Discuri pe spate, ...se merita?
![]() ![]() ![]() |
Discuri pe spate, ...se merita?
Dsign |
![]()
|
||
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|||
PAULIC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 1 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Sint 9 mil la reprezentanta renault. Pe linga asta mai trebuisc etrierii,suporti de etrier,fuzetele,conductele de frina cu racord flexibil si placutele.
|
--------------------
MERCEDES LOGAN
E 220 CDI 1,5 DCI
W211 2003 LAUREATE 2006
- B38TXY B48VCK LOGAN LAUREATE 1,5 DCI 2006
MERCEDES E 220 CDI 2003 |
|
vadim_braia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 10 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Pe scurt minim 2000 de ron cu piese noi, de la dezmembrari cred ca ar costa cam 700 - 800 lei .
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2007 1.5 DCI VAN & MCV LAUREATE Volvo 850 2500cmc , Rover 600 1800cmc 16 V , Toyota Previa 2.2D
|
|
dan.gutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 26 February 07 From: Europa ![]() |
Eu am luat toata puntea cu 500 roni, are discuri si placute aproape noi,este de Scenic.
![]() ![]() |
--------------------
TOYOTA
COROLLA & AURIS HSD
2009 & 2012
|
|
vadim_braia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 10 February 07 From: Bucuresti ![]() |
OOO bun , ma pun si eu pe cautari , poate la primavara trec si eu pe discuri
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN
2007 1.5 DCI VAN & MCV LAUREATE Volvo 850 2500cmc , Rover 600 1800cmc 16 V , Toyota Previa 2.2D
|
|
PAULIC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 1 June 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dan.gutu @ 30 Nov 2008, 10:01) Eu am luat toata puntea cu 500 roni, are discuri si placute aproape noi,este de Scenic. ![]() ![]() Dane,eu am spus cit este la reprezentanta. Cit m-a costat pe mine parca ti-am spus. PS. Ce faci cu toata puntea, ca nu ai nevoie de ea? |
--------------------
MERCEDES LOGAN
E 220 CDI 1,5 DCI
W211 2003 LAUREATE 2006
- B38TXY B48VCK LOGAN LAUREATE 1,5 DCI 2006
MERCEDES E 220 CDI 2003 |
|
morpheus2kro |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 1 May 08 ![]() |
o intrebare sper sa nu fie prea offtopic... cei care si au facut modificarile astea cu discuri pe spate au facut si ei un test sa vada diferenta care era distanta de franare cu tamburi si care i distanta de franare cu discuri ???
|
--------------------
Dacia logan 1.5 dCI
Dacia Logan 1.5 dCi
2007/preferance www.upgradefaruri.blogspot.com
Drive is the game, Logan 1.5 dCi is my way. |
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Diferenta se poate vedea si pe aparatul de testare. As avea mai multa incredere in aparat decit in suprafata de rulare normala cind vorbim de teste, datorita diferentelor de conditii (temperaturi, umezeala, praf, etc)
|
--------------------
D
Logan
|
|
SM05LPM |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 7 July 07 ![]() |
omologare ?sau ceva asemanator?
probleme cu rar-ul? |
--------------------
renault
latitude 2.0 175cp cva
2012 initiale paris
|
|
juristul2000 |
![]()
|
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
nu,nu si da
|
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
- AR-07-RZV 20% warn permanent!!!
decat sa...... mai bine nu!!!! NU, da spaga!!! |
|
Dsign |
![]()
|
eu as raspunde nu, nu, nu Atit timp cit conductele sunt in stare buna, si forta de franare este corect reglata, nu vad unde-i problema.
|
--------------------
D
Logan
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Problema este ca s-a modificat sistemul de franare, si legea contravine acest lucru.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Dsign |
![]()
|
Care statie ITP, echipaj mobil RAR sau echipaj de Politie ai vazut tu ca desface roata sa se uite la tamburii/discurile tale pe spate?
Si oricum asta nu este cine stie ce inventie, nu am inventat noi acum frinarea cu discuri pe spate. Atit timp cit Megane 1 si Scenic 1 au fost prevazute cu asa ceva, consider ca nu este o modificare periculoasa. Altfel, am putea spune ca e periculos sa ne umble mecanicul la discurile de frina ! This post has been edited by Dsign: 23 Dec 2008, 16:33 |
--------------------
D
Logan
|
|
juristul2000 |
![]()
|
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
Dsign ai spus in alt post (nu mai dau de el) ca ai cumparat furtune sport si lichid de frana mai bun.De unde, ce cum, cat?Merci
PS: As schimba astea cauciucurile si suspensia si apoi daca nu e de ajuns as face asemenea modificari.Si daca RAR-ul nu se uite la discuri asta nu inseamna ca sunt legale ![]() |
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Eu zic, ca in loc sa te apuci de modificat sistemul de franare de pe puntea spate, mai bine iti cumperi discuri ventilate pe fata plus placute mai bune, si ai rezolvat problema.
This post has been edited by AR-18-MOS: 24 Dec 2008, 01:21 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
juristul2000 |
![]()
|
Mda si asta e o varianta de luat in seama.Dar as schimba si furtunele si lichidu cu unu mai bun numa ca nu stiu de care.
|
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(AR-18-MOS @ 23 Dec 2008, 16:27) Sustin puternic! Orice modificare facuta masinii (cu scop de imbunatatire a performantelor sau a aspectului) ar trebui, intr-o tara normala sa fie atestata si certificata de catre autoritati. In cazul nostru RAR si ARR eventual. QUOTE(Dsign @ 23 Dec 2008, 17:30) Care statie ITP, echipaj mobil RAR sau echipaj de Politie ai vazut tu ca desface roata sa se uite la tamburii/discurile tale pe spate? Si oricum asta nu este cine stie ce inventie, nu am inventat noi acum frinarea cu discuri pe spate. Atit timp cit Megane 1 si Scenic 1 au fost prevazute cu asa ceva, consider ca nu este o modificare periculoasa. Altfel, am putea spune ca e periculos sa ne umble mecanicul la discurile de frina ! Daca ai nefericirea sa te dai peste cap cu masina si ajungi cu ea la expertiza sa te vad pe unde scoti camasa cu discurile tale de frana pe spate. Ca are megane discuri spate si vrea muschii mei sa pun si eu la loganul din dotare e absolut irelevant. Dar, ca multe alte chestii prin tara asta, fiecare face ce vrea el nu ce este legal. This post has been edited by Lord Hades: 24 Dec 2008, 11:40 |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
Dsign |
![]()
|
Nu va ginditi ca eu sustin lucrurile nelegale, insa consider ca mai bine investesc in siguranta mea decit sa dau banii pe folie fumurie de geamuri sau alte porcarii de abtipilde...
Voi va ginditi ca e cine stie ce complicaciune sa treci la frinare pe discuri in spate, la Logan, si ca o astfel de modificare ar putea sa nu "tina". Exemplul meu cu Megane a fost menit sa va arate ca e simplu, nu se fac improvizatii si nu este afectata forta si distributia franarii in mod negativ. Eu unul nici macar nu i-as spune "modificare" datorita modului "plug&play" de montaj. Uite, eu am trecut de la discuri pline la cele ventilate, am pus etrieri completi, noi, iar discurile sunt TAROX G88, cu striatii, mult mai rezistente la fading decit cele de fabrica. Insa dupa toate nebuniile cu suspensia si frana de fata, am o eficienta mult prea mica pe spate, iar repartirorul e cam in blana. Asa ca sunt cam nevoit sa maresc eficienta franarii pe spate, pentru ca altfel e pacat de banii cheltuiti pina acum pe celelalte. In prezent, masina mea sta pe sosea cel putin la fel de bine ca o masina puternica din gama Mitsu (in afara de Evo, bineinteles) - Mitsu conduc in fiecare zi, de aia fac comparatia... Deocamdata nu sunt 100% hotarit daca mai tin troaca asta sau nu, asa ca nu ii pun discuri la spate. In ceea ce priveste un eventual accident, iti zic eu ca expertiza la noi este vax. Lucrez in domeniu, deci las-o asa... Si daca la CASCO platesc in plus pentru discurile de spate (suplimentez prima) aia n-au nici o treaba cu acordarea elementelor in cauza de dauna. Lichid de calitate si furtune se gasesc la Nicu... Racing Nick. This post has been edited by Dsign: 24 Dec 2008, 19:07 |
--------------------
D
Logan
|
|
Geox16v |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 29 March 07 ![]() |
Intro tara normala da se poate face omologarea discurilor,dar la noi nu discutam de o tara normala.
Citi ati incercat omologarea individuala la RAR? Daciile cu motor de golf cum ti se par? @Lord Hades Eu am incercat sa omologhez motorul de 1,4 turbo de pe renault pe Dacie si mai usor ar fi fost sa barbieresc o broasca ![]() |
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
2006 1,6 16v Creierul a invins intotdeauna muschii!
|
|
juristul2000 |
![]()
|
O intrebare cam off-topic dar care are legatura cu topicul:
-merg dicurile ventilate de diesel pe logan benzina? |
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
|
99MMH |
![]()
|
![]() eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jurul meu prind curaj. Group: Members Posts: 185 Joined: 17 July 07 ![]() |
Merg, discurile ventilate + etrierii (cei de pe diesel)
|
--------------------
Logan
ambition 1,6 MPI;1,5dci; Nova GT
2006,2007,1998
- MMH E o teorie si, ca toate teoriile general acceptate, o prostie in toata regula.
|
|
juristul2000 |
![]()
|
si nu trebuiesc facute alte modificari?
|
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
|
dan.gutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 26 February 07 From: Europa ![]() |
Am montat eu de curand,si nu se modifica nimic,trebuiesc schimbati si etrierii pentru ca discurile ventilate sunt mai groase.
|
--------------------
TOYOTA
COROLLA & AURIS HSD
2009 & 2012
|
|
juristul2000 |
![]()
|
Si se simte ceva diferenta, adica merita investitia?
|
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
|
vadim_braia |
![]()
|
Daca nu ma insel trebuie schimbat suportul de la etrier si etrierul . Bafta
|
--------------------
DACIA
LOGAN
|
|
dan.gutu |
![]()
|
Da asa este si suportul de etrier trebuie schimbat,care vine cu tot cu etrier.Daca nu ai discurile uzate nu se merita investitia,la mine deja trecuse 167000 peste ele.
|
--------------------
TOYOTA
COROLLA & AURIS HSD
2009 & 2012
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
Se merita la franari de lunga durata. Racirea discurilor este mult mai buna la cele ventilate. Altfel nu se simte nicio diferenta.
|
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
da de frana de motor nu sa auzit ? uni coboara de pe munte numai cu frana
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Se poate schimba doar "falca" mobila a etrierului, care e mai lunga, nu trebuie schimbat tot etrierul. Doar ca nu se gasesc "falci" separate. Insa daca ai 2 etrieri de stanga sa spunem (pentru ventilate) atunci schimbi falcile nu mai cauti si un etrier de dreapta...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
noo_yd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 14 May 08 ![]() |
nu am citi tot acest topic dar am si eu o intrebare(cam aiurea) frana de mana cum se mai actioneaza daca pui discuri si pe spate ? schimbi si frana de mana pui din aia ca la unele remorci ? scuze daca s-a mai discutat
|
--------------------
dacia
logan laureate
2007
- OT-23-XXX Cu cat cauti sa placi la toata lumea, cu atat esti in primejdie sa nu fii respectat de nimeni
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 10:50 |