CEASURI ALBE, si gri, si negre, si de toate felurile
![]() ![]() ![]() |
CEASURI ALBE, si gri, si negre, si de toate felurile
RAP |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 1 January 05 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Kia
Cee'd
1.4
|
|||
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
tijele raman la locul lor. Trebuie sa scoti butoanele negre din varful tijelor. La mine au iesit prin tragere
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Alta modalitate nici nu exista, daca vrei sa scoti capetele alea negre de plastic de la cele doua ceasuri de bord. Tragi de ele, cu simt, pana ies. La mine a trebuit sa trag mai in disperare ca sa pot scoate ceasurile de pe un bord mai expus soarelui in timp. Dar alta cale de "extragere" nu exista, pentru ca asa au fost construite.
Deci, trage de ele (de capacelele alea de plastic) ca trebuie sa iasa de pe tijele de reglaj. |
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
RAP |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 1 January 05 From: Constanta ![]() |
Erau atat de coapte de soare incat singura solutie a fost sa le tai de tot(doar bumbi de plasti), asta e bine ca au scapat ceasurile intregi.
|
--------------------
Kia
Cee'd
1.4
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
daca te-ai descurcat, bravo tie!
|
--------------------
Mercury
2006
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
praxis |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 73 Joined: 2 August 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cristi_a17 @ 7 Dec 2006, 21:48) Multmesc am incercat cu plexiglas dar nu ajunge lumina pe tot acul ,ori e lupa aia esentiala ori materialul , mai am variante de experimentari daca nu-mi iese fac eu rost de ceasuri de la alte modele si le adaptez acele Mai revin cu info Salve. Avand in vedere ca am avut cateva zile libere cu sarbatorile astea m-am mai jucat si eu putin, incercand sa fac un ac din plexiglass. Cred ca a iesit acceptabil, dar mai am putin de lucru la finisaj. Ca sa se propage lumina cum trebuie am "vopsit" partea de jos a acului (fara zona de prindere, unde o sa fie ledul SMD), marginile si partea de sus in zona de prindere cu pasta corectoare. Rezultatul deocamdata este cel din poza. Mai am sa imi dau seama cum o sa-l prind de axul kilometrajului/turometrului, cand o sa am timp sa le dau jos de pe masina. Cristi, poate pui si tu o poza cu ce ai facut, sa facem un brainstorming, cine stie, poate iese ceva calumea:) Craciun Fericit (cam tarziu) si La multi ani! tuturor. Attached thumbnail(s) ac.jpg ( Size: 123.29k ) Number of downloads: 1782 |
--------------------
Dacia
1310 L + GPL
1996
|
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Praxis... atentie ca trebiuesc echilibrate... oricum, progresezi insa cred ca ar merge mai repede cu unele gata facute...
Numai bine!!! |
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
Bi$hop |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 4 January 07 ![]() |
Am nevoie de tot ajutorul pe care mi-l putetzi da...am gasit un model de cecas de bord si as vrea sa mha ajute cine sa gasesc si restul ceasurilor(turometru,bezina,baterie,ulei)sa se asemene cu acesta...si dak se poate as vrea sa fie toate pe alb....pls urgent....astept raspuns pe mail-ul ...yonutzu_not4u@yahoo.com
![]() This post has been edited by Bi$hop: 4 Jan 2007, 15:02 Attached thumbnail(s) turomet_ov_1_.jpg ( Size: 29.21k ) Number of downloads: 1698 ceas180_neg_1_.jpg ( Size: 29.32k ) Number of downloads: 1488 |
--------------------
Dacia 1310
berlina
1998
- DJ-88-LUP
|
|
ionut17 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 217 Joined: 18 August 05 From: Roman ![]() |
cauta aici poate gasesti niste ceasuri care sa iti placa http://www.daciaclub.ro/galerie/thumbnails.php?album=356
din cate stiu eu nu sunt ceasuri ca alea pe alb.doar daca le modifici tu |
--------------------
Dacia
1310
VW Bora
|
|
Hexer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 5 December 06 ![]() |
QUOTE(praxis @ 27 Dec 2006, 23:28) Salve. Avand in vedere ca am avut cateva zile libere cu sarbatorile astea m-am mai jucat si eu putin, incercand sa fac un ac din plexiglass. Cred ca a iesit acceptabil, dar mai am putin de lucru la finisaj. Ca sa se propage lumina cum trebuie am "vopsit" partea de jos a acului (fara zona de prindere, unde o sa fie ledul SMD), marginile si partea de sus in zona de prindere cu pasta corectoare. Rezultatul deocamdata este cel din poza. Mai am sa imi dau seama cum o sa-l prind de axul kilometrajului/turometrului, cand o sa am timp sa le dau jos de pe masina. Cristi, poate pui si tu o poza cu ce ai facut, sa facem un brainstorming, cine stie, poate iese ceva calumea:) Craciun Fericit (cam tarziu) si La multi ani! tuturor. Incerci sa faci o gaura la caparul unde se pine, puo ledul in gaura aia, o sa mearga atuncea pana la sfrasit lumina. |
--------------------
Dacia
1100
1969
- CJ-04-ZNH
|
|
praxis |
![]()
|
QUOTE(Eagleee @ 10 Jan 2007, 17:00) Incerci sa faci o gaura la caparul unde se pine, puo ledul in gaura aia, o sa mearga atuncea pana la sfrasit lumina. Salve. Nu cred ca pot sa fac asa pentru ca acul trebuie sa se miste... si nu ar putea din cauza firului. In viziunea mea si din ce am mai citit pe aici ledul ar trebui prins la buza gaurii unde vine axul acului indicator. Nu am mai avut timp in ultima vreme sa ma ocup de ele din pacate (am in casa o alarma si o inchidere centralizata de vre-o 4 luni pe care nu am avut timp sa le montez). In alta ordine de idei nu stiu daca acul trebuie sa aiba aceiasi greutate cu acul original... |
--------------------
Dacia
1310 L + GPL
1996
|
|
mester mic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 10 January 07 ![]() |
QUOTE(Siconi @ 13 Jul 2006, 18:44) Aveti mare dreptate. Nu vreau sa fiu offtopic, dar cum remodelam bordul, ca ceasurile deja le-am facut... super misto... dar pozele sunt cu copyright ca am muncit zeci de ore la ele, in ansamblu peste 30h. Pare cam mult, dar eu sunt mai minutios si am cautat sa am grija de detalii. Am mai postat undeva mai in urma ceasul de pe stanga bordului (la mine transformat in turometru). [attachmentid=31085] [attachmentid=31086] In a doua poza se vede suportul pentru vitezometru, realizat, dar nefinisat, din pleziglass de 5mm. In cantul lui vor intra 4 x LED ultrabright albastre care vor ilumina fundalul (ceasul are fundal negru cu cifre transparent mat, la fel si simbolurile de jos). Salut, uite, eu indraznesc sa te rog [probabil fara mari sorti de izbanda] sa modifici [pentru mine] turometrul pana la 6000rpm cap scala si viteza pana la 120kmph. Asta deoarece am un proiect in derulare in care vreau sa scap de ace, sa aprind un numar de 25 led-uri [convertor frecventa-tensiune] ceea ce duce la 250rpmx25=6250rpm cap scala si respectiv 25x5kmph=125kmph cap scala. Fara sa te laud, modelele astea de ceasuri mi-au placut cel mai mult, am citit tot ce-i pe aici. sau spune-mi macar in ce editor grafic l-ai facut si ce fonturi a folosit, sa caut pe cineva care se pricepe la asa ceva. |
--------------------
RENAULT
12
1984 MLS
- DJ-81-RXO mai bine pierzi langa un om destept decat sa castigi alaturi de un prost
|
|
Siconi |
![]()
|
mester mic, am folosit scannerul si ca program de editare m-am ajutat cu Adobe Photoshop CS II. Altii au facut cu Corel 12, dar eu sunt mai familiarizat cu cel mentionat primul. Te-as ajuta cu modificarile pe care le vrei tu privind scala de la ture si viteza, dar trebuie sa stiu cum vei monta ledurile alea care iti dau tie acea rezolutie. Deci, fara ac, ci doar leduri, am inteles bine?!
Daca da, sfatul meu este sa faci in felul urmator: fie montezi ledurile sub un suport pe care lipesti un colant printat cu imaginea de ceas si ledurile doar se aprind in fundal (dedesubt) si lumineaza textul respectiv (in cazul tau cifre) fie scrii sub fiecare led ce indica. Prima varianta iti va oferi o rezolutie mica a indicatiei, iar a doua iti va ingreuna citirea in mers a indicatiei.eu pot face cam tot ce vrei tu... aproape, dar trebuie sa stiu exact ce vrei, ca sa nu muncesc degeaba. Aaaa, inca ceva: indicatia pt viteza o vrei in MPH sau km/h ? P.S.: Da si tu PM sa nu ocupam spatiul cu dialogul nostru personal, sau cauta-ma pe Y!Msg (vezi in profilul meu) P.S.2: mersi de aprecieri... macar atata dupa ce m-am muncit destul... o gramada de amici mecanici si nu numai imi admira munca. Normal ca sunt incantat. SI ASTA E DOAR VERSIUNEA BETA. This post has been edited by Siconi: 15 Jan 2007, 00:49 |
--------------------
Mercury
2006
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
@ praxis Acele NU trebuie sa aiba aceeasi greutate, trebuie doar ca punctul unde va intra axul, sa fie centrul de greutate al acului.
|
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
mester mic |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 10 January 07 ![]() |
QUOTE(RAP @ 15 Dec 2006, 23:50) Erau atat de coapte de soare incat singura solutie a fost sa le tai de tot(doar bumbi de plasti), asta e bine ca au scapat ceasurile intregi. Daca ai nevoie de niste butoane si de tijele alea lungi si subtiri pot sa iti trimit eu, mi-au ramas de la niste [alte] dezmebrari, si bineinteles daca ai rupt ceva la demontare .... anunta-ma. |
--------------------
RENAULT
12
1984 MLS
- DJ-81-RXO mai bine pierzi langa un om destept decat sa castigi alaturi de un prost
|
|
cristi_a17 |
![]()
|
![]() hot rod romanesc Group: Members Posts: 200 Joined: 14 January 06 From: BRASOV ![]() |
Salut , e cam tarziu dar: la multi ani tuturor!
Salut ,Praxis, vad ca ,,,cum prinzi o pauza cum experimentezi ceva. Din pacate la mine nu am facut mnimic legat de iluminarea ceasurilor , de sarbatori am avut si eu ceva timp liber si mi-am asamblat masina pt ca vara asta a fost la doctor si ma prins un pic iarna cu ea ca am cam bibilito si deci m-am trezit ca trebuie sa merg cu ia de revelion , si mai ii trebuiau si verificare si asigur deci nu am avut timp si ca si tine stau cu alarma si difuzoarele in casa. In legatura cu acele e foarte bine ceea ce faci.Am rugat un prieten sa-mi aduca de la servici ceasuri de bord defecte sa ma documentez si sa experimentez asa ca la mine mai dureaza salutare |
--------------------
dacia 1300 '75
renault scenic
RX4 '02
- BV
|
|
animalu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 20 January 07 From: Timisoara ![]() |
imi spune si mie cineva cum scot acul de la vitezometru k nu ii dau de cap nicicum
![]() |
--------------------
Dacia
Dacia 1310
'89 TLX
- TM10UOV Membru de 2 lei
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
tragi tare de el si iese!
|
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
glumetzueke |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 15 September 06 ![]() |
Care ma ajuta si pe mine sa-mi fac ceasurile albe pls help! add glumeztueke@yahoo.com
EDIT: e grsita adresa de mail de fapt este: glumetzueke@yahoo.com This post has been edited by Ov: 26 Jan 2007, 08:38 |
--------------------
dacia
break
1996 cl
|
|
animalu |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 20 January 07 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
Dacia 1310
'89 TLX
- TM10UOV Membru de 2 lei
|
|
praxis |
![]()
|
Salut tuturor!
Pentru ca am avut ceva timp liber saptamana asta am reusit sa ajung la versiunea 3 a ceasurilor de bord ![]() Pe scurt: - ceasurile si placutele de la indicatori din plexiglass de 3mm; - in centrul ceasurilor langa ax cate un led SMD albastru - in spatele fiecarui ceas cate 2 leduri SMD rosii in partea de sus - la indicatori 3 leduri SMD in colturi - in dreptul martorilor de la ceasuri plastic colorat de la coperti de dosare - toate plexiurile acoperite cu 2 foi de calc, apoi cu 3 foi de retroproiector printate - acele "home made": corpul din plexiglass smirgheluit, in locul axului - mina de pix + izolatie de la un cablu subtire (ca sa se fixeze in axul ceasului), capacul care acopera ceasul - capacel de robinet (de la apa calda sau apa rece) prelucrat putin si vopsit cu permanent > ceasurile acum le-am terminat si maine o sa le pun pe masina. > lumina vine doar din spatele ceasurilor, restul este doar reflectie > arata mai bine in realitate > la indicatorul de temperatura mai am putin de reglat ledul, o sa arate ca celelalte; nu am mai avut rabdare sa fac poze ![]() This post has been edited by praxis: 26 Jan 2007, 06:11 Attached thumbnail(s) bordv3_1.JPG ( Size: 63.29k ) Number of downloads: 1713 bordv3_2.JPG ( Size: 29.37k ) Number of downloads: 1849 bordv3_3.JPG ( Size: 35.37k ) Number of downloads: 1293 bordv3_4.JPG ( Size: 42.48k ) Number of downloads: 1195 bordv3_5.JPG ( Size: 61.68k ) Number of downloads: 1100 bordv3_6.JPG ( Size: 184.53k ) Number of downloads: 1105 |
--------------------
Dacia
1310 L + GPL
1996
|
|
praxis |
![]()
|
Mai vin cu inca 2 poze - varianta finala cu mai multa lumina la indicatorul de temperatura si cu geamurile de la vechile becuri vopsite in negru.
O sa mai pun poze dupa ce le montez pe masina. Bafta! Attached thumbnail(s) bordv3_7.JPG ( Size: 65.23k ) Number of downloads: 1157 bordv3_8.JPG ( Size: 25.44k ) Number of downloads: 992 |
--------------------
Dacia
1310 L + GPL
1996
|
|
Buyaka |
![]()
|
...excelent Praxis... a meritat toata munca
![]() PS Sunt invidios ![]() |
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
glumetzueke |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 15 September 06 ![]() |
salut am si eu o rugaminte pt praxis poate imi trimiti si mie pe mail ce ai tras la imprimanta adik fisierele pls si poate mai vb pe messenger. beculetele care indica la turometru avarii,faza lunga , scurta si frana de mane leai scos sau le-ai lasat? ? ? mailu meu este glumetzueke@yahoo.com ,,, lam mai scris odata pe forum da la-m scris gresit
![]() ----- AI DEJA UN WARN ! TE ROG SA NU MAI SCRII CU "SH, TZ, ADIK" SI ALTE PRESCURTARI ! CITESTE REGULAMENTUL FORUMULUI http://www.daciaclub.ro/index.php?act=boardrules This post has been edited by Ov: 26 Jan 2007, 12:06 |
--------------------
dacia
break
1996 cl
|
|
praxis |
![]()
|
Am pus ceasurile pe masina. Din pacate mai am 2 probleme de rezolvat:
1. s-a miscat ledul le la temperatura ![]() 2. in febra fabricarii acelor am uitat sa le echilibrez... asa ca din ce am observat acul de la turometru nu se prea ridica decat cu putina forja... vitezometru inca nu l-am testat, dar am o vaga banuiala ca nici el nu o sa indice bine... mai bine caut ace de la dezmembrari decat sa incerc sa le echilibrez ![]() oricum, arata bine nuh? ![]() Attached thumbnail(s) bordv3_9.JPG ( Size: 50.4k ) Number of downloads: 958 |
--------------------
Dacia
1310 L + GPL
1996
|
|
mihai85 |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 115 Joined: 15 September 06 From: Iasi ![]() |
M-am chinuit si io sa fac niste ceasuri albe....
Ceasurile au fost initial negre(luate de pe forum) si prelucrate in Photoshop, paint si corel. ![]() Mai jos sunt niste poze... nu sunt de buna calitate... in realitate se vede super... Attached thumbnail(s) Imag207.jpg ( Size: 150.58k ) Number of downloads: 868 Imag210.jpg ( Size: 22.5k ) Number of downloads: 466 |
--------------------
Renault
11
1986
- IASI Festina lente!!
|
|
mihai85 |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 115 Joined: 15 September 06 From: Iasi ![]() |
Inca niste poze.... nu s-au atasat din prima...
Attached thumbnail(s) Imag211.jpg ( Size: 196.71k ) Number of downloads: 430 Imag210.jpg ( Size: 174.33k ) Number of downloads: 698 Imag209.jpg ( Size: 143.14k ) Number of downloads: 451 |
--------------------
Renault
11
1986
- IASI Festina lente!!
|
|
Horatiu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 27 April 05 From: Oradea ![]() |
A incercat cineva sa vopseasca cu alb partile laterale, si partea de sus din jurul plasticelor verzi de la becuri ?.... Sunt tare curios cum ar iesi, si parca nu as face experimente...
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1999 CLT
- BH-01-SHH
|
|
praxis |
![]()
|
Sunt mai multe poze pe topicul asta cu ce zici tu (de exemplu posturile 65, 84, 167, 188, 257, 439...)
This post has been edited by praxis: 29 Jan 2007, 16:25 |
--------------------
Dacia
1310 L + GPL
1996
|
|
Cosmin-Valy |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 30 January 07 ![]() |
E primul meu post pe daciaclub (desi stau pe forumul asta de cam 2 luni)
Vin si eu cu ceasurile mele, lucrare facuta in 2 zile (inclusiv demontatul/montatul bordului de pe masina) Acele sunt facute de mine din stiplex si am patit si eu ce a patit si praxis: acul de la turometru sta cam cu 2 gradatii mai jos decat in mod normal, iar cel de la vitezometru nu se ridica deloc (ramane pe zero) De echilibrat le-am echilibrat, deci cred ca e vorba totusi si de greutatea lor. Ceea ce prezint e versiunea 1.0 (va exista si ver. 2 si chiar 3) Vreau sa le fac iluminate din spate la fel ca cele facute de praxis si buyaka, timp sa fie ![]() Attached thumbnail(s) Shot015.jpg ( Size: 230.85k ) Number of downloads: 560 Shot016.jpg ( Size: 123.42k ) Number of downloads: 475 Shot017.jpg ( Size: 248.29k ) Number of downloads: 532 Shot018.jpg ( Size: 250.1k ) Number of downloads: 475 |
--------------------
Dacia
1300
1979
- VN 02 UJF
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 01:06 |