Regele Mihai si retrocedarea padurilor, cam 11 250 de hectare, pe vale Prahovei
![]() ![]() ![]() |
Regele Mihai si retrocedarea padurilor, cam 11 250 de hectare, pe vale Prahovei
LOVENDAL |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|||
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
stiu ca a renuntat Carol al IIlea la orice pretentie, dar ramane un mister de ce Pelesul nu a fost trecut pe numele lui Mihai...ai acces la actul de abdicare al lui Carol II? Oare acolo sa fie exprimarea aceea ambiguaa de care am auzit?
|
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(mil @ 1 Dec 2005, 02:57) stiu ca a renuntat Carol al IIlea la orice pretentie, dar ramane un mister de ce Pelesul nu a fost trecut pe numele lui Mihai...ai acces la actul de abdicare al lui Carol II? Oare acolo sa fie exprimarea aceea ambiguaa de care am auzit? Din cate stiam eu, Carol al 2-lea a fost dezmostenit cand a plecat prima data cu Lupeasca. Tronul l-a "preluat" de la Mihai prin "lovilutie". |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
lasa prima data...Mihai era minor...conteaza ultima data cand a abdicat si a plect cu Lupeasca si cu bagajele pline...adica el era rege facea afaceri frumos si propietatile le avea pe numele copiilor, a rudelor etc....pai parca am mai auzit de schema asta
![]() |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
LOVENDAL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 19 January 05 ![]() |
QUOTE(mil @ 1 Dec 2005, 03:57) stiu ca a renuntat Carol al IIlea la orice pretentie, dar ramane un mister de ce Pelesul nu a fost trecut pe numele lui Mihai...ai acces la actul de abdicare al lui Carol II? Oare acolo sa fie exprimarea aceea ambiguaa de care am auzit? Mil, nu am gasit actul de abdicare al lui Carol al II-lea, insa acesta nu are nici un rost pentru ca: Carol I a construit Pelesul. E l-a lasat mostenire "succesorului" sau, adica lui Ferdinand. Iar Ferdinand i-l lasa direct lui Mihai si il sare pe Carol al II-lea. Iar Mihai, fiind rege din 1940, probabil ca il trece in folosinta "Casei Regale". Nu cunosc exact imprejurarile acestea. Oricum, ar fi bine de citit o istorie exacta si amanuntita dpdv juridic al acestor fapte. |
--------------------
Renault / Dacia
Renault Megane 2
- IS-XX-DWB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd June 2025 - 18:20 |