DIY casnic
![]() ![]() ![]() |
DIY casnic
b76bgaarh |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|||
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Stiam ca un singur moldovean munceste, dar nu stiam care-i ala. M-am lamurit
![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Vezi că petrecerea a început fără tine!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(klaus @ 11 Mar 2016, 10:08) Cred ca stii ca 10 cm inseamna cam cat latimea palmei. Ia fa tu un zid de 2 metri inaltime din BCA (sau caramida) de 10 si impinge-l un pic cu mana Coșmelia trebuie să se autosustina cât să n-o bâtă vântul și să fie portantă cât sa-si țină acoperișul. Știu cam ce înseamnă bca de 10, d-aia am lăsat ca varianta și porothermul de 11.5. Cu asta iese zid în toată regula, doar ca intră mai mult mortar și mai multă tencuială. QUOTE(Ake @ 11 Mar 2016, 10:48) Antreprenorul a oferit ca opționale garaj de 7 metri sau garaj + magazie total de 11 metri pe latime de 3 și ceva. Zidit cu bca, înalt cât trebuie, acoperit. Pe neve. Cel puțin jumătate dintre vecini au aplicat pentru aceste opțiuni. Și unele le-a construit chiar înainte de recepție. Comparativ cu alea, ce vreau eu să fac e nimic. ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
No, pai daca te-ai decis, fa-o pe bca de 10 sau porotherm de 11,5.
Poate pui si niste poze cu procesul tehnologic si cu rezultatul final. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
O faci cu etaj?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Se pricepe careva macar tangential la irigatii?
Se da un petic cam de 100 mp, ceva de genul 10 si ceva pe 9 si ceva. Pe el o sa vina niste iarba, mai exact rulouri de gazon. Peticul asta de pamant va avea si un pic de panta, cam 2%, pentru ca este de unde si pentru ca asa ma asigur ca nu va balti apa pe ici pe colo. Meseriasul in gazonane si irigatii zice 3 aspersoare in colturi, chestii din alea care se rotesc 90 de grade. Nus' de ce 3 si nu 2 sau 4. Evident irigatia va fi ingropata. Eu stiam ceva si cautand pe net am gasit asta. Intre noi fie vorba, vreau inainte sa ma documentez un pic, nu vreau sa merg ca curca-n lemne pe mana meseriasului. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Cele rectangulare sunt de preferat.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Probabil vrea sa puna doua "in deal" si doar unul in vale? Are cumva sens daca vrei sa faci economie.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Mai degrabă două la sud și unul la nord.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
volint |
![]()
|
![]() membru miserupist Group: Members Posts: 317 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti (44.45682;26.13879) ![]() |
Planteaza rulourile.
|
--------------------
Dacia / Mitzu
Nova GTI / hautlandăr
2000 / 2011
- B-22-YFL / Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Eu as invoca ploaia.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Sub rulouri sa plantezi 5-6 rîme pe mp.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(MuciX @ 30 May 2016, 07:37) Pai e un pic mai complicat, în sensul că ruloul e gazon recoltat după vreun an jumate de la însămânțare. Și întreținut corespunzător. În regim casnic dacă aș însămânța, în 2-3 ani s-ar face așa des, în cel mai fericit caz. Ruloul costa, costa si montajul, dar ai gazon instant. Irigatorul ala oscilant rectangular pare o idee bună, dar nuș' cum va funcționa intins spre zona lui maximă de acțiune. This post has been edited by cdadan: 30 May 2016, 18:08 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
Păi bate destul de mult (e reglabil). Bine, un model de la o firmă mai în mințile ei sare de două bulioane (plus furtun și racorduri), dar găsești și ieftinăciuni la 40-50
![]() Ăsta e gazon pus integral anul ăsta. Încă nu e perfect uniform, dar pentru început e ok. Bine, a fost ceva de muncă, mai ales cu curățatul temeinic de bălării, după săpat. This post has been edited by Markos: 30 May 2016, 19:11 Attached thumbnail(s) 20160530_191915.jpg ( Size: 3.93mb ) Number of downloads: 214 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Dane, dacă ești pasionat de horticultură și abia aștepți să ajungi acasă de la scârbiciu ca să smulgi buruiana din gazon și sa tunzi tuile, atunci dă-i bătaie cu rulouri de gazon și irigatoare. Cât mai dese, mai ales în iulie și august.
Dacă pasiunea lipsește, dar îți place să fie verde și frumos, fă un mix de iarbă de coasă (baza), plus iarbă pentru spații de joacă și iarbă cu semințe de flori mici. Eu am amestecat în mix și trifoi, rezistă bine pe caniculă, dar nu place tuturor. Mai cumperi o mașină de tuns iarba REGLABILĂ și o reglezi cam la 8-10 cm. Nu cosești niciodată pe caniculă și o lași să apuce să crească măcar 20-25 cm. Ia-o ca o recomandare de la cineva care acu' aproape 20 ani voia ce vrei tu. Și dacă tot vorbim de plante, ieri am reușit să achiziționez un arțar japonez roșu (acer) aclimatizat în RO, pe care azi soția l-a plantat în curte într-un moment special, în memoria socrului meu. This post has been edited by gabize: 30 May 2016, 19:49 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
cdadan |
![]()
|
Pai in prima faza ma lupt sa îndrept terenul cum trebuie. Era cum l-a dat domnul dezvoltator, îndreptat cu grebla, iar pe ici pe colo s-a mai lăsat. Iarba era semanata si a iesit natural, fara udaturi, ingrasari si alte alea. Practic a vazut apa doar cand a plouat, iar de tuns l-am scurtat din cand in cand. Masina de tuns este, din aia buna.
Am adus pentru îndreptat vreo 8 mc de pământ, un pic am muscat-o cu el ca nu prea-i nisipos. Ce e moca, tot moca. L-am adus aproape de nivelul dorit si acum astept ploile sa-l aseze ca lumea. Mai trebuie sa bag 8-10 mc de pământ nisipos, varianta optimă. Am eu boala sa fie plan, perfect plan. Nu perfect orizontal, ca un 2% cădere e fix ce trebuie, ci perfect plan. Bine, mai trebuie sa demontez niste garduri si sa le inalt fundatia, dar alea sunt alta poveste. Si sa pun niste borduri. Cum ziceam, lucrarile astea plus altele adiacente se vor termina prin iulie, sper. Cu gazonul pot sa mai astept un pic, daca august va fi caniculară. Inca mai am o mica dilema, totusi diferenta intre rulou si insamantat e de cel putin 6 euro pe mp. This post has been edited by cdadan: 30 May 2016, 20:04 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(gabize @ 30 May 2016, 20:41) Dane, dacă ești pasionat de horticultură și abia aștepți să ajungi acasă de la scârbiciu ca să smulgi buruiana din gazon și sa tunzi tuile, atunci dă-i bătaie cu rulouri de gazon și irigatoare. ![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Cineva-n secție tre' să aibă și muncă de birou.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
gabize |
![]()
|
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
Markos |
![]()
|
Dane, dacă alegi soluția naturală, musai un tăvălug decent.
Eu (din păcate) n-am, că pentru o zgaibă de 5 pe 5 nu merita să mai adaug o piesă-n beci, da' pentru 100 mp e bun. Must have. This post has been edited by Markos: 30 May 2016, 21:22 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
cdadan |
![]()
|
Si tavalugul la ce ajuta?
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
La nivelare și tasare, după ce arunci sămânța (bine, întâi greblezi, să intre un pic sub pământ). Iese ca la Wimbledon.
Cu sapă, greblă, tăvălug și sistem bun de udat, îți fac masă de biliard, am experiență ![]() This post has been edited by Markos: 30 May 2016, 22:41 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
Ai uitat de forfecuța de unghii.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Niste iarba arborescenta n-ar avea loc pe stadionul ala?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 17:08 |