DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 5 6 7 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Regele Mihai si retrocedarea padurilor, cam 11 250 de hectare, pe vale Prahovei

LOVENDAL
post 30 Nov 2005, 16:19
Post #181

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(mil @ 30 Nov 2005, 14:00)
Daca interpretam Casa Regala = familie, atunci seful familiei  era tatal lui Mihai, Carol al II-lea in viata la data expropierii, deci va fi nevoie de succesiune
*

De ce spui tu ca seful Casei Regale la data expropierii era Carol al II-lea, cand rege era Mihai? Pai in 1940, Carol al II-lea a renuntat a tron si a fugit in Portugalia. Cum poate ca cineva care a renuntat la drepturile dinastice privind conducerea sa fie in continuare seful Casei Regale, cand altcineva era atunci rege? Ceva nu are logica aici.

--------------------
Renault / Dacia Renault Megane 2 - IS-XX-DWB
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mil
post 1 Dec 2005, 02:57
Post #182

ocupat

From: x

stiu ca a renuntat Carol al IIlea la orice pretentie, dar ramane un mister de ce Pelesul nu a fost trecut pe numele lui Mihai...ai acces la actul de abdicare al lui Carol II? Oare acolo sa fie exprimarea aceea ambiguaa de care am auzit?

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
Liviu M
post 1 Dec 2005, 19:03
Post #183

Membru

From: Germania

QUOTE(mil @ 1 Dec 2005, 02:57)
stiu ca a renuntat Carol al IIlea la orice pretentie, dar ramane un mister de ce Pelesul nu a fost trecut pe numele lui Mihai...ai acces la actul de abdicare al lui Carol II? Oare acolo sa fie exprimarea aceea ambiguaa de care am auzit?
*

Din cate stiam eu, Carol al 2-lea a fost dezmostenit cand a plecat prima data cu Lupeasca. Tronul l-a "preluat" de la Mihai prin "lovilutie".

--------------------
Ford Mondeo
+
mil
post 1 Dec 2005, 19:50
Post #184

ocupat

From: x

lasa prima data...Mihai era minor...conteaza ultima data cand a abdicat si a plect cu Lupeasca si cu bagajele pline...adica el era rege facea afaceri frumos si propietatile le avea pe numele copiilor, a rudelor etc....pai parca am mai auzit de schema asta smile.gif

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
LOVENDAL
post 1 Dec 2005, 21:02
Post #185

Membru autentic

QUOTE(mil @ 1 Dec 2005, 03:57)
*

Mil, nu am gasit actul de abdicare al lui Carol al II-lea, insa acesta nu are nici un rost pentru ca: Carol I a construit Pelesul. E l-a lasat mostenire "succesorului" sau, adica lui Ferdinand. Iar Ferdinand i-l lasa direct lui Mihai si il sare pe Carol al II-lea. Iar Mihai, fiind rege din 1940, probabil ca il trece in folosinta "Casei Regale". Nu cunosc exact imprejurarile acestea. Oricum, ar fi bine de citit o istorie exacta si amanuntita dpdv juridic al acestor fapte.

--------------------
Renault / Dacia Renault Megane 2 - IS-XX-DWB
+
7 Pages « < 5 6 7
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd June 2025 - 18:20
Forum Renault