Discuri pe spate, ...se merita?
![]() ![]() ![]() |
Discuri pe spate, ...se merita?
dan.gutu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 26 February 07 From: Europa ![]() |
|
||
--------------------
TOYOTA
COROLLA & AURIS HSD
2009 & 2012
|
|||
vadim_braia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 10 February 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2007 1.5 DCI VAN & MCV LAUREATE Volvo 850 2500cmc , Rover 600 1800cmc 16 V , Toyota Previa 2.2D
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 8 Jan 2009, 11:21) Se poate schimba doar "falca" mobila a etrierului, care e mai lunga, nu trebuie schimbat tot etrierul. Doar ca nu se gasesc "falci" separate. Insa daca ai 2 etrieri de stanga sa spunem (pentru ventilate) atunci schimbi falcile nu mai cauti si un etrier de dreapta... esti cumva in eroare my friend se schimba suportul de etrier, care are deschidere mai larga |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
juristul2000 |
![]()
|
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
Dupa cum am spus mai sus vreau sa-mi pun si eu discuri ventilate de DCi si etriere dar am uitat sa mentionez ca loganul meu este fara ABS.Are importanta?Se mai pot monta daca nu am abs?Multumesc anticipat
PS: pote ma ajuta carevape PM cu preturi la etrieri si discuri ventilate |
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
- AR-07-RZV 20% warn permanent!!!
decat sa...... mai bine nu!!!! NU, da spaga!!! |
|
vadim_braia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 255 Joined: 10 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Pe dCi ai deja ventilate .
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2007 1.5 DCI VAN & MCV LAUREATE Volvo 850 2500cmc , Rover 600 1800cmc 16 V , Toyota Previa 2.2D
|
|
PAULIC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 1 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu pe toate dci-urile sint discuri ventilate, si da,juristul2000 iti poti pune discuri ventilate deoarece nu are nici o legatura abs-ul cu schimbatul discurilor.
|
--------------------
MERCEDES LOGAN
E 220 CDI 1,5 DCI
W211 2003 LAUREATE 2006
- B38TXY B48VCK LOGAN LAUREATE 1,5 DCI 2006
MERCEDES E 220 CDI 2003 |
|
juristul2000 |
![]()
|
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
Merci mult si inca o intrebare la care deja am raspuns dar mai vreau si o confirmare de la voi.Vreau sa-mi pun pe fata furtune cu camasa de fier (inox, otel, etc)- pe spate Loganu are conducte nu furtune, nu?
|
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
|
Bujor Stefan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 17 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Tinand cont ca ai niste subansamble care se misca unele fata de altele (puntea spate fata de caroserie) iti dai seama ca ai furtune...
2 la numar pe variantele fara ABS, pe cele cu ABS cred ca sunt tot 2, nu mai stiu sigur. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition 1,6
- B
|
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
hmmm, sigur nu gresesti?
|
--------------------
D
Logan
|
|
dan.gutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 499 Joined: 26 February 07 From: Europa ![]() |
QUOTE(Bujor Stefan @ 25 Jan 2009, 13:32) Tinand cont ca ai niste subansamble care se misca unele fata de altele (puntea spate fata de caroserie) iti dai seama ca ai furtune... 2 la numar pe variantele fara ABS, pe cele cu ABS cred ca sunt tot 2, nu mai stiu sigur. Pai si de caroserie ce este prins,si pistonasul si conducta de frana sunt prinse de punte,deci se misca simultan.La montarea dicurilor spate trebuiesc schimbate conductele cu unele mai lungi.Atentie la reglaje,franarea pe disc este mai violenta,masina este foarte usoara pe spate cand este goala,este posibil sa derapeze spatele pe umezeala,mazga,de zapada nu mai zic.Cand masina este goala, forta de franare punte spate trebuie sa fie la jumatatea celei din fata. |
--------------------
TOYOTA
COROLLA & AURIS HSD
2009 & 2012
|
|
juristul2000 |
![]()
|
Deci eu nu vreau sa schimb discurile vreau doar sa pun furtune cu camasa de otel (racing) si nu stiu cate sa comand 2 sau 4?deci are pe spate sau nu furtune?
|
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
|
dan.gutu |
![]()
|
Nu are ! Are doar 2 pe fata,dar dece vrei sa pui dealea,le ei gratis ?
![]() ![]() |
--------------------
TOYOTA
COROLLA & AURIS HSD
2009 & 2012
|
|
juristul2000 |
![]()
|
Chiar gratis nu da am eu pasarici in cap acu
![]() |
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
|
Bujor Stefan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 17 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Cum naibii sa nu aiba furtune pe spate?!
Sunt intre punte si podeaua masinii. Daca nu am maine ce face, o sa ma uit si la a mea (cu ABS) sa vad cate furtune am. Pe cele fara ABS, cu repartitor, ai SIGUR 2 furtune pe spate. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition 1,6
- B
|
|
dan.gutu |
![]()
|
Eu am vrut sa zic, ca intre punte si pistonas sau disc spate,nu sunt furtune.Scuze acum am vazut ce am scris !
![]() |
--------------------
TOYOTA
COROLLA & AURIS HSD
2009 & 2012
|
|
Geox16v |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 29 March 07 ![]() |
Poate intre punte si cilindrul de frana de la frana pe tambur nu sunt furtune dar la frana pe discuri este o bucata din conducta flexibila ,care seamana cu futunele de frana de curse, care permite inlocuirea placutelor si miscarea etrierului la franare
Tot nu ai dreptate! |
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
2006 1,6 16v Creierul a invins intotdeauna muschii!
|
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Si totusi aveam dreptate cand spuneam mai devreme ca poate sa fie o problema din punctul de vedere legal.
Am o cunostinta care saptamana aceasta a luat un pieton pe capota si parbriz. Pietonul e in spital, cunostinta decalarata nevinovata de catre politie. Dar victima a transmis prin intermediul unui avocat ca doreste expertizarea masinii (desi, conform procedurii, politia a solicitat - s-a si efectuat - verificarea masinii la o statie ITP). Nu e cazul aici, dar intr-unul din aceste momente nu cred ca e bine sa te prinda expertiza cu sistemul de franare modificat si neomologat... |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
detail |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 28 February 09 From: Bucuresti ![]() |
Copii,
masinile moderne de care vorbiti voi, inclusiv cele ale concernului din care facem parte, pana la o anumita putere(respectiv viteza de deplasare) prefera sa implementeze sisteme de siguranta (ABS, EBD, AFU) decat sa puna discuri pe spate. Pe langa cele 3 LGN-uri diverse pe care le am, am si un clio 3 1.4 100cp. Masina lansata in 2005 are aceeiasi tamburi, pe aceeasi punte a platformei comune Renault-Nissan Alliance, desi este mai grea si mai rapida decat orice LGN. Si au vandut mai multe decat Dacii. Intr-adevar incepand cu 1.6 112cp, si clio 3 are discuri pe spate. In zona asta(si a lui megane II) ar trebui sa se uite la dezmembrari amatorii de improvizatii. Dar pentru amatorii de viteze peste 200 km/h cu LGN recomand kit-ul Brembo pentru megane II, care este compatibil cu fata de la LGN(cca 1300 Euro), combinat cu mai multe slujbe de pomenire. Eu prefer tamburii spate de la clio impreuna cu cele 8 airbaguri pe care le are. Doamne ajuta! |
--------------------
Dacia
Pickup85 MCV70 Clio 3 1.4 100 3p
2006-2008
- B 87SSB B 01DET
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
detail |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 28 February 09 From: Bucuresti ![]() |
repet, pentru franare recomand Kit-ul GT pentru Megane II daca ai loc in janta (313 mm dia) si crezi ca merita sa incalti 1300 Euro pe LGN
![]() Brembo |
--------------------
Dacia
Pickup85 MCV70 Clio 3 1.4 100 3p
2006-2008
- B 87SSB B 01DET
|
|
valerica1 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 5 June 09 ![]() |
am o nelamurire
cand se schimba discurile pe fata rulmentul e fixat in disc si trebuie si el schimbat? |
--------------------
sandero
2009
diverse
|
|
Dsign |
![]()
|
Nu, pe fata rulmentul se afla in portfuzeta, iar discul e prins de aceasta
|
--------------------
D
Logan
|
|
valerica1 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 5 June 09 ![]() |
|
--------------------
sandero
2009
diverse
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 08:58 |