Folie, ionizare
![]() ![]() ![]() |
Folie, ionizare
whitesorcerer12 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 667 Joined: 15 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
MEGANE
BICORP 115 CP RENAULT MEGANE BICORP, 1,6, 16V, 115 CP,192KMH
FULL OPTIONS |
|||
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Folia pe care o ofera firma GIP printre altele este de o calitate superioara (comparativ cu cea care se gaseste in targ la 100k).....spre exemplu are o mare rezistenta la zgarieturi......si evident e omologata RAR.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.527 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
dar aveti grija la aia de la gip ca sunt bulangii.
io am sunat si mi-au zis 850.000 ionizarea spate si luneta si cand m-am dus la ei, mi-au zis 1.350.000 acelasi lucru. Dupa ce am urlat nitel ca am sunat si mi s-a zis alt pret, au zis, aaaaaaaa, da, aaaaaaaaa, berlina nu?, aaaaaaaa, da domn'le, 850 de mii |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
tye |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 22 September 03 From: Urziceni ![]() |
da .. copii . M-am intors dupa o lunga absentza ... asta este.
Acush si io trebe sa-mi fac luneta din nou. A fost un eveniment (da mi-au spart-o dracii ca sa-mi ia boxele) .. si acush nu mai am frumusetea aia de luneta .... As ioniza-o iar .. dar cand mi-au pus-o astia la Adras .. cred ca au pus 1kg de mastic (ca sa nu ploua). Oricum m-as orienta la o folie daca voi ziceti ca este LEGAL .. si ionizatul nu mai este. Dar totusi ... 120USD in loc de 995.000 lei ... e :shock: :shock: De ce dreaq este mai scumpa folia ?! :?: Pentru tip-ul care ma intreba daca asta e masina mea ---> Nu nu este ... io am o SLZ (tot culoarea aia ...) numa' ca e stock. Zicetzi ca la GIP .. aah ? .. Bine o sa incerc si io la ei.. Bafta |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Scala Signed: TYE
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.527 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Oricum m-as orienta la o folie daca voi ziceti ca este LEGAL .. si ionizatul nu mai este. aia de la GIP zic ca dau o foaie cu autorizatie RAR, deci pare sa fie legal si ionizatul geamurilor |
--------------------
Dacia
1300
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
QUOTE folie daca voi ziceti ca este LEGAL .. si ionizatul nu mai este. Ionizatul este LEGAL, dar facut conform normelor RAR: 30% gaemuri lat fata, si eventual luneta cand nu ai oglinda din dr si 70& spatele. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
QUOTE Ionizatul este LEGAL, dar facut conform normelor RAR: 30% gaemuri lat fata, si eventual luneta cand nu ai oglinda din dr si 70& spatele. am priceput: 30% geamuri laterale fata; n-am priceput: eventual luneta cand nu ai oglinda din dr si 70&spatele. n-ai vrea sa revii, te rog, dar mai pe intelesul meu? |
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|
Ov |
![]()
|
adica daca nu ai oglinda exterioara in dreapte, poti sa faci max 30% luneta
daca ai oglinda in dreapta, poti 70% luneta |
--------------------
Dacia
1300
|
|
whitesorcerer12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 667 Joined: 15 February 04 From: Bucuresti ![]() |
deci, pana la urma, aia de la GIP , fie cu folie, fie cu ioniozare, ne dau acte oka?nu avem nici un fel de probleme cu baietasii de al circulatie??ionizarea se face sau nu?
care din ele e de preferat? bagati si voi niste raspunsuri clare si cuprinzatoare ..va pup |
--------------------
MEGANE
BICORP 115 CP RENAULT MEGANE BICORP, 1,6, 16V, 115 CP,192KMH
FULL OPTIONS |
|
SYL |
![]()
|
Da, cei de la GIP iti dau o adeverinta RAR semnata, stampilata, etc. pt ionizarea gemurilor/folia de pe gemuri. Eu o am tot timpul in talon. In plus pe geamurile fumurizate iti pun un abtibild cu stampila RAR si % de colorare al gemurilor ( 30, 70%).
Referiror la limita maxima de ionizare a geamurilor sa revin: - parbrizul ai voie maxim 25% ( mai exact parbrizul va avea o transparenta de min 75%), dar cei de la GIP nu fac colorare de parbrize; in trecut faceau doar o banda parasolara de ionizare, acum nu stiu daca mai fac. - geamurile laterale din fata maxim 30% ( adica o transparenta minima de 70%) - restul geamurilor maxim 70%; exceptie: in cazul in care autoturismul nu are oglinda retrovizoare exterioara din drepta luneta se va colora maxim 30%. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
johnro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 23 March 04 ![]() |
salut
eu sint din iasi. stie cineva vre-o firma care sa faca ionizare pe linga mine? eu am mers cu un ford mondeo care avea folie 3M. iarna se aburea foarte tare si se dezaburea foarte greu. eu zic ca ionizarea e mai buna deoarece nu reduce proprietatile geamului (cele termice; dar cred ca la dacie nu sint geamuri asha deshtepte) |
-------------------- ------------------------------------
Respect |
|
SYL |
![]()
|
Si eu zic ca nu are nici o legatura cu folia. Poate foloseai instalatia de climatizare pe recirculare sau nu era directionat aerul corespunzator sau nu incalzea cat trebuie....
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Am tot citit topicuri despre folie, dar tot nu am gasit o adresasau un nr de telefon pentru un loc unde se poate pune folie 3M, inclusiv colorata in Bucuresti. Am sunat la 3M, mi-au dat adresa unui service care pune folie pe geamurile masinilor, dar nu vor sa-mi aduca cu tenta rosie, nici daca platesc un avans. Ajutor, va rog!
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
SYL |
![]()
|
Da, si 3M e omologata RAR. De fapt folia 3M si cea oferita de firma GIP sunt singurele folii omologate RAR (asa sustin cei de la GIP).
Incerarca aici pt folie 3M: http://www.expertauto.ro/servicii/ |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
SYL |
![]()
|
Pun si folii. Ca idee de preturi pt Nova/DSN/SLZ (toate geamurile exceptind parbrizul):
-ionizarea 1 750 000 lei; -folie 100 euro. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
SYL |
![]()
|
Sti autogara Militari , unde e si statia de metrou Pacii? Deci mergi pe Bd. Iulu Maniu si la autogara e o intersectie semaforizata in forma de T. Faci stanga la semafor, mergi cateva sute de metri si urmeaza o alta intersectie semaforizata in forma de T. La aceea intersectie faci dreapta (acela e bd Preciziei) si mergi 100m si pe stanga este firma GIP (pe dreapta e garaj de autobue RATB)....si pt cine intereseaza tot pe Preciziei daca mai mergi cateva sute de metri pe dreapta e serviceul Dacosev.
Daca nu te-ai lamurit da-mi un mesaj privat si iti explic mai detaliat. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Am sunat si la GIP si la expertauto si ambele firme mi-au spus ca nu se poate pune decat folie gri. Nu inteleg:de ce am voie sa pun o folie mai inchisa si una mai deschisa, nu? Si-a pus cineva folie alta culoare decat neagra/gri? Daca da, unde?
|
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
johnro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 23 March 04 ![]() |
salut
stiti cumva daca se fac geamuri ionizate in iasi? a vazut cineva gata ionizate la vinzare? (o sa cumpar altele daca nu mi le face pe astea pe care le am) multumesc |
-------------------- ------------------------------------
Respect |
|
SYL |
![]()
|
Pt Nova/DSN/SLZ pretul este 1.750.000 toate geamurile (excepinad parbrizul). Pt berlina este mai ieftin (sunt cu 2 geamuri mai putin....are doar un geam pe usa spate, nu doua); probabil undeva sub 1,5 mil.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
XS Tuner |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 12 April 04 From: Iasi ![]() |
Salut tuturor! As avea si eu nevoie de exact asa ceva(bineinteles tot in Iasi). Pentru johnro cineva mi-a zis sa incerc in Pacurari langa fosta benzinarie Shell, acolo cica se ocupa de sudatul geamurilor si este posibil sa faca si ionizari, eu stiam exact unde e da nu am intrebat niciodata, am sa ma duc sa vad care-i treaba.
|
--------------------
BMW/Dacia/Peugeot
320i e36/1300/206 XT 1.6 16v
1997/1979/2001 I live my life a 1/4 mile at a time, nothing else matters, for those 10 seconds or less, I'm free...
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Pentru a raspunde la intrebarea topicului: folia este interzisa in masura in care nu ai autorizatie pentru asa ceva. Iar autorizatia nu o iei legal decat de la firme care iti monteaza folie, insa preturile sunt cu mult mai mari (100 si ceva EUR) dacat cele pentru folia luata din targ. Pe mine m-a prins Garcea cu folie pe geamuri si, pe langa talon luat mi-a dat si 700k amenda. Ca sa nu va ia talonul trebuie sa remediati defectiunea pe loc, adica sa luati folia de pe geamuri. Chit ca dureaza 2 ore la frecatul cu diliant si benzina, eu mi-as fi pus ambitia, numai sa nu-mi ia talonul.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
irinel75 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 17 June 02 From: VASLUI ![]() |
m-am zbatut destul si eu cu acesta problema...si sa aflu ca nu se fac...
Asadar la pitesti la firma SEND92, costa 845.000 cu tot cu manopera.. (demontat, remontat)..daca aveti oameni care merg la pitesti dati geamurile jos si sa le duca ei...eu asa am sa fac..am sa le dau la cineva care face aprovizionare din Pitesti..sau daca o sa mai am 1.200.000 in plus fac si o plimbare pina la Pitesti... |
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
2006
- VS-58-KNX
|
|
irinel75 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 284 Joined: 17 June 02 From: VASLUI ![]() |
am auzit ca la Craiova se mai fac dar nu sint autorizate...eu in week-end s-ar putea sa plec la Pitesti...Tel : 0248 / 28 80 80
str George Cosbuc , nr 54, PITESTI sunati ca eu am sunat:) |
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
2006
- VS-58-KNX
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am folie de 1 an pe geamurile laterale, iar in regulament scrie : "folii care restrang sau estompează vizibilitatea in timpul mersului, atat din interior, cat si din exterior" daca se vede prin ele nu ai nici o problema!! Un prieten si-a inoziat geamurile iar dupa un an au inceput sa se cojeasca, iar acum si-a pus tot folie.
De ce sa dau 1 mil pe ionizare care se duce dupa un an , cand pot sa dau 100.000 pe o folie?! ![]() |
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
Ov |
![]()
|
QUOTE in regulament scrie : \"folii care restrang sau estompează vizibilitatea in timpul mersului, atat din interior, cat si din exterior\" dar asta stabileste RAR-ul printr-o omologare, nu tu ! ai omologare RAR pt folia ta ? atunci e bine. N-ai ? Atunci amenda+talon+jupuit folia ! |
--------------------
Dacia
1300
|
|
SYL |
![]()
|
QUOTE De ce sa dau 1 mil pe ionizare care se duce dupa un an , cand pot sa dau 100.000 pe o folie?! De unde ti-a venit ideea ca ionizarea se duce dupa un an???? Eu am geamurile ionizate de 4 ani si sunt in stare perfecta. Probabil ca prietenul tau caruia i s-au cozjit geamurile le-a curatat cu sol pt geamuri sau alti detergenti sau le-a zgariat (geamurile ionizate se curata cu o carpa de bumbac si cu spirt !!!! ) Folia aia de 100k NU e omologata RAR, si aia chiar ca se duce nu intr-un an, in 3 luni (de vara). |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
SYL |
![]()
|
QUOTE geamurile ionizate sau fumurii sunt acelasi lucru Ionizarea geamurilor e o metoda de a face geamurile fumurii; alta metoda e aplicarea de folie. Bineinteles mai exista varianta cand vin ele din fabrica direct fumurii (spre exemplu geamurile din spate la masinile de teren). |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
irinel75 |
![]()
|
nu este adevarat
va arat masina din 96, care inca mai au luciu si nu s-au cojit...acu depinde si cu ce le sterge lumea... de ex cind am fost refuzat la Rar in 96 cu o luneta neagra neagra, am sters-o cu o cirpa si cu diluant.. |
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
2006
- VS-58-KNX
|
|
Ov |
![]()
|
adevarul este ca se zgarie f repede, mai ales cand se apuca binevoitorii sa-ti stearga geamul pe interior cu dosul palmei (incarcata eventual cu inele). Plus ca daca folosesti mai mult dezaburirea, se creaaza niste dungi dubioase in dreptul rezistentelor de la dezaburire. Si io am vrut sa-mi ionizez geamurile si m-am lasat pagubas, dupa ce cu o zi inainte de operatie, am mers pe soare in spatele unuia cu geamuri ionizate, si l-am blestemat urat de tot ca imi batea mie tot soarele in freza
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
In targ e 80.000 folia..... toata chestia e sa nu iti iei dinaia super neagra prin care nu se vede nimic, ca vine Garcea si se i-a de tine. Eu am folie de aproape de 2 ani si nu am avut nici o problema...
![]() |
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th July 2025 - 15:51 |