RADARE, DN 1 si altele
![]() ![]() ![]() |
RADARE, DN 1 si altele
BogdanTm |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 4 November 04 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault/Dacia
Megane 2.1/Logan
Privilège/Laureat
- TM-09-- A asculta bine și a răspunde bine e una din cele mai mari perfecțiuni ce se pot atinge într-o conversație.
|
|||
Dreamer |
![]()
|
![]() Un visator hoinar ... Group: Members Posts: 1.750 Joined: 23 September 05 From: Brasov ![]() |
Mai bine mergi incet si sigur ... eu unu nu ma mai grabesc ... prefer sa fac 6-8 ore, dar la destinatie sa fiu intreg si cu toti banii in buzunar
![]() |
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
2002 diesel, 2004 si 2017 benzina Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
|
|
bunicu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 12 September 04 ![]() |
se practica si in vest cu poza acasa. dar daca ai singe in tine te duci in instanta si spui ca la data x ora x nu stii cine era la volan ptr ca e masina de familie si o conduc mai multi. imi povesteau ca de cind cu camerele pe sosele incepusera sa poarte sapcute, cu cozorocul tras pe ochi sa nu iasa in poza. sincer la noi nu cred ca poti scapa mergind cu ei in instanta.
ideea ca tre' amendat soferul nu propritaru ' ... |
--------------------
Renault
Megane 2.1
Estate 1,5 dci 101 CP comfort expression
|
|
My Berlina |
![]()
|
![]() Membru American Group: Members Posts: 509 Joined: 29 November 04 From: Romania/United States ![]() |
QUOTE(bog_cip @ 24 Oct 2005, 06:51) Scuze dar nu se merge "citeodata tare" sa merge tot timpul, macar de cate ori vin eu inapoi de la Bucuresti - Sibiu sau Sibiu - Bucuresti se merge destul de tare. ![]() QUOTE(Dreamer @ 24 Oct 2005, 14:26) Da, cred ca am gasit explicatia pentru problema asta.. "Dacia 1310" Ca sa sti si eu am o Berlina (2004) si am mers cu masina asta asa de bine si tare tot timpul cand sunt la drum in Romania. |
--------------------
-
-
-
- Sibiu/North Carolina Volkswagen Passat GLS V6 2.8L
4x4 Jeep Cherokee 4.0L 6-cylinder Dacia Berlina L A/C |
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bunicu @ 24 Oct 2005, 23:05) se practica si in vest cu poza acasa. dar daca ai singe in tine te duci in instanta si spui ca la data x ora x nu stii cine era la volan ptr ca e masina de familie si o conduc mai multi. imi povesteau ca de cind cu camerele pe sosele incepusera sa poarte sapcute, cu cozorocul tras pe ochi sa nu iasa in poza. sincer la noi nu cred ca poti scapa mergind cu ei in instanta. ideea ca tre' amendat soferul nu propritaru ' ... Nu-i chiar asa. Se spune foarte clar la lege ca in *orice* moment proprietarul trebuie sa stie cui a instrainat masina si sa comunice asta, bla, bla... Evident, este o situatie ciudata sa ti se scrie amenda desi politistul nu stie clar cine era la volan. Dar nu inseamna ca o sa castigi vreodata cu argumentul "nu eram eu". Ori stii cine era la volan si plateste acela, ori erai tu, ori ti s-a furat masina ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai chef de tribunale, sigur castigi. Pe argumentul 'nu eram eu' - da' chiar trebuie sa nu fie evident din poza ca erai tu
![]() Acum, ce-i drept, daca pe viitor o sa se miste mai repede si o sa trimita PV in cel mult o luna-doua, au timp suficient pentru a doua iteratie, si atunci nu mai merge nici cu metoda asta |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Sau o sa se destepte si iti trimit acasa o scrisorica cu dovada si te invita la sectie sa declari tu (ca proprietar) pe propria raspundere cine era in masina. Au timp destul dupa asta sa-ti scrie pv final. Si nu prea ai cum sa scapi, esti obligat sa te duci, ca a fost masina ta implicata, esti obligat sa spui cine a fost (ca scrie la lege). Tadaaaaa
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
QUOTE(Lexy @ 24 Oct 2005, 13:17) Hehe limitari de viteza rezonabile n-o sa fie niciodata... Cel putin dupa Metro de la Ploiesti pana Baicoi de ex e portiunea aia dreaptaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa unde nene poti sa bagi piciorul linistit..Cat e pe acolo?110 km parca..cine merge asa?Eu in nici un caz Eu sunt de acord atata timp cat nu ma prinde pe mine ![]() vezi ca la un moment dat pe acolo sunt restaurantele alea de la Paralela si sunt o gramada de "muncitoare" si pietoni care trec aiurea .eu vad sensul limitarii aleia la 50 chiar asa cum e inainte de localitate ... ...pe bucata aia dintre Ploiesti si Comarnic e un accident mortal aproape saptamanal...ca deh 100-110 e viteza mica ![]() nu sufar de ipocrizie si eu o mai calc pe acolo in anumite limite ...si xca veni vorba limita de viteza acolo e 100->e drum national 110 o fi dupa alte standarde 4 LUNI ??? adica inca se poate sa primesc acasa amenda ca aveam 140 pe autostrada Bucuresti Constanta asta vara ??? This post has been edited by avathan: 25 Oct 2005, 12:45 |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Intrebare pentru cei care au umblat pe acolo si au fotografiat minunile alea.... ma refer la cea de langa pasarela, care contine probabil si radar pe langa camera video... detectorul de radar il detecteaza?... dac da, in ce banda??? su o fi vreun sistem cu declansare prin fotocelula sau in alt mod???
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu eu implementarea sistemului e facuta de ALCATEL. Si cum o mare parte din oamenii acestei companii sunt in Timisoara, am aflat si de ce se fac testele astea in orasul de pe Bega. Ei au castigat licitatia ca sa instaleze camerele pe DN1.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
andreic |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 18 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AL @ 25 Oct 2005, 17:30) ... detectorul de radar il detecteaza?... dac da, in ce banda??? su o fi vreun sistem cu declansare prin fotocelula sau in alt mod??? In teorie este cu declansare cu fotocelula. In acest caz cand bipaie detectorul indiferent de banda acestuia este prea tarziu. This post has been edited by andreic: 25 Oct 2005, 17:32 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6 mpi
- B-xx-yyy
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.737 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Continuare la radarele montate pe autostrada...
Cu siguranta ca se vor monta si subrackuri radar in anumite cabinete outdoor pe marginea drumului ...dar camerele video folosesc alt sistem de masurare a vitezei. Principiul e destul de ciudat , se va masura viteza folosind 2 senzori piezoelectrici si o bucla-loop de inductie montata in asfalt pe fiecare sens de mers. Viteza se va determina intre cei doi senzori si daca se depaseste limita setata va declansa fotografierea cu camera amplasata in apropiere. Deci nici o sansa cu anti-radar. Senzorii ajuta si la pozitionarea precisa a autovehiculului pe sosea, pe banda/intre-benzi etc..... Analiza numarului de inmatriculare se face prin fotografierea in paralel cu o camera monocrome. Toate datale ajung la final (binenteles) pe un server. Camera poate analiza si clasifica autovehicolul pe categorii, asa ca limitele de viteza vor fi setate in functie de tipul masinii. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
IRONICK - asta cu camera monocroma mi se pare tare de tot. Daca ai poza color, o fac monocroma din software - daca vrei neaparat sa fie monocroma. Ca ce chestie inca o camera?
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
back up ?
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(vv @ 26 Oct 2005, 15:17) IRONICK - asta cu camera monocroma mi se pare tare de tot. Daca ai poza color, o fac monocroma din software - daca vrei neaparat sa fie monocroma. Ca ce chestie inca o camera? Eu am primit pe email . . . PS. Chiar nu ma pasioneaza chestia cu radarul. This post has been edited by IRONICK: 26 Oct 2005, 14:22 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
QUOTE(vv @ 26 Oct 2005, 14:17) IRONICK - asta cu camera monocroma mi se pare tare de tot. Daca ai poza color, o fac monocroma din software - daca vrei neaparat sa fie monocroma. Ca ce chestie inca o camera? Din cate stiam eu, camerele alb/negru au rezolutie mai buna. Adica la aceleasi caracteristici (pe hartie) ale camerelor, imaginile furnizate de camerele alb/negru sunt mai detaliate decat cele color. Nu ma pune sa-ti aduc dovezi, ca nu mai stiu unde am citit chestia asta. ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
My Berlina |
![]()
|
![]() Membru American Group: Members Posts: 509 Joined: 29 November 04 From: Romania/United States ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- Sibiu/North Carolina Volkswagen Passat GLS V6 2.8L
4x4 Jeep Cherokee 4.0L 6-cylinder Dacia Berlina L A/C |
|
BogdanF |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 16 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Astia sunt sifilitici la cap. Nu e destul ca vineri faci de la bucuresti la brasov 4-5 ore mai trebuie si camere? Sa nu mai circule camioanele pe valea prahovei si mai discutam. Nu este posibil sa faci 30 de km intr-o ora cu un tir in fata pe serpentine. E inuman.
|
--------------------
Ford
Focus
- ... FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X
Fotografie de produs - www.orangefoto.ro |
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
Ai putea incerca pe varianta Cheia. Eu merg destul de incet in general, si tot nu fac mai mult de 2 ore pana la Maneciu. Dupa aia nu mai sunt localitati pana la Sacele.
Si BTW, ce are radarul cu mersul cu 20-30 km/h pe serpentine ? ca asa poti fi sigur ca nu te prinde ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
IRONICK |
![]()
|
Cotidianul, 28 Octombrie 2005
Cel mai modern sistem de prindere a soferilor care incalca regulile de circulatie a fost adus si in Romania: camere video montate pe drumurile nationale. Soferii vor primi amenda acasa, in maximum o saptamina de la incalcarea legii. Sistemul de camere video instalat pe Drumul National 1, intre Bucuresti si Sinaia, este identic celui utilizat in Germania pentru supravegherea autostrazilor. Locul in care a fost amplasat nu a fost ales intimplator. „DN 1 este una dintre cele mai aglomerate artere de circulatie. Mai este si locul unde frecvent se produc accidente rutiere grave si se incalca normele rutiere“, spune Mircea Todirica, seful Directiei Politiei Rutiere. Filmarea pe loc, amenda vine acasa Camerele video vor detecta automat numarul masinii de pe placutele de inmatriculare, iar datele inregistrate vor fi transmise catre un centru de monitorizare a traficului rutier. La fel ca si in cazul radarelor mobile, cel ce nu respecta regulile de circulatie va primi acasa doar chitanta cu amenda. „Este vorba despre camere video care vor inregistra toate datele din trafic. Nu numai viteza“, adauga Todirica. Astfel, viteza excesiva, depasirile pe linie continua, neacordarea de prioritate, depasirea coloanelor de masini la semafor vor fi toate analizate cu ajutorul sistemului video. Camerele nu pot fi fentate Dispozitivele antiradar nu sint eficiente in cazul aparaturii video. In felul acesta, politia vrea sa evite metodele prin care vitezomanii au fentat radarele mobile. Noile camere nu pot fi detectate si nici bruiate. „Totul se inregistreaza. Daca ai facut ceva gresit, se va vedea pe monitor“, spune Todirica. De asemenea, sistemul de supraveghere va fi folosit pentru depistarea masinilor furate, dar si pentru interventia rapida in cazul unui accident. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, camerele video sint amplasate la distante mici. „Este un sistem multifunctional. Nu stiu daca distanta dintre doua camere este de fix 5 kilometri, dar, oricum, vor fi destul de dese. Cei care incalca legea nu au nici o sansa“, precizeaza pentru „Cotidianul“ seful Politiei Rutiere. In asteptarea fondurilor pentru extindere „Am ales DN 1 pentru inceput, deoarece poate asa ii mai potolim pe soferi, poate-i mai civilizam un pic, ca nu se mai poate asa!“, spune Todirica. Implementarea sistemului de camere video in Romania a costat aproape 3 milioane de euro, bani din fonduri Phare, iar proiectul a fost cistigat de compania Alcatel. Pina la 30 noiembrie, soferii care tin acceleratia la podea sint inca la adapost de vigilenta camerelor de luat vederi. „Acum sintem in faza de montare, implementare si testare. Pe 30 noiembrie, inauguram sistemul. El va acoperi la acea data drumul de la Bucuresti la Sinaia. Vrem sa il extindem pina la Brasov, dar sa vedem cine ne mai da bani“, incheie Todirica. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Georgeeeeee.... mai ai o luna de forjat Subaru pe DN 1 si trebuie sa o iei prin Cheia .....
![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
eu lucrez in otopeni. ieri seara au bagat niste dispozitive in dreptul aeroportului si in dreptul la INMH. din cate vad unele sunt camere video si altele niste sfere. are idee cineva care ce sunt? si daca e vorba de radarele cu fotocelula si camera video pt proba? oricum toate lumea merge f incet e enervant uneori si sub 50km/h.
|
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
costi |
![]()
|
alea sint;
totusi nu ar trebui sa fie functionale inca; totusi in zona INMH, viteza maxima este 60; This post has been edited by costi: 15 Nov 2005, 17:16 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu mai retin daca am auzit la tv/radio sau citit prin ziar ca pe acolo intre 1 si 2 noaptea trebuiau sa se monteze "dispozitive pentru supravegherea traficului"!
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(costi @ 15 Nov 2005, 18:15) ok dar stii cum sunt romanii. daca vad politia 90% merg extrem de crispati. asta e mentalitatea. pe de alta parte ar trebui sa dea un comunicat daca alea sunt radare sau numai supraveghere nu? p.s. dupa podul otopeni mergand dinspre Bucuresti se atentioneaza prezenta radarului e acolo un indicator. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
micutu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 6 November 04 From: Bucuresti ![]() |
si noaptea? au blitz? va spun din proprie experienta: cativa metri buni nu mai vezi nimic (am luat o poza in Elvetia ... noaptea)
|
--------------------
Logan 1.6
Laureate & Ambition
- B66__ & B59___
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
ce-am incasat eu afara avea o lumina rosie, dar care nu m-a deranjat. N-ai cum sa zici ca nu erai tu la volan ca se vede foarte bine in poza cine era la volan...Camerele astea sunt mult mai performante decat ce e pe Passaturi...astea vad mult mai bine
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
Alea din austria- hmmm - la un drum parca aveau draci pe mine! De vre-o 7 - 8 ori am vazut blitz-ul... Mi se rupea mie de blitul lor, ca io aveam numere romanesti si amenzile nu le trimit in romania...
![]() |
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Off: dar daca eu circul noaptea, cu faza scurta, eventual lunga si radarul e stationat in zona intunecoasa, ma pozeaza? Ma refer la radarele de pe masinile de politie.
Adica, acele camere "vad" si in contralumina? |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
johnsws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 593 Joined: 31 March 04 From: Bucuresti ![]() |
pun pariu ca te vad si in contralumina, deoarece nu e aparat foto regular, e special pentru masini si alea se stie ca sunt dotate cu faruri asa ca si scula treuie sa faca fata.
This post has been edited by johnsws: 16 Nov 2005, 09:00 |
--------------------
opel
astra
2006 classic astra la vista baby!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 22:08 |