magazin la parterul blocului, nu vrea lumea din bloc
![]() ![]() ![]() |
magazin la parterul blocului, nu vrea lumea din bloc
adită |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.161 Joined: 25 June 07 From: BUCURESTI ![]() |
|
||
--------------------
--------------
-------------
-------------
- BUCURESTI -------------------------
|
|||
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Sa inteleg ca din toate spatiile posibile, ala are cel mai bun vad comercial?
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Coane, esti in Romania. Orice se rezolva cu ceea ce numim "atentie".
Adica shpaga. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Adica iar sa se stragna lumea?
![]() This post has been edited by UXE: 18 Jun 2014, 14:10 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Ce fel de magazin vrei sa deschizi?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Pai explica si tu locatarilor avantajele, apoi zici ca le faci ceva reducere etc. Daca nici asa nu merge, dai o spaga.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Ar merge un servis auto ... sau o shaormerie...
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Sau o agentie de pariuri.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Odată fripți de vechiul chiriaș, nu cred că vor ceda ușor. Asta implică muncă de convingere. Și prezentată problema a.î. să pară că e în avantajul lor.
Oricum, ai nevoie de aprobarea locatarilor, așa că trebuie să cam umbli cu săru'mâna pe la toți. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Sau spalatorie auto, unde mai inghesui si-o tzeava cu shaorma si 2-3 pacanele. Ca sa fie tacamul complet.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
DannyY |
![]()
|
Tu locuiesti in acelasi bloc/scara? Lumea te stie de "baiat bun" sau erai prieten cu "manelistii"?
Zi-le ca faci sex-shop. This post has been edited by DannyY: 18 Jun 2014, 14:18 |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
Iti trebe o adunare generala a locatarilor/proprietarilor si semnatura a 50% plus 1 ca sunt de acord, altfel nu se poate daca vorbim de un spatiu comun al blocului.
Daca e proprietatea ta atunci merge cu semnatura comitetului de bloc, dar nu sunt sigur, parca au mai schimbat legislatia. La mine e o farmacie la parter si promisiunea a fost ca ne face o reducere, dar neavand nevoie n-am verificat chestia ... ![]() p.s daca iti faci magazin alimentar, zi-le ca le aduci paine, apa, sucuri, bere si lumea cam pune botu' la d-astea...dupa aia te sucesti daca ai in vedere altceva This post has been edited by vercingetorix: 18 Jun 2014, 14:22 |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
adită |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.161 Joined: 25 June 07 From: BUCURESTI ![]() |
Vreau sa fac un magazin mixt..paine,sucuri..etc!
Il vreau pe acela pentru ca este in blocul meu,am o boxa foarte mare pe care pot sa o folosesc pentru depozitare,plus ca este aproape de multe centre comerciale dintre care 2 cash&carry.Plus ca vreau sa fie cu program prelungit. E un avantaj ca e in blocul meu. |
--------------------
--------------
-------------
-------------
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Si avand in vedere ca spatiul e apropiat de doua magazine mari, crezi ca vei putea concura la preturi cu ele?
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
|
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
adită |
![]()
|
QUOTE(DannyY @ 18 Jun 2014, 14:17) Tu locuiesti in acelasi bloc/scara? Lumea te stie de "baiat bun" sau erai prieten cu "manelistii"? Zi-le ca faci sex-shop. Nu prea am avut treaba cu lumea prin bloc. Am avut ceva neinteleri cu 2 vecini care puneam pe locul meu de parcare platit. Decizia prin care se revoca vechea decizie trebuie sa fie unanima? nu eram prieten cu manelistii ![]() 18 Jun 2014, 14:25: QUOTE(vercingetorix @ 18 Jun 2014, 14:19) Iti trebe o adunare generala a locatarilor/proprietarilor si semnatura a 50% plus 1 ca sunt de acord, altfel nu se poate daca vorbim de un spatiu comun al blocului. Daca e proprietatea ta atunci merge cu semnatura comitetului de bloc, dar nu sunt sigur, parca au mai schimbat legislatia. La mine e o farmacie la parter si promisiunea a fost ca ne face o reducere, dar neavand nevoie n-am verificat chestia ... ![]() p.s daca iti faci magazin alimentar, zi-le ca le aduci paine, apa, sucuri, bere si lumea cam pune botu' la d-astea...dupa aia te sucesti daca ai in vedere altceva Nu urmaresc altceva...chiar asta vreau..un magazin mixt. multumesc This post has been edited by adită: 18 Jun 2014, 14:25 |
--------------------
--------------
-------------
-------------
|
|
DannyY |
![]()
|
Neaparat sa le zici ca le vinzi "pe caiet", asa ii fentezi pe pensionari. Cre' ca si pe betivani.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
AR-18-MOS |
![]()
|
adită,
Nu stiu cum e zona unde vrei tu sa-ti deschizi afacerea, dar am observat in zona unde locuiesc eu, cum s-a desfasurat treaba in ultimii ani. Cam toate magazinele mixte, s-au cam inchis dintr-un motiv. S-a deschis un Carrefour Express, care a venit cu preturi semnificativ mai mici, ceilalti comercianti neputand concura cu preturile de market. Totodata, cam asa s-a si stabilizat piata si s-au obisnuit cumparatorii. Avem un supermarket - unde se gasesc toate produsele de uz general, la preturi bune si apoi sunt comerciantii cu magazine specializate: brutarie, pet shop, carmangerie, crama etc Odata cu acestea, magazinele mixte au disparut din peisaj. |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
UXE |
![]()
|
La un bloc de langa casa mea este un magazin la parter cu sucuri, bautura, paine etc. Are vreo 10 ani minin... in fiecare seara se strang drojdierii pe acolo (mai ales cand sunt meciuri). Omu a intrat si in gradina , ca practic el a spart balconul din spatele blocului... gradina nu e mare..are vreo 2m latime... si-a pus umbrelute, frigidere cu sucuri si inghetata si vreo 2 mese d-alea de stai in picioare...
Omu chiar si-a pus si un gardut cu portita ca sa nu intre lumea cand inchide magazinul... Oricum ... eu unul nu as putea sa stau cu geamul deschis sa ascult toate basinile , ragaielile si injuraturile lor.. Mi-e mila de locatarii aia... Fraeri au fost ca si-au dat acordul.. Practic, magazinul e in casa omului , nu in vreo spalatorie... Mereu cand trec pe acolo tre sa fiu atent la betivi care d-abia se tin de gard ![]() This post has been edited by UXE: 18 Jun 2014, 14:42 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
DannyY |
![]()
|
Si magazinul de la coltul blocului unde am stat era fix la fel. Faptul ca aducea bere si diverse posirci l-a transformat in punct de alimentare pentru betivani si asa a ramas.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
adită |
![]()
|
QUOTE(AR-18-MOS @ 18 Jun 2014, 14:22) Si avand in vedere ca spatiul e apropiat de doua magazine mari, crezi ca vei putea concura la preturi cu ele? apropiate pentru mine(aprovizionare),pentru cei din blocurile de pe langa nu e chiar peste drum! Eu mizez in primul rand pe cei care vin seara de la serviciu(sunt in aceesi situatie). Chiar daca te duci la supermarket tot nu ai mereu ce iti trebuie in casa. O sa incerc sa fac un magazin foarte diversificat. Concurenta exista....este un mega in apropiere care s-a asezat langa un magazin de bloc.Acel magazin nu cred ca a resimtit concurenta! are acelasi flux de oameni..mereu,mereu coada. Plus ca mega are preturi mari zic eu. 18 Jun 2014, 14:59: QUOTE(UXE @ 18 Jun 2014, 14:41) La un bloc de langa casa mea este un magazin la parter cu sucuri, bautura, paine etc. Are vreo 10 ani minin... in fiecare seara se strang drojdierii pe acolo (mai ales cand sunt meciuri). Omu a intrat si in gradina , ca practic el a spart balconul din spatele blocului... gradina nu e mare..are vreo 2m latime... si-a pus umbrelute, frigidere cu sucuri si inghetata si vreo 2 mese d-alea de stai in picioare... Omu chiar si-a pus si un gardut cu portita ca sa nu intre lumea cand inchide magazinul... Oricum ... eu unul nu as putea sa stau cu geamul deschis sa ascult toate basinile , ragaielile si injuraturile lor.. Mi-e mila de locatarii aia... Fraeri au fost ca si-au dat acordul.. Practic, magazinul e in casa omului , nu in vreo spalatorie... Mereu cand trec pe acolo tre sa fiu atent la betivi care d-abia se tin de gard ![]() De asta ma tem si eu!Nu vreau sa se consume bauturi in fata magazinului. E ca dracu..stii cum e omul,ii zici frumos ca nu are voie si pe urma nu mai vine. Sper sa nu se ajunga aici. This post has been edited by adită: 18 Jun 2014, 14:59 |
--------------------
--------------
-------------
-------------
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am mai auzit de situatii din astea destul de des de la clienti si am vreo cateva argumente care tin destul de des. Unele s-au mai mentionat, dar le adun pe toate:
- vanzarea "pe caiet" la cei din bloc - sa mentionezi ca interzici consumul de bauturi alcoolice in incinta - platesti ceva renovari pe scara blocului..hidroizolari de terase sau inlocuiri de tevi in subsol, eventual deratizari daca e cazul - alegi si tu ce te coafeaza si pe tine la magazin, ca oricum nu ti-ar conveni sa-ti inunde vreun vecin marfa sau sa tabarasca sobolanii in raftul tau cu faina. - pui camere de luat vederi care pe langa intrarea in magazin filmeaza si intrarea blocului. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
adită |
![]()
|
QUOTE(Ake @ 18 Jun 2014, 15:11) Eu am mai auzit de situatii din astea destul de des de la clienti si am vreo cateva argumente care tin destul de des. Unele s-au mai mentionat, dar le adun pe toate: - vanzarea "pe caiet" la cei din bloc - sa mentionezi ca interzici consumul de bauturi alcoolice in incinta - platesti ceva renovari pe scara blocului..hidroizolari de terase sau inlocuiri de tevi in subsol, eventual deratizari daca e cazul - alegi si tu ce te coafeaza si pe tine la magazin, ca oricum nu ti-ar conveni sa-ti inunde vreun vecin marfa sau sa tabarasca sobolanii in raftul tau cu faina. - pui camere de luat vederi care pe langa intrarea in magazin filmeaza si intrarea blocului. bune sfaturi! ms |
--------------------
--------------
-------------
-------------
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(vercingetorix @ 18 Jun 2014, 15:19) Iti trebe o adunare generala a locatarilor/proprietarilor si semnatura a 50% plus 1 ca sunt de acord... Daca e proprietatea ta atunci merge cu semnatura comitetului de bloc... Si daca e proprietate tot trebuie 50%+1 semnaturi care sa includa obligatoriu vecinii cu pereti comuni (pe orizontala si pe verticala). Adita, in principiu forul care ia o decizie ar trebui sa fie si cel care o anuleaza. Ideea e cat de statutara e decizia. Spatiul este proprietate comuna? Cei care l-au folosit inainte nu au gasit vreo solutie sa-l ia in proprietate, concesionare, inchieriere, etc? Cu siguranta multe depind de imaginea pe care o ai in ochii vecinilor. Nu ti-as recomanda sa le promiti prea multe ca or sa tina minte si pretentiilor lor or sa fie inzecit mai mari. Eventual, daca te tine buzunarul vreo reparatie / modernizare la partile de folosinta comuna, ceva de genul schimbat usa de la intrare, geamurile de pe scara, etc. Si eu am demarat procedura sa transform un apartament de la parter in spatiu comercial. Vecina de deasupra, o cucoana batrana si intepata ma cam duce cu vorba cu semnatura. Ca ea o sa-mi semneze tabelul ultima dupa ce semneaza toti ceilalti, ca sa-i promitem ca nu spargem pereti sa nu se trezeasca ea ca-i pica pardoseala. Dar cu ea totusi o sa fie relativ simplu. Are o situatie materiala foarte precara si 1, 2pachete de tigari cu siguranta or sa o induplece daca nu reusim pana atunci sa convingem cu vorba buna. Noi nu am promis la nimeni nici reduceri, nici facilitati, dar deja multi cunoscuti ne intreaba cand deschidem odata. E drept propietara apartamentul locuieste acolo de cand s-a nascut si e cunoscuta si bine vazuta in cartier, conteaza foarte mult. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
adită |
![]()
|
Spatiul e proprietate comuna.Nu stiu ce fel de intelegere au avut fostii proprietari.
Nu imi mai raspund la telefon deoarece am avut niste probleme cu ei(m-au lasat cu niste datorii) Zilele astea o sa vorbesc cu presedintele(e mai maleabil)...cu administratorul nu am facut nimic.mi-a spus ca s-a votat ca spatiul sa ramana uscatorie si atat. 18 Jun 2014, 17:03: Ma gandeam sa le pun inainte de toate la fiecare in cutia postala cate o foaie a4 frumos scrisa cu ce am de gand sa fac.sa le prezint avantajele si sa ii linistesc cu privire la temerile lor. ce ziceti? This post has been edited by adită: 18 Jun 2014, 17:03 |
--------------------
--------------
-------------
-------------
|
|
DannyY |
![]()
|
E o varianta buna pentru cei care chiar citesc ce primesc in CP.
Oricum, nu strica. Acum, orice dorinta ai si orice declaratie faci, daca vreodata vinzi alcool de la bere in sus, rezultatul e acelasi ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Ideea e buna. Trebuie sa nu uiti ca e necesar sa acorzi ceva mai multa atentie vecinilor directi (ai spatiului). In mod normal nu e nevoie de adunare generala...pur si simplu te duci cu lista din usa in usa si ii rogi sa semneze. Apartament, numele in clar si semnatura. Recomandabil in dublu exemplar, pentru ca o sa ai nevoie. (*)
(*) intereseaza-te pe undeva daca nu cumva e nevoie de CNP sau de nr de buletin. Dar lumea devine suspicioasa cand intrebi si de astea. This post has been edited by Ake: 18 Jun 2014, 17:17 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
La Mangalia, in blocul in care stau parintii mei este un "spatiu comercial" de vreo 15 ani. A avut de toate: la inceput a fost doar o alimentara... apoi s-a extins. Au fost pe acolo de toate: alimentara, pacanele, pariuri, sex-shop, second hand, farmacie, plafar... acum e o casa de amanet, dar si asa sta sa se inchida.
Nu cred ca ai putea sa faci fata cu un magazinas. Un prieten de-al meu are un magazin d-asta cum vrei tu sa faci. Omului i-a mers binisor vre-o 2 ani, pana au deschis astia in Mangalia Penny, Lidl, Billa. Acum dracu stie cum supravietuieste, dar gandeste-te ca din 50 de paini vandute pe zi si 3 sticle de cola nu o sa faci mare profit. |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
adită |
![]()
|
iau si asta in calcul.tind sa cred ca ar merge.
am intrebat o babuta din bloc de ce au inchis magazinul si cam evita sa imi raspunda. am intrebat-o daca cumva nu mergea si a zis ca da..nu prea mergea. Pai zic:de ce?nu aveau marfa sau? ea:da,nu prea aveau.....mama....ei erau niste oameni rai,se certau cu toti,nu ii inghitea nimeni....toti ne bucuram ca au plecat din bloc. Ma uit la magazinul de langa Mega....cum am zis si mai sus.E lumea mereu acolo. Am aproape un an de cand m-am mutat in zona...merg la acel magazin de 3.4 ori pe saptamana.De fiecare data am avut cel putin 2 persoane inaintea mea. Sa vad ce fac cu spatiul mai intai. |
--------------------
--------------
-------------
-------------
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 19:41 |