Homeschooling-ul, alternativa viabila?
![]() ![]() ![]() |
Homeschooling-ul, alternativa viabila?
iulia_boris |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|||
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
QUOTE(corbex @ 25 Sep 2016, 08:30) Omenirea care s-a dus la scoala a evolut in 150 de ani cit omenirea care invata acasa 10.000. Aici ai dreptate. Ne poti da exemple cu ingineri - d'aia pe bune - facuti la homeschooling? Homeschoolingul nu se aplica pentru toate domeniile si nici la toate nivelele, dar nici toti aia de ies cu diploma de inginer (de la oricare din facultatile din Romania) nu pot fi numiti ingineri tocmai datorita calitatii sistemului de invatamant. Multi au trecut la homeschooling tocmai datorita faptului ca invatamantul nostru nu se axeaza pe gandire ci pe memorare. Degeaba stii sute de formule daca habar nu ai cum sa le aplici, iar in viata reala esti inca un robot pus sa isi faca treaba in coltul lui. PS. Aia care au invatat acasa 10000 de ani sunt aia care au pus si bazele invatamantului obligatoriu, deci tot aia au lansat progresul si l-au dirijat. |
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.239 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
nu traim acu 10.000 ani
|
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Aºılırsa |
|
cristic1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 4 February 11 From: Pitești ![]() |
Nu traim, dar ii stigmatizam pe aia care incearca sa faca altfel, deci nu am evoluat deloc.
Daca sistemul de invatamant ar fi reformat cu adevarat, poate nu ar mai aparea atat de multe personae care sa caute alternative. |
--------------------
Dacia
Duster
2010 K9K898 Laureat 4x4 & 1980 Fiat Spider 2000
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supãrat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Ba s-ar putea. Se lucreaza la asta.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.239 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
masina timpului ?
|
--------------------
Renault
2004 / 2019/2008
|
iulia_boris |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
miki |
![]()
|
QUOTE(iulia_boris @ 25 Sep 2016, 10:03) .Asta-i fita pt oameni cu bani si cu tot felu' de probleme de ordin emotional care din pacate se rasfrang asupra copiilor..Incearca sa fie ei mai cu mot ,deasupra alora care-s mai saraci si cumva vor sa evite apropierea de ei..Inclusiv asocierea.... Oare asa ceva ? |
--------------------
Renault
2004 / 2019/2008
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursureºti Vale ![]() |
Mediocrilor, Pãmântul nu exista acum 10.000 de ani. Ce drec, doar s-a mai discutat..
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Şuşea
|
|
miki |
![]()
|
|
--------------------
Renault
2004 / 2019/2008
|
iulia_boris |
![]()
|
QUOTE(miki @ 25 Sep 2016, 14:15) Tu ai selectat un quote care nu se regaseste in articol .Intr.o dimineata ,acu vreo 3 zile,a fost invitata o tipa cu copilul in sistem de acasa..Acum stiu ca nu.i obligatoriu sa fie toti aidoma dar femeia aia inspira niscaiva probleme de ordin psihologic..Macar.Evident ca a trecut rapid peste problema banilor,a locului de munca,asta pt ca tu ca parinte trebuie sa stai mult cu copilul acasa,asa ca ramane cum am stabilit.Cine are timp si bani isi poate permite ,ca sa fie clar.Evident ca i mai eficient ca nu.i clasa cu 25 de tembeli insa nu.i accesibil oricui. |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
miki |
![]()
|
pai asta asa-i
dar p-aicea oamenii par a nu accepta alternativa aista-i baiul. |
--------------------
Renault
2004 / 2019/2008
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
º'atunci nea' Bion unde s-a nãscut?
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcã...
acum doar un gândac H247 "Unde poşi lega cu sârmã, e pãcat sã pui ºurub!"
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursureºti Vale ![]() |
Pe Andromeda.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Şuşea
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Mergeti la scoala puturosilor
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crãpa-le-ar Domnul ficaşii
ªi setea ogoi-le-ar cu venin, Cãci n-au pãreche-n lume blestemaşii Crîºmarii care toarnã apã-n vin ! |
|
DragosP |
![]()
|
Da' houmºculingu' ãsta nu preasupune ºi niºte profesori? Numa' mã-ta ºi cu tac-tu te ºcolesc?
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
corbex |
![]()
|
Ar trebui sa presupuna si o programa si examene de echivalare. Sa stie si soțietatea ce a invatat loaza de pe feisbuci. Mamelele si taticii care promoveaza sistemul sint, in cele mai multe cazuri, ca si analfabeti. In caz ca stiu sa citeasca, nu inteleg ce citesc. Sint cuvinte grele in texte.
This post has been edited by corbex: 26 Sep 2016, 10:52 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.503 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
competitia e foarte buna. in fapt in ceea ce ma priveste, 'scoala traditionala' pacatuieste prin faptul ca nu are suficienti vectori de competitie, e foarte unidimensionala: 'cine a luat cea mai mare nota la mate/romana/etc.?'
orele de muzica sunt o gluma proasta, orele de sport sunt de obicei privite ca o pierdere inutila de timp, la desen ce se mai scot acolo unde chiar nimereste unul cu suflet de artist si ii mai conduce pe plozi spre creatie si creativitate. in conditiile in care e un plod mai putin mobilat pentru mate, sansele ca scoala sa descopere la ce e bun si sa-l valorifice ca atare tind asimptotic catre zero. plozii nu sunt tampiti si stiu cand adultii ii trateaza cu ipocrizie, mai ales dupa ce deschid bine ochii, dupa 7-8 ani. sigur, 'toti suntem campioni', da' pentru grup e evident ca gigica e mai buna decat gigel la mate - si mai rau, gigica incepe sa se plictiseasca enorm, pentru ca tre' sa ii explicam totul lui gigel, si devine copil-problema ('deranjeaza clasa') si incepe sa i se para nedrept ca faptul ca ea e buna la mate nu conteaza pe nicaieri. daca sistemul admite ca gigica e betonica la mate, iar gigel are penel (dincolo de 'picteaza frumos) sau alearga repede, sau e foarte bun in a-i linisti pe plozii de a1a in primele zile de scoala, pentru ca are un frate mic si a invata sa se poarte, cred ca e mai bine pentru toti si in primul rand pentru gigica si gigel. argumentul cu eliminarea competitiei mi se pare de-a dreptul schizoid din partea pro-homeschoolers, avand in vedere ca au senitmentul ca refac ordinea naturala a lucrurilor - totul in natura e competitie. |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.234 Joined: 7 April 10 From: Braºov, oraºul olimpic ![]() |
QUOTE(DragosP @ 26 Sep 2016, 11:43) Si ce, copii lu' madam nalbaru n-au voie sa ramana idioti, ca ma-sa? Mai ales ca doarme cu ei in pat, au toate sansele. ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.503 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Han Solo @ 26 Sep 2016, 12:40) competitia e foarte buna. .... in conditiile in care e un plod mai putin mobilat pentru mate, sansele ca scoala sa descopere la ce e bun si sa-l valorifice ca atare tind asimptotic catre zero. .... da' pentru grup e evident ca gigica e mai buna decat gigel la mate - si mai rau, gigica incepe sa se plictiseasca enorm, pentru ca tre' sa ii explicam totul lui gigel, si devine copil-problema ('deranjeaza clasa') si incepe sa i se para nedrept ca faptul ca ea e buna la mate nu conteaza pe nicaieri. Amu' sper sa nu sune a lauda, dar am fost fics in situatia lu' gigica. Asa ca pentru mine competitia nu era la clasa, ci la olimpiade, cercuri de mate, de-astea. Recunosc, reuseam sa mai fiu si copil problema pe la scoala, ca no, ma plicitseam daca apucam sa rezolv problema inainte sa iasa gigel la tabla. Dar am avut noroc de profesori care sa stie cum sa trateze situatia. Era cat de cat obligatoriu sa-i dea de cap, ca eram vreo 5-6 potentiali de olimpiada in clasa. Si cam la fel era prin fiecare clasa de la noi din liceu. Daca e sa ma iau dupa intalnirea de 10 ani, as zice ca am iesit toti 36 destul de ok. Cat de competitia aia, ma tot repet. Cand parintii lu' gigel nu pot sa accepte ca a lor odrasla nu e multilateral perfecta, isi traumatizeaza copilul mai bine decat ar putea vreodata scoala cea dusmanoasa. |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
corbex |
![]()
|
Ca sa nu mai zic ca homsuling vor doar parintii care incearca sa-si faca plozii fotbalisti sau cintarete (la caval).
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
pun pariu ca multi de p'aci au fost in situatia lu' gigica.
iar in 'scoala traditionala' chiar se incurajeaza performanta la mate, exemplul meu era legat de sistemele alternative in care eliminam notele si lucrarile de control. nu era insa mai bine daca gigica nu trebuia neaparat sa faca lectia de mate cu gigel, ci cu gica si gigione, care rup si ei fashu la algebra? io am fost in situatia lu' gigel la chimie. combinatia de profesor cu dezinteresul meu crancen pentru chimia organica m-au facut oaia neagra, aveam colegi care dadeau la medicina si care somau in timp ce amaratul ala incerca sa ma faca pe mine si inca vreo trei luaze sa ingaimam suficient cat sa ne treaca. pana la urma am invatat niste c@caturi pe dinafara, pana a fost ala satisfacut, "hai ca ceva-ceva tot o sa-ti ramana" - mi-a ramas fix o lae, tin minte doar ca hexagonu' e 'aromatic' si ca daca n-are alte piciorushe ii zice 'benzen'. si asta doar ca eram la 'mate-fizica', deci era obligatoriu sa incasez si trei ore de chimie. |
--------------------
White Star
Titanic
|
corbex |
![]()
|
Vai de capul tau! Inseamna ca nici cu alambicuri nu stii sa umbli.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Han Solo |
![]()
|
ce spui badie... la cat homsculing am facut cu bunicu' la cazan...
![]() |
--------------------
White Star
Titanic
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
ala n-a fost homeschooling, ci "perfectionare in productie", "la locul de munca"
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine sã mã înºel din prea multã suspiciune decît din prea multã naivitate. - Cristoiu
|
|
bucatzel |
![]()
|
QUOTE(Han Solo @ 26 Sep 2016, 13:19) nu era insa mai bine daca gigica nu trebuia neaparat sa faca lectia de mate cu gigel, ci cu gica si gigione, care rup si ei fashu la algebra? Pai gigica muncea si ea la lectie la chestiile de baza, cunostiintele vin din aceeasi sursa. Pentru chestii in plus, mai complexe decat se mananca la programa, exista cercul de ***. Si pe la noi prin sat, cam erau cercuri pentru fiecare materie in parte. La mine, la mate, lucram adunat poate o ora la temele de mate de la scoala pe-o saptamana, si-am pupat la fel de bine cate-o problema tema la cerc de-am apucat sa mananc vreo doua creoiane ca sa-i dau de cap. Si la fel si gicu si gigione. In timpul ala, termina si gigica cumva temele de la clasa. |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 05:50 |