DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Contra-campanie la contra-campanie, -- Rosia Montana --

vi_escu
post 12 Sep 2007, 19:46
Post #61

Membru somnambul

Group: Members
From: republica procurorilor

QUOTE(radian @ 12 Sep 2007, 18:35)
Minieritul nu inseamna doar exmplele la care te gandesti tu (Africa...).
*

Sper ca amicu' nu se gandea la africa de sud, ca noi nu suntem nici la degetul lor mic!
Aia sunt amarati, saracii!

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adip
post 12 Sep 2007, 21:18
Post #62

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(radian @ 12 Sep 2007, 19:35)
da-mi macar un singur exemplu de activitate industriala care s-ar putea sustine fara industria extractiva.
Se poate sustine foarte bine din importuri de materie prima. Dar cata vreme noi importam produse finite si exportam materie prima (adica exact invers decat japonezii) nu avem cum sa ne ridicam din cloaca in care zacem.
Noua ne trebuie strategii clare si coerente, pe termen lung, sa stim clar ce vrem sa facem si sa punem in aplicare. Dar din pacate suntem romani, nu stim sa gandim dincolo de spaga de moment, avem stigmatul asta.
Singurele probleme care vor fi rezolvate de catre exploatarea de aur de la Rosia Montana vor fi incasarile investitorilor si comisioanele ministrilor si ale celor implicati in semnarea contractului si eliberarea avizelor. Eventual, pe termen f.f. scurt, va creste nivelul de trai in zona prin angajarile la mina. Dar atat.

This post has been edited by adip: 12 Sep 2007, 21:19

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
radian
post 13 Sep 2007, 07:15
Post #63

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(adip @ 12 Sep 2007, 21:18)
Se poate sustine foarte bine din importuri de materie prima....

Si cei de la care le importam le cultiva cumva in ferme agricole? smile.gif

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
eurro
post 13 Sep 2007, 15:49
Post #64

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(radian @ 12 Sep 2007, 19:35)

In rest... Valea nu s-a inchis, si nici nu m-am angajat la "cangurelul cianurat"...
Minieritul nu inseamna doar exmplele la care te gandesti tu (Africa...). Minierit se mai face si in Europa, Australia, USA si Canada, si fii convins ca nu lucreaza acolo doar aborigeni, bastinasi, etc...

Minieritul este o munca urata, grea, periculoasa si POLUANTA dar atunci cand vei avea urmatoarea criza de greata, in timp ce dai la boboci, sau iti dai ochii peste cap de atata indignare, ganeste-te, si da-mi macar un singur exemplu de activitate industriala care s-ar putea sustine fara industria extractiva.
*

Nu ma refer la activitatea de minerit in sine, ca si meserie, ci ca impact asupra mediului, nu ca si implicare fizica-mana de lucru a bastinasilor, si in cazul lor cel putin, ca impact asupra nivelului de viata al populatiei, al conditiilor in care traiesc, tu ai abordat problema simplist, fara sa intelegi contextul la ce am scris eu, oricum nu vreau o discutie in contradictoriu, fiecare cu parerea sa, iar cu crizele de greata, datul la boboci, nu ne cunoastem incat sa ne permitem asemenea replici, respecta-ma daca vrei sa te respect si eu si sa pastram un ton normal al discutiei, pana la urma treaba ar fi urmatoarea: ce am scris eu si ce mi-ai replicat tu nu au nici-o legatura, sunt discutii diferite.

--------------------
Dacia SuperNova Confort
+
adip
post 13 Sep 2007, 17:34
Post #65

Banned

From: Melbourne, Victoria

Noutati
"Ministerul Mediului a oprit proiectul Rosia Montana

Ministerul Mediului a oprit, pe termen nelimitat, procesul de autorizare pentru proiectul minier de la Rosia Montana, relateaza NewsIn.

Ministrul Attila Korodi, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca juristii ministerului au propus suspendarea procedurii de avizare a proiectului pe motiv ca certificatul de urbanism prezentat de Rosia Montana Gold Corporation ar fi nul din punct de vedere legal[...]"

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
radian
post 13 Sep 2007, 18:18
Post #66

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(eurro @ 12 Sep 2007, 16:14)
...imi vine sa dau la boboci.
*

QUOTE(eurro @ 13 Sep 2007, 15:49)
... fiecare cu parerea sa, iar cu crizele de greata, datul la boboci...

Asa simplist cum vad eu problema nu am facut decat sa te citez.

In rest fie cum zici tu...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
aphophis
post 26 Jan 2010, 18:33
Post #67

Membru autentic

pe un alt topic (pe care nu l-am gasit), o gramada de pesedei si penelei sustineau ca rosia montana nu e buna. Se pare ca sotia lui antonescu e de alta parere, crede ca e buna. Acuma is curios: greseste ea, e vanduta alora asa cum is vanduti aia de la pdl... radmasa.gif

Ia uitati ,oameni buni , pe cine a promovat jidodia de Cr(et)in Antonescu:

Soția lui Antonescu, acuzată în scandalul Roșia Montana 

Marți, 26 Ianuarie 2010

Scandalurile politice dâmbovițene au ajuns și la Bruxelles, cel puțin în tabăra liberalilor. Iar ținta este nimeni alta decât soția președintelui PNL, Crin Antonescu.

Astfel, europarlamentarul Adina Vălean este acuzată de colega sa Renate Weber că ar susține firma canadiană ce ar urma să exploateze zăcământul de la Roșia Montana.

Eurodeputatul liberal Renate Weber, cea care a fost plasată pe locul doi al listei PNL, după actuala soție a lui Antonescu, spune că aceasta a organizat astăzi o pseudo-dezbatere despre proiectul Roșia Montană împreună cu firma canadiană RM Gold Corporation.

Niciunul dintre europarlamentarii români nu a fost invitat la dezbatere, cunoscută fiind poziția critică a acestora față de proiect. Mai mult, Weber spune că a încercat să ia cuvântul, însă soția lui Antonescu nu i-a permis.

"Deși solicitasem foarte politicos dnei Vălean să iau cuvântul (inclusiv printr-un bilețel pe care i l-am trimis pe la începutul dezbaterii, în care promiteam să mă încadrez în 3 minute) și deși mai erau 20 de minute din timpul oficial alocat evenimentului, dna Vălean a închis pur și simplu seminarul și nu a permis luări de cuvânt”, relatează Weber, pe Facebook.

Renate Weber era inițial pe primul loc al listei PNL pentru PE, la alegerile din iunie 2009, însă ierarhia a fost răsturnată de proaspătul președinte liberal. De altfel, supărat că nu a prins un loc eligibil, Adrian Cioroianu l-a acuzat pe Antonescu de promovarea viitoarei soții și a demisionat din PNL.

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Garett
post 27 Jan 2010, 07:09
Post #68

Membru autentic

From: Galati

Asta dovedeste ca RMGC are suficienti bani cat sa cumpere 2 partide! biggrin.gif

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
aphophis
post 27 Jan 2010, 07:50
Post #69

Membru autentic

pai nu se poate asa ceva. Pnl-ul nu se lasa cumparat, sunt incoruptibili. Mai ales daca vorbim de sotia presedintelui pnl smile.gif Sau.. nu e asa? smile.gif

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
FLP
post 27 Jan 2010, 08:54
Post #70

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Pai PNL-ul s-a declarat impotriva proiectului asta?

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 12:02
Forum Renault