scaune cu masaj si incalzire, cum se face? sfaturi practice!
![]() ![]() ![]() |
scaune cu masaj si incalzire, cum se face? sfaturi practice!
LucianCRB |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 5 November 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 4
Grandtour 2015 - 1.5 dci 90cp Clio 4 Grandtour 2015 - 1.5 dci 90 cp
|
|||
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu cred ca are cum sa fie acea siguranta de la dezaburire spate + oglinzi incalzite pentru ca, din cate inteleg din poza atasata de tine, siguranta e de 15A, iar doar dezaburirea spate mananca in jur de 14A (la 14V).
Cel mai probabil este vorba, intr-adevar, de cablarea pentru incalzirea in scaune, care nu e instalata. Logan2 o sa aiba si sistem avertizare neutilizare centura, ledul din bord a aparut deja, urmeaza cablajul; deci Dacia imbunatateste Loganu cate-un pic, cate-un pic.. ![]() This post has been edited by free_fiber: 28 Nov 2008, 21:07 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
LucianCRB |
![]()
|
am promis ca vin cu poze, dar nu am mai apucat sa fac pana acum...
acestea sunt pozele.. si ma gandesc daca acelor fire nu cumva as putea sa le gasesc o intrebuintare... as pune niste becuri sub scaune, care sa lumineze partea de jos, si cred ca ar fi destul de simplu sa le leg de acolo... Attached thumbnail(s) Image178.jpg ( Size: 1.02mb ) Number of downloads: 2162 Image179.jpg ( Size: 340.53k ) Number of downloads: 2300 Image180.jpg ( Size: 539.09k ) Number of downloads: 2195 Image181.jpg ( Size: 306.95k ) Number of downloads: 2157 |
--------------------
Renault
Clio 4
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
M-ai dat peste cap
![]() Cam subtirele acele fire pentru a fi destinate incalzirii in scaune, plus ca sunt 3, nu 2... sa fie cablarea pentru airbaguri laterale? |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
LucianCRB |
![]()
|
sunt 2 fire, iar mufa are 4 gauri din care doar in 2 sunt papuci... sau conectori.. sau cum le zice... deci sunt 2 fire....
daca ie cablarea pentru arbagurile laterale... ar trebui sa apara si la alte masini, nu? si nu mie se par ca sunt subtirele.. la degivrare la luneta sunt mai groase? si cred ca incalzirea in scaune nu solicita la fel de mult cat solicita degivrarea la luneta... |
--------------------
Renault
Clio 4
|
|
free_fiber |
![]()
|
Dejtu tau mi s-a parut al 3-lea fir
![]() Ala albastru mi se pare subtirel... |
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
LucianCRB |
![]()
|
sunt la fel de groase amandoua, dar din cauza aparatului (telefon) cu care am facut poza, cel galben pare mai gros..
|
--------------------
Renault
Clio 4
|
|
laurentiuvincze |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 16 March 08 ![]() |
Mufele de sub scaun sunt pentru airbagurile laterale !!! Alimentarea pentru incalzirea scaunelor poti sa o duci linistit de la bricheta. Consumul e de max. 3,5 A pe fiecare incalzire in scaun. Le am montate asa de ceva vreme si merg fara probleme (suplimentar mai am si radarul tot pe alimentarea de bricheta). Pe husele cu incalzire am dat 25 ron./buc. , merg fara probleme, se pot si desface si se monteaza doar partea textila cu rezistente sub tapiterie si au si un termostat care le decupleaza la ~ 65 grade.
This post has been edited by laurentiuvincze: 17 Jan 2009, 00:08 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige
|
|
free_fiber |
![]()
|
Unde se mai gasesc huse incalzite la preturi mici (<25ron) ?
|
--------------------
Dacia
2008
- B xx XXX
|
|
laurentiuvincze |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 16 March 08 ![]() |
In Arad, la iesire spre Deva, e un dealer de piese auto (cele mai ieftine).
Mai poti gasi si pe net. Sa nu te complici cu husele cu masaj ca nu merita (nu sunt confortabile). |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige
|
|
BoboM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 19 February 07 From: Bucuresti ![]() |
@free_fiber
Prin Auchan (militari) vazusem acu' 2 sapt niste huse in jur de 25-30 lei cu incalzire si masaj |
--------------------
Megane
1.4
16v
|
|
Geox16v |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 29 March 07 ![]() |
Am adus acest topic la suprafata ca sa ve spun de ce m-am lovit eu la montajul incalzirii in scaune originale de la dacia
Am primit setul de la alinushy (multumesc) Am scos butonul de inhibitie geamuri spate si l-am lasat sub tunelul de la fr de mana si in locul lui si al butonului fals am motat butoanele de incalzire. Mi se pare o pozitie mai buna fata de cea de pe scaun ptr ca ai mai mult acces la ele si nu trebuie sa pipai dupa el . Am mai avut nevoie de un pin din tabloul de sigurante ptr siguranta mica de care am legat alimentarea Firele le-am trecut pe sub sinele de la scaun in momentul in care erau scaunele date jos si le-am legat cite doua impreuna plusul stg si dr la firul pe care l-am tras de la siguranta ptr incalzire din tablou. Am mai legat o masa linga calc de airbag Nu am pus nici un releu in circuit, presupun ca firul care ajunge in tabloul de sigurante vine din UCH Nu trebuie data jos tapiteria de pe spatar toata numai trebuie ridicata pina unde vine lipita perna. Am avut posibilitatea sa fac rost de citeva cleme de tapiterie si de un cleste care m-au ajutat mult In final dupa ceva munca si citeva intepaturi cind ma sui in scaun dimineata e misto ,aproape mi se clocesc ouale ![]() Am pus si o poza cu butoanele si cum trec firele pe sub sina Ptr cei care vor sa isi monteze le urez spor la treaba ca merita tot efortul Attached thumbnail(s) Image081.jpg ( Size: 311.83k ) Number of downloads: 2184 Image085.jpg ( Size: 354.06k ) Number of downloads: 1030 |
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
2006 1,6 16v Creierul a invins intotdeauna muschii!
|
|
bogdan2000 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 27 August 09 From: Bucuresti ![]() |
Si cat a costat toata treaba?
Eventual daca ai codurile mai pune-le odata te rog. |
--------------------
dacia
logan mcv
2006 1.6/16v
|
|
Geox16v |
![]()
|
Sunt la bursa oferte f bune si ajunge cam 200 si ceva de lei tot (daca le montezi singur)
|
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
|
|
Geox16v |
![]()
|
Citeva poze din timpul demontarii unui scaun. De avut grija cu :degetele, capsele alea inteapa si cind lipiti partea de jos termostatul sa fie pe centrul gaurii din buret
Eu am folosit la demontarea capselor doi clesti cu virf si un patent In rest cu un pic de indeminare si un pic de rabdare iese f bine Attached thumbnail(s) Image014.jpg ( Size: 216.76k ) Number of downloads: 915 Image023.jpg ( Size: 198.25k ) Number of downloads: 827 Image025.jpg ( Size: 196.62k ) Number of downloads: 852 Image035.jpg ( Size: 227.21k ) Number of downloads: 897 |
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
|
|
ovimiha |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 20 September 06 ![]() |
Cum ai reusit sa prinzi butoanele pt incalzire acolo?
Ma refer la prindere in sub butoane? Din cate stiu in partea laterala intre usa si scaun are pe spatele plasticelor un suport din plastic in care sta nu e doar vorba de decupaj. Tu cum ai procedat? Apropo, masina mea e preferance deci nu are gemuri spate si nu am acel locas in care tii tu maruntisul, vreau sa decupex eu pe altundeva. |
--------------------
Dacia
Logan 1.5 dci
2006 Preferance Artika
- SB 10 PHP 83cp from diesel-tuning
Viata aici e scurta, asa ca ai grija unde "zbori". |
|
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
butoanele sunt ca cel de blocat geamuri spate , deci merg in suportul de sub frana de mana, dar tb lasat conectat si cel de geamuri ca altfel nu mai merg geamurile spate, el poate fi ascuns undeva sub plastice sau se poate face un strap intre doi pini si nu mai este necesar butonul
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
03/2008 Estate 1.5dci euro4 76kW FAP business
- DJC Dacia Logan euro4 1.5dci 50kW(68ps) ambition (fab oct-2007)
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@ovimiha: poti prinde butoanele alea fie pe carenajele laterale (dar nu pe alea originale, ca alea nu au prinderile pentru ele. Daca ai un suport inhibitor atunci tai sub frana de mana, montezi suportul inhibitor si obtii astfel loc pentru doua butoane.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Geox16v |
![]()
|
Suportul ala de butoane costa vreo 30 lei E un pic de lucru pina decupezi plasticul de la frana de mina dar ca pozitie sunt mai accesibile decit pe carenajele laterale
|
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
|
|
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
QUOTE(Geox16v @ 6 Jan 2010, 18:03) Suportul ala de butoane costa vreo 30 lei E un pic de lucru pina decupezi plasticul de la frana de mina dar ca pozitie sunt mai accesibile decit pe carenajele laterale pai nu mai trebuie decupat , intra direct butoanele, normal el loc de 2 butoane , unul pentru blocat geamuri spate si unul pentru GPL |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
N-ai inteles corect. Trebuie decupat pentru a intra o noua "tavita" prevazuta cu acele suporturi de butoane.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
djcristi |
![]()
|
QUOTE(Geox16v @ 7 Sep 2009, 21:14) Am mai avut nevoie de un pin din tabloul de sigurante ptr siguranta mica de care am legat alimentarea Firele le-am trecut pe sub sinele de la scaun in momentul in care erau scaunele date jos si le-am legat cite doua impreuna plusul stg si dr la firul pe care l-am tras de la siguranta ptr incalzire din tablou. de unde ai luat acel pin? ai o poza ceva cu el ? 7 Jan 2010, 11:20: QUOTE(adiya @ 7 Jan 2010, 10:07) N-ai inteles corect. Trebuie decupat pentru a intra o noua "tavita" prevazuta cu acele suporturi de butoane. scuze, n-am inteles bine. totusi credeam ca toate loganurile au plasticul ala acolo, credeam ca daca n-au geamuri pe spate e buton fals in loc. This post has been edited by djcristi: 7 Jan 2010, 11:20 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
Geox16v |
![]()
|
Am un tablou de sigurante de logan din care am scos pinul respectiv Daca ai drum prin BV te ajut
|
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
|
|
ovimiha |
![]()
|
Super Merci de explicatii o sa caut acel suport ca imi pare cea mai buna solutie.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.5 dci
2006 Preferance Artika
|
djcristi |
![]()
|
pentru cei care vor sa refaca cablajul original atasez schema
ciudat ca la cele care le am eu butonul este pe - si nu pe + ca in schema Attached thumbnail(s) incalzire_scaune_logan.png ( Size: 34.79k ) Number of downloads: 636 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
cristi, schema aia e doar o propunere. Butoanele nu au dioda in ele si legaturile nu sunt facute ca acolo. Si butonul e pe (-) pentru ca toti consumatorii de pe masina se alimenteaza punand la masa circuitul de alimentare.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
ovimiha |
![]()
|
Butoanele au dioda in ele pt ca e un led care e pus pe pozitie, sau asa ar trebui sa fie sa-l vezi pe intuneric.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.5 dci
2006 Preferance Artika
|
marksman |
![]()
|
Ma refeream la dioda de pe schema postata de cristi, nu la dioda electroluminescenta sau led.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
djcristi |
![]()
|
am montat si eu rezistentele, singura problema a lor este termocontactul. la inceput sa incalzesc rapid , cam 1-2min la temp maxima, si apoi le decupleaza, si le mai cupleaza cand vrea el, si peste 30min cateodata, dar ele se racesc rapid, probabil ca trebuie gasit un alt contact. acesta decupleaza la 27grade si cupleaza iar la 12gr. trebuie gasit unul gen 22-27, 12 e prea putin
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(LucianCRB @ 10 Jan 2009, 14:29) am promis ca vin cu poze, dar nu am mai apucat sa fac pana acum... acestea sunt pozele.. si ma gandesc daca acelor fire nu cumva as putea sa le gasesc o intrebuintare... as pune niste becuri sub scaune, care sa lumineze partea de jos, si cred ca ar fi destul de simplu sa le leg de acolo... il aprob Prestige 2008 am mufele prinse sub scaun |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:15 |