Alegeri europarlamentare, mai 2014
![]() ![]() ![]() |
Alegeri europarlamentare, mai 2014
corbex |
![]()
|
||
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|||
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
QUOTE(dacis @ 7 Jul 2014, 19:53) Definitii: PERPÉTUU, -UĂ, perpetui, -ue, adj. Care durează veșnic sau vreme îndelungată, care nu încetează, nu se sfârșește niciodată; etern, veșnic; permanent, continuu. [Pr.: -tu-u] – Din lat. perpetuus. UBÍCUU, -UĂ, ubicui, -ue, adj., adv. (Livr.) (Care se află) în același timp în două sau mai multe locuri. ♦ (Care este) în orice loc, peste tot. – Din lat. ubique. Daca simti nevoia unei reformulari, eu zic ca se justifica. Daca nu, e vorba doar de betia de cuvinte, apud Titu Maiorescu “Studiu de patologie literară” din revista Contemporanul in 1873. L-ati vrea voi perpetuu si ubicuu pe basaul... ![]() This post has been edited by vercingetorix: 8 Jul 2014, 08:35 |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
- perpetuu (in raport cu mandatul de presedinte) = din prima in ultima clipa a mandatului
- ubicuu = universal / peste tot / fara exceptie |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(dacis @ 8 Jul 2014, 08:24) Am contacte la un nivel oarecare in politica locala, cam pe la toate partidele si am gasit o armonie de nedescris si o dorinta de intrajutorare recipoca perfecta. Practic, in acest moment, daca este sa ne referim strict la partidele parlamentare (PSD, PNL, PDL, PPDD), baietii sunt una si aceeasi sleahta, unita de interese de afaceri comune si incrucisate, ca si de dorinta de a fi lasati in pace de catre ANI, procuratura, ANAF etc. etc.. Iar acolo unde sunt dispute si dificultati, motivul mereu este acela ca ciolanul este prea mic si nu ajunge la toti, chiar daca ei public ies si o labaresc doctrinar si ideologic. Niciodata insa nu i-am vazut "batandu-se" pentru ca vor sa faca bine alegatorilor. Eu nu pot crede asa ceva, e probabil din cauza ca nu am contacte. Vezi ca ti s-au "sdrucinat" neuronii. |
--------------------
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
QUOTE(dacis @ 8 Jul 2014, 08:41) - perpetuu (in raport cu mandatul de presedinte) = din prima in ultima clipa a mandatului - ubicuu = universal / peste tot / fara exceptie Sa-mi trimiti si mie cu autograf DEX-ul elaborat de tine cu definitiile astea. De unde le scoti, nenica ? Pare ca nu ai proprietatea termenilor sau folosesti licente poetice. In raport cu subiectul discutiei, nu vad legatura, sunt ca nuca in perete. Tin foarte mult la limba romana, e singura chestie ce nu o pot fura jigodiile de la UE. |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
vercingetorix |
![]()
|
Nu exista jargoane profesionale.
Poate vrei sa spui termeni de specialitate, asta e altceva. Jargoanele sunt un fel de pasareasca, la fel ca limba castei dalitilor sau athinganos, cea mai de jos casta din India si stramosii minoritatilor ce ne dau azi manele. ![]() Termenii folositi de tine sunt inadecvati in contextul invocat, asta voiam sa spun. In rest, pot fi si "oameni care nu vor sa vorbeste cu tine". ![]() |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE Zboara timpul precum gandu' Base-al meu este perpetuu. Eu la Iasi, tu pe la Titu Insa Base e ubicuu! |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(vercingetorix @ 8 Jul 2014, 10:57) Hai sa-mi bag picerele! ![]() Sorry, dar esti cu super-sorcova. Unul din elementele constitutive ale unei stiinte este limbajul specific, cu semnificatii precise si specifice. sta pe langa obiect, metode, legi etc.etc.. Bre, tu chiar ai facut dreptul? Ca nu poci sa nu ma minunez! Sunt foarte curios cum inteleg prostiile pe care le debitezi aia care au facut facultati de-astea, mai de doi lei ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
vercingetorix |
![]()
|
Daca pentru tine jargoane profesionale=termeni de specialitate, m-am lamurit.
Case closed.(Soric dixit). Observ ca atunci cand te simti incoltit incepi cu atacuri la persoana. Cunostinte precare, cultura precara, comportament precar. Pretiozitatea cu care emani idei false e demna de o cauza mult mai buna. Asta ca sa ai ce raporta la unitate. |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Galuse! Jargon nu inseamna argou. Mai pune si tu mina pe niste carti, macar un full de dame.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 8 Jul 2014, 12:02) Cine sa priceapa badie asa ceva? N-ai cu cine, bre, n-ai cu cine!... QUOTE(vercingetorix @ 8 Jul 2014, 11:59) Daca pentru tine jargoane profesionale=termeni de specialitate, m-am lamurit. Case closed.(Soric dixit). Puiut de blana de porc, tu ejti? Bre, nea Vercingetorixe, daca tu ejti absolvent de drept, esti cel mai slab din cati am cunoscut. Si am cunoscut cativa! inclusiv de la Spirache, Cantemir si alte ragalii de-astea! Spun asta pentru canu doar ca dreptul are proprii termeni, propriile expresii, dar si termenii comuni din DEX sunt utilizati in drept cu intelesuri extrem de precise si de riguroase, fara prea mare libertate de interpretare. Astea toate, la un loc, alcatuiesc jargonul domeniului! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
vercingetorix |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 8 Jul 2014, 11:02) Eu n-am zis nimic de argou. Vezi poate altcineva a postat si faci confuzie, ca de obicei. Dacis, esti alaturea cu subiectul, las-o balta. Te-am prins iar cu fofarlica si arunci cu mizerie sa distragi atentia. Mai ai mult pina sa-mi dai tu lectii. Si apropo, la urmatorul atac la persoana iti iei o pauza sa-i tii de urat lui corbex. Multumesc de intelegere. This post has been edited by vercingetorix: 8 Jul 2014, 11:26 |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
corbex |
![]()
|
Nu, tu ai zis ca nu exista jargon profesional. Pai tocmai asta deosebeste jargonul de limbajul zilnic, utilizarea sa de catre anumite categorii de oameni. Care au ceva in comun.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(vercingetorix @ 8 Jul 2014, 12:22) Eu n-am zis nimic de argou. Dacis, esti alaturea cu subiectul, las-o balta. Te-am prins iar cu fofarlica si arunci cu mizerie sa distragi atentia. Nu am facut atacuri la persoana, ca nu ti-am zis niciodata prost, idiot si dobitoc. N-am s-o fac nici acum! am sa atac si am sa calific afirmatiile tale, ca fiind prostii, idiotenii si dobitocenii, care denota o incompetenta crasa in materii elementara. Sunt afirmatii care privesc nu persoana ta, ci prestatia ta! Stiu sa fac diferenta intre atacul la persoana (care are doua forme distincte, pe care la drept ar fi trebuit sa le inveti in anii I si II: argumentum ad hominem si argumentum ad personam) si atacul la afirmatiile unei persoane. Cum spuneam, nu atac persoana, dara, atat timp cat pot argumenta pe ce baza o fac, am dreptul de desfiinta, ridiculiza si face orice (inclusiv kk) pe afirmatiile oricui, fara sa incalc nici macar o regula a vreunei argumentari ori reguli si regulament! Apropos de problema jargonului, doua argumente pe care ma bazez: 1. DEX-ul, care am invatat in anul I de facultate, chiar in primul semestru, ca nu poate fi o sursa citata nici macar in vreun referat studentesc, darmite intr-o lucrare ori prestatie stiintifica Insa acum stam la palavre aiurea-n drum, deci e voie! Asadar, in DEX se zice asa "JARGÓN, jargoane, s. n. 1. Limbaj specific anumitor categorii sociale, profesionale etc., care reflectă fie dorința celor ce-l vorbesc de a se distinge de masa mare a vorbitorilor, fie tendința de a folosi termeni specifici profesiunilor respective și care se caracterizează prin abundența cuvintelor și expresiilor pretențioase, de obicei împrumutate din alte limbi, sau a celor de îngustă specialitate." 2. Forumul sciforums.com (tot de pe prima pagina a goagal, sa nu obosesti!) unde se face un inventar al termenilor, autorul alcatuind un "Guide To Physics Jargon" |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 8 Jul 2014, 12:44) Sunt afirmatii care privesc nu persoana ta, ci prestatia ta! Stiu sa fac diferenta intre atacul la persoana (care are doua forme distincte, pe care la drept ar fi trebuit sa le inveti in anii I si II: argumentum ad hominem si argumentum ad personam) si atacul la afirmatiile unei persoane. Asta în ce categorie intra? ![]() QUOTE(dacis @ 8 Jul 2014, 12:19) |
--------------------
Reno
Megan
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
Ahaaa, eschiva
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
vercingetorix |
![]()
|
Nici eu n-am afirmat ca tu esti prost, idiot sau dobitoc.
Dar pot sa am dubii ? |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
|
|
dacis |
![]()
|
Totusi, nu vrei sa revii la jargoane, juristu-le!! Hai, zi-mi-o! Da' asa, sever si-al dracu', cum iis ta bine unui jurist mare, cum esti tu, care ce profesori grozavi ai avut in facultatea de drept, pe care ai absolvit-o nu magna cum laude, ci de-a dreptul summa cum laude, nu-i asa?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
Razi ca tony
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
corbex |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
corbex |
![]()
|
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
Papa are altele pe cap, n-are timp de dacis.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 21:45 |