Indicator benzina stresant, cum indica el prost ca se misca mereu
![]() ![]() ![]() |
Indicator benzina stresant, cum indica el prost ca se misca mereu
ghost4ever |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 22 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1410
DACIE
1995
- ct01rzl
|
|||
GTX |
![]()
|
![]() membru retras Group: Members Posts: 204 Joined: 20 June 06 ![]() |
opresti la semafor si vezi cata mai ai...
|
--------------------
Dacia
Opel Astra 2001
1998 berlina www.tuning-pe.net
|
|
lord_sith |
![]()
|
![]() IT'S ALIVEE!!..IT'S ALIVEE!!! Group: Members Posts: 233 Joined: 31 December 05 From: Bucuresti ![]() |
La masinile straine din cate stiu eu tot pe plutitor functioneaza (depinde si de tehnologia aplicata) dar cred ca un senzor cu o tija perpendiculara pe fundul rezervorului ar mai rezolva din problema asta, totusi nu cred ca in totalitate, stie careva daca exista asa ceva?
|
--------------------
dacia
1310
1991 TLX
- B 28 CUA Dacia Rally Team member/////B-28-CUA
|
|
ghost4ever |
![]()
|
probabil gtx ca trebuia sa iti precizez ca merg mult in afara unde nu sunt semafoare si ma streseaza rau cau variaza acul ala...
![]() oricum iti multumesc pentru solutia data... ![]() This post has been edited by ghost4ever: 27 Jul 2006, 17:13 |
--------------------
Dacia 1410
DACIE
1995
- ct01rzl
|
|
Giurisici Fabian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.123 Joined: 17 January 06 ![]() |
eu stiam de sondele de oltcit ca aveau plutitorul intr-un tub sa nu fluctueze acul
intrebatii pe cei cu oltcit (raritati) |
--------------------
KIA
PROCEED GT
GT 2023
|
|
abram_burel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 24 September 04 ![]() |
Fantoma-pentru-vesnicie, ti-a mers mereu asa sau a aparut la un moment dat? Banuiesc ca...
![]() ![]() Aceeasi problema o am si eu pe Nova si inca n-am biruit-o (de fapt nici nu m-am apucat de ea ![]() |
--------------------
Dacia
Nova GTi
1999 Parerea mea... stiti cum e... maxima!
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca se misca haotic si foarte repede atunci sonda e de vina. Sonda e de fapt o rezistenta variabila. La tine nu atinge tot timpul si de asta face asa. Solutia este o sonda noua.
La nova rezoervorul are mai multe compartimente, si acul nu se misca prea tare la denivelari/frane. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
abram_burel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 24 September 04 ![]() |
E "plina" de compartimente. Are un soi de "protectie" in zona unde e sorbul pompei si in spate (de fapt spre in fata
![]() This post has been edited by abram_burel: 28 Jul 2006, 16:09 |
--------------------
Dacia
Nova GTi
1999 Parerea mea... stiti cum e... maxima!
|
|
gabi1 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 19 April 06 From: NEAMT ![]() |
A-ti uitat sa precizati ca la nova sonda este sub forma de cilindru,iar jos la intrare are o gaura mai mica care nu permite variatia brusca a pozitiei plutitorului, dar ceasul indicator este acelasi ca la 1300(difera doar cadranul),adica sonda e bunisoara dar ceasul e ....(universal).
Eu am rezolvat problema cu un VU-metru cu ac in loc de ceas,legat in schema de punte cu niste rezistente.In felul asta ai precizie mult mai mare la nivel mic. This post has been edited by gabi1: 29 Jul 2006, 23:58 |
--------------------
1310 / Nova GT '99 /
FORD Focus2 2005 1.6TDCI
...
- nt-yy-yyy
|
|
ghost4ever |
![]()
|
gabi imi potzi da detalii despre treaba cu VU-metru? eventual niste scheme ceva...
|
--------------------
Dacia 1410
DACIE
1995
- ct01rzl
|
|
dyogenes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 502 Joined: 23 August 05 ![]() |
Dragii moshului, problema e veche. la inceput si pe mine ma enerva (eu am 1310, dar banuiesc ca e aceeasi treaba), dar acu m-am invatat, pot aprecia cat mai am. Daca tot ne-am apukat sa discutam, eu am cumparat ma demult din dezmembrari un bord de Opel Vectra si am fost curios de chesta cu indicatorul de Benzina. Ei au rezolvat foarte elegant treaba: Au folosit INDICATOR CU LAMELA BIMETALICA. Exact ceea ce Dacia foloseste pentru indicarea nivelului de incarcare. Normal ca, fiind vorba de incalzirea lamelei, exista o latenta mare, stfel incat micile "varfuri" de tensiune de la denivelari nu apuca sa incalzeasca lamela atat de repede. Indicatoru va face practic o "medie" a nivelului. Cel putin la Vectra, acesta e principiul. Si nu ar fi greu de adaptat la Dacie.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
ghost4ever |
![]()
|
mai zâmi detalii.cum pot adapta o asemenea lamela bimetalica la indicatorul ala ?
|
--------------------
Dacia 1410
DACIE
1995
- ct01rzl
|
|
Buyaka |
![]()
|
![]() Membru pasionat Group: Members Posts: 507 Joined: 23 July 04 From: Bucuresti ![]() |
... iei un indicator de baterie si il pui in locul celui de benzina.... oare merge???
![]() |
--------------------
Dacia Berlina '96
Opel Frontera '97
'96; 4x4 '97
- B
|
|
ghost4ever |
![]()
|
pâi ???? vreau sa stiu ?? si cum se paote umbla la ceasuri? ca doar nu dau bordul jos ?
|
--------------------
Dacia 1410
DACIE
1995
- ct01rzl
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
E simplu, daca nu vrei sa dai bordul jos il tai cu flexu' nitel. dar se vede urat dupa aia.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
ghost4ever |
![]()
|
QUOTE(abram_burel @ 28 Jul 2006, 16:37) Fantoma-pentru-vesnicie, ti-a mers mereu asa sau a aparut la un moment dat? Banuiesc ca... ![]() ![]() Aceeasi problema o am si eu pe Nova si inca n-am biruit-o (de fapt nici nu m-am apucat de ea ![]() mereu a facut asa!!! dar acum nu o mai suport... |
--------------------
Dacia 1410
DACIE
1995
- ct01rzl
|
|
ghost4ever |
![]()
|
|
--------------------
Dacia 1410
DACIE
1995
- ct01rzl
|
|
ghost4ever |
![]() ![]()
|
|
--------------------
Dacia 1410
DACIE
1995
- ct01rzl
|
|
ghost4ever |
![]()
|
|
--------------------
Dacia 1410
DACIE
1995
- ct01rzl
|
|
dyogenes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 502 Joined: 23 August 05 ![]() |
Nu merge sa pui direct indicatorul de incarcare in locul celui de rezervor. Trebuie facut un montaj cu un tranzistor care sa "converteasca" intervalul de tensiuni al ceasului de benzina in cel al ceasului de incarcare. Nu am testat practic un astfel de motaj pe Dacia, am vazut doar cum e la Vectra. Eu m-am obisnuit cu indicatorul de Dacie. Daca voi avea timp, poate ca voi incercao adaptare.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
2007
|
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
si eu am avut aceeasi problema numai ca la mine era din amandoua... am fost la dezmembrari si mi-am luat o sonda si indicatoare(ca nu a vrut omu sa-mi dea numai indicatorul de benzina)... 15 RON amandoua, schimbate cele vechi si merge bine, oscileaza foarte putin ceea ce e acceptabil. la gropi si denivelari chiar ca nu am probleme, singura pb urata ce apare este cand se termina benzina din rezervor... atunci e nasoala treaba ca nu mai misca nimic...
![]() This post has been edited by tgg2k: 4 Aug 2006, 11:06 |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|
ghost4ever |
![]()
|
tgg2k de la ce natie de masina ti-ai luat sonda si indicatorul ?
|
--------------------
Dacia 1410
DACIE
1995
- ct01rzl
|
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
sonda si indicator de d1300 de la dezmembrari, oricum, se pot cumpara si noi, dar e undeva la 600K
|
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
|
|
Ford_V6 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 425 Joined: 11 August 04 ![]() |
la masinile straine indicatoarele functioneaza ca cel de incarcare de la dacie adica pe bimetal si temperatura . . .nu e vorba de sonda ci de indicator . . .
|
--------------------
Opel
Vectra Turbo 4x4
1993
- B 79 VIT
|
|
ghost4ever |
![]()
|
mai tu zici sonda si indicator de la dezmembrari... dar la ce ma ajuta ? el indica bine dar tremura? mai nou de cand am instalat tubul de bass am observat ca sa transformat in Watmetru...!
![]() Nimeni nu poate crea o schema care sa stabilizeze acul ala adica ceva in genul un montaj care sa preia impulsurile de la sonda si sa dea un raspuns continu, un fel de stabilizator ia curentul cu variatzii cu tot si il da continu sa numai varieze acul...!! hei electronistii ???!! help... This post has been edited by diaconuliviu: 9 Aug 2006, 06:54 |
--------------------
Dacia 1410
DACIE
1995
- ct01rzl
|
|
tgg2k |
![]()
|
al meu nu tremura, oscileaza foarte putin, cam 1mm stanga-dreapta la gropi si denivelari, dar se stabilizeaza repede, max 1 sec... bine, in panta sau la deal arata un pic mai putin sau mai mult ca se modifica dispunerea benzinei in rezervor... dar dupa cum am mai spus, e foarte acceptabil... in fond si la urma urmei, nu vreau sa-mi arate gramajul benzinei ramase, vreau doar sa stiu dimineata daca trebuie sa pun benzina sau nu. asta e solutia care m-a ajutat pe mine, pe tine nu stiu daca te ajuta sau nu... eu doar ti-am prezentat-o.
in plus, daca ai tubul de bass la mai putin de 50 de cm de sonda atunci mai nimic nu te ajuta, poti sa schimbi cate sonde sau sa faci cate improvizatii vrei, mai devreme sau mai tarziu ti se va decalibra si sonda si indicatorul. bafta multa oricum cu stabilizatorul de semnal, poate gasesti aici. |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
al meu danseaza de rupe:)) tot timpul;
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Parca am mai scris; cineva cu bord Takosan pe care l-a desfacut sa ne spuna cum sint la alea indicatoarele. Pina si cel de incarcare se misca imediat dupa punerea contactului dar lent; in mers nu sar ca celelalte.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
cel mai bine ar fi adaptarea unui alt sistem pt revervor de la orice masina:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
nambanidealtceva |
![]()
|
![]() Pe volan din 96 Group: Members Posts: 335 Joined: 31 October 05 From: B U C U R E S T I ![]() |
asta e culmea.. am vazut tot felul de scheme si dispozitive complicate.. stabilizatorul asta sau cum s-o numi are o conceptie chiar simpla.. chiar nu exista un electronist pe aici? nu am gasit prin alte parti scheme.. desi.. daca stam sa ne gandim la aspectul practic... oscilatia acului e folositoare in momentul cand esti pe 0 cu benzina.. atata vreme cat se mai misca, e clar ca mai poti merge un pic
![]() This post has been edited by nambanidealtceva: 3 Sep 2006, 15:20 |
--------------------
Citroen C4
1.6 16V, 2005,
vandut Dacia 1310 Li, 2000 (cu regret)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:09 |