coloana infinitului. Fabrica cu pedigree ... Cand m-am angajat prima data acolo erau cca. 5.000 angajati. Azi mai sunt vreo 50. Asta e. Marea majoritate din ceea ce generic intra la capitolul "fabrici si uzine" au fost concepute pe principii care nu le-au dat nicio sansa de competitivitate. Is un capitol incheiat. Fie vorba intre noi, nu prea merita sa le bocim. Locul lor a fost luat de fabricile moderne. As fi curios de o paralela intre productia industriala de dinainte de '89 si cea de astazi. Sunt convins ca industria anului 2014 este net superioara din toate punctele de vedere, mai putin ca numar de angajati. Desi n-as vedea in asta un dezavantaj. E greu sa-ti imaginezi cati frecau menta aiurea in industria comunista. Cei care intradevar stapaneau o meserie, in cea mai mare parte s-au adaptat, restul, ingroasa numarul asistatilor sociali si al celor aflati in pensii anticipate. Arunca o privire in ograda nemtilor. Dupa unificare fosta Germanie comunista a beneficiat de resurse financiare la care noi nici nu indrazneam sa visam. Si, la pachet cu banii au avut parte si de asistenta unor experti de prima clasa in cele mai variate domenii de activitate din partea fostei RFG. Si nu in ultimul rand si de mecanisme functionale si eficiente de control care sa elimine din start derapajele. Si poate nu-i de neglijat nici experienta germanilor in denazificare care i-a ajutat la decomunizare. Cu toate astea convulsiile sociale nu au putut fi evitate si nici azi, dupa douazeci de ani nu au fost eliminate toate diferentele dintre cele doua jumatati. Fabrici considerate de renume in perioada comunista (Trabant, Wartburg, sa-ti dau doar doua exemple din industria auto) azi sunt amintire. Au considerat ca e mai util sa fie rase si in locul lor sa se construiasca cartiere rezidentiale sau centre comerciale... This post has been edited by radian: 5 Aug 2014, 07:27 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
Ah, iubesc liberalizmul și ideile sale!
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
Are vreo legatura cu postul meu?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
Dap.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
Si Garet are dreptate si Radian are dreptate
![]() Situatia din acea perioada poate fi comparata cu a lua 100 de copii ce nu stiu sa inoate si ii arunci intr-un bazin olimpic si ii pui sa-l traverseze. Citiva, posibil sa reuseasca insa cei mai multi nu. Dar ce conteaza cind acum avem o economie de piata infloritoare si propspera pentru tot cetateanul ![]() |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
radian |
![]()
|
DragosP: ???
Cosstel sa fie si asta o forma de manifestare a selectiei naturale? This post has been edited by radian: 5 Aug 2014, 07:53 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
dupa parerea mea cam dura si parca inechitabila
asta e, cea fost a fost important ce va sa fie presupun ca si in urmatorii 25 de ani vom fi cetateni (m)UE de rangul trei, dupa care vom mai vedea |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
@radian. eu pot sa vorbesc despre fabrica de rulmenti din Barlad.....cand se ofera calitate mare, nu prea mai conteaza costurile.... si culmea culmilor, este ca rulmentii din Barlad se vindeau prin intermediari la niste costuri piperate bine de tot.... asa ca din punctul meu de vedere afirmatia ta ca nu avem dupa ce boci cam pica.
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Topicuri politice ca ciupercile dupa ploaie. Desi asta e deja patat cu sange, de pe 17.11.2014 se aplica sanctiuni celor ce nu pot sa respecte niste reguli de baza.
Pe scurt: -vorbeste decent -ataca idei cu argumente -nu ataca persoane (mai ales colegi de pe forum, dar nu numai) |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 09:21 |