Incalzire in pardoseala?, Pro si contra
![]() ![]() ![]() |
Incalzire in pardoseala?, Pro si contra
dizzy |
![]()
|
||
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.074 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
||
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|||
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Oprești centrala și-n 24 max. 48 ore se echilibrează de la sine.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Ca idee, cele mai aproape de centrală tre' să aibă returul mai strâns decât cele
This post has been edited by DragosP: 21 Dec 2014, 13:15 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
capăt de coloană...
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Așa.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cielo99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 21 November 10 ![]() |
Nu neaparat. Daca ai 2 calorifere unul langa altul ( aceeasi camera pereti diferiti sau camere alaturate) pe aceeasi coloana iar unul este cu mult mai mic vei observa ca cel mare nu se incalzeste aproape deloc chiar daca este mai aproape de centrala decat cel mic.
|
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
M-ats' naucit de tot!
![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
cielo99 |
![]()
|
E vorba si de rezistenta pe care o opune caloriferul la trecerea fluidului. Ca sa intelegi mecanismul ia un furtunas subtire de 1 metru sufla prin el si ulterior sufla prin o bucata de 10 cm din acelasi furtunas. Vezi prin care sufli mai usor. Cam aceeasi treaba si la calorifere.
In facultate era o materie numita Mecanica Fluidelor si se studiau si aceste aspecte. This post has been edited by cielo99: 21 Dec 2014, 15:40 |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
cielo99 |
![]()
|
Mai e un aspect de care trebuie tinut cont, si anume diametrul coloanei principale. Vad ca majoritatea folosesc 18 mm la cupru. Eu m-am incapatanat sa pun 22 de mm din un singur considerent. Nu e tot una sa impart 20 litri/min la 10 calorifere sau sa impart 12 litri/min la aceleasi calorifere.
PS: Parerea mea, ca indiferent de tipul incalzirii adoptat (prin pardoseala, calorifere de tabla, de aluminiu, de fonta etc) consumul centralei va fi acelasi. O casa pierde tot atata caldura indiferent prin ce metoda o incalzesti. Diferenta este probabil doar la confortul resimtit de locatar. This post has been edited by cielo99: 21 Dec 2014, 15:48 |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.074 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(cielo99 @ 21 Dec 2014, 15:44) O casa pierde tot atata caldura indiferent prin ce metoda o incalzesti. Diferenta este probabil doar la confortul resimtit de locatar. Sigur, daca ai izolatia de sub placa de 10 cm polistiren extrudat, ceea ce conteaza este numai confortul termic. Insa si asta cantareste destul de greu. Daca ai calorifere, ca sa simti in zona picioarelor (de la genunchi in jos) starea de confort termisc pe care o simti la o incalzire in pardoseala reglata la 22C, probabil ca intr-un sistem cu calorifere de otel ai avea nevoie de 24-25C, cand in zona capului deja ti-ar fi prea cald. Iar de la o varsta incolo circulatia sangelui inspre extremitati (mai ales spre picioare) este mai proasta si nevoia de caldura in acea zona este si mai mare. Intrebati-va parintii!... This post has been edited by dacis: 21 Dec 2014, 16:06 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
gabize |
![]()
|
bine mă c'avetz voi bloc...
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Cred ca baietii confunda etajul cu nivelul!
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Așa, niveluri.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
l@u |
![]()
|
Programatori amarati, trebuie scuzati!
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
DragosP |
![]()
|
Tot ai mul-te.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
l@u |
![]()
|
El nu are, doamna, cica!
![]() This post has been edited by l@u: 21 Dec 2014, 19:23 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
DragosP |
![]()
|
Știu. N-am vrut să-l komplecsez.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
Așa
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
l@u |
![]()
|
Amaratule !
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
gabize |
![]()
|
da' calorifere ale cui sunt?
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
Subțire.
This post has been edited by Markos: 21 Dec 2014, 20:20 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
gabize |
![]()
|
de fapt e sala de sport.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:57 |