DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

50 Pages « < 13 14 15 16 17 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia 1310 -Green Frog, 1984

iustin_uap
post 22 Feb 2016, 11:11
Post #421

Membru autentic

Group: Members
From: Piatra-Neamt

QUOTE(MuciX @ 20 Feb 2016, 07:25)
Imi pare rau, dar, din cauza unei ciudățenii personale, imi repugnă jantele negre. Sper că nu raman asa, ar fi mare păcat. blush.gif
*

Eu n-as zice ca e o ciudatenie personala. Jantele negre nu avantajeaza nicio masina intrucat culoarea asta le face sa nu mai sara in ochi si e pacat pt. ca ele se numara printre elementele care se observa cel mai usor la o masina la o prima vedere.

Ce-i drept, jantele de 1300 nu sunt vreun model special dar, in opinia mea, ce-am scris mai sus e valabil si-n cazul asta.

Niste colegi au incercat ceea ce vrei tu sa faci. Asa vor arata:

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=3889618

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=4084758

--------------------
Dacia 1300/1310 73/83
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Mein Herz Brennt13
post 22 Feb 2016, 12:37
Post #422

Membru incepator

Super masina, acum observ ca este a ta sobolan, am urmarit topicul integral si ieri am avut curiozitatea sa vad cine este initatorul smile.gif) -stiu ca scrie, pe prima pagina din restaurari dar pur si simplu nu am realizat- Superba! Cat despre jante, parerea mea este ca ar trebui sa ramana gri cu sau fara capace, culoarea caroseriei nu prea avantajeaza jantele negre - apreciere dupa gusturile mele - eu ti-as sugera sa o pastrezi cat mai original posibil! In rest, din nou SUPERBA!
Va saluta "Ramona" wub.gif

22 Feb 2016, 13:39:
Ca tot este poza cu stergatorul "cas", am incercat sa il scot sa il asez -pe cel din dreapta, care se observa ca sta mai sus- dar nu reusesc, mi-e frica sa nu rup ceva..sfaturi?! (am incercat sa il slabesc cu degripant, jocuri cu cheia..nimic)

This post has been edited by Mein Herz Brennt13: 22 Feb 2016, 12:39

Attached thumbnail(s)
DSC03663.JPG ( Size: 3.27mb ) Number of downloads: 1166

--------------------
Dacia 1310 1985 - PIO04
+
sobolan
post 22 Feb 2016, 21:44
Post #423

membru paros...

From: GL

QUOTE(iustin_uap @ 22 Feb 2016, 12:11)
Eu n-as zice ca e o ciudatenie personala. Jantele negre nu avantajeaza nicio masina intrucat culoarea asta le face sa nu mai sara in ochi si e pacat pt. ca ele se numara printre elementele care se observa cel mai usor la o masina la o prima vedere.

Ce-i drept, jantele de 1300 nu sunt vreun model special dar, in opinia mea, ce-am scris mai sus e valabil si-n cazul asta.

Niste colegi au incercat ceea ce vrei tu sa faci. Asa vor arata:

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=3889618

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=4084758
*

Mersi de parere,ai dreptate ca la o masina rotile sar in ochi prima data.Eu cred ce spui dar chiar imi place sportiva cu jantele negre,o fi o chestie de gust aici......

QUOTE(Mein Herz Brennt13 @ 22 Feb 2016, 13:37)
Super masina, acum observ ca este a ta sobolan, Va saluta "Ramona"  wub.gif

*

Iti multumesc pentru aprecieri,ramona e surioara ei cumva......treaba cu stergatorul se face cu mult calm,asta in cazul in care n-ai nuturile(dintisorii aia mici de la interior) tocite pe brate.....daca da ai solutia la mine in topic.....suruburi de m4 si ai scapat de stres,la bursa se cere pe ele cat nu fac,preturi nerealiste la unii !!!

azi am dat jos tapiseriile de pe usi cu gandul sa fac curat pe dinauntru ca tot omu' ...am ramas cam masca huh.gif ....frate zacea vaselina acolo,cred ca s-au consumat 2kg lejer la aceasta imbalsamare radmasa.gif ...bucuros ca nu e rugina deloc(ca am inspectat foarte atent) am mai completat si eu ca sa fie biggrin.gif si am trecut la montat totul la loc...o laie,piulitele alea captive(jumate fier,jumate plastic) ce tin manerele de la usi erau scalpate.....bun,ma duc sa cumpar.....apoi,intr-un singur loc am mai gasit 7...le-am luat pe toate......am luat si clemele care tin conductele pe dedesubt ca era un puscata.....am inlocit-o si pe aia.....a se observa in poze ca pe usile fata am prinderi duble la manerele de interior(pot atasa un maner de usa spate ca la 1300) ....treaba asta si aripile spate ma fac convins ferm ca masina mea e mai mult 1300 FL dacat 1310 biggrin.gif ...anul asta 1984 e un an de trecere de la 1300 la 1310....ce ciudatenie.......
apropos : suruburi cu cap torx pe manerele de la usi ?wtf ? piulite captive de bronz ?
aveam de mult usa spate cu unele mici nepotriviri,m-am chinuit si mi-am stors creierii,am reasezat-o pe stalp din nou...o laie,cade bine peste tot la tot ce e dunga dar loveste usor de pasajul rotii.....mi-am luat inima in dinti si am luat un ciocan de 250gr si usor am remodelat la rece unghiul ala de la usa putin....acuma e stas,dupa ce o retusez n-o sa se mai cunoasca nimic,am dat-o cu convertor de rugina deocamdata....dacie,ce pana mea smile.gif ! m-am scos iar de-un retus in pixda masii dry.gif si chiar ma saturasem sa tot scot compresorul din barlog.....

This post has been edited by sobolan: 22 Feb 2016, 21:46

--------------------
Logan-1.5dci-2017-- Golf mk5 - syncro - 2007-- Golf mk3-2.0 GTI-1993
colectionar de fiare vechi...
+
Mein Herz Brennt13
post 22 Feb 2016, 22:52
Post #424

Membru incepator

da, Ramona este sora mai mica, este '85. nu cred ca sunt toti dintii, sau poate da daca sta asa sus smile.gif) dar cert este ca mi-a fost frica sa trag mai tare. Am sa incerc din nou, mi-ai dat idee acum cu vaselina la usi smile.gif) -am descoperit recent o cutie imensa in garaj cu vaselina blush.gif-

22 Feb 2016, 23:56:
Mai vreau sa imi vopsesc toata podeaua, ca masura de precautie, cu toate ca nu am rugina nicaieri. dupa ii aplic niste pasla sau material de antifonare.

23 Feb 2016, 00:05:
Observ o diferenta la fusta, masina mea are un grilaj sub grila de la radiator iar a ta parca nu. Asa mare diferenta este intre modelul 84?

This post has been edited by Mein Herz Brennt13: 22 Feb 2016, 23:05

Attached thumbnail(s)
IMG_20150731_172350.jpg ( Size: 960.31k ) Number of downloads: 189
IMG_20150713_202056.jpg ( Size: 2.06mb ) Number of downloads: 188

--------------------
Dacia 1310 1985 - PIO04
+
sobolan
post 22 Feb 2016, 23:17
Post #425

membru paros...

Cutia aia de vaselina trebuie folosita biggrin.gif ,sa vina apoi o caldura si sa vezi ce frumos se impregneaza prin incheieturi/imbinari vaselina aia....moarte n-are....
Pe spate trage-i o mana de autovapant la pensula ,lasa-l la uscat si apoi ia niste verde 6016 si da-i la pistol...la mine arata la fel de ok pe spate si nu ma deranjez momentan biggrin.gif

eu am grila ei,oem,de uzina....sincer nu am mai vazut grilaj de ala pe vreo masca fata de dacie,e premiera pentru mine,poate ne lumineaza cineva care stie mai bine.....stiu ca dupa revolutie mai apareau pe piata piese de tabla facute de unguri sau de turci,multe din ele bunisoare.....am impresia ca la un moment dat a fost schimbata semimasca sau masca la tine...oricum interesant lucru,chiar foarte !!!

This post has been edited by sobolan: 22 Feb 2016, 23:27

--------------------
+
om_bland
post 23 Feb 2016, 00:10
Post #426

Membru autentic

Cand ai scos tapiseria de la usi, nu ti s-au rupt acele piese de plastic de la ea ,ce se imbina cu usa pentru etansare ?

--------------------
dacia Berlina 1984 dacia berlina
RESPECTA DREPTUL la opinie indiferent daca esti de acord sau nu , cu parerea celui de langa tine!
+
sobolan
post 23 Feb 2016, 00:11
Post #427

membru paros...

nu,vreo doua au ramas pe usa(tipic),le-am scos cu mana si le-am bagat pe cartonul ala la loc prin rasucire smile.gif

--------------------
+
Mein Herz Brennt13
post 23 Feb 2016, 15:38
Post #428

Membru incepator

A mea a primit "botezul" intr-un cap de pod in '86 smile.gif), dar nu au fost daune majore. Totul a fost indoit, ce s-a rupt total a fost grila pe care o am si acum in doua, in rest masca nu a fost schimbata -din ce mi-au povestit ai mei-

--------------------
Dacia 1310 1985 - PIO04
+
sobolan
post 23 Feb 2016, 21:41
Post #429

membru paros...

semi-masca e schimbata,grilaj de ala eu nu am mai vazut....arata interesant oricum ! smile.gif daca e ok ca si tabla las-o in pace acolo .

Daca tot e cald si nu e de lucru imi fac ! smile.gif

Azi Dacia iar radmasa.gif ..... schimbat consola de climatizare(ce frumos suna biggrin.gif ) ....vreau sa va spun ca am facut asta fara sa dau jos torpedoul,nu am cuvinte decat de lauda pentru ce ce au inventat cotetul asta de bord radmasa.gif ,mi-am julit degetele dar se pare ca totul e ok si merge biggrin.gif ,ar ramane sa schimb robinetul ala de sub capota ca merge al naibii de greu si iar imi rupe piciorul ala din consola.....daca nu stati bine cu nervii n-ar fi ok sa va apucati de asa ceva...
Am aranjat firaraia aia acolo sub bord ca m-am speriat ce incalcite erau,o parte din ele le-am refacut si prelungit si tras frumos pe la locurile lor,lipiturile le fac mereu cu letconul,deci nu dor le innadesc si gata.....am gasit si un mare fir rosu gros dezizolat ce atarna p-acolo si ca dracu' ca avea si curent permanent pe el...ma mir cum de n-a luat foc ceva pana acum....banui ca a fost fir de alimentare la casetofon si hunii l-au taiat in graba inainte sa vin sa vad masina si s-o cumpar....
Mi-am pus un releu bun de semnalizare electronic,pana la urma am reusit,mai trebuia un fir de masa si atentie,ceea ce nu prea am avut tura trecuta cand l-am pus si nu mergea corect.....
sa va pun si un film cu ce-m iarata mie indicatorul de benzina cand acceleram.....si tot m-am chinuit sa inteleg de ce,am lipit chiar si piciorusul ala de la sonda ca era cam liber p-acolo.....da' nimic.....in final s-a dovedit a fi de la mufele bordului oxidate,wd-40 face minuni smile.gif ,am rezolvat si aia...

si filmul cu acul buclucas biggrin.gif ,bine ca i-am dat de cap !
http://tinypic.com/player.php?v=1snmky%3E&s=9#.Vs3bFk2heM8

This post has been edited by sobolan: 24 Feb 2016, 18:33

--------------------
+
Mein Herz Brennt13
post 25 Feb 2016, 21:33
Post #430

Membru incepator

Indicatorul de benzina e turometru toata ziua smile.gif)))! Foarte interesant, si eu vreau sa ii schimb controlul de la climatizare, am schimbat robinetul si cand sa montez sarma pe el..s-a rupt sarma..mi-e groaza sincer sa il schimb, fiindca mai are inca 2 cabluri care trebuie sa le atasez. Tu cum ai facut, ai scot unitatea si dupa cum ai conectat cablurile la loc (de la pozitii si robinet)?

--------------------
Dacia 1310 1985 - PIO04
+
sobolan
post 26 Feb 2016, 00:09
Post #431

membru paros...

Indicatorul ala ducea lipsa de masa sau semnal.s-a rezolvat cu wd-40 dat pe mufele din bord(scoase)....cablul de la robinet se debranseaza si nu cred sa ai cablul rupt,mai degraba tot tija aia de plastic ca si la mine,te-ai uitat acolo ?daca ai timp mai bine da bordul jos....eu am lucrat inghesuit rau,unitea aia iese pe dinauntru si nu ai loc,si cablurile sunt cam rigide....m-am taiat la maini,nu merita atata chin.......robinetul ala la mine merge greu tare,nu e normal dar mie frica sa-l schimb ca dau apoi de o petarda care curge radmasa.gif .....deci una peste alta se pare ca tot pe sub capota dau drumul la caldura momentan !

ati mai vazut aripa zincata ? blink.gif acum vad si eu una pentru prima data,era aripa de pe masina,cea care am refacut-o(ma rog,nu eu,un hodorog batran radmasa.gif ) .....azi am pregatit-o pentru vopsit,zilele astea o arunc pe masina, sa speram,gata vopsita.....asta cade mult mai bine smile.gif ,cam lung lasat sortul ala refacut da' o "fur" eu din suruburi putin/din falt ,ii mai trag vreo 50 de ciocane smile.gif si va veni ok !

This post has been edited by sobolan: 26 Feb 2016, 00:21

--------------------
+
DACIOTUL_97
post 26 Feb 2016, 07:47
Post #432

Ne plac femeile,dar iubim masinile !

From: Bd-ul Dacia

QUOTE(sobolan @ 26 Feb 2016, 00:09)
ati mai vazut aripa zincata ? blink.gif 
*

Si galvanizate chiar wacko.gif ,erau la bursa.

This post has been edited by DACIOTUL_97: 26 Feb 2016, 07:47

--------------------
Dacia 1310/Logan/ MLS 1986/MLS 1985/1.6 16v Prestige 2008
"Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange,ca sa ai dreptul,sa nu fi de acord cu mine"
#Pasionat de fiare vechi#
Ex.Dacia 1310-CN3 & 1310-ph1
+
sobolan
post 26 Feb 2016, 09:23
Post #433

membru paros...

pai si pune uzina asa ceva ? sau is facute de vreo cooperativa ceva si puse apoi ? huh.gif incerc sa-mi dau seama si eu pentru ca prin asta mai descoper cate ceva din istoricul masinii ! smile.gif

This post has been edited by sobolan: 26 Feb 2016, 09:24

--------------------
+
Ov
post 26 Feb 2016, 10:01
Post #434

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Nu cred ca-s de uzina. Cel mai probabil sunt galvanizate de fostul proprietar.

This post has been edited by Ov: 26 Feb 2016, 10:01

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
sobolan
post 26 Feb 2016, 11:52
Post #435

membru paros...

interesant.....deci nu facea nici o cooperativa/societate asa ceva(aripa zincata/galvanizata,adica n-o gaseai la raft gata facuta)....le faceau proprietarii "in particular" sa inteleg.....

This post has been edited by sobolan: 26 Feb 2016, 11:52

--------------------
+
Mein Herz Brennt13
post 26 Feb 2016, 13:29
Post #436

Membru incepator

Legat de cablu care actioneaza robinetul, s-ar rupt pur si simplu cand am vrut sa il inod pe robinet -bucata din el, fiind foarte rigid- am mai incercat sa trag de el, la fel cand am vrut sa il inod s-a rupt din nou. Din cauza varstei s-a intamplat asta, cel mai probabil nu o sa il schimb momenta, il voi lasa asa si actionez robinetul de sub capota, pozitiile merg din cabina. Sa vedem cum functioneaza si aeroterma dupa ce ii fac aerisirea la sistem.

--------------------
Dacia 1310 1985 - PIO04
+
om_bland
post 26 Feb 2016, 14:36
Post #437

Membru autentic

Sistemul acesta de climatizare la dacii cu bord mic, nu prea este eficient... Vei avea doar o adiere de caldura.

--------------------
dacia Berlina 1984 dacia berlina
RESPECTA DREPTUL la opinie indiferent daca esti de acord sau nu , cu parerea celui de langa tine!
+
Mein Herz Brennt13
post 26 Feb 2016, 19:14
Post #438

Membru incepator

om_bland eu o vreau cat mai originala sad.gif. iarna o voi scoate, cand va fi zapada va sta in garaj.. In copilarie nu am inghetat in ea, mergeam destul de des iarna. Dar nu te contrazic, aeroterma turceasca nu are ce cauta...

--------------------
Dacia 1310 1985 - PIO04
+
sobolan
post 26 Feb 2016, 22:09
Post #439

membru paros...

in fosta dacia din 78 puteai face baie,dadea o caldura de scoteai limba afara,radiator avea mare smile.gif ,se pare ca si asta da destul de bine......

De azi.....am pregatit aripa pentru vopsit mai in graba(am o problema cu rabdarea si slefuitul de kit smile.gif ),am dat cu kit si cu sprit-kit-ul ala care imi neutralizeaza vopseaua veche(ca sa merg la sigur,nu mai vreau surprize iar).....maine cred ca o vopsesc si poate saptamana viitoare o pun.....

This post has been edited by sobolan: 26 Feb 2016, 22:16

--------------------
+
sobolan
post 29 Feb 2016, 13:56
Post #440

membru paros...

Am pus aripa in cui radmasa.gif ,am dat jos tot iar pana la tabla pe stalp,cand am scos vechea aripa s-a belit autovapantul/grundul in zona asezarii pe stalp din cauza ca s-a lipit masticul ala perfect si am tras brusc si eu si refac iar tot,ca la carte,daca tot fac m-a mancat... radmasa.gif

cum sa repari un flaps caruia i se invarte surubul M8 in gol(nu merita odata ca se gaseau pe toate gardurile dar in situatia de fata merita smile.gif ) :
-se da o gaura de 9mm in cauciuc,apoi se roibuieste gaura cu o freza conica la turatie mare
-se da surubul jos
-se pune surub nou si se sudeaza in puncte de insetia metalica din interior(e cam dificil ca nu-i loc dar se poate) .....se da apa la greu
-se astupa gaura(eu am pus mastic poliuretanic la tub)

This post has been edited by sobolan: 29 Feb 2016, 17:43

--------------------
+
ydaniel
post 1 Mar 2016, 13:51
Post #441

Adrenaline junkie!

From: black sea

Greu cu tampoanele!
Am cautat si abia abia am gasit.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
sobolan
post 1 Mar 2016, 17:05
Post #442

membru paros...

pai eu de ce le-am reparat ? ca-s rare si la bursa se cere cat nu fac radmasa.gif
Azi am dat cu mastic pensulabil de la Sinto cu aluminiu(pe luciu metalic,adica am dat jos grundul partial pe unde am dat),astept pana maine dupa-amiaza sa dau o mana de autovapant si poate joi-vineri arunc aripa pe ea si o tai la ITP smile.gif

BTW,poate cuiva ii e folositor : nu faceti prostia sa dati cu mastic pensulabil peste vopsea ptr ca nu va tine mult acolo,nu dati cu autovapant/teroson peste luciu metalic pentru ca se va forma rugina .......
ordinea e : luciu metalic,inhibitor de rugina,mastic pensulabil(unde se cere),grund,autovapant.....
La vopsitorie : luciu metalic,grund bun(nu porcarii gen sprit-chit la spray) ,slefuire(p600),degresare,vopsea.....evitati aplicarea chitului pe vopsea,doar ala pentru finisari se poate da pe vopsea......cautati sa indreptati pe cat mai mult posibil ca sa intre chit putin...unde-s dubluri si nu se poate pe dinauntru cu un ciocanel se incearca pe deasupra si se foloseste o ventuza(electrica sau de aia cu lipici) sau cu un aparat de sudura dat pe amperaj mic se lipesc electrozi de 2.5 de tabla si se scoate inafara tragand de electrod cu un cleste...
Unde retusati si vi se umfla vopseaua veche(de la delimitari) slefuiti inapoi si dati gazat peste cu pistolul cu un spritz-chit pistolabil nediluat(fara nici un fel de diluant in el) si amestecat doar cu catalizator.Exista un grund care face vopseaua veche imuna dar nu stiu cum ii zice,eu am luat varsat vreo 200 de grame.
Evitati autogenul pe cat de mult posibil,sunt locuri unde nu prea poti fara el dar alea-s cazuri putine....mig-ul face minuni ! smile.gif
Autovapantul asta boschetar GUZU e bun,unii zic ca nu se usuca,altii ca nu tine...pai nu se usuca ca nu e diluat deloc sau e diluat cu benzina(gresit) sau cade daca e diluat mult.....eu am dat 3 dacii cu panarama asta ( una din ele inca e perfecta,a doua e in curte,de a treia nu mai stiu nimic).....am folosit acelasi autovapant si la asta din cauza ca era data deja cu el si arata bine...pentru siguranta se poate pistola peste el orice grund/email/emaur si devine mult mai "bun" pentru intemperii.
Unii bat campii si vorbesc din amintirile altora,ignorati ! biggrin.gif

This post has been edited by sobolan: 1 Mar 2016, 17:49

--------------------
+
sobolan
post 2 Mar 2016, 21:35
Post #443

membru paros...

ultima mea grija.....si am scapat ieftin,no rust smile.gif ,tunelul telescoapelor boala daciilor smile.gif ....am pulverizat convertor de rugina dupa ce am curatat cat s-a putut ca nu prea e loc acolo.....mastic la incheieturi,maine o vopsea la pensula ,alte telescoape mai soft ca astea de la compa is dure rau,arcuri de break,bucsi de cauciuc noi si drum sa fie ca benzina mai gasim smile.gif
Cand faceti asta luat si un furtun nou de frana,eu nu m-am mai obosit sa pun presa pe arcuri,oricum il inlocuiam,am unul nou semperit smile.gif
M-am legat si de portbagaj un pic,statea sortul de la roata inclinat rau,de ce ? pai era stramba tabla la oala rotii de rezerva.....sorturile alea is dure si la un soc cu o bordura pot indoi burta aia de tabla.....ce rahat....

This post has been edited by sobolan: 2 Mar 2016, 21:37

--------------------
+
ydaniel
post 2 Mar 2016, 23:26
Post #444

Adrenaline junkie!

From: black sea

Esti harnic,lucrezi cam in fiecare zi la ea.
Te asteptam la Brasov cu ea istoricita!

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Rob3rto
post 2 Mar 2016, 23:45
Post #445

Membru autentic

De ce arcuri de break? Cari ceva cu ea?

--------------------
Dacia 1300 1981 - PH 88 VBA
+
sobolan
post 2 Mar 2016, 23:48
Post #446

membru paros...

QUOTE(ydaniel @ 3 Mar 2016, 00:26)
Esti harnic,lucrezi cam in fiecare zi la ea.
Te asteptam la Brasov cu ea istoricita!
*

cam in fiecare zi "bag" cate ceva pe la ea....sper si eu sa rezolv tot pana atunci !

QUOTE(Rob3rto @ 3 Mar 2016, 00:45)
De ce arcuri de break? Cari ceva cu ea?
*

nu car nimic,am masina de carat....doar ca berlina sta aiurea rau cu arcurile ei si cu doua persoane in spate se lasa de o ia naiba.....eu asa fac la berline : ori arc de break ori arc de fata cu o spira taiata(apoi splinguit la autogen pe o portiune mica la capatul taiat ca sa nu rupa talerul) .

prin tunelul telescoapelor dau cu de-asta varianta negru,cica e ok smile.gif
http://arhitectural.policolor.ro/ro/produs...completa-3-in-1

This post has been edited by sobolan: 3 Mar 2016, 01:05

--------------------
+
Ov
post 3 Mar 2016, 10:25
Post #447

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

se crapa de la vibratii, eu n-as da

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
sobolan
post 3 Mar 2016, 21:40
Post #448

membru paros...

QUOTE(Ov @ 3 Mar 2016, 11:25)
se crapa de la vibratii, eu n-as da
*

eu chiar am dat smile.gif si ti-o recomand(NU RECOMAND ).....daca te gandesti ok vibratii in tunel nu prea sunt....practic "oala" aia cu tot cu tunel e formata din 3 tabliere sudate in puncte,vibratiile mai mari is jos,la talerul de sus al arcului iar acolo-s unite toate cele 3 tabliere,e ca un "nod" acolo....ei bine chiar acolo am dat pe incheieturi cu mastic pensulabil si apoi am dat vopsea......
se usuca mai greu dat fiind temperaturile de afara si nu am pus arcurile azi,am lasat masina tot pe capre,tot pe loc inclinat sad.gif ,tot pe pamant sad.gif si maine ploua iar.....ca sa fiu sigur am ancorat-o de bara de torsiune de-un copac gros ca sa nu am vreo surpriza si sa o gasesc pe jos......

ca sa nu stau degeaba si avand timp am schimbat si rulmentii spate(toti patru,am pus URB,erau prin portbagaj de la mos smile.gif ,noi in cutie si vaselina ) ...cei de pe ea erau cam uzati la cementaj si unul mic avea camasa roz-violet....erau cam stransi cand am umblat la cilindri.....asta e,aia se strang la maxim pana se blocheaza(nu mai mult) si se da un sfert de tura inapoi.....eu strang direct la ochi si nu am dat gres inca...vaselina am bagat sintetica mobil1 cu li-mos2 smile.gif

incet-incet o fac sigura de drum,o masina de baza..... smile.gif

BTW: paianjeni in tambur ati mai vazut ? radmasa.gif

Nu imi mai gasesc presa de pivoti,nu dau neam de ea.....are cineva una buna de vanzare ? am un pivot inferior bun pe fata dar are burduful rupt si am burdufe la greu,ar fi pacat sa nu-l salvez....
Atentie la suruburile de la pivoti pe brate,nu puneti orice surub acolo.... wink.gif ,eu pun de inox,rezista bine la socuri !!!

This post has been edited by sobolan: 5 Mar 2016, 22:15

--------------------
+
johnybic
post 5 Mar 2016, 15:28
Post #449

dacia si atat

From: Buzau

salut sobo,da camasile la rulmenti cum le-ai scos din tamburi?

--------------------
Dacia 1310 1985
+
dstdan
post 5 Mar 2016, 18:05
Post #450

Damian Stefan Tolbariu-Dan dst Team

From: Mures autoservice Team DST Dan

poti bate cu un dorn bont, dar mai lung si nu f, gros, in camasa, cate un pic, in, ,cruce,,, in sensul de iesire a camasii din tambur.

--------------------
Dacia,Renault,VW - 1310, Megan, Tiguan 1997, 2003, 2008 - TAM
Mintile luminate discuta idei, mintile mediocre discuta evenimente, mintile reduse discuta oameni!
D.S.T.DAN Team
+
50 Pages « < 13 14 15 16 17 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th May 2025 - 18:55
Forum Renault