DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

81 Pages « < 47 48 49 50 51 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Care sunt doleanțele Pieței Universității?, Idei necesare pt o țară din UE, nemanipulate

dacis
post 11 Jun 2018, 15:16
Post #1441

Membru autentic

Group: Members
From: dealurile oable ale Mioritei

QUOTE(vercingetorix @ 11 Jun 2018, 16:03)
1. De exemplu, Gitenstein, fostul ambasador SUA
2. dacis, te bagi la un concurs de cultura juridica?
*

1. Parca lamuriseram o data pentru totdeauna ca reperul nostru este UE, nu USA!
2. Io? Fereasca sfantul!

PS De ce este neconstitutionala infiintarea DNA?

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marksman
post 11 Jun 2018, 15:20
Post #1442

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(dacis @ 11 Jun 2018, 15:16)
[...]
PS De ce este neconstitutionala infiintarea DNA?
*

C-asa vrea membri pesede, sa nu mai fie arestati politiceni care face averi cinstite spre deosebire de Iohanis care a furat si si-a facut 6 case.

*greselile gramaticale din fraza de mai sus sunt intentionate

This post has been edited by marksman: 11 Jun 2018, 15:21

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
ady77
post 11 Jun 2018, 15:43
Post #1443

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(marksman @ 11 Jun 2018, 16:20)
*greselile gramaticale din fraza de mai sus sunt intentionate
*

Sunt greseli gramaticale in textul de mai sus? tongue.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
maho
post 11 Jun 2018, 15:43
Post #1444

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

Schimbarea numelui (din PNA in DNA) e "infiintare" sau "constituire"? unsure.gif

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
klaus
post 11 Jun 2018, 19:42
Post #1445

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

1. Parchetele functioneaza pe langa instantele de judecata. Text expres, explicit, din constitutie (art. 131). DNA nu functioneaza pe langa vreo instanta...
2. Prin art. 73 lit. l din constitutie, legile privind organizarea parchetelor (ca subordonate ale ministerului public) sunt legi organice. OUG-urile privind norme de lege organica se aproba de parlament cu cvorumul de lege organica. Interesat as fi sa-mi indice si mie cineva legea prin care s-a aprobat OUG-ul de infiintare a DNA. Is curios daca exista acea lege dupa 16 ani de la infiintarea DNA...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
dacis
post 11 Jun 2018, 19:53
Post #1446

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 11 Jun 2018, 20:42)
1. Parchetele functioneaza pe langa instantele de judecata. Text expres, explicit, din constitutie (art. 131). DNA nu functioneaza pe langa vreo instanta...
2. Prin art. 73 lit. l din constitutie, legile privind organizarea parchetelor (ca subordonate ale ministerului public) sunt legi organice. OUG-urile privind norme de lege organica se aproba de parlament cu cvorumul de lege organica. Interesat as fi sa-mi indice si mie cineva legea prin care s-a aprobat OUG-ul de infiintare a DNA. Is curios daca exista acea lege dupa 16 ani de la infiintarea DNA...
*

1. DNA nu este o sectie a PICCJ? unsure.gif
2. Asta, da, chiar nu am stiut. Deci, DNA s-a infiintat prin OUG? ohmy.gif

--------------------
dacis
+
maho
post 11 Jun 2018, 19:58
Post #1447

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

Pe klaus il lasa memoria...
OUG nr. 43/2002 (pt. PNA, eficientizat ulterior dupa redenumire si reorganizare in DNA).

This post has been edited by maho: 11 Jun 2018, 19:59

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
ady77
post 11 Jun 2018, 20:11
Post #1448

راحتزیل یو

Si legea de aprobare a OUG?

--------------------
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
dacis
post 11 Jun 2018, 20:22
Post #1449

Membru autentic

Cand am vazut ca este vorba de Adi, am fost sigur ca exista si legea... Uite-o:

Legea nr. 503/2002 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 43/2002 privind Parchetul Național Anticorupție

PS Adi, aka Adrian Nastase. Jurist sadea, chiar de mare clasa! icon_mrgreen.gif

--------------------
dacis
+
klaus
post 11 Jun 2018, 20:22
Post #1450

步步

In oug-ul ala textul initial era asa: "Prin prezenta ordonanță de urgență se înființează, la nivel național, Parchetul Național Anticorupție, ca parchet specializat în combaterea infracțiunilor de corupție". deci parchet "in aer". Deci infiintarea sa a fost neconstitutionala. Asta cu DNA ca directie e de prin 2005.
Denumirea de "directie" din lege este inselatoare. DNA are personalitate juridica, buget propriu, seful e ordonator de credite, nu e directie simpla. Cum e, de exemplu, DIICOT.
Practic, DNA nu este in subordina Parchetului General atata timp cat in tot parchetul general cel care are atributii de conducere e prim procurorul general cu exceptia... directiei DNA, care este complet autonoma si a carui conducator are atributiile prim propcurorulu general dar pentru DNA.
Desi legea (de fapt OUG-ul) declara ceva, organizarea prevazuta de lege este altceva. Prin atributiile legii DNA este un parchet independent, nu in subordinea procurorului general, asa cum, inselator, declara primul articol al OUG-ului modificat.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
dacis
post 11 Jun 2018, 20:36
Post #1451

Membru autentic

Da, dar vad ca au fentat sistemul si au reformulat, corect legal si perfect gaunos faptic: "Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție conduce Direcția Națională Anticorupție prin intermediul procurorului șef al acestei direcții. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție soluționează conflictele de competență apărute între Direcția Națională Anticorupție și celelalte structuri sau unități din cadrul Ministerului Public"

--------------------
dacis
+
klaus
post 11 Jun 2018, 20:41
Post #1452

步步

Exact ca pe vremea comunistilor: poporul conducea dar prin intermediul nomenclaturii.
Doar ca aici e cu "procurorul general conduce prin intermediul procurorului sef DNA" radmasa.gif

--------------------
+
dacis
post 11 Jun 2018, 20:43
Post #1453

Membru autentic

De acord, dar subiectul in propozitie era altul: este acoperita legal si constitutional infiintarea si functionarea DNA? Aparent, da.

--------------------
dacis
+
vercingetorix
post 12 Jun 2018, 08:09
Post #1454

Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea...

Aparent, da.
De jure, un jurist cu ceva stiinta de carte , daca stie sa redacteze cum trebuie obtine de la CCR o decizie de neconstitutionalitate.
Dupa care sar in pom toate actele juridice semnate de catre DNA, pe acelasi motiv.
E un scenariu, vor mai fi si altele.
Multumesc colegului Klaus, a surprins esenta problemei.

p.s. dacis, ai scapat de data asta, dar mai am cateva subiecte fierbinti pe teme juridice, cand te simti apt, ma anunti... icon_mrgreen.gif

This post has been edited by vercingetorix: 12 Jun 2018, 08:21

--------------------
Dacia 1310 break 1985 pt. export 2 canistre de benzina shpaga la IDMS
+
dacis
post 12 Jun 2018, 08:33
Post #1455

Membru autentic

Baga! Ca io, asa cum sustinut intotdeauna, in afara de chestiile care tin de componenta juridica a organizarii si functionarii democratiei (stat de drept, separatia si echilibrul puterilor in stat, suveranitatea si exercitarea ei, democratie directa si reprezentativa si altele de astea), pe care le-am invatat pe alte filiere si pe care pretind ca le stiu mai bine decat multi juristi sadea, despre dreptul, drept nu stiu nimica... Asa ca mi-i totuna. icon_mrgreen.gif

--------------------
dacis
+
klaus
post 12 Jun 2018, 18:28
Post #1456

步步

TFListii cu adevarat intelectuali isi dau pe deplin dovada capacitati intelegerii lucrurilor pe care le sustin si pentru care se bat cu caramida in piept.
Soprana Angela Gheorghiu, indiscutabil o mare cantareata, a sustinut ca a refuzat cheia si cetatenia de onoare a orasului Bucuresti in septembrie 2017 precum si pe data de 1 decembrie 2017. Zice doamna:
V-am trimis chiar atunci, pe 1 decembrie 2017, un e-mail cu o scuza, crezand sincer ca va urma sa imi oferiti aceste distinctii doar pentru ceea ce reprezint in lumea artei internationale si nu pentru a va putea folosi de numele meu pentru imaginea politica a domniei voastre

Asa, pe fond, ce sa zic, pare sa aiba dreptate soprana, atata doar ca nici madam firea nu se lasa mai prejos si da din casa ce continea mailul:
QUOTE(comunicat primarie)
Concret, artista a solicitat primarului general să intervină pe lângă Direcția de Impozite și Taxe sector 2, sau ANAF, pentru ștergerea unor datorii pe care aceasta le are, datorii reprezentând impozite și taxe neplătite
radmasa.gif radmasa.gif
Ce poate fi mai tare?
O cetateanca scarbita de politicieni, care sustine anticoruptia, scrie un mail care e definitia de cod penal a traficului de influenta? radmasa.gif radmasa.gif
Cum e frate sa fii atat de scarbit de "penali" dar tu sa faci cereri penale in adevaratul sens al codului penal? Si sa fii si nemultumit ca traficul tau de influenta nu a avut efect...

Exact pentru asa ceva baietii aia din februarie 2017 au strigat sa se intre la puscarie.
Curios is daca vor avea sustineri gen "Angela Gheorghiu la puscarie"...

Cand eu zic ca TFL-istii habar nu au ce sustin...

--------------------
+
RZV
post 12 Jun 2018, 19:45
Post #1457

Membru autentic

From: Online

Io cred ca pana duamna Fi Rea nu probează indubitabil declarațiile domniei sale, povestim discuții.
Cunoaștem foarte bine manipulările a la PSD.

--------------------
Scott Mountain Bike 1990
+
klaus
post 12 Jun 2018, 20:11
Post #1458

步步

Evident, ce zice PSD-ul e sub semnul dubiului, ce zic tfl-istii e litera de biblie, nu trebuie pus nimic la indoiala.
Daca insa madam firea iese cu mailul (pe care il aminteste totusi intr-o declaratie oficiala a primariei, nu a zis-o in lift cand sa se inchida usile), treaba e grava.
Evident, acolo depinde cum a pus-o si soprana in fraza in mail, daca e sub forma de contestatie (adresata atunci gresit) sau e sub forma de trafic de influenta sadea.

--------------------
+
RZV
post 12 Jun 2018, 20:16
Post #1459

Membru autentic

Sa nu ne grăbim. Ca mi s-a parut ca te-ai cam aruncat. Imparțial, ovcors, ca de fiecare dată.
De fiecare dată când vorbim de politicieni si ce informează ei, totul trebuie luat cu " a pinch of salt".
Cu atât mai mult cu cât sursa vine de la madam Pandele od Voluntary.

--------------------
Scott Mountain Bike 1990
+
Bicicleta galbena
post 12 Jun 2018, 20:28
Post #1460

Sunt nembru, domnule!

Inca ceva - tzoapa a amintit de contractul artistei cu primaria pt un concert, si a comunicat si onorariul, ceva gen 140 000 eur. Trei chestii: 1. ai voie sa faci publice cifrele astea, fara acordul artistului? 2. Daca artistul incaseaza suma pe care ai comunicat-o (am rezerve ca e reala), mai are nevoie de o scutire de taxe? 3. De ce ar intreba-o/ influenta-o pe primarita ceva legat de taxele locale din sectorul 2?

--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
+
dacis
post 12 Jun 2018, 20:43
Post #1461

Membru autentic

Firea a reusit ce nici cei mai infocati tefelisti si rezistenti nu mai sperau: sa readuca maxim de energie in miscarea anti-PSD. Cred ca povestea cu Arena Nationala plus reactiile de pe FB ii vor face pe PSD-isti sa se gandeasca de 10 ori inainte de a mai da drumul vreunei OUG cu privire la legile justitiei.

--------------------
dacis
+
klaus
post 12 Jun 2018, 21:27
Post #1462

步步

QUOTE(Bicicleta galbena @ 12 Jun 2018, 21:28)
Inca ceva - tzoapa a amintit de contractul artistei cu primaria pt un concert, si a comunicat si onorariul, ceva gen 140 000 eur. Trei chestii: 1. ai voie sa faci publice cifrele astea, fara acordul artistului? 2. Daca artistul incaseaza suma pe care ai comunicat-o (am rezerve ca e reala), mai are nevoie de o scutire de taxe? 3. De ce ar intreba-o/ influenta-o pe primarita ceva legat de taxele locale din sectorul 2?
*

Daca ar veni PSD-ul si ar zice: am dat DE LA BUGET niste sume la artistii nostri de casa. Nu va putem spune cat, ca nu ne dau voie artistii, cred ce in secunda 2 s-ar tavali in spume pe net toti tflistii de lipsa de transparenta a cheltuielilor banului public.
Cand e vorba de "artistii lor", da-le naibii de prevederi legale privint transparenta executarii bugetului institutiilor publice, sa le tinem sumele la secret, ca ne deranjeaza...

Daca soprana canta pe banii lu Tiriac (sa zic) nu aveau decat sa-si tina secret ce voiau ei, sunt niste privati, dar cand e vorba de banul PUBLIC aici vorbim si de alte legi privind transparenta.

--------------------
+
RZV
post 12 Jun 2018, 21:39
Post #1463

Membru autentic

Vezi ca intre timp a mai apărut si reactia sopranei.
Care contrazice cu subiect și predicat ce afirma Fi Rea.
Previzibil. icon_mrgreen.gif

--------------------
Scott Mountain Bike 1990
+
Bicicleta galbena
post 12 Jun 2018, 21:55
Post #1464

Sunt nembru, domnule!

Intre un sarpe si Firea, am incredere in sarpe. Intre o amiba si Firea, am incredere in amiba. Intre o piatra si Firea, am incredere in piatra.

--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
+
ady77
post 12 Jun 2018, 22:00
Post #1465

راحتزیل یو

QUOTE(RZV @ 12 Jun 2018, 22:39)
Vezi ca intre timp a mai apărut si reactia sopranei.
Care contrazice cu subiect și predicat ce afirma Fi Rea.
Previzibil. icon_mrgreen.gif
*

Deci clar e cum spune ea. Voi doar ii dati dreptate lui Klaus. Sunteți atât de previzibili.

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
klaus
post 12 Jun 2018, 22:04
Post #1466

步步

Frumos raspunsul dat pe Facebook, buni consilieri de pr are doamna, de admirat.
Raspunsul e unul de manual de manipulare.
- "Am anunțat înainte de data de 1 Decembrie că nu mai pot participa". Nu spune insa daca afirmatia lu' madam firea, ca a anuntat cu o zi inainte e adevarata sau nu. Io zic ca intelege orice prost ce inseamna ca vedeta de pe afis sa anunte cu o zi inainte ca nu mai participa la concert.
- "Ce a contat pentru mine atunci a fost faptul că respectivul concert urma să fie gratuit pentru bucureșteni și pentru iubitorii de muzică din toata țara (concertul fiind transmis în direct de Televiziunea Română)" dupa care, ce sa vezi, concertul nu a fost gratuit caci "Afirmațiile cu privire la onorariul de concert sunt în afara prevederilor contractuale și total lipsite de eleganță". Aici eu personal am dificultati de a intelege: daca acel concert a fost platit de primarie, cum a fost "gratuit" pentru bucuresteni? Pai nu din banii lor a fost platit? A da, a fost gratuit pentru aia din tara care l-au vazut la televizor, dar in niciun cz pentru bucuresteni. Iar cu eleganta, aici are dreptate, mentiunea a fost neeleganta, ea insa trabuia sa fie publica in executia bugetara.
Dupa care incepe procedura crearii aurei (am fost buna la suflet, am dat concerte e gratis pentru amarati, am fost tepuita la concertul umanitar pentru colectiv etc)
- legat de datorii zice "Datorii la statul român nu am". Nu zice daca ... nu a avut (afirmatiile lui madam firea erau despre o situatie din trecut nu din prezent)
Dupa care "am primit distincții peste tot în lume. Iar politicieni importanți și-au făcut timp să vină și să îmi ofere aceste distincții în orașele în care am cântat." Pai cum asa? a fost de acord la alti politicieni sa fie folosita in scopuri politice? Cand ii convine e bine cu politicienii, cand nu sunt niste lipitori care sug din succesul ei. aplauze.gif

Si as observa atat: nu a negat deloc mailul la care face trimitere madam firea. zice "dar nu am cerut cuiva să intervină pentru nimic, m-am plans mai mult."
De fapt o intoarce ca la Ploiesti, ca nu a cerut, ca de fapt s-a plans mai degraba.
La cum arata postarea aia, fabuloasa din punctul de vedere al comunicarii publice, negarea explicita ar fi fost pilonul argumentarii. Ori ea pur si simplu nu exista. cel putin deocamdata.dar exista cred ca jumate din metodele de manipulare de manual.

Bravo PR-ului sopranei! Foarte bun. Dar ce a lasat sa se inteleaga printre randuri nu e bun deloc. Mi se pare ca madam firea are o "scrisorica". Ca in piesa lu' Caragiale....

--------------------
+
kato
post 12 Jun 2018, 22:12
Post #1467

Membru autentic

From: barlad

un pahar poate fi pe jumatate gol sau pe jumatate plin......... pana nu vedem mail-ul nu cred ca ne putem pronunta. datorii avem cu totii, ca de, de la data emiterii facturii pana la data platii mai trec niste zile. ador faptul ca scoti in evidenta tehnicile de manipulare ale altora cand tu insuti faci asa ceva rolleyes.gif ca veni vorba, tocmai mi-ai amintit de postarile tale cu milioanele de romani ascultati de maleficul SRI
cu paine serveste, sa nu-ti cada greu la stomac

--------------------
renault scenic 2000 rxt - scenic III 1.6 dci - vs 05 glx vs 79 glx
+
RZV
post 12 Jun 2018, 22:38
Post #1468

Membru autentic

QUOTE(ady77 @ 12 Jun 2018, 23:00)
Deci clar e cum spune ea. Voi doar ii dati dreptate lui Klaus. Sunteți atât de previzibili.
*

Pana la publicarea dovezilor sunt la scor egal. Ceea ce ziceam io cu "pinch of salt".
Am zis doar ca era previzibil ca se bat câmpii de către madam Fi Rea.
Mie mi se pare ciudat cum te arunci (si) tu la concluzii pripite. Sau ma rog, poate va vine odata cu fișa postului.
Iar lui Klaus, abia de ii mai ajungi cu prăjina la nas in ultima vreme. Doar el si judecatile lui conteaza. S-a inselat de extrem de multe ori pe aici, si nu a recunoscut-o. Plus ca manipuleaza fin pe stilu' Gaesti.
Faptul că voua ăstora de la pesede (si asimilati) vi se pare ca toti cei care nu gandesc ca si voi sunt tefelesti haștag ar trebui să vă dea de gandit. La modul cel mai serios.

This post has been edited by RZV: 12 Jun 2018, 22:39

--------------------
Scott Mountain Bike 1990
+
marksman
post 12 Jun 2018, 22:45
Post #1469

Post mortem nihil est

From: sat

Pe astia de la pesede, cu exceptii din trecut, cand in partid mai gaseai oameni capabili (or fi si acum, dar lichelele sunt mai numeroase) nu i-am auzit sa faca vreo propunere de bun simt.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
ady77
post 13 Jun 2018, 07:26
Post #1470

راحتزیل یو

QUOTE(RZV @ 12 Jun 2018, 23:38)
Am zis doar ca era previzibil ca se bat câmpii de către madam Fi Rea.

Iar eu am zis doar ca de unde nu stii ca nu bate campii vedeta??

Sau ma rog, poate va vine odata cu fișa postului.
*

Da, tot acolo e precizat sa il fac pe Dragnea sconcs. wacko.gif

Faptul că voua ăstora de la pesede (si asimilati) vi se pare ca toti cei care nu gandesc ca si voi sunt tefelesti haștag ar trebui să vă dea de gandit. La modul cel mai serios.
*

Acuzi pe altii de ceea ce faci tu, vezi mai sus. Ar trebui sa iti dea de gandit. La modul cel mai serios.

--------------------

ecnedifnocfollufsisoM
+
81 Pages « < 47 48 49 50 51 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 22:21
Forum Renault