Aprindere electronica
![]() ![]() ![]() |
Aprindere electronica
Siconi |
![]()
|
||
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
|
||
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|||
0000 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 338 Joined: 18 June 08 From: Rm Sarat ![]() |
Ok..acum am inteles fenomenul prin care scanteia devine mai puternica. Multumesc pentru ajutor. Am facut rost de o sursa de calculator defecta din care am sa folosesc ceva piese si poate reusesc sa fac un cdi. Momentan vreau sa vad cum se comporta acel tip de aprindere cu senzor optic.
|
--------------------
dacia
1310
1990
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Pentru CDI ai nevoie de un trafo mai special, pe care il poti face si tu. Recomandarea mea si a multora care mai au habar de electronica este sa folosesti miez de ferita (gen E+E, chiar recuperat din acea sursa defecta de PC), cu o sectiune de cel putin 12mm2, pentru un randament optim. Miezul fero-siliciu folosit la trafurile uzuale nu are proprietati asa bune in frecvente mai mari. Depinde si de schema folosita... De regula, toate CDI-urile au un trafo ridicator dupa etajul oscilator.
Daca ainevoie de date pentru trafo, iti stam la dispozitie; sau poti da o cautare prin paginile acestui topic si sigur le vei gasi (dj_asu82 avea parca mai multe scheme unde prezenta si detaliile pentru trafo). Cum vei culege semnalul de la delco: platina sau senzor optic / magnetic!? Spor la treaba si sa ne spui rezultatele. |
--------------------
Mercury
2006
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
0000 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 338 Joined: 18 June 08 From: Rm Sarat ![]() |
Despre cdi mai citesc sa vad ce au mai scris colegii pe forum. Interesant mi sa parut faptul ca, cel care a realizat acea aprindere cu senzor optic, sa gandit sa aleaga piese cu plaja mare a temperaturilor de functionare. Un coleg spunea ca "daca esti sadisfacut de o aprindere electronica cu senzor mai simpla, un cdi poti sa il faci doar pentru placerea ta".
|
--------------------
dacia
1310
1990
|
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
Probe cu aprindere programabila. Probleme la soft inca.!
![]() Turatia maxima a standului este 17.000 rpm! This post has been edited by gotronic: 29 Nov 2011, 22:51 |
--------------------
DACIA
Sandero Stepway 100 TCE Blue Line
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
Cu nebunii sa nu te pui, ca au mintea odihnita !!! |
|
payty |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.329 Joined: 17 January 05 From: Bucuresti ![]() |
felicitari.
testul ce reprezinta? ati programat-o cu avans 0 si incercati sa mentineti avansul 0 si in realitate la mai multe turatii? eu incepusem la un moment dat o aprindere din asta, dar s-a ars modulul si m-am lasat pagubas pentru ca imi era sila sa ma apuc iar de corodat cablaje, lipituri si alte chestii. Varianta initiala nu era lucrata foarte bine, fiind doar un prototip. cat facusem din soft mergea bine, am verificat si cu stroboscopul, pe masina, nu introducea erori in curba de avans. Aveam doar debounce la platina si dwell marit, (adica intrerupea tensiunea in bobina mai tarziu decat primea semnalul de la platina, conform unei curbe introduse in microcontroler), dar asa cum era conceput softul, nu mai aveam decat foarte putin de scris ca sa obtin si avans centrifugal. ma gandisem sa fac si partea de avans vacuumatic, dar sincer mi se parea mai nimerit sa pun un senzor de pozitie pt clapeta decat un traductor de presiune care se poate decalibra mai usor in timp. |
--------------------
dacia
1310
1996 1.6/2002 1.4
- B-##-### Chuck Norris does not sleep. He waits!
|
|
gotronic |
![]()
|
![]() Ati scapat de platina si problemele ei !!! Group: Members Posts: 2.016 Joined: 24 March 06 From: Tg. Mures ![]() |
Aprinderea asta este facuta asa pentru scootere si senzorul lor magnetic (dar se poate modifica softul pentru orice motor). La turatii mici (sub 1000 rpm bobina sta in ON cat cama este in dreptul senzorului, adica softul "urmareste" cama). Dupa 1000 rpm unghiul dwell l-am facut 50% si avansul este liniar (creste de la 1000 rpm la 3000 rpm, adica o dreapta cu maxim avans lungimea camei, aproximativ 36 grade). Montajul incape in cutia de la AT011 (AT01) lejer si este facuta cu PIC12F.
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
Siconi |
![]()
|
Bravo! Se prea poate ca instabilitatea punctului urmarit (dupa cum reiese din filmulet) sa se datoreze unor coeficienti prea mari (procentual vorbind) in curba de avans. Cum faci compensarea?
Ce e frumos e faptul ca incape in cutiuta cu care ne-am obisnuit, pe langa alte chestiuni dragute. Vei prevedea pe cutiuta si un conector pentru diagnoza si/sau reprogramare? Felicitarile mele! |
--------------------
Mercury
2006
|
gotronic |
![]()
|
O sa fie mai multe variante in calcul. Cu soft fix (fara conexiuni externe), cu iesiri pentru programare pe 5 pini, si o varianta cu USB (sau mini USB). Mai este o varianta cu doua LED-uri (unul emitator si celalat receptor pe infrarosu). O sa vad la urma care este mai practica.
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
Gaba |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 11 April 06 ![]() |
Pfffff ... cand nu mai am dacie tot scoateti minuni pe linie ... RUSINE
|
--------------------
ex:dacia
1310
97' Dacia 1310
- MS xx xxx Oricit as sti.... oricit as face...oricit as invata ... prinde bine ori ce ajutor
|
|
gotronic |
![]()
|
Tu esti de vina ca ai dat-o la remat.!!!
![]() |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
Siconi |
![]()
|
A mea e pe dreapta, dar e in semi-conservare. Nu am renuntat la ea si deocamdata nici nu am de gand. Mi-e dor sa o conduc
![]() |
--------------------
Mercury
2006
|
0000 |
![]()
|
O sa trebuiasca sa se umble putin in delcou, ca la varianta aprinderii cu pic de pe site-ul francez?
|
--------------------
dacia
1310
1990
|
|
WGX |
![]()
|
![]() Dacia 1310 Owner Group: Members Posts: 388 Joined: 27 August 09 From: Bucuresti ![]() |
putin off-topic: un mare LIKE pentru gotronic si inventile lui si inca un motiv sa imi pastrez daciutsa
![]() This post has been edited by WGX: 5 Dec 2011, 10:38 |
--------------------
Dacia
Batranul REnAult Kombi
1999/1310 CL
- WGX'u ex:Dacia 1310 CL Break, Diamond Silver ,Gasoline with Gotronic Ignition Sensor inside
now: Opel Astra G Caravan 1.6 16V 101 HP |
|
Mekaniku |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 21 December 09 ![]() |
M-a rugat un vecin sa ma interesez pentru el despre o aprindere electronica ce poate functiona si pe instalatia de gaz a daciei 1300 pe care o detine. Mi-a spus ca a instalat o aprindere, ce functioneaza fara probleme cand e comutat pe benzina dar care nu merge deloc atunci cand e conectat pe gaz (specificat dealtfel pe eticheta produsului "nu functioneaza cu instalatia de gaz"). Ma puteti ajuta cu vre-un sfat sau o idee de unde ar putea cumpara una ce merge si pe gaz si pe benzina? Nu cunosc amanunte despre ce fel de aprindere era vorba... din pacate..
|
--------------------
Dacia
in..Solenza
2004
- CS )( xXx Cea mai grea lupta este cu tine insuti...
|
|
Lucian MC |
![]()
|
![]() Mandru Posesor De Dacie Sport Group: Members Posts: 628 Joined: 17 May 09 From: Iasi ![]() |
Este aprindere electronica malvina ca si eu am avut una si la fel facea ca ,caderile de tensiune care le provoaca instalatia de gpl sunt mai mari de 0.5 volti, IL sfatuiesc pe vecinul tau sa isi procure una de la gotronic. Apropo de unde fac si eu rost de un senzor ce vine in locul platinii ca al meu sa rupt azi in trafic dupa 4 ani.
|
--------------------
Dacia
Un sport si un break
1989 1410 si 1995 1410
- IS-60-GVE
|
|
Kiraly |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 921 Joined: 21 May 10 ![]() |
spune la vecinu sa ia linistit ca merge pe gaz foarte bine
|
--------------------
Dacia
1310 Li
2004
- BH 90 PUP sufli in jigler pui o sarma si gata!!!
|
|
WGX |
![]()
|
![]() Dacia 1310 Owner Group: Members Posts: 388 Joined: 27 August 09 From: Bucuresti ![]() |
Luciane, dai un telefon lui musiu gotronic si vorbeste cu el, poat e are cum sa te ajute
![]() |
--------------------
Dacia
Batranul REnAult Kombi
1999/1310 CL
- WGX'u ex:Dacia 1310 CL Break, Diamond Silver ,Gasoline with Gotronic Ignition Sensor inside
now: Opel Astra G Caravan 1.6 16V 101 HP |
|
gotronic |
![]()
|
Referitor la aprinderea aia care nu merge pe gaz, cred ca este vorba de un CDI, este aceeasi problema ca la turometru, CDI-ul da impuls pe minus si turometrul citeste impuls de plus, de aia nu poate citi nici traductorul de turatie pentru instalatia de gaz.
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
Raul TM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 21 January 11 ![]() |
Am ajuns la pag. 118 atopicului
![]() cum conectez un fototranzistor(OP 805SL cu 3pini) sa comande o AT011 ? Daca se poate o schema,multumesc This post has been edited by Raul TM: 12 Dec 2011, 00:56 |
--------------------
Dacia
1310
'99 1397cmc GPL benzol yourself
|
|
Nextclub |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 31 March 11 ![]() |
Gotronic cum intru si eu in posesia unei "jucarii" de asta? Dami un PM cu toate informatiile.Salut
|
--------------------
Dacia
1310
1998 CN
- NT-05-JCV
|
|
gotronic |
![]()
|
Daca nu gasiti la magazinele de specialitate din localitatea in care sunteti, si nici nu vor sa aduca la comanda de la engros-istii lor sau de la mine, atunci vedeti in profilul meu site-ul si dati-mi email de acolo (ca de aici nu se poate da PM sau email, daca nu aveti un nr. minim de postari), o sa dau si PM.!
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
Raul TM |
![]()
|
Dl. Gotronic, se poate conecta iesirea de la un c.i. NE555 direct la intrarea de la AT011 sau trebuie sa pun un rezistor?
This post has been edited by Raul TM: 12 Dec 2011, 19:07 |
--------------------
Dacia
1310
|
|
Komissar |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 30 June 09 ![]() |
Salutare Gotronic
![]() Am cateva intrebari despre aprinderea programabila - respectiv prin ce anume este programabila - se poate seta avansul in functie de turatie ? si/sau de datele oferite de un senzor de presiune ? - va avea pana la urma o interfata de tip USB sau Serial prin care va fi programata ? Este pe baza de inductanta magnetica si trigger wheel cu un magnet mic amplasat la PMS ? ... Merci ![]() |
--------------------
Volkswagen
1200
1965 Sunroof
|
|
gotronic |
![]()
|
@Raul TM
Aprinderea poate fi comandata cu un tranzistor npn la masa si are un curent maxim de 100mA. 555 nu poate fi conectat direct, ii trebuie o alimentare stabilizata (sau macar filtrata), deoarece in instalatia auto apar si spituri de +/-100V pe alimentare. La o tensiune pe intrare mai mica cu 3V decat tensiunea de alimentare aprinderea comuta in ON pe iesire. @Komissar Deocamdata sa mearga softul cum vreau eu, pe urma mai vedem cu ce programam sau la ce interfata il cuplam. Acum il programez cu MPLAB si PICkit 3. Eu vreau cel putin pe USB (se poate pe urma dezvolta si pe infrarosu sau bluetooth), ca serial e mai greu la noile PC-uri sau laptop-uri (nu au). |
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
aditza579 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.195 Joined: 30 January 11 From: Bucuresti ![]() |
Debea astept sa vad acest produs gata. Daca o sa fie exact ce-mi imaginez eu ca o sa fie, atunci ma abonez de acum la una bucata.
|
--------------------
Dacia
1610
RS '99
- Under construction "Orice prost poate sti, scopul e sa intelegi!" ... Albert Einstein
|
|
Raul TM |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310
|
|
gotronic |
![]()
|
Am zis ca trebuie un tranzistor npn la masa nu pnp la plus.
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
Raul TM |
![]()
|
Tranzistor npn am doar BD441, sa cumpar totusi altceva? Ce componete sa mai schimb in schema? rezistoarele de 330 si 56 raman?
npn.jpg |
--------------------
Dacia
1310
|
|
gotronic |
![]()
|
Lasa doar rezistenta de 330 ohmi si tranzistorul bd441 (care zici ca ai), daca vrei sa functioneze schema asta.
|
--------------------
DACIA
2020 Iulie
- MS-10-GOT MS-10-GOT
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Avand in vedere ca in momentul de fata cea mai accesibila optiune este cea produsa de colegul gotronic, puteti gasi informatii despre ea (descriere, preturi) aici https://www.daciaclub.ro/Aprinderi-electron...ic-t314102.html
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 21:15 |