Ambreiajul scartaie ingrozitor la apasare, iar cursa este sacadata, parca e in trepte
![]() ![]() ![]() |
Ambreiajul scartaie ingrozitor la apasare, iar cursa este sacadata, parca e in trepte
gcaramaliu |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 4 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Laureate Plus
- AG-08-FVR
|
|||
simon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 735 Joined: 30 October 04 ![]() |
Prestatia Dacia Asistenta nu este gratuita. Gratuitatea este in Service.
Dar daca masina nu poate ajunge pe roti Service-ul trebuie sa-ti duca masina pe platforma pentru a fi depanata. |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
guliver |
![]()
|
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
Prestatia Dacia Asistenta e gratuita in perioada garantiei daca ramai cu masina imobilizata, dar trebuie sa le prezinti carnetul de garantie si factura de cumparare. Cred ca mai bine o lasi in parcare pana vineri cand te duci la service.
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Gcaramaliu, eu as zice ca este de la cablul de ambreiaj. Chiar daca baietii il vor unge, problema revine. Mai bine schimbat .. .
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
gcaramaliu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 4 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(guliver @ 26 Sep 2006, 12:08) Prestatia Dacia Asistenta e gratuita in perioada garantiei daca ramai cu masina imobilizata, dar trebuie sa le prezinti carnetul de garantie si factura de cumparare. Cred ca mai bine o lasi in parcare pana vineri cand te duci la service. Am in masina carnetul de garantie si copie dupa factura, am facut la inceput tocmai pentru asta. Cam greu fara masina... cred ca o sa merg asa si daca crapa sun la Dacia Asistenta. QUOTE(IRONICK @ 26 Sep 2006, 12:11) Gcaramaliu, eu as zice ca este de la cablul de ambreiaj. Chiar daca baietii il vor unge, problema revine. Mai bine schimbat .. . Si crezi ca nu pataste nimic daca mai merg asa cateva zile? Sper sa nu ma lase in drum... Mentionez ca nu e vorba de acel "zgomot tehnologic" de care se tot vorbeste pe forum, e un scartait din cauza caruia iti dai pumni in cap daca ai un drum in Bucuresti de 10 km pe care il faci intr-o ora.... Editat de moderator. ATENTIE !!!... nu e permis sa scrii cu tx, sh, k etc.!!! |
--------------------
Dacia
Logan Laureate Plus
- AG-08-FVR
|
|
IRONICK |
![]()
|
Mersul sacadat se simte mai ales cand ridici pedala de ambreiaj ?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
gcaramaliu |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate Plus
- AG-08-FVR
|
|
IRONICK |
![]()
|
Cablul de ambreiaj nu se va rupe daca o sa rulezi asa. Doar ca este mai bine sa se rezolva problema.
PS. Mai este posibilitatea sa fie din alta parte (problema venita de la Clio). |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
gcaramaliu |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate Plus
- AG-08-FVR
|
|
IRONICK |
![]()
|
Poti sa incepi sa citesti de aici: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=39685
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
gcaramaliu |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 26 Sep 2006, 13:20) Merci |
--------------------
Dacia
Logan Laureate Plus
- AG-08-FVR
|
|
IRONICK |
![]()
|
Ce mai zice ambreiajul ala ?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
eugen-c |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 21 October 06 ![]() |
nu e nici o problema cu calblu....eu (1.5DCI) am fost de 4 ori la service cu aceeasi problema ....se rezolva cu spray sau ulei de motor ....Ultima data am luat lectii de la mecanic cum si unde se baga ulei pe cablu de ambreiaj. Cica freaca plastic pe plastic + mizerie, praf si asta~L ingreuneaza si~l face sa scartaie asa enervant.
La mine face in special cand e vreme ploioasa (umezeala in atmosfera) |
--------------------
dacia
preferance
2005
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
eugen-c, as putea zice eu ca nu e de la cablu, ca la mine nu s-a manifestat niciodata problema la cablu si nici nu l-am uns de cand am luat masina.
Eu as putea zice ca nu e de la cablu, dar tu, care l-ai gresat de 4 ori? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Alecs_TGA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 778 Joined: 31 January 05 ![]() |
la mine e sigur de la cablu si trebuie gresat pentru ca am intrat cu maisna in apa 1 data de mi-a urcat si pe capota la motor si de atunci a inceput sa mearga mai urat sacadat si sa se auda scartaind acum intrebare cum fac sa il gresez? desfac suruburikle nu m-am uitat atent cum se poate scoate dupa furca aia !!
|
--------------------
Dacia LOGAN
Laureate
- XXX BUCURESTI
|
|
Ak-47 |
![]()
|
![]() Soacra profesionista! Group: Members Posts: 103 Joined: 11 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Cablul meu a fost schimbat de doua ori in 30mii km!
Prima data (22miikm) ramanea agatat cand debreiam l-am schimbat pe garantie , nu a rezistat decat 2 saptamani si a inceput sa scartaie l-am schimbat iarasi (la 28mii km atunci am vut timp) pentru a constata cu stupoare a doua zi ca scartaie desi a facut baie in ulei inainte de a fi montat. Remarc totusi faptul ca nu incepe sa scartaie decat cand traficul este aglomerat (se merge cate juma' de metru si se sta 5 min) si ambreiajul este foarte solicitat , in rest scartaie incet si sporadic ! Incep sa cred ca sunt "de foarte buna calitate" piesele, montajul a fost facut ok (am fost de fata)! |
--------------------
Dacia
Logan
Preference
- B 14 PVB [B]NU mai dati SPAGI, si asa PLATIM prea MULT![/B]
Mi-am luat Logan... Dacie in curs de evolutie!!! |
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
si la mine se ridica in trepte. ung la baza furcii cu spray cu vaselina, merge perfect cateva sute de km si apoi iar incepe.atunci am bagat cu o siringa cu tub in loc de ac, vaselina acolo . a tinut mai mult dar tot a reanceput sa se ridice pedala in trepte.
parerea mecanicilor din service e ca nu se ridica in trepte desi le arat clar.mesterii sustin ca mi se pare mie.acuma ca mi s-a terminat garantia insa ar fi in stare sa desfaca toata masina - contra cost evident. bine ca nu costa bilet de intrare in service ca la muzee. |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
cichity |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 31 October 06 ![]() |
problema asta o am si eu...am fost la auto marcus si mi-am facut o mie de draci....defiecare data imi dadeau cu un spray la pedala si pe cablu bineinteles ca problema revenea si iarasi ma duceam la service pana m-am dus de 3 ori si am renuntat...eu cred ca este cablul de ambreiaj ptr ca atunci cand il dadea cu acel spray mergea bine pe urma iarasi si tot asa...acum am renuntat....
![]() |
--------------------
Renault
2018
Clio 4 Life Evo
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Dute la alt service Dacia, sau tot la ei si insista sa il schimbe,ce naiba doar ai garantie.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
IRONICK |
![]()
|
Nici schimbarea cablului nu rezolva problema mersului sacadat, din cauza ca astea noi sunt mai proaste decat alea vechi.
This post has been edited by IRONICK: 20 Dec 2006, 21:37 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
shefful |
![]()
|
![]() Cititor de forum Group: Members Posts: 134 Joined: 14 July 05 From: Bucuresti ![]() |
La mine incepe sa se ridice in trepte dupa ce merg o vreme, cand e rece nu face deloc. A inceput brusc, dupa 23000km. Zgomotul se aude (deocamdata) doar daca e liniste in masina (motorul oprit, geamurile inchise). M-am cam ingrozit dupa ce am citit despre Clio. Sa incerc si eu ungerea cablului? Sprayul cu vaselina cu litiu e potrivita pentru asa ceva?
|
--------------------
Maybach
ZKR Ambition 1.6MPI
Sedan 2005
- Gri Perla
|
|
mad_voly |
![]()
|
![]() Daca Ai Cap Ia-ti Alta Group: Members Posts: 547 Joined: 8 October 05 ![]() |
Incearca sa te bagi pe la pedalier si sa ungi cu vaselina sau cu ulei de motor arcul si ansamblul respectiv de la pedala de ambreiaj. Dar misc-o inainte in gol sa vezi daca este de la ea acel scartait. Eu asa am facut la fosta masina
|
--------------------
Opel
Insignia
2011 Ecoflex
- b 01 ccc "Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. "
|
|
DomnulK |
![]()
|
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
si eu am aceeasi problema, numai ca la mine a aparut zgomotul pe la 40.000 km....
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|
archi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 2 February 07 ![]() |
QUOTE Am un Logan din martie 2006 cu 9200 Km la bord. Aseara mergeam linistit prin Bucuresti, inaintand cu cca 1 m pe minut, cand a inceput ambreiajul sa scoata un scartait ingrozitor la fiecare apasare. De asemenea, cursa nu mai este lina, parca e sacadata, in trepte, parca freaca ceva acolo. Am sunat pe la Meridian, Adras, am reusit o programare la service abea vineri. Pana atunci mi-e sa nu ramun cu masina in drum. Voi ce ziceti? Din experienta mea vasta imi dau seama ca rupi masina ![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
logan laureate 1.6
2007 Dacia Logan Laureate 1.6 gri tundra 2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Din experienta ta vasta pe ce masini?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bae |
![]()
|
Re-member Group: Members Posts: 288 Joined: 4 June 05 From: Bucharest ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6 Mpi /
2005
|
|
donraulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 24 November 04 From: B ![]() |
3100 km, 1.5 Dci, achizitionat 28 dec. 2006
Am si eu o nemultumire legata de ambreiaj. Am spus nemultumire, din doua motive. Primul ar fi ca nu stiu daca "daca asa face la toate" si al doilea ar fi ca nu mai stiu ce sa cred, este o problema sau inca nu am reusit eu sa ma adaptez masinii. Asadar, la mine nu scartie, insa prezinta alte "anomalii" mai exact: In treptele I, II si II, desi ridic usor piciorul de pe ambreiaj, el tinand destul de sus, totusi, imi cupleaza complet destul de tarziu, uneori, dupa ce cursa pedalei a ajuns complet sus, uneori "ma da in nas" Acum nu mai stiu ce sa cred - ce sa fie oare? ar necesita o vizita la service, asa fac toate? - senzatia nu este foarte pronuntata, insa ramane intarzierea cuplarii complete a ambreiajului. Cu multumiri, |
--------------------
Sandero
1.6 MPI
2009 / Laureate
|
|
IRONICK |
![]()
|
Se desface 2-3 ture piulita de la ambreiaj si o sa fie ok. Daca nu te pricepi tu, un prieten sau in service. Cu doua chei de 10.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
tudormon |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 28 March 05 ![]() |
Prieteni, si mie imi facea asa la clio pe benzina.
1. La loganuri pe motorina ati intampinat problema asta la ambreiaj? 2. Pare legata de o trecere prin apa mare? (si eu am trecut candva cu acel clio) alte experiente similare? |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:35 |