România de mâine: inventarul schimbărilor necesare, Tinerii frumoși și RNP-urile bătrânilor hârșâiți
![]() ![]() ![]() |
România de mâine: inventarul schimbărilor necesare, Tinerii frumoși și RNP-urile bătrânilor hârșâiți
Garett |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
||
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|||
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(Garett @ 27 Jan 2016, 12:39) Cu ce aduce un "plus de democrație" alegerea primarilor în două tururi versus dreptul cetatenilor de a decide asupra demiterii presedintelui? Deci: cetatenii sa demita preshul e câh în viziunea comisiei de la Vascauti dar doua tururi de scrutin e cool? Tradusa, dilema ta suna cam asa: de ce-i mai legitim sa bei un pahar de viziki decat sa iei un sut in ... |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(dacis @ 26 Jan 2016, 15:35) Pai RNP-urile zic ca nu se fac schimbari ale legislatiei electorale cu mai putin de un an inainte de alegerile vizate de schimbarile respective. PS Cu exceptia situatiei cand schimbarea legislatiei are ca efect / produce "mai multa democratie". ![]() QUOTE(dacis @ 26 Jan 2016, 22:30) Bre, man, io la Scoala Populara de Arte Haioase am invatat ca la Comisiunea de la Venetia s-a dat ordin ... Arata-ne si noua unde e pomenita in acest document al Comisiei de la Venetia o bazaconie atat de imprecis formulata cum e chestia de o inventezi tu mai sus. "mai multa democratie" ![]() QUOTE 2. Regulatory levels and stability of electoral law a. Apart from rules on technical matters and detail – which may be included in regulations of the executive –, rules of electoral law must have at least the rank of a statute. b. The fundamental elements of electoral law, in particular the electoral system proper, membership of electoral commissions and the drawing of constituency boundaries, should not be open to amendment less than one year before an election, or should be written in the constitution or at a level higher than ordinary law. ... 65. It is not so much changing voting systems which is a bad thing – they can always be changed for the better – as changing them frequently or just before (within one year of) elections. Even when no manipulation is intended, changes will seem to be dictated by immediate party political interests. 66. One way of avoiding manipulation is to define in the Constitution or in a text higher in status than ordinary law the elements that are most exposed (the electoral system itself, the membership of electoral commissions, constituencies or rules on drawing constituency boundaries). Another, more flexible, solution would be to stipulate in the Constitution that, if the electoral law is amended, the old system will apply to the next election – at least if it takes place within the coming year – and the new one will take effect after that. Prin urmare, daca nu gasesti in documentul de mai sus o formulare echivalenta cu ce pretinzi tu ca ar fi real, citez: "cu exceptia situatiei cand schimbarea legislatiei are ca efect / produce "mai multa democratie" inseamna ca produci ceea ce ti-am spus mai deunazi, adica manipulare de proasta calitate. Ca sa poti spera c-o sa ai mai mult succes in ceea ce intreprinzi pe aici, poate tii cont de opinia mea: enervant la tine (in general la cei care practica activitati de genul asta) este faptul ca ne crezi mai prosti decat suntem. ![]() This post has been edited by Dan73: 27 Jan 2016, 14:56 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
tony-s |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 465 Joined: 24 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nici macar nu e original....vrăjeală aia cu mai multa democrație zegrean de la ccr a lansat-o...dinozaurul ala comunist ar trebui sa-i invete si pe americani - acolo nu e destula democrație pt. Ca alegerile au un singur tur.
This post has been edited by tony-s: 28 Jan 2016, 09:16 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Ce n-ați priceput?
Ca sa îl demiti pe Base, trebuie respectat anul înaintea modificării legilor electorale. Dacă PSD-ul câștiga mai multe mandate cu actuala legislație, e ok sa schimbi legea și în joia dinaintea alegerilor. RNP, CPLM. |
--------------------
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
eu am inteles ce a zis nea bion, daca aduce sarea eu il tin pe dacis.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
No
Reno
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
N-ai înțeles tu. nici eu, nimeni. Ne explică acus în 300 de rânduri.
|
--------------------
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
doar un mic rezumat....
![]() |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Daca nu zice si de renepeuri,degeaba.......
![]() |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(Dan73 @ 27 Jan 2016, 14:55) Arata-ne si noua unde e pomenita in acest document al Comisiei de la Venetia o bazaconie atat de imprecis formulata cum e chestia de o inventezi tu mai sus. "mai multa democratie" ![]() Ia cu pâiniță, sa nu ti se faca prea greata: "It is not so much changing voting systems which is a bad thing – they can always be changed for the better". Danute, invart draciile astea cu democratia, statul de drept, doctrine, ideologii si partide politice de aproape 20 de ani. Productiile Comisiei de la Venetia le citesc relativ frecvent (nu pe toate, ca produc astia texte la greu)... Io zic sa ramanem cu discutia la vinuri. ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Dan73 |
![]()
|
QUOTE 65. It is not so much changing voting systems which is a bad thing – they can always be changed for the better – as changing them frequently or just before (within one year of) elections. Even when no manipulation is intended, changes will seem to be dictated by immediate party political interests. Draghe dacis, unde pui tu punct nu este punct...deci "ai uitat" sa citezi ce ti-am marcat cu bold. ![]() Din ce inteleg eu acolo zice ca nu este un lucru atat de rau schimbarea sistemelor de vot (deoarece acestea pot fi mereu imbunatatite) ca schimbarea frecventa sau chiar inainte de alegeri (in termenul unui an). Preluat dintr-o traducere integrala a documentului in romana: 65. Ceea ce trebuie evitat, este nu atât modificarea sistemelor de scrutin- ele pot fi intotdeauna îmbunătățite – ci modificarea lor frecventă sau cu puțin timp (mai puțin de un an) înainte de alegeri. Am fost rau daca am considerat ca tu chiar crezi ceea ce spui? ![]() Fata de metodele pe care le aplici tu...nu am cuvinte, sa muara Cici. PS: cu riscul de a-mi atrage oprobiul daciotilor pentru lipsa de modestie: eu nu discut cu tine despre vinuri, ca nu cunosti. Eu pot insa sa te sfatuiesc, pentru ca ma ocup cu degustatul lor de mai mult timp decat zici tu ca te ocupi de "draciile" alea ![]() This post has been edited by Dan73: 28 Jan 2016, 00:55 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
A scos consultantu' nițel din context, acum ce vrei, să-l flegmăm?
Nu-i frumos.. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Garett |
![]()
|
|
--------------------
No
Reno
|
|
ady77 |
![]()
|
|
--------------------
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Nu, chiar nu e.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(Dan73 @ 28 Jan 2016, 00:16) 65. Ceea ce trebuie evitat, este nu atât modificarea sistemelor de scrutin- ele pot fi intotdeauna îmbunătățite – ci modificarea lor frecventă sau cu puțin timp (mai puțin de un an) înainte de alegeri. Good point. Nenea Dan, ocupandu-te de vinuri (sper ca nu doar le bei, ci le si produci / vinzi / oferi spre degustare etc.etc.) n-am indoiala ca ai printre clienti si juristi. Juristi adica avocati, procurori, judecatori si cam atat; excludem notarii si consilierii juridici, plus absolventii de la privata, indiferent de giobul lor. Asa ca am sa reformulez regula, strict canonic (asta inseamna dupa regula de interpretare literala, aplicata riguros - e un fel de traducere), pe limbajul unui student de anul I de la drept. Astfel interpretat, textul de mai sus trebuie citit astfel: Trebuie evitata modificarea frecventa ori cu puțin timp (mai puțin de un an) înainte de alegeri a stemelor de scrutin, cu exceptia situatiei cand se aduc imbunatatiri acestora, care pot fi realizate oricand. Daca tu imi gasesti un singur individ care a invatat drept pe bune si care spune ca interpretarea aceasta este nevalida, io tiparesc textul pe o coala A4, o inmoi in vin si o mananc pana la ultima bucatica. Dupa care mai cer una! ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Dacise, las-o ma ca macane rau. Accepta macar de data asta, ca un barbat, faptul ca ai dat cu oistea'n gard.
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
dacis |
![]()
|
Pai nu-i mai bine sa intervina un jurist, sa vedem si noi ce si cum? Vorba aia, autoritatea profesiei...
Ce ma mir eu este ca pe DC sunt puzderie de IT-isti, din care unii lucră intensiv cu baze de date. Nu stiu daca in toate "limbajele" lucrurile stau la fel, dar in SQL operatorul EXCEPT este prezent la datorie, fix la fel ca in textele legale. Ia sa vad, se baga frun IT-ist sa scrie regula de mai sus in SQL? ![]() PS Tocmai ce mi-am amintit ca la Info la Iasi este un prof mai batran si mai excentric care face trasnai de-astea: scrie in cod reguli legale, norme gramaticale etc.. Le-a placut si altora ce face, ca l-au ales MC la Academie. Academia Romana, nu parodiile alealalte comuniste... This post has been edited by dacis: 28 Jan 2016, 10:01 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Dan73 |
![]()
|
Nu ti-e si tie asa putin rusinica? ...macar uneori.
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
dacis |
![]()
|
Des. Dar nu acuma, ca am dreptate. Intreaba-ti juristii!
PS Haidi, bre, SQL-istilor, chiar nu se incumeta niciunul sa scrie regula de mai sus? Ca stiu ca lucrati ori macar ati lucrat multi in SQL - mosul, gabize, Dragos, marksman ........ |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Deci acum pot și eu sa spun cu certitudine ca ești total pe lângă subiect. Logica ta a dat un big fail de data asta.
|
--------------------
.
.
|
|
dacis |
![]()
|
Pai tu, ca IT-ist, de ce nu reformulezi regula ca s-o poti scrie in cod?
PS Ca sa ne intelegem, problema care se pune nu este daca am sau nu dreptate eu. Ca chiar n-am nici un merit in asta. Pur si simplu am citit cateva interpretari ale prevederii, facute de juristi. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Liviu |
![]()
|
Interpretările alea sunt exact asta: interpretări. Ceea ce spune textul ala este, totuși, foarte clar și nu prea e loc de interpretări. Bineînțeles, pe naivi ii poți convinge și ca cerul e verde iar iarba e albastra. Totul se poate manipula dacă se vrea.
|
--------------------
.
.
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Io poci confirma ca nu exista operatorul EXCEPT in SQL... cel putin nu in ala care conteaza cu adevarat. Exista decat in SQL Server, PostgreSQL si SQLite, dar in oracole nu exista asa ceva.
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
dacis |
![]()
|
Liviu, hai se reformulam varianta originara a textului regulii, ca pentru un examen de admitere la INM (Institutul National al Magistraturii). Si ma refer la proba de logica juridica (unde canci interpretari, opinii personale etc.etc.!):
A.) Textul initial: "Ceea ce trebuie evitat, este nu atât modificarea sistemelor de scrutin - ele pot fi intotdeauna îmbunătățite – ci modificarea lor frecventă sau cu puțin timp (mai puțin de un an) înainte de alegeri" B.) Reformularea ca la o ora de pregatire: (1) Modificarea sistemelor de vot este acceptabila, cu exceptia situatiilor cand (2) modificarile sunt frecvente sau (3) se realizeaza cu puțin timp (mai puțin de un an) înainte de alegeri. In schimb, (4) sistemele de vot pot fi modificate oricand, daca (5) rezultatul modificarii este o imbunatatire a acestora. Am subliniat operatorii (functorii, conectorii, ca e mare vraiste in terminologie). Acuma raspunde ca un IT-ist sadea la urmatoarele doua intrebari (care sunt criteriile de corectitudine in Logica juridica): este ceva in formularea initiala care lipseste in reformularea mea? Este ceva in formularea mea care nu are corespondent in formularea initiala. Ori daca vrei o re-formulare juridica: am eliminat ceva ce era ori am pus ceva ce nu era? |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
@Kum,
Adică ce vrei să spui, că SQL Server e mai fraier? Iar vrei la secție? ![]() QUOTE(dacis @ 28 Jan 2016, 11:02) PS Haidi, bre, SQL-istilor, chiar nu se incumeta niciunul sa scrie regula de mai sus? Ca stiu ca lucrati ori macar ati lucrat multi in SQL - mosul, gabize, Dragos, marksman ........ Deschide ticket și ne ocupăm . ![]() This post has been edited by AR-18-MOS: 28 Jan 2016, 11:27 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
dacis |
![]()
|
Am in beci un sac de mere. Am intrat ieri dupa gogonele si pepeni murati si mirosea usor a cidru... Le pun deoparte?
![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
ajung vreo doua. in rest multa apa, zahar si arome.
|
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
Liviu |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 28 Jan 2016, 10:22) Nu sunt IT-ist dar ceva TCL-like cred ca pot face: CODE set OPERATOR = "allowed" set time = "now" set new_time = "date of next elections" if {$new_time - $time < "365 days"} { set OPERATOR = "denied" } puts "Changing the law now is $OPERATOR !" |
--------------------
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 07:07 |