RADARE, DN 1 si altele
![]() ![]() ![]() |
RADARE, DN 1 si altele
costi |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
DSN/SLZ
|
|||
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
DragosG, daca ai fi citit putin prin topicul asta, ai fi descoperit ca lista aia mai apare de 2 ori.
|
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
DragosG |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 10 June 03 ![]() |
Da scuze, nu am fost atent!!!!!!
|
--------------------
Nissan
Qashqai
2008, 1.6 Tekna DragosG Logan Ambition Bucuresti
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
macar e actualizata ? ce de atunci au mai lucrat baietii
![]() |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
QUOTE(micutu @ 16 Nov 2005, 01:02) si noaptea? au blitz? va spun din proprie experienta: cativa metri buni nu mai vezi nimic (am luat o poza in Elvetia ... noaptea) nu stiu cum sunt astea dar exista infrarosu ca sa te filmeze noaptea si (eventual) laser ca sa iti citeasca placutele REPET: nu stiu nimic depre sistemul implementat la noi in afara de ce s-a discutat aici This post has been edited by avathan: 25 Nov 2005, 14:03 |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
BGV |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 4 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2012,laureate
- GVB RENAULT GRAND SCENIC,2005,AUTOMAT
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
@Ake
lista asta a devenit obsesie nationala?! ![]() imi suna a ceva gen: hai sa ne ferim de ceea ce trebuie sa respectam... nu poti "comasa" listele intr-un singur topic ![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Sa respectam , ce ? 50 km pe ora in localitati de cate 10 kilometri lungime ? Asta sa repectam ?
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Dreamer |
![]()
|
![]() Un visator hoinar ... Group: Members Posts: 1.750 Joined: 23 September 05 From: Brasov ![]() |
Da BIG ... aia trebuie respectat ! Daca legea zice 50 km/h ... at asa sa fie !
Si nu e vorba ca e plin de radare ... e vorba in general ... se merge prin localitati cu viteza prea mare ! |
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
2002 diesel, 2004 si 2017 benzina Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(Dreamer @ 26 Nov 2005, 13:13) Da BIG ... aia trebuie respectat ! Daca legea zice 50 km/h ... at asa sa fie ! Si nu e vorba ca e plin de radare ... e vorba in general ... se merge prin localitati cu viteza prea mare ! OK , dar daca merg Timisoara-Bucuresti si respect toate limitarile + ca drumurile au calitatea pe care o au , cred ca fac doua zile . Sincer . Asa in stilul meu de condus am facut 7 ore . This post has been edited by big2003: 26 Nov 2005, 12:02 |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(big2003 @ 26 Nov 2005, 01:14) Da, asta trebuie respectat! tu nu ai idee ca in multe locuri sunt oameni sarmani care trebuie sa treaca strada sa-si ia o paine, culmea dracu' pe un drum national!!! Afla ca locanicii au fost acolo inainte sa fie decretat drum national! Si poate ii doare in p**a! Exproprierile au fost facute cu kuru! Ii iei cativa metri din curte ca sa aduci drumul in parametrii europeni, si lasi omul cu pasarelele de pe DN1 si soseaua la poarta....treci ma tu iarna pe acolo! intreaba-i cum e! te-ai gandit vreodata ca au aceleasi drepturi la o trecere de pietoni ca orice orasean?! indiferent ca e DN! intelege ca legea e lege! asta chiar daca nu-ti convine! PS: poate nu-mi place basescu ca presedinte, dar atata vreme cat e in functie, ma fac eu de kkt daca-l blamez: as jigni o institutie nu o persoana! ![]() This post has been edited by anpop: 26 Nov 2005, 20:16 |
--------------------
Logan
Preference 1,4
|
|
Dreamer |
![]()
|
![]() Un visator hoinar ... Group: Members Posts: 1.750 Joined: 23 September 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(big2003 @ 26 Nov 2005, 12:01) OK , dar daca merg Timisoara-Bucuresti si respect toate limitarile + ca drumurile au calitatea pe care o au , cred ca fac doua zile . Sincer . Asa in stilul meu de condus am facut 7 ore . Limitarile de viteza nu sunt pentru prosti ... sau penstru smecheri din care bubuie manele ... ca ei sa le incalce si sa faca 7 ore ... prin comportamentul tau imatur pui in percol viata ta, a pasagerilor din masina ta, cat si a celorlanti participanti la trafic ... si a celor care traiesc in acea localitate. Din vina unora care merg in asa hal nu poate dormi omul linistit in casa ... ca se trezeste cu cine stie ce vitezoman care i-a intrat in casa ... CU TOT cu masina. ![]() |
--------------------
Ex Renault
Megane 1, 2 si 4
2002 diesel, 2004 si 2017 benzina Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!
|
|
costi |
![]()
|
Stau si ma intreb cind o sa ajungem si noi sa consideram normal sa facem "doua zile" pina la Timisoara daca regulile o impun !
Va fi ziua cind legea va prima ! Nu cred ca o sa o vedem prea repede ! Asta-i cauza atitor accidente. Faptul ca se gasesc "descurcareti" care sunteaza masurile de securitate constituie cauza atitor accidente. Voi astia care gasiti metode pentru ca sa ocoliti legea ar trebui sa militati pentru rezolvarea problemelor de trafic, pt constructia de autostrazi, etc., dar intre timp sa respectati legea daca va considerati soferi. Altfel sinteti doar niste infractori si posibile pericole publice. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
@big2003: pe DN1 sunt destule localitati in care limita e 60. Sau tu ai fi vrut sa fie 120 ?
Pe de alta parte, si eu sunt de parere ca accidentele le fac cei care merg cu 120, nu cei care stau la 70. Dar ma gandesc ca eu nu stiu asa bine ce se intampla pe sosea, si consider ca aia care dau limitele nu sunt asa idioti, si daca ar putea sa mai mareasca limita, ar face-o. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
RIon |
![]() ![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
fratilor!
vad atac la persoana si off-topic! va rog sa va editati balacareala, altfel recurg la regulament. Multumesc. |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
wolfyman |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 9 November 04 ![]() |
Oare s-au gandit sa puna camerele pe net?(live cam) Sa stie tot Romanu care vrea sa plece pe DN 1 cat de aglomerat e la iesirea din Bucuresti, Azuga si pe unde mai sunt camere! am vazut ca americanii au si prin orase astfel de camere si pe autostrazi (si nu numai ei)
|
--------------------
DACIA
Coupe
- b-22-hgz
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(wolfyman @ 27 Nov 2005, 21:53) Oare s-au gandit sa puna camerele pe net?(live cam) Sa stie tot Romanu care vrea sa plece pe DN 1 cat de aglomerat e la iesirea din Bucuresti, Azuga si pe unde mai sunt camere! am vazut ca americanii au si prin orase astfel de camere si pe autostrazi (si nu numai ei) Daca nu ma insel, chiar ar trebui sa fie publice (cel putin un procent din ele), dar nu mai tin minte prin ce proiect UE, bla, bla se vorbea de asta. |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ei la noi probabil o sa mai dureze pana se face cunoscut si prostimii....
|
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
13nov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 260 Joined: 7 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea e ca proiectul asta e o mare prostie atata timp cat nu e corelat cu o crestere a limitei vitezei legale pe acele portiuni de drum. Logic, o supraveghere stricta a traficului ar creste disciplina, ceea ce ar face mai sigura deplasarea limitarii vitezei, sa zicem de la 50 la 70 km/h pe acele portiuni de drum. Altfel, inevitabil, zic eu, rutele ocolitoare vor deveni suprasolicitate si mult mai periculoase decat DN1.
|
--------------------
OPEL
ASTRA GTC 1.9 CDTI
2008 Clio III 1.5 dci Privilege
|
|
costi |
![]()
|
Acum, sistemul de supraveghere e, intre cinci si zece ore pe zi, in probe deoarece mai sunt unele probleme tehnice de pus la punct.
Oficial, camerele de luat vederi vor fi puse in functiune pe data de 6 decembrie. avand in vedere ca aparatura nu functioneaza ca un radar clasic, adica pe sistemul de reflectare a undelor, antiradarele montate pe autoturisme devin inutile. Totusi este de asteptat si existenta radarelor mobile in portiunile de drum nesupravegheate. Pe langa camerele video, sistemul mai contine si aparate produse de firma Gatsometer, unul din liderii mondiali in domeniul sistemelor tip radar. acestea fotografiaza din spate numarul masinii care circula cu viteza, fiind ajutate pentru o mai buna rezolutie pe timp de noapte de un blit situat la cativa metri si orientat intr-un alt unghi. In principiu, “Gatso” calculeaza viteza ori prin fotografierea succesiva a automobilului pe o distanta calibrata, ori prin intermediul unor cabluri dispuse sub carosabil in zona respectiva. Sistemul recunoaste automat numerele masinilor Sistemul denumit aNPR (automatic Plate Number Recognition), citeste automat numarul fiecarei masini si poate calcula viteza medie cu care circulati atat atunci cand treceti pe sub portal (intre doua camere), cat si viteza medie pe diferite tronsoane de drum, recunoscand automat numarul masinii. Pentru a nu pica in plasa politiei, e bine sa mergeti cu viteza legala in raza oricaror perechi de camere montate si sa aveti grija sa nu ajungeti “foarte repede” de la Otopeni la Barcanesti sau Sinaia. Daca ati calcat prea tare acceleratia in zonele nesupravegheate e bine sa luati o pauza de tigara inaintea urmatoarei camere video. Camerele video potprovoca accidente Conform studiilor realizate de profesorul alan Buckingham de la Universitatea Bath Spa, supravegherea video a traficului are si efecte nedorite: * Din cauza camerelor se franeaza brusc, * Camerele distrag atentia soferilor * Pentru ca atunci cand trec prin zonele unde sunt amplasate camerele viteza trebuie sa fie redusa, soferii sunt tentati sa “recupereze” timpul pierdut accelerand exagerat pe portiunile nesupravegheate. * Soferii se obisnuiesc sa reduca viteza cand sunt in zone supravegheate de camere, dar pe termen lung efectul poate fi negativ." Libertatea |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
foarte interesant articolul... poate primul care prezinta informatii reale... puteti citi mai multe si pe www.gatsometer.com ...INSA ATENTIE!!!!... revin si intaresc ceea ce am spus mai sus... NU TOATE locatiile prezentate in lista cu 19 puncte sunt dotate cu asemenea dispozitive de masurarea vitezei... unele sunt doar camere video de supraveghere... in plus insa exista alte 3 locatii ce nu apar in lista.... le-am precizat mai sus (Comarnic si Puchenii Mari/Mici si Potigrafu)!!!
Sunt perfect de acord cu cele spuse de autori in finalul articolului.... vor fi mai multe accidente si nu mai putine datorita acestui sistem aberant si a modului in care se intelege la noi sa se impuna disciplina intr-un trafic imbacsit de aplicarea tembela a unor reguli precum limitarile de viteza etc. |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Șoferii care au mania vitezei vor trebui să fie mai ponderați de luna viitoare. Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție a încheiat un acord de colaborare cu un ONG care își desfășoară activitatea sub egida ONU în scopul monitorizării traficului.
În Pitești, Curtea de Argeș și Cîmpulung, precum și în două comune vor fi montate camere video de supraveghere. O atenție deosebită va fi acordată ieșirilor din orașe, dar și intersecțiilor aglomerate. Radarele fixe, care vor fi prevăzute cu dispozitive video, vor emite pe loc procesul verbal de constatare a infracțiunii, precum și tichetul cu valoarea amenzii. Șoferul vitezoman va trebui doar să deschidă cutia poștală. (sursa: www.informatia.ro) |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
costi |
![]()
|
niste dume prin anuntul ala:
1. ONG care își desfășoară activitatea sub egida ONU în scopul monitorizării traficului !!!!!!! 2. Radarele fixe, care vor fi prevăzute cu dispozitive video, vor emite pe loc procesul verbal de constatare a infracțiunii, precum și tichetul cu valoarea amenzii !!!!!! Dupa cit de profesionisti sint baietii, cine stie despre ce-o fi vorba.... Oricum ar fi surubul se cam stringe.... |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
VeNoM386 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 7 September 04 From: Bucuresti ![]() |
E tare de tot faza cu viteza medie intre doua camere. Pot sa pun pariu ca o sa ia toti tarani cu jepane amenzi la greu in prima luna pana se dumiresc care e treaba.
|
--------------------
Citroen
C4
Champion 2007
|
|
DArtagnan |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 172 Joined: 11 December 04 ![]() |
QUOTE Secretele "spionilor" de pe DN1 De la inceputul lunii decembrie, gandindu-se probabil ca este si Luna Cadourilor, politistii de la "Rutiera" le-au pregatit mai multe surprize soferilor care circula pe DN 1. Este vorba de camere de luat vederi si aparate radar care vor inregistra minut cu minut absolut orice se intampla pe 160 de kilometri, drumul ce leaga Bucurestiul de Azuga. inca de la intrarea pe drumul national, soferii pot vedea pe marginea drumului si pe pasarelele ce traverseaza soseaua camere de luat vederi. soferii nu stiu daca atunci cand ruleaza sunt doar inregistrati sau se pot trezi acasa cu o amenda pentru orice abatere comisa in trafic, de la depasirea vitezei legale si pana la neacordarea de prioritate. si asta pentru ca politistii tin secrete orice date despre "ochii" care monitorizeaza traficul pe DN1. Plasa de "spioni" de pe sosea este formata din 59 de camere video care transmit informatiile inregistrate in trei dispecerate plasate pe DN 1, la Academia de Politie, la Barcanesti si la Sinaia. in aceste centre de comanda lucreaza politisti care, timp de mai multe saptamani, au invatat sa opereze aceste echipamente sofisticate. Imaginile inregistrate pe cei 160 km de drum national sunt "citite" de calculator si apoi stocate timp de 30 de zile. Astfel, intr-o zi, un conducator auto poate primi in cutia postala de acasa chiar si cateva procese-verbale de contraventie. Acum, sistemul de supraveghere e, intre cinci si zece ore pe zi, in probe deoarece mai sunt unele probleme tehnice de pus la punct. Oficial, camerele de luat vederi vor fi puse in functiune pe data de 6 decembrie. Avand in vedere ca aparatura nu functioneaza ca un radar clasic, adica pe sistemul de reflectare a undelor, antiradarele montate pe autoturisme devin inutile. Totusi este de asteptat si existenta radarelor mobile in portiunile de drum nesupravegheate. Sistemul recunoaste automat numerele masinilor Sistemul adoptat pe DN 1 este o combinatie de tehnici de supraveghere a traficului auto folosite in tarile occidentale. in principal, camerele video fixe, in numar de trei pentru fiecare sens, situate pe portale filmeaza continuu autovehiculele aflate in trafic. Sistemul denumit ANPR (Automatic Plate Number Recognition), citeste automat numarul fiecarei masini si poate calcula viteza medie cu care circulati atat atunci cand treceti pe sub portal (intre doua camere), cat si viteza medie pe diferite tronsoane de drum, recunoscand automat numarul masinii. Pentru a nu pica in plasa politiei, e bine sa mergeti cu viteza legala in raza oricaror perechi de camere montate si sa aveti grija sa nu ajungeti "foarte repede" de la Otopeni la Barcanesti sau Sinaia. Daca ati calcat prea tare acceleratia in zonele nesupravegheate e bine sa luati o pauza de tigara inaintea urmatoarei camere video. ...cel mai mult mi-a placut ultima propozitie ![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2006 Elegance, 2.0 litri TDI, 103Kw, 140CP - Gri Stone Metalizat
|
|
J o h n n y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 538 Joined: 12 April 05 From: Cluj ![]() |
Astia incurajeaza consumul de tutun
![]() This post has been edited by Johnny_Bravo: 28 Nov 2005, 21:09 |
--------------------
Ford Focus 2
TDCI
2005 Ghia 109 CP Simplicity is the ultimate sophistication!
|
|
costi |
![]()
|
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
anpop |
![]()
|
sitemul asta de supravegere va provoca multi nervi...trebuie sa respecti legea, asta e clar...insa daca prinzi convoi de camioane in fata pe doua benzi...ai cam pus-o
![]() perspectiva mersului prin sinaia busteni predeal cu 30 la oara nu-mi surade... va deveni mai rentabil si confortabil trenul ![]() ce ma enerveaza proiectele abandonate ![]() primul tronson de autostrada comarnic-predeal era binevenit... |
--------------------
Logan
Preference 1,4
|
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
din astia cu gura mare ca sa se respecte regulile cati au luat amenda pt viteza si cati au shpaguit ca sa scape de ea?!?!?!? Mentionez ca nu-s manelist vitezoman dar da-l draq de 50 daca e linie dreapta si vizibilitate berechet. Sa mai intreb si cati is posesori de detectoare radar???
This post has been edited by dadu221: 29 Nov 2005, 22:57 |
--------------------
DSN rapsodie
-
2002
- ph-22-unu Ie doar o amarata de dacie
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(anpop @ 29 Nov 2005, 20:10) sitemul asta de supravegere va provoca multi nervi...trebuie sa respecti legea, asta e clar...insa daca prinzi convoi de camioane in fata pe doua benzi...ai cam pus-o ![]() perspectiva mersului prin sinaia busteni predeal cu 30 la oara nu-mi surade... va deveni mai rentabil si confortabil trenul ![]() ce ma enerveaza proiectele abandonate ![]() primul tronson de autostrada comarnic-predeal era binevenit... Pai daca se intampla asa ceva pui repede mana pe mobil, suni la 112, ceri cu politia si le spui "baaa, uita-te pe monitoarele alea in sectorul <x> sunt niste destepti care incurca circulatia". Apelurile la 112 sunt inregistrate si atata timp cat ce ai reclamat tu este real trebuie sa te rezolve. |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 02:11 |