DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Forma proiectoare

driverx
post 15 Mar 2004, 10:20
Post #31

--- Membru cu ralanti ---

Group: Members

Sunt bune halogenele alea de la Metro? Am vazut ceva cu 261k lei un set de 2 buc

:shock:

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
oly
post 18 Mar 2004, 01:32
Post #32

Membru incepator

From: Bistrita

driverx
un halogen normal de 50-60W costa in jur de 70k
de 261 mai bine ti-ai lua xenoane

de vreo 2 saptamani umblu cu un ford sierra cu halogene in faruri.pe break aveam xenoane si sincer diferentele sunt mari, desi farurile sunt vizibil mai bune la ford
am de gand sa-mi iau xenoane si pe ford
tu vorbesti de becuri halogen de bagat in faruri sau de proiectoare de ceata?
eu ma refer la becuri halogen

lucman72eu zic sa-ti bagi xenoane(sau halogene dupa preferinte)in faruri dar nu de 90 sau 100W ca sunt exagerate si sa-ti pui si o pereche de proiectoare
am pe break xenoane de 50-60W si proiectoare originale (zambetul lui iliescu).vorba altcuiva "am lumina cat sa dau si la altii"
bineinteles am oglinzile excelente

revenind la proiectoare am vazut de cel putin trei feluri
-dreptunghiulare ,colturoase
-dreptunghiulare ,rotunjite(mai lata) daca nu ma insel incastrabile in spoilerul de dacia 1410(nu zambetul lui iliescu)
-ovale si foarte mici cu o tenta albastruie
care sunt mai bune?
daca nu ma insel asta era si intrebarea lui lucman72

--------------------
R9 1.7 '83
+
OCEBE
post 18 Mar 2004, 14:51
Post #33

Membru autentic

From: galati

care sunt mai bune?  

ne invartim in jurul cozii!
bune ptr ce scop?
lumina mai multa noaptea? lumini de ceata? lumini pe o arie mai mare in proximitatea masinii? proiectoare doar ptr. impresia artistica? proiectoare ca sa se astupe un gol in bara/spoiler?
ptr fiecare caz se alege un tip de proiectoare!

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
asarban
post 18 Mar 2004, 19:05
Post #34

Membru autentic

Group: Banned

Stau si ma uit si ma minunez....
Cata lume are xenoane....
Si io, sarantocul dracului nu am avut acolo 3000 de euroi sa-mi pun xenoane pe skoda....
Mai mai mai....
Stau si ma uit la lista de accesorii de pa vw... faruri xenon cu leveling si spalare...620 euro fara manopera....

Si baietii astia au xenoane pe Dacia....
Fara leveling si spalare...
fara ridicator de tensiune...

Si astia zic ca le-au luat din targ cu 300k...

Ce prosti astia cu BMW, Volvo, VW, Mercedes... sa dea ei atatia bani pe xenoane cand uite...cu 300k isi luau din targ xenoane.... Cat de prosti sunt unii domnule...

tisc, tisc, tisc....stau si ma minunez....

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
oly
post 20 Mar 2004, 04:14
Post #35

Membru incepator

asarban
sper ca nu ma intrebi de ce nu dau 3000 de euro (pe care nici nu-i am sad.gif ) pe xenoane de xenoane
si daca pe ambalajul becurile alea scrie xenon cum vrei sa le spunem "becuri pa care scrie xenon" :? ? din partea mea putea sa le spuna lompasuri sau felinare ca tot in cot ma durea de nume tongue.gif .daca becurile alea ma satisfac :oops: (nu va ganditi la tampenii) de ce sa nu le pun pe masina ,pardon pe dacie icon_mrgreen.gif

OCEBA
gauri nu am in spoiler(inca laugh.gif )deci daca stiti spuneti-ne fiecare ce si cum face
(bineinteles asta daca nu face focuri de artificii icon_twisted.gif )
spune-ne si tu care-i mai bun pe ceata,care da lumina mai buna pa drum si cum si unde da lumina etc ... sti tu asa babeste sa-ntelegem si noi :wink:

--------------------
R9 1.7 '83
+
asarban
post 20 Mar 2004, 07:46
Post #36

Membru autentic

Group: Banned

[quote]asarban
sper ca nu ma intrebi de ce nu dau 3000 de euro (pe care nici nu-i am sad.gif ) pe xenoane de xenoane
si daca pe ambalajul becurile alea scrie xenon cum vrei sa le spunem "becuri PE care scrie xenon" :? ? din partea mea putea sa le spuna lompasuri sau felinare ca tot in cot ma durea de nume tongue.gif .daca becurile alea ma satisfac :oops: (nu va ganditi la tampenii) de ce sa nu le pun pe masina ,pardon pe dacie icon_mrgreen.gif

OCEBA
gauri nu am in spoiler(inca laugh.gif )deci daca stiti spuneti-ne fiecare ce si cum face
(bineinteles asta daca nu face focuri de artificii icon_twisted.gif )
spune-ne si tu care-i mai bun pe ceata,care da lumina mai buna PE

1. NO offence, dar daca ai cumpara o Dacia 1300 care ar avea pe volan rombul de Renault ai sustine ca ai Renault 12?
Sau daca ai cumpara o Dacia 1310 care ar avea pe bot sigla VW ai trambita ca ai VW doar ca nu scrie Dacia?

2. Atentie mare la prepozitia PE! OK? ca suntem oameni mari, cu minim 8 clase si "xenoane" pe masini...si nu face...

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
SYL
post 20 Mar 2004, 10:42
Post #37

doc

From: IF, Balotesti

daca becurile alea ma satisfac  

Poate te satisfac pe tine, dar pe ceilati participanti la trafic pe care ii orbesti nu cred ca ii satisfaci....

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
oly
post 20 Mar 2004, 14:31
Post #38

Membru incepator

nu-ti face griji ca mi-am reglat farurile (nu eu , am dus-o la service)

asarab am luat aminte da nu te supara ca mai scapa omul degetele si pe alte taste sau chiar nu apasa tastele :oops:

multumesc de sfaturi ma duc acum sa-mi cumpar proiectoare :|

--------------------
R9 1.7 '83
+
SYL
post 20 Mar 2004, 16:55
Post #39

doc

Nu e vb de reglaj ci de intensitatea luminoasa. Banuiesc ca ai becuri de 90/100W. Daca ai 55/60W,si farurile bine reglate, atunci nu e nici o pb...

--------------------
+
oly
post 21 Mar 2004, 04:01
Post #40

Membru incepator

SYL

sati linistit nu sunt dement ,am becuri de 60W pe lunga
sincer nu stiu puterea pe scurta dar sunt mai putin de 60 iar farurile sunt reglate bine in reprezentanta la daewu (nu stiu cum se scrie) pe aparate smile.gif

--------------------
R9 1.7 '83
+
oly
post 21 Mar 2004, 04:04
Post #41

Membru incepator

P.S.
becurile de 90-100W le aveam pe masina cand am luat-o dar s-au ars pe scurta si le-am schimbat cu alte HALOGENE H4 VOPSITE mai slabe :!:

--------------------
R9 1.7 '83
+
SYL
post 21 Mar 2004, 11:50
Post #42

doc

daewu (nu stiu cum se scrie)

DAEWOO
Si hai sa iti dai o informatie: s-au facut studii (in tarile "cu apa calda") si s-a constatat ca becurile cu halogn vopsite albastru (falsele xenoane...ca si la ei se gasesc pe piata asa ceva) au o luminozitate de 2 ori mai slaba decat un bec cu halogen normal !!!

--------------------
+
OCEBE
post 22 Mar 2004, 08:25
Post #43

Membru autentic

From: galati

spune-ne si tu care-i mai bun pe ceata,

capitolul "ceata" ma pasioneaza si pe mine; sincer sa fiu asteptam si eu, la randul meu, niste raspunsuri la obiect legate, cel putin, de subiectul asta. Ce stiu despre faruri de ceata s-ar rezuma la:
- pentru o anumita banda de lungimi de unda a luminii, "patrunderea" acesteia in ceata este maxima iar reflexia in"peretele" de ceata minima; de aici si pana a folosi orice bec galben la far sau plastic galben in fata farului (ca sa nu mai zic de balariile alea de plastic numite "ochelari de ceata") e o diferenta;
- pentru un grad maxim de penetrare , cele doua faruri trebuie amplasate cat mai jos si, preferabil, cat mai departate unul de altul;
- fascicolul luminos trebuie sa fie cat mai plat in plan vertical si in forma de evantai in plan orizontal;
- realizandu-se conditiile de mai sus, puterea becurilor folosite nu mai constituie o problema in sensul ca se pot folosi puteri mari fara a-i stanjeni pe ceilalti participanti la trafic.
Daca ma duc prin magazine sa cer asa ceva, toti vanzatorii se vor lauda ca produsele lor sunt taman ce-mi trebuie, ori eu nu prea cred ca la 200k gasesti asa ceva.
Din aceste motive, daca cineva are stiinta de existenta pe piata a unor faruri de ceata adevarate, il rog sa-mi dea si mie stire

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
elro
post 1 Jan 2005, 04:18
Post #44

Membru

From: Ct

QUOTE(lucman72 @ 20 Nov 2003, 16:48)
Ok, cu omologare m-am lamurit. La Dacia nu am vazut proiectoare de pus pe bara ci numai incastrabile.
Intrebarea mea e care dintre nenumaratele modele de pe piata lumineaza mai bine.
Sau mai bine sa imi bag halogen in faruri? Mi-am luat faruri noi.... :wink:
*

Cumperi proiectoare de Dacie si se gasesc becuri de proiectoare albastre de 100w dar costa cam 400.00 setul de becuri,aproape cat dai pe proiectoare:D

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, 1,5 dCI
+
SYL
post 2 Jan 2005, 00:27
Post #45

doc

Proiectoarele oricum sunt deranjante pt ceilati, mai ales cele de berlina care nu au un reglaj bun, daca mai pui si becuri de 100W.... 166.gif

--------------------
+
kerosen
post 11 Jan 2005, 00:08
Post #46

Membru incepator

From: Resita

Eu mi-am schimbat vechiurile becuri din faruri cu niste halogene de 55/60w, si-a batut joc de mine electricianu cand mi-a spus ca ii 400.000 setul de halogene albastre dinalea in ungaria si ca-mi aduce, si i-am dat bani de 2 seturi si el mi-a pus halogene osram. cu faza scurta in afara orasului nu mai vad drumul, merg dupa cum am vazut ca vine ala din fatza, faza lunga bate foarte tare, lucru care ma multumeste, dar vreau si eu sa-mi pun halogene cu lumina albastruie. Si apropo de proiectoare, mi-am pus si 2 proiectoare de ceata, galbene, dreptunghiulare, si sunt foarte multumit de ele. Electricianul mi-a recomandat 2 proiectoare din acelea subtiri si mici, cu tenta de mov, dar nu am gasit. Alea care se baga in spoiler sunt degeaba, sunt doar de aspect, nu le recomand. Deci la randul meu recomand ori cele de ceata care sunt foarte utile, pentru ca daca spui ca ai halogene albastrui inseamna ca ai destula lumina, nu-ti mai trebe si proiectoare pentru lumina, ori cele micute, pentru ca asa mi-a spus electricianu. Cine imi poate explica si mie faza cu H1, H2, H3, H4...?

--------------------
Dacia 1310 TLE - CS 01 NDU
+
Daddy
post 11 Jan 2005, 02:07
Post #47

Membru discret

From: Bacau

Daca vreti lumina "ca ziua" recomand cu caldura proiectoarele care le am eu pe dacie, sunt super. "Arunca" lumina la 200 m din abundenta. smile.gif
Becurile sunt H3 de 50 W , adica normale. Le gasiti de cumparat in bazar. Nu ruginesc, sunt de inox, probat de mine ( le am pe masina de 6 luni )

Dezavantaje :
- Pretul foarte mare, 1,5 K
- Trebuie sa fii foarte atent la intalnirea cu alta masina ca omori omul
- Daca gasesti un cap de creta mai istet si se inseamna ca e vb de proiectoare, hmm

Am avut multe tipuri, pe multe masini, dar ca acestea nici unele. Vad si ce nu trebuie si "ma satisfac" la maxim. smile.gif

Attached thumbnail(s)
SC02377.JPG ( Size: 180.07k ) Number of downloads: 228

--------------------
Dacia 1300 F 1972 - BC-93-MAX
Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
+
diaconuliviu
post 12 Jan 2005, 12:02
Post #48

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(Daddy @ 11 Jan 2005, 02:07)
Daca vreti lumina "ca ziua" recomand cu caldura proiectoarele care le am eu pe dacie, sunt super. "Arunca" lumina la 200 m din abundenta. smile.gif
Becurile sunt H3 de 50 W , adica normale. Le gasiti de cumparat in bazar. Nu ruginesc, sunt de inox, probat de mine ( le am pe masina de 6 luni )

Dezavantaje :
- Pretul foarte mare, 1,5 K
- Trebuie sa fii foarte atent la intalnirea cu alta masina ca omori omul
- Daca gasesti un cap de creta mai istet si se inseamna ca e vb de proiectoare, hmm

Am avut multe tipuri, pe multe masini, dar ca acestea nici unele. Vad si ce nu trebuie si "ma satisfac" la maxim. smile.gif
*

Si ne mai miram de ce tragem injuraturi la adresa celor intilniti si ii "corectionam" cu faza lunga blink.gif

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Ker0seN
post 12 Jan 2005, 23:45
Post #49

Membru incepator

Mai, sincera mea parere este ca nu au un design de loc prietenos, chiar urat si demodat. Alea-s proietoare de T.A.F. nu de dacie tongue.gif. Asa mai bine ti-ai pune doua reflectoare dinalea de au politistii pe aro-urile de politie si ai avea la lumina... hohoho smile.gif.

--------------------
Opel Astra - CS04VJS
+
victor23ro
post 15 Jun 2005, 12:04
Post #50

Membru incepator

From: Timisoara

am citit topicurile de mai sus si nu m-am lamurit in privinta legalitatii lor.....
la ITP e clar nu ai voie ca nu sunt omlogate proiectoarele ce le gasesti prin piete.......dar daca te opreste politia ....risti amenda sau.....retinerea talonului pt "folosirea de dispozitive neomologate".. ???in conditiile cand proiectoarele sunt puse sub bara ...
va rog da-ti-mi un sfat ....le am dar mie cam frica sa le pun.....mai ales de politie....

--------------------
daewoo tico - TM
Sa traiti, ... bine ?
+
mircea-daniel
post 15 Jun 2005, 16:54
Post #51

Membru cu tubina

From: Banda I

In legatura cu proiectoarele, am si eu pe Dacia mea unele nu foarte stralucite dar isi fac treaba(model 1995, puse sub bara in locul initial plin-patratzica) si nu sunt deloc omologate,etc(cumparate din targ).Pe talon nu apar, mah rog 100% ilegalitate daca e sa o iei asa. Dar toti politistii care au oprit masina asta nu s-au luat deloc pana acum de ele, si nici nu cred ca imi faceam griji daca nu citeam mai sus.
Chiar e ilegal sa ai pe masina proiectoare, puse in locul unde ar trebui sa fie?Stiu sigur ca din fabrica unele Dacii din 94-00(inainte de ranjetul lui Ilici, parca varianteleCL?) au acele proiectoare.Eu daca mi le-am pus mai tarziu care e faza?Ca e doar aceeasi masina...Mi se pare 100% idiotenie tipic politia romana.

--------------------
Renault Lagunaaaa 2003 - B 666 GGG
Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
+
mircea-daniel
post 15 Jun 2005, 17:01
Post #52

Membru cu tubina

Si inca o chestie...Eu mai vroiam sa imi mai pun o pereche pe interiorul botului, exact langa cele deja existente.Sa le mai pun sau nu?Nu prea pricep cum se face ca se vand asa ceva cand este ilegal sa le pui pe masina; si nu prea inteleg cum se face totusi multe masini de pe strada au proiectoare d'astea ilegale(ma refer la cele alungite cu halogen si alte modele care, clar nu au legatura cu Dacia) si nu le opreste nimeni...

--------------------
Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
+
Ker0seN
post 16 Jun 2005, 15:35
Post #53

Membru incepator

Este 100% legal sa vinzi detectoare de radar, dar 100% ilegal sa le folosesti... asta e in romania, totusi vanzarile cresc economia romaniei prin impozitare tongue.gif... prostii. In orice caz am proiectoare din iarna, si masina nu era prevazuta cu asa ceva, nici nu s-a pus problema de omologat, am intrebat instructoru meu daca sunt ilegale si a zis ca nu, ca pot sa-mi pun, asa ca mi-am pus. De atunci m-a oprit politia de cel putin 20-30 de ori si nu s-au luat de ele, saptamana trecuta am facut ITP-ul si nici o problema, nici nu m-au intrebat de ele. In legislatie cand se refera la "alte lumini decat cele cu care este prevazuta masina sau neomologate" se refera la becuri de putere mai mare de 55/60, pozitii colorate, beculete dinalea tzaranesti la stropitori s.a. nu la luminile legale si de multe ori necesare, deci e absurd sa primesti amenda doar pt. proiectoare. Bineinteles ca daca enervezi politistul, el iti da amenda si pt ca ai geamul murdar, in concluzie poti primi amenda daca nu stii sa vorbesti si sa te comporti omeneste. Eu era sa primesc amenda pt. ca nu a avut ala din dreapta centura si cand am depasit masina de politie, un pasager de la mine din masina, beat, a "chiuit" la ei si s-au ofticat ca eu nu stiam cine a zbierat, fiind atent la depasire nu la pasageri.

--------------------
Opel Astra - CS04VJS
Imi doresc ce-mi doresti tu mie, dar sa ti se intample tie.
+
cristidb
post 17 Jun 2005, 15:40
Post #54

Membru

From: Bucuresti

Acum doar nu o sa omologam fiecare surub de pe masina. Nu cred ca se va lega politia de proiectoarele din bara. Eu am pus si la berlina si la nova proiectoare de fabrica si nu m-a intrebat nimeni de ele.
Atata timp cat au fost facute berline,nova, sn etc cu proiectoare nu vad de unde stie ca nu ai cumparat-o asa.
Cu becurile din faruri scapi usor daca esti stapan pe situatie. Pe mine m-au oprit pentru faruri ca i-am orbit. Mergeau cu faza lunga si le-am dat si eu 2X110 + 2x55W.
Le-am zis ca nu ii las sa imi scoata becurile si sa se uite la ele de care am pentru ca nu sunt electricieni si nu am incredere ca nu imi ard becurile.
Cu proiectoarele mari pe bara e alta poveste.

--------------------
CBR 600 F4i ; Astra GTC Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach. - .
+
mircea-daniel
post 17 Jun 2005, 17:22
Post #55

Membru cu tubina

Cam asta vreau eu sa ii fac in bot.MA intreb daca se iau de mine...Daca pun becuri de putere mai mica e ceva?La unii am vazut mai rau(cum sunt cele mai de sus), deci de ce s-ar lua de mine?

Attached thumbnail(s)
Rossi1.JPG ( Size: 9.25k ) Number of downloads: 192

--------------------
+
gattoman
post 17 Jun 2005, 20:07
Post #56

Membru autentic

From: ---

Sal.Din cate imi amintesc in legislatie scria ca la masini ai voie doar cu 4 surse de lumina in fata.De exemplu la daciile care au 4 faruri(ochelari) nu prea mai ai voie sa pui alte proiectoare.Pana acum nu am auzit de omologare la faruri.

Un amic a pus proiectoare din alea mici si ovale in grila din fata radiatorului intre faruri.Bineinteles ca l-a oprit politia si a luat amenda ca le-a pus acolo.Cica nu conteaza de care priectoare ai trebuie sa fie sub bara, cat mai aproape de nivelul strazii.Le-a mutat mai jos si nu a mai avut probleme cu politia.

--------------------
Tractor U650 16v z - K-MR-589
+
mircea-daniel
post 17 Jun 2005, 21:53
Post #57

Membru cu tubina

AHAAA!
Deci tot ce trebuie sa fac este sa le pun sub bara.Nu conteaza si cate am?Poate zice shokatele ca am prea multe...

--------------------
+
mircea-daniel
post 17 Jun 2005, 21:58
Post #58

Membru cu tubina

La faza cu Dacia ochelarista am avut un prieten cam nebun de felul lui:in fata, acolo unde este grila de radiator a facut el o modificare, a mesheterit un suport si a fixat inca 4 faruri, ca cele deja existente.Masina din fata arata super, ca un miriapod, si evident pana acum l-au oprit o gramada...Dar a avut noroc si a scapat doar cu shpagile aferente.

--------------------
+
gattoman
post 17 Jun 2005, 22:01
Post #59

Membru autentic

From: ---

farurile masinii + 2 proiectoare in cazul tau. da tot nu inteleg la ce va trebuie atatea proiectoare si becuri de sute de wati. daca farurile sunt bine reglate, si ai niste becuri cu halogen de 60w pe lunga(parca asa sunt, sau de 55), nu iti mai trebuie altceva. blink.gif

--------------------
Tractor U650 16v z - K-MR-589
+
diaconuliviu
post 21 Jun 2005, 11:46
Post #60

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Daca acele "csenoane" albastre au lumina mai slaba decit halogenele, este din cauza culorii albastre? Daca da, daca le sterg, vor lumina mai bine?

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th May 2025 - 13:18
Forum Renault