DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> adio dar raman cu tine

ovidiucornateanu
post 21 Nov 2003, 11:52
Post #1

Membru incepator

Group: Members

baieti imi pare rau dar problemele create de Dacia m-au coplesit si m-am hotarat sa trec la marca Daewoo.Iubesc Dacia dar cand nu e a mea.

--------------------
Ex Renault Megane Hatch 2004
Avem o tara frumoasa.Pacat ce este locuita.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
asarban
post 21 Nov 2003, 11:56
Post #2

Membru autentic

Group: Banned

Adica iti lipesti in bot sigla de daewoo?

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
ovidiucornateanu
post 21 Nov 2003, 12:12
Post #3

Membru incepator

Nu, imi cumpar auto Daewoo

--------------------
+
GeorgeB
post 21 Nov 2003, 12:20
Post #4

the 7 stars of Pleiades constellation

From: Bucuresti

ce?

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
ovidiucornateanu
post 21 Nov 2003, 12:31
Post #5

Membru incepator

Matiz

--------------------
+
Marty
post 21 Nov 2003, 12:32
Post #6

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Felicitari, ai facut cea mai proasta alegere! Pune mina si fa un drive test cu SLZ si cu Matiz si vino sa mai vorbim!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
AlexV
post 21 Nov 2003, 12:34
Post #7

Admin?

Group: Admin

dar daca iti cumperi daewoo nu te da nimeni afara de pe forum deci adio dacia dar ramai cu noi, nu?
chiar ce daewoo iti iei. si sa fie intr-un ceas bun.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
GeorgeB
post 21 Nov 2003, 12:38
Post #8

noroc la masina , sa fie intr-un ceas bun... noi ne bucuram ca esti in continuare cu noi...

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
ovidiucornateanu
post 21 Nov 2003, 12:41
Post #9

Membru incepator

Nu mai am incredere in Dacia fie ea si X90.Am vazut(auzit) cum troncane haionul la Dsn si Slz dupa cativa km + apa in ele + alte probleme(minuscule intradevar dar care iti toaca nervii+banii).Pacat de motoarele de pe ele.Sunt patriot dar nu pe banii mei.Problemele dezbatute pe forum din pacate cred ca imi dau dreptate.Eu am condus pana acum o berlina din 1989 si nu troncne ca o Dsn sau Slz de 6 luni.

--------------------
+
GeorgeB
post 21 Nov 2003, 12:44
Post #10

ce versiune a matiz???

pt ca dc e una mai scumpa eu as mai strange din buci cateva luni si mi-as lua un clio ...

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
ovidiucornateanu
post 21 Nov 2003, 12:49
Post #11

Membru incepator

Matiz E cu A/C 4.800 EUROI (e reducere de 600 EUROI).Eu cred ca merita.

--------------------
+
GeorgeB
post 21 Nov 2003, 12:52
Post #12

e ieftin intr-adevar... dar vara a/c ul o sa-l omoare ... oricum masina cred ca merita banii

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
ovidiucornateanu
post 21 Nov 2003, 13:06
Post #13

Membru incepator

Merci George B

--------------------
+
GeorgeB
post 21 Nov 2003, 13:10
Post #14

mie nu-mi place pt ca e cam puturios ... dar dc nu te intereseaza perfomantele atunci e ok

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
paulp
post 21 Nov 2003, 13:58
Post #15

Bagator de seama!

From: Iasi

:cry: De ce nu ti-ai luat macar un Cielo la SH? (am un prieten care a luat un Executive cu 5000 Euro beeeton) 8)

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
ovidiucornateanu
post 21 Nov 2003, 14:02
Post #16

Membru incepator

E simplu.Sotia mea nu vrea masina SH.Si sincer nici eu nu prea mai am tragere spre SH.

--------------------
+
Marty
post 21 Nov 2003, 14:04
Post #17

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Masina noue e masina noua! Si eu puteam sa-mi iau Opel Omega cu 6 mii sau Vectra cu 4 mii, ambele din '94, in plus fata de SLZ aveau ABS si Airbag. Dar, n-am vrut, tocmeai pentru c amasina noua e incomparabil mai buna cu una SH!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
GeorgeB
post 21 Nov 2003, 14:06
Post #18

aici ai dreptate una noua este noua... esti primul care o calca pe pedale ...

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
ovidiucornateanu
post 21 Nov 2003, 14:18
Post #19

Membru incepator

Si mai am ambitia ca la bordul viitoarei mele masini sa scrie la nr km 0000000

--------------------
+
paulp
post 21 Nov 2003, 14:24
Post #20

Bagator de seama!

tongue.gif Asta nu e greu, se rezolva icon_twisted.gif

--------------------
+
GeorgeB
post 21 Nov 2003, 14:25
Post #21

000000 nu o sa scrie garantat ... in el mai bun caz o sa fie ceva sub 000008...

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
FLEX
post 21 Nov 2003, 15:02
Post #22

Membru autentic

Ovidiu vad ca avem un traseu asemanator: si eu am capotat psihic dupa doar un an de condus D1310, o bandajam la cap si ea crapa la c*r, ii bandajam c***l si se pusca la platina...offf!...eu am ajuns la Matiz pe o cale f. ciudata...am imprumutat toti banii de la cineva care m-a sfatuit parinteste sa nu-mi iau DACIA cu nimica...un fel de santaj...statea cu banii in mina, ii vedeam acolo pe toti in hirtii de 200 si omu` zicea: "de banii astia sa nu-ti iei Dacie, ca ma supar rau de tot! Astia or sa dea Dacia ca breloc la un Renault, tu crezi ca astia or sa faca vreodata o masina ca lumea?"...si am cedat...am luat DM-E cu 5000 de gheuroi...peste 20 de zile se facea 4500!...tesle-n c***e, etc.
Buuun, sa trecem la subiect: sprintar in oras, bun afara in intervalul 80-110 km/h, foarte agil pe serpentine, trebuie sa schimbi des vitezele ca sa tii motorul sus in ture, o sa-l auzi negresit cind "se cere", slab la repriza 100-140km/h daca pierzi lansarea. Suspensie zgomotoasa si tare, isi face bine treaba dar cu 2 grasuti+1 in spate e posibil sa atingi pe limitatoarele suspensiei daca iei tare vreo groapa.Anvelopele care vin pe E/AC sint Montane de-ale noastre, zi-le mai...si daca conduci mai infipt iti dau senzatii tari - schimba-le cit poti de repede, o sa gasesti insa greu dimensiunea asta 155/65/13. Consumul e cel indicat in fisa tehnica, 6.5=oras, 5=90km/h, 6.9=120/130km/h, maricel din cauza ca trebuie sa tii motorul sus ca sa mergi (am scos 4.9/100km mergind 600km cu un prieten mai linistit de felul sau, eu scot exact ca la carte mergind taricel), e drept ca neavind AC nu stiu cum influenteaza acesta consumul si reprizele. Cutia de viteze e mediocra ca manevrabilitate dar exacta (a mea e dintr-o serie nefericita cu probleme la sincroane si la pedala de ambreiaj), bine etajata pentru utilajul de sub capota. Directie usoara si precisa mai ales daca schimbi cauciucurile cu ceva mai rasarit (eu am pus Debica Frigo Directional cu rezultate spectaculoase in ceea ce priveste manevrabilitatea, zgomotul la rulare, tractiunea si alunecarea laterala, imbunatatire medie a performantelor la frinare, confort identic ca am pus aceeasi dimensiune). Jantele de tabla argintie sint f. slabe, se indoaie in Bucharest Tankodrom de nu se vad, trebuie sa le menajezi, cica alea negre sint mai bune dar se dau incepind de la SE in sus parca. Tinuta de drum e normala pe drumuri bune, la denivelari scurte incepe topaiala, nene! iar la deniveleri lungi tangajul datorita ampatamentului scurt; subvirarea - normala la o masina cu tractiune fata -s-a redus simtitor odata cu trecerea in rezerva a Montanelor. Spatiu interior incapator in lungime si inaltime, cam micut pe latime, schimbarea in tr.V o faci prin "spatiul vital" al omului din dreapta; portbagajul mic necesita atentie la organizarea bagajelor in pachete mici ca sa poti folosi eficient bruma de volum la dispozitie; cu bancheta rabatata cari frigidere; in afara de torpedou, mic si el, nu ai alt spatiu de depozitare maruntisuri, dar vorbim cu Jerul si poate ne face el niste chestii...da Doamne! Toate sistemele auxiliare ale masinii (electrica, ventilatie, dezaburire, stropitori, stergatoare, reglare faruri cu motorase pas cu pas, instrumentatie de bord si comenzi) functioneaza perfect, nici o gherla de 9 luni si 15kkm. Eu am avut ghinion si am probleme la pedala/cablul de ambreiaj si la sincroane CV pe care le remediez in garantie.
La cumparare: trebuie sa-ti dea triunghiuri reflectorizante, trusa medicala, set rezerva becuri (cel putin la Radacini, la Autocenter de unde am luat-o eu nici vorba, dar inca nu intrasem pe forum si eram mic si prost...hihihi!), atentie la covorasele care ti le ofera dealer-ul, daca nu-ti convin nu le lua, verifica inchiderea lejera a usilor si daca nu se inchid usor sa le regleze pe loc...hai pa! ca tre` sa plec, da` mai vorbim!

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
ovidiucornateanu
post 21 Nov 2003, 15:22
Post #23

Membru incepator

Bine ca mai sunt si oameni care te incurajeaza.

--------------------
+
FLEX
post 21 Nov 2003, 15:31
Post #24

Membru autentic

Hehe! chiar credeai ca M e o trotineta cu motor cum s-a scris pe-aici? Ce draq ma, despre orice masina cineva are dreptul sa dea cu opinia si de dragul suetei merge si caterinca, dar la o analiza la rece, "bani dati/masina ", M iese bine...tine-ma la curent cu evolutia evenimentelor!

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
ovidiucornateanu
post 21 Nov 2003, 15:37
Post #25

Membru incepator

Fi sigur ca dupa ce o sa intru in posesia ei o sa intru aici sa-mi exprim niste opinii inocente.Oricum,draga Flex multumesc pt opinii si sfaturi.Forumul nu-l parasesc.

--------------------
+
FLEX
post 21 Nov 2003, 16:18
Post #26

Membru autentic

o sa intru aici sa-mi exprim niste opinii inocente

Da, ma, sintem doi pestisori inocenti inotind intr-o mare de rechini fiorosi cu bot DSN/SLZ si sigla Dacia pe coada...hihihihihi!

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
+
hawkeye
post 22 Nov 2003, 09:20
Post #27

Membru incepator

eu sunt proprietar de nova gt din 99.
am pus ochii pe un hyundai accent (www.hyundairo.ro) care costa 7200eur varianta pe benzina (1.3l) sau 8500 eur varianta CRDI (1.5l). are a/c in dotare standard si optional geamuri electrice si abs.
sincer eu prefer masinile pe benzina. diferenta de 1500eur care este motorul diesel se amortizeaza in multe zeci de mii de km si sincer prefer sa dau mai putini bani la inceput si sa dau putin mai mult pe benzina decat sa dau mai multi bani la inceput si mai putini in timp. in fine, parerea mea.
avantajele leasing-ului sunt multe printre care si taxele vamale care se platesc doar la valoarea reziduala (de obicei 20% din valoarea initiala).

cu un avans de 3k eur pe 3 ani rezulta o rata lunara de 100eur + asigurarea casco care este vreo 30eur. mi se pare super rezonabil pentru o masina adevarata.

despre daewoo am o parere foarte proasta iar despre matiz cea mai proasta. mi se pare o conserva de peste uitata in mijlocul drumului. arata super urat si inauntru nu prea ai loc deloc. eu unu prefer masinile medii spre mari (nova e cea mai mica din gama preferata).
iar modelele superioare lui cielo (nubira si ce mai e) nu-si merita banii sub nici o forma atata timp cat la banii respectivi poti cumpara o masina de marca europeana (germana mai specific) smile.gif

--------------------
+
hawkeye
post 22 Nov 2003, 09:26
Post #28

Membru incepator

am uitat sa mentionez garantia la hyundai: 5 ani sau 100.000km.
mi se pare mult peste o garantie de bun simt.
mai ales ca dupa 5 ani sau 100.000 oricum simti nevoia de alta masina.

de curiozitate, ce garantie ofera dacia la mareata solenta?

--------------------
+
paulp
post 22 Nov 2003, 09:28
Post #29

Bagator de seama!

icon_mrgreen.gif Cred ca garantia uzuala 18 luni :wink:

Am si eu o nelamurire. Dupa ce am colindat pe la dealerii auto tot nu m-am edificat.
Ce inseamna pret CIP si pret DDP?
Eu, ca si cumparator pe care-l platesc?

--------------------
+
FLEX
post 22 Nov 2003, 15:49
Post #30

Membru autentic

despre daewoo am o parere foarte proasta iar despre matiz cea mai proasta. mi se pare o conserva de peste uitata in mijlocul drumului. arata super urat si inauntru nu prea ai loc deloc.

hawkweye, parerea ta e parerea ta si nu ti-o va schimba nimeni in veci, ciudat e insa ca despre aceasta masinuta se vorbeste cu o patima extraordinara, parca ar fi 'inamicul public nr.1' si zau daca inteleg aceasta atitudine, doar nimeni nu-ti baga mina in buzunar s-o cumperi; pur si simplu este cumparata pentru ca raspunde unor cerinte/caracteristici ale pietei cu onestitate, daca piata nu va avea nevoie de ea va disparea cum au disparut atitea modele si cu asta basta! Despre design vreau doar sa-ti amintesc ca Matiz-ul poarta semnatura lui Giugiaro si asta se cam vede, atit la exterior cit si la interior si crede-ma ca stiu ce vorbesc, prin prisma profesiei mele, dar asta e un domeniu atit de subiectiv...

eu unu prefer masinile medii spre mari (nova e cea mai mica din gama preferata).

Iti doresc sa-ti poti lua ce masina vrei, poate ca si eu vreau o alta masina care sa se apropie mai mult de ce vreau eu de la ea, dar ACUM si AICI cred ca am facut cea mai buna alegere PENTRU MINE.
In cartea "Marele Circ", autorul (P.Clostermann, asul pilotilor francezi in WW2) concluzioneaza o disputa Spitfire contra Tempest (echivalentul Fiat Uno contra BMW M3, daca nu cunosti subiectul) cu cuvintele: "ei (pilotii de Spitfire) au baut in cinstea autobuzelor zburatoare, noi in cinstea scindurelelor si apoi am mers la culcare"- cred ca asta e o atitudine sanatoasa, chiar daca nu vom abdica nici unul de la parerile noastre ne putem intilni aici la "un pahar de vorba". Mult succes cu Hyundai-ul!

Ce inseamna pret CIP si pret DDP? 
Eu, ca si cumparator pe care-l platesc?

Paul, tu ca si cumparator platesti pretul DDP=TTI, adica toate taxele incluse (acciza+taxa vamala+TVA), pretul CIP nu include aceste taxe si el se adreseaza persoanelor juridice care pot manevra din TVA. Smecheria cu leasingul e ca masina nu e considerata cumparata, ci inchiriata pe durata contractului de leasing, tu urmind sa platesti pentru a intra definitiv in posesia ei acea rata reziduala de ~20% (ultima rata) , taxele vamale si TVA-ul se calculeaza numai pentru aceasta ultima rata si iese foarte avantajos in final, insa mare atentia la CASCO pe leasing, cunosc vreo 2 cazuri in care asigurarile au platit doar la acea valoare reziduala la furt total.

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 10:14
Forum Renault